مهاجرسرا
ادویه هندی - نسخه قابل چاپ

+- مهاجرسرا (https://www.mohajersara.org/forum)
+-- انجمن: سایر کشورها (https://www.mohajersara.org/forum/forum-23.html)
+--- انجمن: هندوستان (https://www.mohajersara.org/forum/forum-47.html)
+--- موضوع: ادویه هندی (/thread-1814.html)



ادویه هندی - Ali Sepehr - 2009-11-25

طرز تهیه اویه هندی :

--------------------------------------------------------------------------------

Garam و Masala هر دو لغتهای هندی هستند به معنی های تند و ادویه در حقیقت یک ادویه تند که از مخلوط شدن چند ادویه باهم درست می شه. این ادویه یکی از ادویه های اصلی غذاهای هندی می باشد .این ادویه در شهرهای مختلف هند گاه با اختلاف در چند جزء تشکیل دهنده درست می شود . مثلا در جنوب هند به این ادویه شنبلیله و تخم گشنیز و زرد چوبه نیز اضافه می کنند. در بعضی از ترکیبها زعفران هم به مواد اصلی اضافه می کنند.
طرز تهیه
۱۰ سانتی متر چوب دارچین که به چند تکه خرد شده
۴ عدد هل سبز
۳ عدد هل سیاه یا قهوه ای
۴ قاشق چایخوری میخک پودر شده
۴ قاشق چایخوری جوز هندی پودر شده
۴ قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه
۴ قاشق چایخوری رازیانه
۳ عدد برگ بو
ابتدا به کمک پشت چاقوی آشپزخانه هل سبز و قهوه ای رو له می کنیم و دانه های داخل هل ها رو خارج می کنیم.ماهیتابه رو روی حرات ملایم می گذاریم و دارچین ، دانه های هل ، پودر میخک ، دانه های فلفل سیاه ، رازیانه و برگ بو رو کمی برشته می کنیم. بعد ماهیتابه را از روی حرارت بر می داریم و پودر جوز هندی رو اضافه می کنیم و هم می زنیم. همه مواد را پس از سرد شدن به کمک ماشین آسیاب پودر می کنیم. ادویه را در ظرف در داری که هوا نفوذ نکنه می ریزیم. این ادویه رو می تونیم به مدت ۱ سال در یخچال نگهداری و استفاده کنیم.

منبع : http://forum.iecloob.com/thread9906.html



RE: ادویه هندی - rs232 - 2009-11-25

ممنون صدرا جان.
البته من که اصلا نمیدانم هل و رازیانه چیه و چطوری میتونم اینجا پیدا کنم. ولی این دو تا اسمی که نوشتی یعنی گرم و ماسالا را دیدم که در بسته بندی میفروشند.
اینجا یک غذا دارند به نام تندوری Tandoori و بریانی که فکر میکنم از همین ادویه ها توش باشه و خیلی خوشمزه است. در ضمن یک چایی هم دارند که توش شیر میریزند و واقعا خوشمزه است. یک رستوران هندی کوچک توی سنفرانسیسکو است که غذاهاش خیلی خوشمزه و ارزان است. حتی نان را هم خودشان میپزند و دقیقا همون نون تافتون خودمونه منتهی کوچکتر.



RE: ادویه هندی - hvm - 2009-11-26

(2009-11-25 ساعت 02:45)rs232 نوشته:  ممنون صدرا جان.
البته من که اصلا نمیدانم هل و رازیانه چیه و چطوری میتونم اینجا پیدا کنم. ولی این دو تا اسمی که نوشتی یعنی گرم و ماسالا را دیدم که در بسته بندی میفروشند.
اینجا یک غذا دارند به نام تندوری Tandoori و بریانی که فکر میکنم از همین ادویه ها توش باشه و خیلی خوشمزه است. در ضمن یک چایی هم دارند که توش شیر میریزند و واقعا خوشمزه است. یک رستوران هندی کوچک توی سنفرانسیسکو است که غذاهاش خیلی خوشمزه و ارزان است. حتی نان را هم خودشان میپزند و دقیقا همون نون تافتون خودمونه منتهی کوچکتر.
اسم اون چایی ریچ برو هست که یه نوع شبیه کله مورچه خودمونه و مخصوص شیر چایی عرضه میشه
ابتدا اون چایی رو به مقدار زیاد (پر رنگ )دم میکنند و بعد از چند دقیقه شیر و شکر بهش اضافه میکنند و میگذارند دم بکشه
خیلی چایی خوشمزه ای میشه
اگه درست کردی میتونی اون رو تا چند ساعت توی فلاسک بصورت تازه نگه داری
فکر میکنم وقتی میری قایق سواری خیلی بهت بچسبه
جای ما رو هم خالی کن



RE: ادویه هندی - Hamid55 - 2009-12-08

(2009-11-25 ساعت 02:45)rs232 نوشته:  ممنون صدرا جان.
البته من که اصلا نمیدانم هل و رازیانه چیه و چطوری میتونم اینجا پیدا کنم. ولی این دو تا اسمی که نوشتی یعنی گرم و ماسالا را دیدم که در بسته بندی میفروشند.
اینجا یک غذا دارند به نام تندوری Tandoori و بریانی که فکر میکنم از همین ادویه ها توش باشه و خیلی خوشمزه است. در ضمن یک چایی هم دارند که توش شیر میریزند و واقعا خوشمزه است. یک رستوران هندی کوچک توی سنفرانسیسکو است که غذاهاش خیلی خوشمزه و ارزان است. حتی نان را هم خودشان میپزند و دقیقا همون نون تافتون خودمونه منتهی کوچکتر.

Tandoori همون تنوری خودمون هست و معروفترین غذای تنوری هم Tandoori Chicken هست که مرغ با استخوان را آغشته به ادویه و دیگر مواد در تنور میپزن..
هل به انگیلیسی میشه Cardamom. تو اکثرا سوپر مارکتها در آمریکا هست...تو هند یه نوع چای با هل دارن که بهش میگن Cardamom Tea که هل را بصوزت پودر به چای اضافه میکنند..

در مورد رازیانه هم اینجا را ببینید.