کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
دهلی
با اجازه آقا صدرا، دیدم تاپیک پائین رفته و یکسری اطلاعات قدیمی شده، و از اونجایی که تا با کسی از ایران صحبت میکنی در مورد قیمت ها سوال میکنه، تصمیم گرفتم قیمت های به روز و هزینه زندگی رو در دهلی قرار بدم تا دیگران استفاده کنند.
اول از همه یک نکته در مورد دهلی بگم... دهلی رو به طور کلی به دو بخش تقسیم می توان کرد. دهلی و دهلی نو که هیچ گونه مرزی بین آنها وجود ندارد... دهلی و یا دهلی قدیم همان سکونتگاه ساکنان این شهر تا چند دهه قبل بوده و اکثر خانه ها عمری بیشتر از 100 سال دارند و اگر نگاه کنید شاید فقط یک طبقه از آنها قابل سکونت باشه و طبقه های دوم بیشتر حالت خرابه دارد. با این حال 80 درصد مردم دهلی در این محدوده سکونت می کنند. دهلی قدیم در شمال دهلی قرار گرفته و دانشگاه اصلی دهلی با استقرار در این قسمت، وسعت بزرگی را اشغال کرده. بازار های قدیمی و سنتی و همچنین خیابان های مهم دهلی مانند چاندی چوک، بیلیماران، مال رود و غیره نیز در این محدوده می باشد. آثار تاریخی دهلی هم اکثرا در این محدوده هست مانند جامع مسجد، لار کیلا (رد فورت) و ...
اما دهلی نو که در اثر کمبود مکان سکونت در دهلی و همچنین استقرار بخش اداری و حکومتی ساخته شد، درست چسبیده به دهلی قدیم هست و برخی مرز بین آن دو را ایستگاه راه آهن مرکزی دهلی می دانند و برخی دیگر دهلی گیت که دروازه کوچک و خرابه ای در انتهای خیابان دریا گنج می باشد را مرز اندو می دانند. به هر حال در دهلی نو بیشتر بخش اداری و حکومتی و همچنین شرکت ها، سینما ها، هتل های امروزی و لوکس، مراکز خرید و ساختمان ها جدید تر و اداری دیده می شود. فقط در دهلی نو می توان ساختمان های بلندتر از 4 طبقه و تعداد اندکی برج دید که 90 درصد آنها تجاری است و اجازه سکونت و استفاده به عنوان منزل داده نمی شود (مگر با پرداخت مالیات های سنگین تجاری)... از جاهای مهم دهلی نو می توان به کانارت پلیس و خیابان جان پت اشاره کرد که در آنجا مراکز خرید و هتل بسیاری قرار گرفته و توریست های بسیاری در آن در رفت و آمد هستند. از نظر امنیت، دهلی نو امنیت بیشتری دارد.
دانشجویان ساکن هند با توجه به دانشگاه خود، محل های مخصوصی بیشتر تجمع کرده اند. به طور مثال بیشتر دانشجویان دی یو (دهلی یونیورسیتی) در محدوده کمپ و جی تی بی نگار و همچنین کاملا نگار ساکن هستند (در اینجا ایرانیان بیشتری می توانید پیدا کنید) قیمت خانه در این محدوده نسبتا خوب است و برای یک اتاق مجزا و یک نفره باید حدودا ماهی 3500 تا 4500 روپیه پرداخت کنید. یک ایرادی که این منطقه دارد و من نتونستم باهاش کنار بیام و اونجا اتاق بگیرم، یک رودخانه ساکنی هست که فاضلاب های محلی برخی اوغات درون آن میریزد و بوی وحشتناکی دارد اما یک مزیت بزرگ داره و اونم اینه که تمام خرید های خودتون رو به راحتی می تونید اونجا انجام بدید و همه چیز پیدا میشه و چون محدوده دانشجویی هست، قیمت مناسبتری دارند و بیشتر با آدم راه میاند (در هر صورت هیچ وقت چونه زدن رو فراموش نکنید!)
اما در مورد هزینه های دهلی برای یک دانشجو، خود من با ماهی 200 تا 250 دلار هم اجاره خونه میدادم هم زندگی نسبتا خوبی داشتم. 200 دلار تقریبا 10000 روپیه میشه که از این مقدار 5000 روپیه برای اجاره اتاقم بود که در یکی از کرونترین محل های دهلی قرار داشت (تیمار پور)، و 5000 روپیه هم خرج خودم بود... هزینه ها به شرح زیر هست:
اتومبيل دست دوم (سوزوکی- ماروتی با کارکرد تقريبی 7 سال ) 70000 روپيه (اگر نیاز به وسیله نقلیه شخصی داشتید، سعی کنید ماشین نخرید! تگاهی به قیمت بنزین بندازید و خرج های دیگه و همچنین ترافیک دیوانه کننده دهلی که صد برابر تهران هست با این تفاوت که قانون راهنمایی رانندگی اصلا معنایی نداره)

موتور سيکلت دست دوم : 10000 تا 40000 روپيه (بهترین وسیله حمل و نقل شخصی و با توجه به اینکه رانندگی با موتورهای اسکوتر که شبیه به وسپا هستند، نیازی به هیچگونه گواهینامه نداره)

بنزین : در حال حاضر لیتری 60 روپیه (قبل از دور جدید تحریم های ایران، 44 روپیه بود)

کولر گازی دست دوم : 7000 تا 15000 روپیه

کولر گازی نو : 12000 تا 70000 روپیه

يخچال دست دوم : 3 تا 6 هزار روپيه

یخچال نو : 8000 تا 15000 روپیه (مزیت یخچال نو و کلا وسایل نو به این هست که یکسال گارانتی داره ولی موقع فروش بعد از مدت گارانتی به شدت ضرر می کنید و حتما موقع خرید وسایل برقی به برچسب مصرف برق آن که 5 ستاره هست و بر اساس مصرف چه تعداد از ستاره ها رنگ شده هست دقت کنید)

تلويزيون دست دوم : 21 اینچ 15000 روپیه

تخت خواب : 600 روپيه

تشک : 500 روپیه

صندلي پلاستيكي: 200 روپيه

شكر: يك كيلو 45 روپیه

مرغ تازه : پاك كرده پوست كنده يك كيلو 220 روپيه (جلوی چشم خودتون و حتی خودتون می تونید انتخاب کنید و براتون میکشه و تمیز میکنه)

ران و سینه مرغ: کیلویی 250 روپیه

گوشت گوسفندی و یا بز : يک کيلو 250 روپيه (توی هند خودتون انتخاب می کنید که کجای گوشت رو می خواید و می بره و هر چیش هم دوست نداشتید بگین جدا کنه بعد وزن کنه... یعنی سعی کنید مثلا استخون و دنبه های زیادی رو بگین جدا کنه و بعد وزن کنه و پول بدید)

خط موبايل: 50 روپيه تعرفه شهري: دقيقه اي یک روپيه به تمام اپراتور ها، تعرفه اپراتور مشابه (حداکثر نیم روپیه بر دقیقه)، تماس با موبایل شهر دیگر 1.5 تا 2 روپیه، تماس با ایران 9.5 تا 11 روپیه بر دقیقه (توجه کنید که تماس با موبایل و یا تلفن هیچ تفاوت قیمتی نداره)

برنج خوب: كيلويي 50 روپيه ( برنج های 40 روپیه به بالا کلا خوب هستند و خودم معمولا 50 روپیه ای میگرفتم)

شير: يك ليتر 24 روپيه، نیم لیتری 14 روپیه (یک نصیحت از من، شیر همیشه نیم لیتری بگیرید و شیر کارخونه آمول رو بگیرید... دو کارخانه شیر برای دهلی هست، آمول که خصوصی هست و مادر دیاری که دولتی هست... شیز های مادر دیاری حتی اگر اول وقت هم گرفته باشید بوی ترشیدگی میده و اینم بگم همیشه شیر رو بجوشونید)

خط تلفن: 1000 روپيه

اینترنت کابلی 4 مگابیت: 1500 یا 2500 روپیه برای راه اندازی (بستگی به این داره که مودم بی سیم بخواید یا ای دی اس ال معمولی) و هزینه شارژ ماهانه 1200 روپیه (5 گیگا بایت سرعت 4 مگابیت و بعد از 5 گیگا بایت اولیه، سرعت 512 کیلوبیت می شود)

اینترنت بی سیم بر پایه موبایل : 3000 روپیه هزینه مودم و برای هر 10 گیگا بایت مصرف 1370 روپیه (خوبی این مدل به اینه که سرعت 3.1 مگابیت دارید و مودمش مثل فلش مموری هست و هر جا حتی توی قطار در حرکت هم می تونید با سرعت خوب استفاده کنید ولی کمی گرون تر از کابلی هست... اگر این روش رو خواستید از شرکت تاتا فوتون اصلا نگیرید و ریلاینس رو بهتون پیشنهاد میکنم)

روغن مايع: يك ليتر تقريباَ 60 روپيه

كوكا كولا: يك بطري 300 سي سي 13 روپيه و يک بطری 600 میلی 24 روپیه، 2 ليتری 70 روپيه

آب: یک بطری 2 لیتری 20 روپیه اما می تونید روش ارزونتر رو انتخاب کنید که برای یکبار 200 روپیه بدید و گالن 20 لیتری بگیرید و از اون به بعد گالن خالی رو بدید و یه پرش رو بگیرید و فقط 50 روپیه بدید. توجه کنید که آب لوله کشی دهلی قابل خوردن نیست و خیلی املاح داره و برای آب مصرفی لوله هیچ قبضی نمیاد و پولی پرداخت نمیشه (گول صاحبخونه رو در موقع اجاره منزل نخورید). برای آب شرب یک راه دیگر هم هست که 10000 روپیه بدید و دستگاه تصفیه آب بخرید و در خانه نصب کنید

پول برق: دقیق نمیدونم چقدر بر اساس کیلو وات هست... اما خودم با یک پنکه سقفی 24 ساعت روشن و کامپیوتر روزی 20 ساعت روشن و یخچال نو و با برچسب 5 ستاره، ماهی 100 روپیه میدادم... بگم که اگر کولر گازی استفاده کنید و روزی 5 ساعت روشن باشه، باید در حدود 5000 روپیه پول برق بدید! در مورد 0یتر برقی فن دار برای زمستون هم همینطور و اگر روزی 7 ساعت روشن بذارید حدودا 4000 روپیه برق مصرف میکنه!
یه نکته مهم اینکه اگر تلفن لازم نداشته باشید، تنها قبضی که باید پرداخت کنید برق هست و برخی صاحبخونه ها مثلا 500 روپیه اضافه میگیرند و پول برق رو خودشون میدند و سعی کنید حتما همین کار رو کنید... ممکنه بعضی فصل ها 500 روپیه کمتر بشه، اما در زمستون و یا اوج گرما اگر کولز گازی داشته باشید تلافی همه اون بیشتر دادن ها در میاد و توجه کنید اگر موقع قرارداد صاحبخونه حرفی از پول برق نزد و توی قرارداد هم نوشته نشد به عهده خودتون هست، صداش رو در نیارید چون در این صورت به عهده صاحبخونه میفته!

گاز : لوله کشی گاز اصلا وجود نداره و برای پر کردن کپسول 4 لیتری باید 280 روپیه بپردازید

مستخدم: یکی از چیز هایی که زندگی توی هند رو راحت تر میکنه مستخدم هست که هزینه زیادی نداره... یک مستخدم که لباس هاتون رو بشوره، اتاقتون رو روزی یکبار تمیز کنه، ظرف های غذا رو بشوره و روزی یه وعده غذا هم درست کنه، ماهی 600 روپیه (یعنی فقط 14 هزار تومن!)

غذا : اگر خودتون توی خونه درست کنید هر وعده حدود 30 روپیه هزینه داره و اگر بیرون برید، رستوران برای غذای هندی حدودا 150 روپیه برای غذای خوب و قابل خوردن و برای مک دونالد و یا فست فود ها هم 120 روپیه

بلیط مترو : باری مسیز های نه چندان طولانی 9 تا 11 روپیه (سعی کنید حتما کارت بگیرید و از ژتون استفاده نکنید)

اتوریکشا (موتور سه چرخ تاکسی) : برای هر 5 کیلومتر تقریبا 80 روپیه

ریکشا (سه چرخه ها که به عنوان مسافر بر هستند) : برای مسیر ها کوتاه در حد سه تا چهار تا چهار راه فاصله استفاده کنید و تقریبا هر 300 متر 10 روپیه

نوشیدنی : بطری 1 لیتری هندی 250 روپیه

اگر می خواهی ملتی رو مطیع کنی، عقل رو از آنها بگیر و گرسنه نگهشان دار
حضرت چرچیل در وصف هند! [عکس: http://forum.p30pedia.com/images/smilies..._Sheep.gif]
پاسخ
تشکر کنندگان: Ali Sepehr ، hasti_banoo ، saeed53 ، msar


پیام‌های این موضوع
دهلی - توسط Ali Sepehr - 2009-07-27 ساعت 00:33
RE: دهلی - توسط Ali Sepehr - 2009-07-27 ساعت 01:16
RE: دهلی - توسط ashool - 2010-02-18 ساعت 06:57
RE: دهلی - توسط ashool - 2010-10-02 ساعت 19:45



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان