کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
حرفه های موردنیاز در سوئد - کاریابی در سوئد
هنگامی که در دسامبر سال 2008 دولت مدرات سوئد و در راس آن توبیاس بیلستروم وزیر مهاجرت جوان این کشور (از حزب مدرات) در یک اقدام انقلابی و برای اولین بار در تاریخ مدرن سوئد دربهای این کشور را برای مهاجران متقاضی کار در سوئد گشود امید تاره ای در دل بسیاری از علاقمندان به مهاجرت به سوئد جان گرفت.
از زمان قدرت اجرایی یافتن این قانون که جزئیات آن بصورت کامل در سوال نیز منتشر شد تعداد زیادی از اتباع خارج از اتحادیه اروپا, و از جمله ایرانیان, موفق شدند تا با استفاده از آن در سوئد کار و متعاقبا اقامت بگیرند.
بصورت بسیار خلاصه و کوتاه می توان گفت که بزرگترین مشکل در راه متقاضیان کسب مهاجرت بر اساس کار به سوئد یافتن یک کارفرماست که حاضر به استخدامشان در سوئد باشد است. در واقع در صورت یافتن یک کارفرما مهمترین قسمت دریافت مهاجرت کاری در سوئد برای متقاضی حل شده است.
اما اقامت هایی که بر اساس این قانون صادر می شوند دارای شرایط ویژه ای هستند که شاید برخی از متقاضیان توجهی به آن نمی کنند و پس از از دست دادن کار و زندگی خود در ایران و مهاجرت به سوئد دچار مشکلاتی می شوند که در بدترین حالت منجر به لغو اقامت و اخراجشان از سوئد می گردد.
مرکز اطلاعات ایرانیان به سوال می گوید که یک سال و اندی پس از قوت اجرایی یافتن این قانون مشکلات در رابطه با آن نیز اندک اندک نمودار می گردد. اما این مشکلات کدامند و متقاضیان مهاجرت به سوئد از طریق کار می بایست به چه نکاتی توجه کنند؟ گفتگویی در این زمینه با مرکز اطلاعات ایرانیاتن صورت دادیم که توجه خوانندگان سوال را به آن جلب می کنیم:
سوال: ایرانیانی که از این طریق اقامت گرفته اند پس از ورود به سوئد دچار چه مشکلاتی شده اند؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: همانطور که می دانید صدور چنین اقامتی مشروط به قرارداد استخدامی حداکثر 2 ساله ای است کارفرما تعهد کرده است. به زبان ساده تر اقامت دو ساله اینگونه افراد تا زمانی دارای اعتبار است که شغلشان در نزد کارفرما بجای خود باقی باشد و حقوق ماهانه آنها نیز بصورت مرتب و قانونی از سوی کارفرما پرداخت گردد. تعداد قابل توجهی از ایرانیانی که در سوئد دارای شرکت هستند از طریق استخدام دوستان و اعضای خانواده خود برایشان از طریق قانون جدید اقامت گرفته اند. اما اینک تقریبا هر هفته تلفنی از برخی دارندگان اینگونه اقامت ها داریم که می گویند کارفرمای ما دیگر قادر به پرداخت حقوق ما نیست و کار (و در نتیجه اقامت) خود را بزودی از دست خواهیم داد. چکار کنیم! توجه کنید که بسیاری از این افراد به امید کار و دریافت اقامت در سوئد مشاغل خود در ایران را نیز از دست داده اند و در صورت برگشت به ایران نیز درگیر مشکلات زیادی خواهند شد.
سوال: آدم به یاد دختر خانم ها و آقا پسرهایی می افتد که از طریق ازدواج با افراد مقیم سوئد اقامت گرفته و به سوئد می آیند اما فرد مقیم سوئد پس از مدتی دبه کرده و می گوید حاضر به ادامه زندگی مشترک نیست و اقامت عروس و یا داماد پستی پس از جدایی از فرد مقیم سوئد به خطر می افتد و باطل می شود. اینطور نیست؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: بله, مثال بسیار خوبی جهت توجیه وضعیت اینگونه افراد است. همانطور که اقامت موقت یک عروس یا داماد پستی تا مدتی وابسته به زندگی مشترک با فرد مقیم سوئد است, اقامت موقت یک فرد دارای اقامت کاری نیز مشروط به دارا بودن شغل مشخص شده در قرارداد در نزد کارفرمای مشخص شده در قرارداد است و در صورت از دست دادن آن شغل یا کارفرما, اقامت فرد نیز که وابسته به آن شغل مشخص در نزد کارفرمای مشخص است لغو می گردد.
سوال: تکلیف هموطنی که به این صورت به سوئد آمده و اکنون کار خود را از دست داده است چیست؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: همانطور که قبلا توضیح داده شد در طی دو سال اول استخدام, اقامت متقاضی مشروط به شغل مشخص شده در نزد کارفرمای مشخص شده در قرارداد است. اگر متقاضی شغل مشخص شده در قرارداد در نزد کارفرمای مشخص شده در قراردادی که بر اساس آن اقامت گرفته است را در طی دو سال اول از دست بدهد اداره مهاجرت می تواند اقامت وی را لغو کند.
سوال: در اینصورت چه کار می شود کرد؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: اگر متقاضی کار خود را از دست بدهد اما تا حداکثر سه ماه پس از بیکار شدن بتواند کار دیگری پیدا کند می تواند بر اساس کار جدید از اداره مهاجرت سوئد تقاضای اقامت جدید کند. اما بسیار مهم است که توجه کنید که این یک تقاضای کاملا جدید بوده و هیچ تضمینی وجود ندارد که با آن موافقت شود. همچنین باید توجه کرد که با توجه به وجود 9 درصد بیکاری در سوئد یافتن کار در مدت سه ماه ماموریت چندان آسانی نخواهد بود.
سوال: بعد از دو سال چطور؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: پس از دو سال هم به همین صورت. تنها با این فرق که پس از دو سال اجازه اقامت تنها وابسته به یک شغل مشخص است و نه کارفرمای مشخص. اما تقاضای جدید حتی در صورت تعویض شغل نیز می بایست تسلیم اداره مهاجرت گردد.
سوال: اقامت موقت افرادی که بر اساس کار به سوئد مهاجرت کرده اند تا چه زمانی موقت است؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: افرادی که بر اساس کار به سوئد مهاجرت کرده اند در صورت از دست ندادن شغل خود و اشتغال در تمامی این مدت قادر خواهند بود که پس از 48 ماه (4 سال) اقامت دائم سوئد را دریافت کنند.
سوال: همسر و فرزندان اینگونه افراد چطور؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال متقاضی هم بصورت همزمان امکان دریافت اقامت در سوئد را دارند, و هم در طی مدت اقامت در سوئد (چنانچه بیش از شش ماه باشد) حق کار در سوئد را دارا هستند. همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال متقاضی هم پس از 48 ماه بمانند متقاضی امکان دریافت اقامت دائم در سوئد را خواهند داشت.
سوال: چه توصیه ای به هموطنانی که از ایران در صدد مهاجرت کاری به سوئد هستند دارید؟
مرکز اطلاعات ایرانیان: توصیه ما نخست به خود متقاضیان است که تا جای ممکن پل های پشت سر خود در ایران را خراب نکنند و تا حد ممکن طوری برنامه ریزی نمایند که در صورت بروز هر گونه مشکل و از دست دادن اقامت امکان برگشت به ایران را داشته باشند. اما مهمترین توصیه ما به کارفرماهایی است که بخصوص جهت گرفتن اقامت برای دوستان و فامیل خود از ایران آنها را استخدام می کنند. اینگونه کارفرمایان باید توجه کنند که متقاضی جهت دریافت اقامت دائم از این طریق می بایست 4 سال در سوئد مشغول به کار باشد. پرداخت هزینه حقوق, مالیات, بیمه های اجتماعی و نظایر آن در مدت 4 سال برای یک فرد استخدام شده هزینه بسیار سنگینی است. به همین جهت اینگونه کارفرمایان باید بدقت و قبل از بازی کردن با زندگی مهاجری که با امید گرفتن اقامت از طریق کار به این کشور آمده است اطمینان داشته باشد که آیا امکان پرداخت حقوق و مالیات و دیگر هزینه های کمر شکن استخدام متقاضی بمدت حداقل 4 سال را دارد یا خیر. حال بگذریم از اختلافات خانوادگی پیش آمده میان کارفرماهای فامیلی و فرد استخدام شده در مواقعی که کارفرما دیگر قادر به ادامه پرداخت حقوق به فامیل استخدام شده خود نبوده و اقامت او در نهایت باطل شده است.
به عبارت دیگر متقاضی به اعتبار تعهد دوست و فامیل خود که وی را استخدام کرده است از ایران به سوئد می آید اما این دوست و فامیل پس از گذشت چند ماه متوجه می شود که قدرت ادامه پرداخت حقوق و دیگر هزینه های سنگین استخدامی را ندارد. متقاضی به این ترتیب در وضعیت بسیار دشواری قرار گرفته و دوستی های خانوادگی و چند ده ساله نیز تحت تاثیر این وضعیت قرار می گیرند.
منبع خبر : استکهلمیان دات کام
پاسخ
تشکر کنندگان: Ali Sepehr ، PIANIST ، seravin ، mavarfan ، Yashar_a ، S@eed ، exxedus ، siacrow ، msar ، santoory


پیام‌های این موضوع
اقامت کاری و بروز مشکل درصورت از دست دادن شغل - توسط یه مهاجر - 2010-07-06 ساعت 18:03
کاریابی در سوئد - توسط barvos - 2013-10-19 ساعت 13:22
RE: حرفه های موردنیاز در سوئد - توسط barvos - 2013-12-08 ساعت 22:11
RE: حرفه های موردنیاز - توسط barvos - 2013-12-27 ساعت 02:28
آرايشگري - توسط آیدین-10 - 2009-10-06 ساعت 17:40
مشاغل موردنياز در سوئد - توسط S@eed - 2009-11-10 ساعت 20:22
حرفه هاي مورد نياز در سوئد - توسط Mohammad K - 2009-11-11 ساعت 20:08
RE: مهاجرت سوئد - توسط یه مهاجر - 2009-11-30 ساعت 23:45
[split] مهاجرت به سوئد - توسط reza4uut - 2010-04-20 ساعت 09:00
RE: مهاجرت به سوئد - توسط یه مهاجر - 2010-04-20 ساعت 10:37



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان