کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
همه آنچه که درباره سوئد می خواهید بدانید
كشورسوئد كشوري با وسعت450 هزاركيلومتر مربع و 7/8 ميليون نفر سكنه با زبان ملي سوئدي مي‌باشد.كشورسوئد به استثناي جمعيت ساكن ناحيه فنلاندي زبان شمال شرق و اقوام سامي از لحاظ قومي و زباني كشوري كاملاً يكدست محسوب مي‌گردد. امروزه درحدود يك ميليون نفر از تعدادكل جمعيت سوئد مهاجر بوده ويا دست كم يكي از والدين آنان از ساير كشورها به ويژه كشورهاي اسكانديناوي به كشور سوئد مهاجرت نموده اند.كشور سوئد از نوع حكومت مشروطه برخوردار بوده و دولت به شكل پارلماني اداره ميگردد. پادشاه تنها وظايف تشريفاتي از قبيل فرديت نخست كشور و برخورداري از قدرت صوري در تصميم گيريهاي دولتي را بر عهده دارد .پارلمان اصلي ترين بدنه تصميم گيري كشور سوئد محسوب شده و از سال1971 با تعداد 349 عضو به فعاليت مبادرت مي‌نمايد. از سال 1994 انتخابات مجلس هرساله صورت مي‌گيرد. به جز دوره60 ساله غير سوسياليستي( سالهاي 1932 تا 1991) حزب سوسيال دمكرات در راس قدرت قرار داشته است و اين در حالي‌است كه طي انتخابات سال1991 احزاب غيرسوسياليستي نيز از اكثريت آرا برخوردار گرديده و به مدت3سال حكومت نمودند.گفتني است در انتخابات سال1994سوسيال دمكراتها مجددا به صحنه قدرت بازگشتند .حكومتهاي محلي نيز بصورت 24 انجمن بخشي و286 واحد شهرداري فعاليت داشته و درحدود 95% جمعيت به كليساي رسمي ايالت لوتران وابستگي دارند. جنگ آزادي بخشي سوئد كه در آغاز قرن 16 ميلادي ( 1560-1532) توسط گوستاو واسا صورت گرفت، به نقض « اتحاد كالمار » ميان3 كشور نورديك - سوئد، دانمارك و نروژ- منجر گرديد. از اين روي گوستاو واسا اولين نائب السطلنه كشور بود كه در سال1532 به عنوان پادشاه دولت متحد و متمركز سوئد معرفي گرديد. وي هم چنين استحكاماتي بنا نموده و كنترل كليساها ي كشور را در دست گرفت. بعدها اين امر منجر به اين گرديد كه كليسا‌هاي كشور كه طي قرن11 شاخه‌اي از كليساي بين المللي كاتوليك محسوب مي‌گرديد به كليساي دولتي لوتريسم و پروتستانيزم تغيير وضعيت دهد.پس از گذشت يك قرن كشور سوئد به قدرت اصلي اروپاي شمالي مبدل گرديد. ملّت سوئد در جنگ‌هاي30 ساله به سود پروتستان‌هاي شمالي آلمان مبارزه مي‌كردند. موقعيت قلمرو سوئد از لحاظ موفقيتهاي نظامي درميادين نبرد، متفاوت بود. سوئد، در اوج توفق نظامي خود، نه تنها قلمرو كنوني خود، بلكه فنلاند، قسمتي از روسيه، كشورهاي بالتيك، لهستان ، آلمان و نروژ را نيز شامل مي‌گرديد. سوئد هم چنين از مستعمره‌اي در كشور سوئد (نوتادلاوار) برخوردارمي‌بود. فنلاند قسمتي از قلمرو سوئد محسوب مي‌گرديد، تا اين كه در سال 1809 مغلوب روسيه گرديد. از سال 1814 كشور سوئد در صلح به سر برده و ما بين دو جنگ جهاني از آنجائي كه كشوري بي طرف بود مورد حمله واقع نگرديد. از لحاظ فرهنگي، كشور سوئد تحت تاثير اخلاق كاري پروتستان و برخورداري حسي هم بستگي همه جانبه ميان گروه‌هاي مختلف قرار دارد. طي سالهاي اخير، استخدام نيرو ، سواد آموزي همگاني، توزيع درآمد و امنيت ملّي در سياست ملّي كشور از جايگاهي مهم و اساسي برخوردار بوده است. دولت‌هاي اجتماعي دموكراتيك بر دورة پس از جنگ مسلط بوده اند. مردان سوئدي در سال 1909 و زنان سوئدي در سال 1921 از حق رأي برخوردار گرديدند.كشور سوئد از اول ژانويه 1995 به عضويت اتحاديه اروپا در آمده است.

موقعيت طلايي براي متخصصين ايراني مايل به مهاجرت به سوئد
مفاد قانون جديد مهاجرت كاري به سوئد براي اتباع خارج از اتحاديه اروپا بزرگترين تحول در قوانين مهاجرتي سوئد در طي چند دهه اخيرقوانين ويزاي جديد مهاجرت به سوئد شباهت زيادي با نوع آمريكايي آن دارد قوانين جديد از 15 دسامبر 2008 قوت اجرايي خواهند يافت دانشجويان ميهمان نيز قادر به استفاده از قوانين مهاجرتي جديد سوئد خواهند بود.
سرانجام جزئيات در رابطه با قوانين جديد مهاجرت به سوئد بر اساس كار براي اتباع كشورهاي خارج از اتحاديه اروپا كه تعداد زيادي در انتظار آن بوده اند مشخص شده است. تماسهاي تلفني بي شماري در اين رابطه با اطلاعات ايرانيان برقرار شده است. دانشجويان ايراني مشغول به تحصيل در سوئد, افرادي كه مايل به دريافت مهاجرت به سوئد براي بستگانشان در ايران بوده و همچنين متقاضيان پناهندگي بيشترين تماس ها را در اين زمينه با اين مركز گرفته و جوياي كم و كيف قوانين جديد شده اند.

همكاران استكهلميان با همكاري مركز اطلاعات ايرانيان مهمترين بخشهاي قوانين ويزاي جديد مهاجرت كاري به سوئد را از متن اصلي سوئدي آن استخراج و پس از ترجمه و تنظيم در ذيل در اختيار خوانندگان قرار مي دهند.

پيام روشن سوئد به علاقمندان به مهاجرت به اين كشور: پناهندگي را فراموش كنيد
چهار حزب ائتلافي دولت دست راست سوئد بر سر جزئيات قانون مهاجرت كاري به سوئد به تفاهم رسيدند. علاوه بر چهار حزب ائتلافي دولت, يك حزب اپوزوسيون (حزب محيط زيست – سبزها) نيز در اين زمينه با دولت همراه شده است.

از آنجائيكه دو حزب اپوزوسيون, سوسيال دمكرات و چپ, عمدتا مخالف پذيرش نيروي كار در مقياس وسيع از خارج از اتحاديه اروپا بوده و در طي 30 سال گذشته از به اجرا در آمدن آن جلوگيري نموده اند همراهي يك حزب اپوزوسيون (حزب سبزها) با دولت در رابطه با قوانين مهاجرت كاري به سوئد داراي اهميت ويژه اي است و به اين معني خواهد بود كه احزاب سوسيال دمكرات و چپ سوئد حتي در صورت در دست گرفتن احتمالي قدرت دولتي در آينده نيز امكان زيادي جهت لغو و يا تغيير قوانين مهاجرتي سوئد را نخواهند داشت.

سوئد با اجراي اين قوانين جديد مهاجرتي پيام قاطع و روشني را خطاب به اتباع غير اروپايي علاقمند به مهاجرت و زندگي در اين كشور پيشرفته ارسال نموده است: "اقامت بر اساس پناهندگي را فراموش كنيد, اما چنانچه داراي تخصصي هستيد به كشور ما خوش آمديد". قوانين جديد مهاجرتي سوئد نه تنها شباهت بسيار زيادي به قوانين مهاجرت بر اساس كار به آمريكا دارد بلكه بمراتب ليبرال تر از آن است. از جمله بواسطه اينكه ملاك دريافت مهاجرت كاري به سوئد انحصارا نياز كارفرمايان اعلام شده است.

وزير مهاجرت سوئد از اينكه قوانين سختگيرانه قبلي سوئد منجر به اين شده است كه بسياري از متخصصين تبعه كشورهاي خارج از اتحاديه اروپا آمريكا را جهت مهاجرت انتخاب كرده اند ابراز تاسف كرده و قوانين مهاجرتي جديد سوئد را تلاشي جهت تغيير مسير قبلي و جذب متخصصين خارج از اتحاديه اروپا به سوئد خوانده است.

توبياس بيلستروم وزير مهاجرت سوئد از حزب دولتي مدرات و طراح اين رفرم بزرگ مهاجرتي در پاسخ به اين پرسش كه آيا تصور نمي كند كه رفرم جديد مهاجرتي سوئد منجر به اين شود كه صاحبان شركت اقوام و فاميل خود را به سوئد بياورند مي گويد: "ما هيچ مشكلي با اينكه صاحبان شركت, برادر, خواهر, عموزاده يا خاله زاده هاي خود را به سوئد بياورند نداريم, تا زماني كه آنها جهت تامين معاش خود داراي حقوق ماهيانه كافي باشند".

مفاد كلي ويزاي جديد مهاجرت كاري به سوئد براي اتباع خارج از اتحاديه اروپا
- قوانين جديد مهاجرت كاري سوئد از 15 دسامبر 2008 به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.

- نياز كارفرمايان به نيروي كار عامل تعيين كننده جهت صدور ويزاي مهاجرتي خواهد بود.

- كارفرمايان در سوئد اجازه نخواهند داشت كه حقوق و مزاياي كمتري در مقايسه با شهروندان سوئدي به نيروي كاري كه از خارج از اتحاديه اروپا به سوئد آمده است پرداخت نمايند و آنان را مورد سوء استفاده قرار دهند. مهاجريني كه ويزاي مهاجرت كاري دريافت مي كنند داراي حقوق و مزاياي كاملا يكسان با شهروندان سوئد خواهند بود.

- اداره مهاجرت سوئد وظيفه كنترل و رسيدگي به تقاضاها و نيز صدور اقامت را بر عهده خواهد داشت.

- به مهاجري كه در سوئد كار پيدا كرده است در ابتدا يك اقامت دو ساله داده مي شود. اين اقامت دو ساله در صورت ادامه كار از سوي مهاجر دو سال ديگر تمديد شده و چنانچه مهاجر پس از چهار سال همچنين در سوئد داراي كار باشد اقامت دائم (پي يو تي) دريافت خواهد نمود. اقامت دائم حتي در صورت بي كاري مهاجر لغو نمي شود.

- فردي كه ويزاي مهاجرت كاري به سوئد دريافت نموده است مي تواند مانند ديگر افراد مقيم سوئد پس از 5 سال اقامت قانوني و متناوب در اين كشور به تابعيت سوئد درآمده, "سيتي زن" اين كشور شده و گذرنامه سوئدي دريافت كند.

- ويزاي كاري صادر شده براي مهاجر متصل و وابسته به كارفرمايي است كه وي را استخدام نموده است.

- خانواده (همسر وفرزندان زير سن قانوني) فردي كه از سوئد ويزاي مهاجرت بر اساس كار دريافت مي كنند نيز امكان مهاجرت به سوئد را خواهند داشت.

- مهاجري كه كار خود را در سوئد از دست بدهد سه ماه فرصت خواهد داشت تا كار جديدي پيدا كند, در غير اينصورت ويزاي كاري موقت خود را از دست داده و مجبور به ترك سوئد خواهد بود.

- دانشجويان ميهمان كه در سوئد به تحصيل اشتغال دارند خواهند توانست پس از گذشته يك ترم از تحصيلاتشان در سوئد و بدون اينكه نيازي به ترك كشور داشته باشند تقاضاي اقامت بر اساس كار تسليم نمايند.

- متقاضيان پناهندگي كه در طول زمان بررسي پرونده پناهندگيشان جذب بازار كار سوئد شده باشند در صورتي كه به تقاضاي پناهندگي خود پاسخ منفي دريافت كنند مي توانند بدون اينكه مجبور به ترك كشور باشند تغيير نوع اقامت داده و تقاضاي اقامت بر اساس كار تسليم نمايند. به شرطي كه حداقل 6 ماه مشغول به كار بوده باشند و از سوي كارفرما تضمين ادامه كار براي يك سال آينده را نيز دارا باشند.

- متقاضيان پناهندگي كه هم اكنون حكم اخراج دريافت كرده اند نمي توانند در داخل سوئد درخواست اقامت بر اساس كار تسليم نمايند و بايد بر اساس تصميم اخراج قبلي خود سوئد را ترك نمايند. اما چنانچه كارفرمايي در در سوئد يافته باشند كه حاضر به استخدامشان باشد مي توانند پس از خروج از سوئد تقاضاي اقامت بر اساس كار را تسليم نمايند. (به اين ترتيب سياست سرسختانه دولت مبني بر احترام گذاشتن به تصميمات قبلي اداره مهاجرت و دادگاه مهاجرتي و بدنبال آن ضرورت ترك كشور از سوي افرادي كه به درخواست پناهندگي خود پاسخ منفي دريافت كرده اند بر قوت خود باقي است).

- به متقاضيان مهاجرت به سوئد تحت شرايطي جهت يافتن شغل و نيز ملاقات با كارفرما يك ويزاي سه ماهه ورود به سوئد اعطا مي شود. چنانچه متقاضي در اين مدت موفق به يافتن شغل شود نيازي به ترك سوئد نخواهد داشت و مي تواند تقاضاي دريافت ويزاي كاري را در داخل سوئد تسليم نمايد.


آخرین و جامع ترین آمار: ایرانیان و افغانهای سوئد, مهاجرت و پناهندگی
494 متقاضی پناهندگی ایرانی و 594 متقاضی پناهندگی اٿغان در کل سال 2006
سال 2006: بزرگترین مهاجرت به سوئد در تاریخ این کشور
95.750 مهاجر به سوئد از 169 ملیت مختلف در سال 2006
همکاران استکهلمیان پس از روزها تلاش با استٿاده از آخرین آمار دولتی معتبر و مستند موجود موٿق به استخراج آمار بسیار جالب توجهی در رابطه با مهاجرین و متقاضیان پناهندگی ایرانی و افغان بطور اخص و در سطح کلی سوئد بصورت اعم شده اند که اینک پس از طبقه بندی بصورت اختصاصی منتشر می شود.

مسائل مربوط به مهاجرت همواره از سوالات مهم در میان احزاب و سیاستمداران اروپا است. در این مورد قوانین مختلفی نیز وضع شده است برای مثال مهاجرت از طریق درخواست پناهندگی، خویشاوندی و یا کار. به طور کلی اتحاد بورژوایی و حزب محیط زیست از موافقان مهاجرت آزاد نیروی کار هستند، در مقابل احزاب سوسیال دموکرات و چپ با آن مخالفند. در ادامه به بررسی نظرات برخی از احزاب بزرگ سوئد در این رابطه می‌پردازیم:

احزاب چپ و سوسیال دموکرات مخالف مهاجرت آزاد نیروی کار هستند. به نظر آنها این امر باعث پایمال شدن حقوق کارگرها و در نتیجه کاهش سطح دستمزد آنها خواهدشد. همچنین بر این عقیده هستند که این امر فشار زیادی را بر بیمه اجتماعی وارد خواهد کرد.

در مقابل حزب محیط زیست عقیده دارد که سوئد باید سیاست سخاوتمندانه تری را درمورد مهاجرت نیروی کار در نظر داشته باشد.

اتحاد بورژوایی نیز همانند حزب محیط زیست بر این عقیده اند و خواستار حقوقی برابر با شهروندان اتحادیه اروپا برای شهروندان کشورهای دیگر هستند تا بتوانند به سوئد بیایند و در طول سه ماه، کاری مناسب پیداکنند. تنها شرط در نظر گرفته شده تامین هزینه زندگی در طول این مدت است. به نظر این احزاب، کسانی که موفق به یافتن کار می شوند، برای یک سال اجازه ی اقامت دریافت خواهند کرد. افرادی که کار خود را ازدست می دهند نیز برای ادامه اقامت در سوئد سه ماه فرصت خواهند داشت تا کار جدیدی پیدا کنند. کسانی که حداکثر چهار سال در سوئد به کار مشغول بوده اند اجازه ی اقامت دائم دریافت خواهند کرد. این مطلب شامل پناهجویانی که پاسخ منفی دریافت کرده اند نیز می‌شود. این قانون پایه و اساس قانون جدید مهاجرت کاری سوئد که در دسامبر سال ۲۰۰۸ تصویب شد است.


آخرین آمار: ایرانیان سوئد, مهاجرت و پناهندگی
آمار مربوط به وضعیت مهاجرتی جامعه ایرانی سوئد دارای نکات بسیار جالب توجهی است که در برخی موارد حتی غیر منتظره و غافلگیر کننده بنظر می رسد. نتیجه مقایسه آمار فعلی با آمار تاریخی سال 1986 نمایانگر آن است که روند تقاضای پناهندگی از سوی ایرانیان در سوئد تقریبا متوقف شده و به حداقل خود در طی سالهای گذشته رسیده است. پرداختن به دلایل این کاهش شدید متقاضیان پناهندگی ایرانی از سوئد مبحث جداگانه ای است که از حوصله این گزارش خارج است و باید در جای خود و توسط افراد دارای صلاحیت مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

رقم 494 نفر متقاضی پناهندگی تبعه ایران در طی سال 2006 را میتوان با رقم 6282 نفر ایرانی متقاضی پناهندگی در سال 1986 مقایسه نمود. در این سال بیشترین تعداد ایرانی از سوئد تقاضای پناهندگی کردند که تعداد زیادی از آنان را نوجوانان و جوانان فراری از خدمت سربازی در اوج جنگ ایران و عراق تشکیل میدادند و تقریبا همه آنان بدلیل جنگ ایران و عراق در سوئد اقامت گرفتند. اکنون تعداد ایرانیان متقاضی پناهندگی با 494 نٿر تنها 2درصد از کل متقاضیان پناهندگی در سوئد را تشکیل میدهد.


بطور کل در طی سال 2006, 1969 نفر ایرانی به دلایل مختلف به سوئد سوئد مهاجرت نموده اند. در همین سال کلا 494 ایرانی از سوئد تقاضای پناهندگی نموده اند که همانطور که گٿته شد تنها 2 درصد از کل آمار متقاضیان پناهندگی در این کشور را به خود اختصاص می دهند.
پاسخ


پیام‌های این موضوع
RE: مهاجرت به سوئد - توسط sousangerd - 2009-01-13 ساعت 16:53
RE: مهاجرت به سوئد - توسط nima novini - 2009-07-07 ساعت 22:56
RE: مهاجرت به سوئد - توسط nima novini - 2009-07-25 ساعت 18:39
RE: مهاجرت به سوئد - توسط nazil - 2009-10-06 ساعت 15:25
duetschland - توسط farzad3d - 2011-09-13 ساعت 15:23
RE: راهنماي جامع مهاجرت به سوئد - توسط daw195 - 2010-11-11 ساعت 17:26
RE: راهنماي جامع مهاجرت به سوئد - توسط sara24 - 2010-12-08 ساعت 00:26
وام، بیمه و کمک هزینه - توسط یه مهاجر - 2011-08-16 ساعت 22:48
سوال - توسط amirnikbin - 2012-06-29 ساعت 21:45
اقامت از طریق ازدواج - توسط ady mah - 2015-10-06 ساعت 20:57
مهاجرت به سوئد - توسط mohammad_usa - 2009-01-21 ساعت 23:37
RE: mohajerat be soed - توسط خرداد - 2009-10-17 ساعت 19:05
مهاجرت به سوئد - توسط یه مهاجر - 2010-02-02 ساعت 13:43
مراحل بعد از گرفتن دعوت نامه - توسط payman115 - 2010-03-25 ساعت 20:27
RE: مهاجرت به سوئد - توسط گریت کش - 2010-04-11 ساعت 00:56
RE: مهاجرت به سوئد - توسط inaik - 2010-04-11 ساعت 20:43
RE: مهاجرت به سوئد - توسط OverLord - 2010-04-11 ساعت 23:47
RE: مهاجرت به سوئد - توسط یه مهاجر - 2010-04-17 ساعت 17:10
شرایط شکایت از وکیل در سوئد - توسط ramin1349 - 2010-07-22 ساعت 22:56
سوئد - توسط Classic - 2011-02-08 ساعت 01:44
سوال - توسط شبی - 2011-10-16 ساعت 03:53
RE: سوال - توسط یه مهاجر - 2011-11-06 ساعت 19:38



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان