کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
همه آنچه که درباره سوئد می خواهید بدانید
اخبار فارسی سوئد – در طی هفته های گذشته چندین مورد از اخراج اتباع ایرانی فاقد گذرنامه و یا برگه عبور با موفقیت توسط پلیس سوئد به انجام رسیده ومقامات مرزی ایران نیز افراد اخراجی را مورد پذیرش قرار داده اند.
تاکنون اخراج ایرانیانی که به درخواست اقامت و یا پناهندگی خود در سوئد پاسخ منفی دریافت می نمودند و بصورت غیر قانونی در سوئد بسر می بردند بدون دارا بودن گذرنامه و یا برگه عبور صادر شده از سوی بخش کنسولی سفارت ایران در استکهلم عملا ممکن نبوده است و تلاشهای قبلی پلیس سوئد جهت اخراج این افراد با شکست مواجه می گردید چون مقامات مرزی ایران از پذیرش افراد فاقد گذرنامه و یا برگه عبور صادر شده از سوی نمایندگیهای ایران در خارج از کشور خودداری می نمودند.

خط مشی بخش کنسولی سفارت ایران در استکهلم نیز بر این پایه بوده است که تنها در صورت درخواست کتبی خود متقاضی برای وی برگه عبور صادر نماید. به این ترتیب آن دسته از اتباع ایران که با وجود عدم موفقیت در کسب اقامت در سوئد مایل به برگشت به کشور خود نبودند از این شیوه عمل سفارت ایران در استکهلم بهره برده و از طریق خودداری از تسلیم تقاضا جهت دریافت برگه عبور به بخش کنسولگری سفارت مراحل اخراج خود به ایران را متوقف می نمودند.

اما اینک یک افسر پلیس سوئد برای همکار اخبار فارسی سوئد تایید کرده است که در طی هفته های گذشته تعدادی از اتباع ایران که بدون دارا بودن گذرنامه و یا برگه عبور توسط پلیس سوئد به ایران اخراج شده اند در مرزهای ایران مورد پذیرش مقامات ایرانی قرار گرفته اند.

در این زمینه گفتگویی با این افسر پلیس مرزی سوئد انجام داده ایم:

اخبار فارسی سوئد: آیا تغییری در خط مشی مقامات ایرانی پیش آمده؟
افسر پلیس مرزی: من می توانم تنها آنچه را که اتفاق افتاده است تایید کنم و اینکه در طی هفته های گذشته اتباع ایرانی که فاقد گذرنامه و نیز برگه عبور بوده اند از سوی پلیس سوئد با موفقیت به ایران اخراج شده اند.

اخبار فارسی سوئد: مقامات سوئدی در طی سالهای گذشته علنا خشم خود را از مشکلات در رابطه با اخراج اتباع برخی از کشورها, از جمله ایران, که بصورت غیر قانونی در سوئد بسر می برند به وطنشان ابراز داشته اند و بصورت علنی یا مخفی در تلاش بوده اند که یا مستقیما و یا در چهارچوب اتحادیه اروپا اینگونه دولتها و از جمله دولت ایران را جهت پذیرش اتباع اخراجی خود زیر فشار قرار دهند. آیا تصور می کنید که چنین فشارهایی وارد آمده و به نتیجه رسیده است؟
افسر پلیس مرزی: این پرسشی سیاسی است که پاسخ دادن به آن از حیطه اطلاعات من خارج است و صادقانه باید بگویم که اطلاعی ندارم. اما وضعیت فعلی شاید لزوما زاییده یک توافق سیاسی مابین دولتها نباشد. در گفتگویی که چندی پیش در جریان یک کنفرانس با یکی از افسران پلیس مرزی شنگن داشتم وی به من گفت که شنیده است که سیستم الکترونیک جدید ثبت احوال ایران که مانند سوئد بر اساس شماره شناسایی ملی (پرشون نومر) طراحی و اینک به مرحله بهره برداری رسیده است کار شناسایی اتباع ایران را در مقایسه با گذشته بمراتب سریع تر و ساده تر نموده است و این هم می تواند یکی از دلایلی باشد که مقامات ایرانی امکانات بیشتری جهت شناسایی هویت اتباع خود و در نتیجه پذیرش آنها در مرزهای کشورشان پیدا کرده اند. همه دیگر کشورهای دنیا, و از جمله سوئد, چنانچه یکی از اتباعشان از کشور دیگری اخراج شود اگر دارای مدارک شناسایی معتبر نباشد ابتدا هویتش را کنترل کرده و پس از آن اجازه ورود به کشور را به فرد می دهند. هیچ کشوری در جهان تنها بواسطه اینکه فردی خود ادعا می کند که تبعه آن کشور است و یا به زبان آن کشور تکلم می کند قبل از احراز هویت اجازه ورود به کشور صادر نمی کند. منظورم از این توضیح این است که همیشه نباید برای رویدادها بدنبال توجیهات عمده بود بلکه ممکن است دلیل تغییر وضعیت به همین سادگی بوده باشد.

اخبار فارسی سوئد: می گویند اگر هیتلر به سیستم ثبت احوال الکترونیکی پیشرفته امروزی دسترسی می داشت حتی یک یهودی هم در آلمان زنده نمی ماند؟
افسر پلیس مرزی: توضیحی در این رابطه ندارم!

اخبار فارسی سوئد: افراد اخراجی با زور به ایران اخراج می شوند؟
افسر پلیس مرزی: اخراج افراد فاقد اقامت که بصورت غیرقانونی در سوئد زندگی می کنند کلا به دو صورت انجام می شود. اگر فرد اخراجی به تصمیم اخراج صادر شده احترام بگذارد و داوطلبانه به کشور خود بازگردد اداره مهاجرت سوئد بلیطی برای او خریداری می کند و فرد اخراجی بمانند دیگر مسافران هواپیما سوار هواپیما شده و به کشور خود بر می گردد. در این صورت فرد اخراجی هیچ تماسی با پلیس ندارد و تمامی مراحل بازگشت با کمک کارمندان اداره مهاجرت صورت می گیرد. اما اگر فرد اخراجی حاضر به احترام به این تصمیم نباشد و داوطلبانه حاضر به ترک سوئد نشود اداره مهاجرت سوئد پرونده را جهت به اجرا در آوردن تصمیم اخراج در اختیار پلیس قرار می دهد. پلیس جهت اجرای قانون اجازه استفاده از زور را دارد و از آن استفاده نیز می کند. در این صورت فرد اخراجی با اسکورت افسران پلیس و در موارد مورد نیاز با دست و یا پای بسته اخراج شده و در مقصد تحویل مقامات مرزی کشور متبوعش می شود.


اخبار فارسی سوئد: یک متقاضی پناهندگی چون جانش در کشورش در خطر بوده به سوئد آمده و تقاضای پناهندگی کرده است. آیا اخراج اجباری وی به کشورش غیر انسانی و مغایر با ظوابط حقوق بشری نیست؟
افسر پلیس مرزی: منظور شما را کاملا درک می کنم اما پرسش شما در چهارچوب یک دمکراسی و آن هم دمکراسی پیشرفته ای مانند سوئد کاملا بی معنی است! شما چرا سوئد را جهت تسلیم تقاضای پناهندگی خود انتخاب می کنید؟ چرا به عربستان سعودی و امارات عربی متحده و یا کویت و لیبی یا حتی یونان و ایتالیا که همگی هم کشورهای ثروتمندی هستند تقاضای پناهندگی نمی دهید؟ چون می دانید که سوئد کشوری است دمکراتیک و پایبند به حقوق بشر. یا شما سوئد را کشوری غیر دمکراتیک و ناقض حقوق بشر می دانید که در اینصورت اصولا تسلیم تقاضای پناهندگی به مقامات چنین کشوری بی معنی است. یا اینکه معتقدید سوئد کشوری است دمکراتیک و پایبند به حقوق بشر که در نتیجه تصمیمات صادر شده از سوی دادگاه های آن را باید بعنوان تصمیمی عادلانه و برخواسته از یک سیستم دمکراتیک بپذیرید, که در برخی اوقات مثبت و در برخی اوقات منفی است. شما نمی توانید به هیچ دادگاه عادلی در جهان مراجعه کنید و بگویید که اگر به منفع من رای داد حقانیت دادگاه را می پذیرم و اما اگر رای دادگاه به ضرر من بود دادگاه عادلی نیست! بلکه اگر دادگاهی را عادل نمی دانید اصولا مایل به طرح موردتان در آن نیستید.

در سوئد به متقاضی پناهندگی با استفاده از مترجم و وکیل مدافعی که خود متقاضی حق انتخاب آن را دارد و کلیه مخارجش نیز از سوی دولت سوئد پرداخت می شود این فرصت داده می شود که همه مدارک و دلایل خود را جهت دریافت پناهندگی و اقامت ارائه نماید. تقاضای پناهندگی افراد در سوئد در دو مرجع دمکراتیک و مستقل, اداره مهاجرت و دادگاه مهاجرتی, و در برخی موارد پیچیده تر جهت کسب اطمینان کامل از اجرای عدالت در یک مرجع سوم (دادگاه عالی مهاجرتی) مورد بررسی قرار می گیرد.

نمی توان گفت که تنها تصمیماتی که از سوی این مراجع منتهی به صدور پناهندگی یا اقامت شود عادلانه است و بقیه تصمیمات غیر عادلانه و ناقض حقوق بشر. این توضیحات را دادم که راحت تر بشود درک کرد که آن کارمند سوئدی اداره مهاجرت و یا آن افسر پلیس سوئد که بسیار هم به حقوق بشر احترام می گذارد هنگام به اجرا در آوردن تصمیم اخراج یک پناهنده, آن هم با استفاده از زور, چگونه می اندیشد. از نظر شهروندان یک جامعه دمکراتیک, به تصمیمات اتخاذ شده از سوی مراجع دمکراتیک کشورشان باید احترام گذاشته شود و آن تصمیمات می بایست به مرحله اجرا در آید و در غیر اینصورت کشورشان دچار بی قانونی و هرج و مرجی خواهد شد که دیگر نمی تواند آن را دمکراتیک نامید.

اخبار فارسی سوئد: افسران پلیسی که به همراه فرد اخراجی به ایران می روند و وی را تحویل می دهند به مقامات امنیتی ایران چه می گویند؟
افسر پلیس مرزی: افسران پلیس سوئد حق بازگو کردن وضعیت فرد و حتی اینکه وی در سوئد متقاضی پناهندگی بوده را نیز برای مقامات امنیتی ایران ندارند. افسران پلیس تنها حق تحویل مدارک شناسایی ایرانی فرد اخراج شده از قبیل شناسنامه یا کارت ملی را به مقامات فرودگاه داشته و اینکه توضیح بدهند فرد اخراجی بواسطه عدم دارا بودن اقامت قانونی در سوئد از این کشور اخراج شده است, نه بیشتر.

اخبار فارسی سوئد: پس اگر شناسنامه و یا کارت ملی از ابتدای تقاضای پناهندگی تحویل پلیس یا اداره مهاجرت داده نشود نمی توان فرد را اخراج کرد!!؟
افسر پلیس مرزی: من هدف شما که کمک حداکثر به متقاضیان پناهندگی است را درک می کنم اما همزمان نمی توان افراد را در جایگاه یک کارمند پلیس سوئد ترغیب به شکستن قوانین کرد. هرمتقاضی پناهندگی موظف است که بهنگام تقاضای پناهندگی هویت خود را برای مقامات سوئدی احراز کند. حتی اگر مخفی کردن اوراق هویت منتهی به سخت تر شدن اخراج متقاضی پناهندگی به کشورش شود باید به این نکته مهم نیز توجه کرد که متقاضیان فاقد اوراق شناسایی ناچیزترین شانس جهت دریافت پناهندگی و اقامت را دارند. به عبارتی این به قول سوئدیها یک “مومنت ۲۲″ است. اگر اوراق شناسایی خود را مخفی کنید شاید اخراجتان به کشورتان را سخت تر کرده باشید اما از سوی دیگر بخش بزرگی از شانس خود جهت دریافت پناهندگی و اقامت را از بین برده اید. باور من اینست که نفع تسلیم نمودن اوراق شناسایی به هنگام درخواست پناهندگی بمراتب بیشتر از ضرر مخفی نمودن آن برای متقاضی پناهندگی است.
پاسخ
تشکر کنندگان: ADONIS ، OverLord ، adakalone ، danny_1990 ، msar


پیام‌های این موضوع
RE: مهاجرت به سوئد - توسط sousangerd - 2009-01-13 ساعت 16:53
RE: مهاجرت به سوئد - توسط nima novini - 2009-07-07 ساعت 22:56
RE: مهاجرت به سوئد - توسط nima novini - 2009-07-25 ساعت 18:39
RE: مهاجرت به سوئد - توسط nazil - 2009-10-06 ساعت 15:25
duetschland - توسط farzad3d - 2011-09-13 ساعت 15:23
هشدار جدی به مهاجرین غیرقانونی ساکن در سوئد - توسط یه مهاجر - 2010-06-02 ساعت 14:25
RE: راهنماي جامع مهاجرت به سوئد - توسط daw195 - 2010-11-11 ساعت 17:26
RE: راهنماي جامع مهاجرت به سوئد - توسط sara24 - 2010-12-08 ساعت 00:26
وام، بیمه و کمک هزینه - توسط یه مهاجر - 2011-08-16 ساعت 22:48
سوال - توسط amirnikbin - 2012-06-29 ساعت 21:45
اقامت از طریق ازدواج - توسط ady mah - 2015-10-06 ساعت 20:57
مهاجرت به سوئد - توسط mohammad_usa - 2009-01-21 ساعت 23:37
RE: mohajerat be soed - توسط خرداد - 2009-10-17 ساعت 19:05
مهاجرت به سوئد - توسط یه مهاجر - 2010-02-02 ساعت 13:43
مراحل بعد از گرفتن دعوت نامه - توسط payman115 - 2010-03-25 ساعت 20:27
RE: مهاجرت به سوئد - توسط گریت کش - 2010-04-11 ساعت 00:56
RE: مهاجرت به سوئد - توسط inaik - 2010-04-11 ساعت 20:43
RE: مهاجرت به سوئد - توسط OverLord - 2010-04-11 ساعت 23:47
RE: مهاجرت به سوئد - توسط یه مهاجر - 2010-04-17 ساعت 17:10
شرایط شکایت از وکیل در سوئد - توسط ramin1349 - 2010-07-22 ساعت 22:56
سوئد - توسط Classic - 2011-02-08 ساعت 01:44
سوال - توسط شبی - 2011-10-16 ساعت 03:53
RE: سوال - توسط یه مهاجر - 2011-11-06 ساعت 19:38



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان