کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
مهاجرت نیروی کار به اروپا با کارت آبی
برخی قانون کارت آبی را الگوبرداری شده از "کارت سبز" آمریکا می‌دانند. اما تفاوت عمده‌ای میان این دو وجود دارد و آن هم اجازه‌ی اقامت دا‌ئمی است که "کارت سبز" از همان ابتدا به شخص متقاضی می‌دهد.

ممد کیلیچ در رابطه با تفاوت کارت آبی با کارت سبز آمریکا می‌گوید: «برای متخصصان برتری که تصمیم به مهاجرت دارند، مهم‌ترین موضوع اقامت است. آن‌ها به این توجه نمی‌کنند که درآمد ماهانه‌شان ۵۰۰ یورو کمتر یا بیشتر است، بلکه دریافت اقامت دا‌ئم از همان بدو ورود برایشان اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل همچنان احتمال این‌که این متخصصان کشور‌آمریکا و کانادا و استرالیا را برای مهاجرت ترجیح بدهند بیشتر است.»کیلیچ امیدوار است درصورت برگزیده شدن حزب سبز در انتخابات و شرکت در دولت ائتلافی در سال ۲۰۱۳ این حزب بتواند شرایط مهاجرت را برای این افراد بهتر و آسان‌تر کند.

ساسان حشمت که در حال حاضر علاوه بر کار وکالت در دادگاه‌ها به عنوان حقوق‌دادن و مشاور اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان فعالیت دارد‌، در این زمینه به دویچه‌وله می‌گوید:« آلمان دارای شبکه خدمات اجتماعی بهتری نسبت به دیگر کشورهای مهاجر‌پذیر است و به شهروندانی که اقامت دا‌ئم این کشور را می‌گیرند، حقوق بیکاری و بیمه تعلق می‌گیرد.»

انتظار می‌رود با تسهیل شرایط اقامت برای متخصصان از این پس تعداد بیشتری برای دریافت اقامت کاری در آلمان اقدام کنند.

شرایط بهتر برای دانشجویان

علاوه بر تسهیلاتی که صدور کارت آبی ایجاد می‌کند، دولت آلمان قصد دارد شرایط جذب دانشجویان خارجی در بازار کار این کشور را آسان‌تر کند. بدین شکل دانشجویان خارجی بیشتری بعد از پایان تحصیلات خود می‌توانند مشغول به کار شوند و کارت آبی بگیرند. طبق قانون جدید دانشجویان خارجی به جای ۹۰ روز ۱۲۰ روز در سال اجازه کار دارند و کسانی که قصد دارند پس از پایان تحصیل در آلمان بمانند دیگر مجبور نیستند ‌ظرف یک سال کاری واجد شرایط خودشان بیابند. آن‌ها از این پس برای این منظور ۱۸ ماه فرصت دارند.

و اما توضیح درباره سطح زبان و کاهش مدت زمان انتظار برای اقامت

سطح لازم زبان برای اقدام به دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان (B1) است. این مدرک اما برای تحصیل در دانشگاه‌های این کشور کافی نیست. سطح (C1)، معادل امتحانات ورودی به دانشگاه‌های آلمان (Test-DaF / DSH) است.

سطح زبان بر اساس چارچوب مشترک در اروپا به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود. دوره‌مقدماتی (A)، دوره میانی (B) و دوره پیشرفته ©. هر یک از این دوره‌ها نیز در دو گروه سطح‌بندی می‌شوند که به ترتیب با حروف (A1 / A2)، (B1 / B2) و (C1 / C2) تعیین شده‌اند.

سطح مقدماتی (A1 / A2)

دوره‌های آموزش زبان در اروپا و بر همین مبنا یادگیری زبان آلمانی در آلمان و خارج از این کشور با (A1 / سطح مقدماتی) شروع می‌شود. زبان‌آموزان در این دوره با اصطلاحات روزمره آشنا می‌شوند و می‌توانند جملات ساده بسازند و مفهوم آن‌ها را درک کنند. این سطح، زبان آموز را در جهت رفع نیازهای ابتدایی با استفاده از زبان بیگانه آماده می‌کند. به طور نمونه زبان‌آموز در پایان این دوره قادر خواهد بود خود را معرفی کند و محل زندگی‌و علایق شخصی‌اش را نیز برای دیگران شرح دهد. او همچنین قادر خواهد بود به سوالاتی که در همین زمینه طرح می‌شوند نیز به طور ساده پاسخ دهد.

شرط ورود به دانشگاه‌های آلمان قبولی در آزمون Test-DaF
در صورتی که مخاطب زبان‌آموز با او آهسته سخن بگوید، زبان‌آموز در پایان دوره (A1) می‌تواند در گفت‌وگویی کوتاه به زبان خارجی شرکت کند. در پایان دوره (A2) زبان‌آموز مفهوم اصطلاحات رایج را درک می‌کند. موضوعاتی نظیر اشتغال، خانواده و خرید برای او آشنا خواهد بود و زبان‌آموز قادر است نظرات خود را در این موارد به زبان خارجی بیان کند. در موضوعات ذکرشده یادگیرنده زبان می‌تواند در گفت‌وگویی با ساختاری محدود و معین شرکت کند، منظور مخاطب را درک کند و پاسخ روشنی نیز بیان کند.

دوره میانی (B1 / B2)

پس از پایان دوره مقدماتی، مرحله میانی (B1 / B2)، آغاز می‌شود. در پایان دوره B1، (دوره‌ای که دریافت مدرک آن برای پذیرش از دانشگاه‌های آلمان الزامی است) زبان‌آموز قادر خواهد بود در موضوعاتی معین و در صورتی که از سوی مخاطب، زبان رایج و مرسوم استفاده شود، شرکت کند. در صورت سفر به کشور مقصد (کشوری که زبان‌آموز در حال فراگیری زبان رسمی آن کشور است)، او می‌تواند با مردم آن کشور ارتباط بر قرار کند. زبان‌آموز در پایان این سطح قادر خواهد بود، در مورد اتفاقات روزمره گزارش دهد و همچنین درباره‌ی برنامه‌ها و اهداف خود صحبت کند.

در پایان سطح (B2)، زبان‌آموز قادر خواهد بود به هنگام مطالعه‌ی متنی با ساختار پیچیده، مفاهیم و محتوای کلی آن را درک کند. او می‌تواند در مباحث تخصصی با موضوعاتی معین شرکت کند و نظر خود را بی آنکه دچار سردرگمی شود، بیان کند.

دوره پیشرفته (C1 / C2)

سطح پیشرفته با (C1) آغاز می‌شود. در پایان این دوره زبان‌آموز متن‌های پیچیده را به طور نسبی درک می‌کند. در هنگام سخن گفتن، بی آنکه نیاز به لغت‌نامه داشته باشد، منظور خود را به طور روان و شفاف به مخاطب منتقل می‌کند. از میزان آگاهی کسب‌شده در این دوره می‌توان در محیط دانشگاه، دوره‌های کارآموزی و همچنین در محیط کار بهره گرفت.

سطح (C2)، سطح پایانی یادگیری زبان براساس چارچوب تعیین شده در اروپا است. زبان‌آموز در این دوره مفهوم هر آنچه را که می‌خواند و یا می‌شنود بدون زحمت و به طور کامل درک می‌کند. او قادر خواهد بود، اطلاعات یک متن را خلاصه کرده، آن را هم به صورت کتبی و هم شفاهی به دیگران منتقل کند. پایان این دوره و قبولی در امتحان نهایی آن (ZOP / Zentrale Oberstufenprüfung)، علاقه‌مندان به تحصیل در آلمان را از شرکت در امتحان زبان برای ورود به دانشگاه‌های این کشور (Test-DaF و یا DSH) معاف خواهد کرد.

کاوه بهرامی
پاسخ


پیام‌های این موضوع
کارت آبی مشابه کارت سبز آمریکا؟ - توسط یه مهاجر - 2012-12-14 ساعت 01:59



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان