کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
HR158 یا اصلاحیه جدید قانون لغو روادید آمریکا با 38 کشور
توضیحاتی در مورد محدودیت‌های اعمال شده
ویزایی برای سفر به آمریکا
در مورد طرح H.R.158 که روز سه‌شنبه به تصویب قاطع مجلس نمایندگان آمریکا رسید و به موجب آن محدودیت‌هایی برای افرادی که به کشورهای ایران و سـوریه و عراق و سودان سفر می کنند برای ورود به آمریکا این نکات می توان توجه کرد:
- اگر ایرانی با پاسپورت آمریکایی یا گرین کارت (کارت سبز ) باشید مشکلی برای سفر به ایران و برعکس نخواهد بود.
- اگر ایرانی هستید و می خواهید بیایید آمریکا مثل همیشه باید ویزا بگیرید که این کار همیشه سخت بوده و - - احتمالا با سوالات بیشتری همراه خواهد بود ولی همان پروسه است.
- اگر ایرانی هستید و پاسپورت اروپایی دارید و در طی پنج سال گذشته به ایران و سـوریه و عراق و جاهایی که مشخص کردندسفر کردید اون موقع باید حتما ویزا بگیرید بیایید آمریکا. حتی با آنکه جزو ۳۸ کشوری هستید که پیش از این نیازی به ویزا نداشت قبلا.
- اگر ایرانی هستید و پاسپورت اروپایی دارید ولی در پنج سال گذشته به ایران و کشورهای دیگر سفر نکرده اید، اینجا احتمال داره بنابرتشخیص آمریکایی ها ویزا بخواهید یا نخواهید.
- اگر دانشجویی‌هستید در آمریکا که ویزای مولتیپل دارید هم همچنان ویزا به جای خودش باقی است.
- برای کسانی که در آمریکا زندگی می کنند و می خواهند به اروپا سفر کنند و پاسپورت امریکایی یا گرین کارت دارند ولی به ایران و یا کشورهای سـوریه و عراق سفر کرده اند، ممکن است کشورهای اروپایی اقدامات تلافی جویانه بکنند با امریکا و درخواست ویزا بکنند که مشخص نیست این کار انجام بشود یانه و آیا از نظر قوانین آن کشورها چنین امکانی وجود داشته باشد یا نه.
- به موجب این قانون شهروندان ۳۸ کشوری که معافیت ویزای ورود به آمریکا را به صورت دوجانبه دارند، اگر در طی پنج سال گذشته به به کشورهای یادشده از جمله ایران سفر کرده باشند نیازمند ویزا هستند.
- درضمن آمریکایی هایی که می خواهند به ایران سفر کنند هیچ مشکلی برای انها نخواهد بود. ایرانی هایی هم که می خواهند به آمریکا سفر کنند مثل سابق خواهد بود و باید ویزا بگیرند. احتمالا یک مقدار پروسه ای که هم اکنون سخت و دشوار است اندکی دشوارتر و احتمالا زمان بر تر خواهد بود.
- چرا این لایحه تصویب شد؟ در حادثه تروریستی فرانسه کسانی که دست اندر کار بودند پاسپورت فرانسوی و بلژیکی داشتند. 38 کشور در جهان هستند که در برنامه سفر بدون ویزا به آمریکا قرار دارند. نگرانی مقامات آمریکایی که حمایت زیادی را در میان قانون گذاران و دولت آمریکا دارد این است که افرادی که تبعه این کشورها هستند و به نوعی رادیکالیزه می شوند بتوانند با استفاده از این عفو قانونی ویزا به این کشور سفر کنند. بنابراین اگر یک فنلاندی برود سـوریه یا عراق و بخواهد بعدش بیاید آمریکا باید ویزای آمریکا بگیرد که قبلا لازم نبود بگیرد.
- البته جزییات این طرح مشخص نیست و این لایحه هنوز قانون نشده است. معمولا وقتی قانون می شود ضمیمه هایی که قانون را تفسیر می کند اضافه می شود و جزییات را توضیح خواهد داد. درچندین جای این طرح از کلمه Mayاستفاده شده و چندین جاShall.که اولی این احتمال را می دهد و در بقیه جاها قطعی است.من فکر می‌کنم که در مواردی اگر ۳۸ کشور شامل معافیت ویزا، همکاری‌های لازم امنیتی را برای افراد در زمینه تشریک اطلاعات و یا موارد دیگر نکنند آمریکا می‌تواند این معافیت ویزا را بردارد. نه اینکه بخواهد بلا کل این کار را انجام بدهد. ولی بندهای دیگری وجود دارد که می‌گوید حتمی است. (این بخش را بیشتر توضیح خواهم داد).
- چرا ایران؟ دلیلش این است که ایران توسط دولت آمریکا در لیست جزو کشورهای حامی تروریسم وزارت خارجه این کشور قرار گرفته است. بنابراین هرطرحی که مربوط به این موضوع باشد به صورت اتوماتیک ایران هم جزو آن است تا روزی که به امید خدا این برداشته شود وشهروندان ایرانی هم به صورت اتوماتیک در هرجای دنیا که باشند صدمه می خورند و زندگی‌شون تحت تاثیر این مساله قرار می‌گیره.
- طبق آخرین اطلاعاتی که از صحبت با وکلایی که این موضوع را دنبال می کنند گرفتم، ظاهرا در متمم این لایحه کشورهای افغانستان و پاکستان هم اضافه شدند و ممکن است کشورهای دیگری هم به ایران و سودان و عراق و سـوریه اضافه شوند. شنیدم که صحبت است که عربستان هم به آن اضافه شود اما مشخص نیست دقیقا چه کشورهایی در این لیست نهایی قرار خواهند گرفت. انچه که مشخص است طرحی که در سنا قرار است به رای گذاشته شود از این طرح کنونی سختگیرانه تر است.
آیا این طرح مغایرت با برجام دارد؟ من دقیقا نمی‌دانم که آیا چنین چیزی ربطی به برجام دارد یا نه. ولی مساله هسته ای بین ایران و غرب تنها یکی از مشکلات بین ایران و آمریکا بود. این تصویر نادرستی بود که مثلا با تصویب توافق‌نامه هسته‌ای کلا همه مسائل حل شده است. مشکل عمده این است که ایران به دلایلی که دولت آمریکا مطرح کرده است - و دولت ایران هم آنها را رد می کند - در لیست دولت های حامی تروریسم است. بنابراین هر وقت بخواهند محدودیتی ایجاد بشود و موضوعش مساله تروریسم باشد همه کشورهایی که در این لیست هستند شامل آن خواهد شد. شاید حالا مقامات ایرانی متوجه شوند که برای پیوستن به بازارهای جهانی، برای بازی کردن نقش اساسی در منطقه و به هرحال برداشته شدن محدودیت ها -چه ظالمانه و ناعادلانه چه غیرآن- باید قدم های بیشتری برداشت تاشهروندان با تابعیت ایرانی در سراسر جهان چپ و راست از گل‌کاری‌های انها نوش جان نکنند. البته باید به مقامات آمریکایی هم فشار آورد توسط انجمن های مدنی و فعالیت های مدنی شهروندی که ایرانی ها را جدا نکنند از بقیه مردم دنیا و اینکه ایرانی ها در هیچ یکی از حوادث تروریستی ۱۱ سپتامبر،مادرید، بمبئی، سان‌برناردینو، لندن، پاریس و ... درست نداشته اند و چه و چه، و باید ایرانی ها را مسثتنی کرد. کلا باید قوانین را چه ایرانی و چه هر کشور دیگر از این زاویه که افراد به خاطر محل تولدشان دچار تبعیض شوند نقد کرد. هر چند به قول یک حقوقدان و آشنا با موارد مشابه با این طرح، کلا تبعیض غیرقانونی نیست و از نظر قانونی چنین اقدامی امکان پذیر است. که مطمئنم بحث های بیشتری در این زمینه خواهد شد.
- با فهمی که من از کلیات این طرح دارم به نظرم می‌رسد در صورت قانون شدن این طرح، سفر به ایران ریسکی خواهد بود برای کسانی که به آمریکا هم سفر می کنند که می شود گفت بسیاری از کشورهای اروپایی. حالا باید دید مثلا برای دیپلمات‌ها و یا گروه های مختلف دیگر استثنا قائل میشوند یا نه. بنابراین می توان حدس زد که صنعت توریسم در ایران صدمه بخورد.
- حقیقتش احساس خیلی بدی است که اینجوری به خاطر روابط کشورها، به خاطر عملکرد ایران، به خاطر عملکرد دولت آمریکا، به خاطردیواربی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا که ظاهرا بعد از توافق هسته‌ای کم هم نشده است، بخواهیم به عنوان یک ایرانی جدا بشویم از بقیه شهروندانی که اینجا زندگی می‌کنیم و شرایط سخت‌تری را برای سفر کردن تحمل کنیم. هم اکنون اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا ACLU که یکی از انجمن های مدنی حقوقی قدرتمند در آمریکاست فعالیت جدی حقوقی را راه انداخته است که جلوی این طرح را بگیرد و می‌دانم که سازمان‌های ایرانی متعددی هم جزو امضا کنندگان نامه‌ای خواهند بود که این سازمان به کنگره خواهد برد و حرکت خیلی مثبتی است. مبنا هم تبعیض و نقض حقوق شهروندان آمریکایی با تبار دوگانه است حالا چه ایرانی چه سـوری چه عراقی و ...
- از نظر کارشناسان حقوقی اشکالات زیادی می تواند مرتبط با این طرح وجود داشته باشد که احتمالا کارش را به شکایت و رفتن به دادگاه های آمریکا می کند و این احتمال وجود دارد که در دادگاه جلوی چنین طرحی گرفته شود ( درحالت ایده‌ال) و یا اینکه حداقل برخی از بخش های آن تصحیح شود. چون به هرحال موضوع بهبود و دقیق تر شدن سیستم ویزا موضوعی است که با اقبال خیلی زیادی مواجه است. ولی بحث سر این است که چطوری این دقیق شدن اعمال شود.
سیدعلی سپهر
مدیر ارشد مهاجرسرا و مدیرعامل شرکت پاریز تراول
۰۹۱۲۱۲۵۳۵۵۷


هر آنچه در مورد لاتاری بايد بدانيد.
https://telegram.me/pariztravel
پاسخ


پیام‌های این موضوع
کلیرنس برندگان لاتاری ۲۰۱۶ - توسط milaveh - 2015-12-09 ساعت 00:06
کلیرنس برندگان لاتاری ۲۰۱۶ - توسط Aabearff - 2015-12-09 ساعت 00:11
1 - توسط ali3875 - 2015-12-09 ساعت 15:02
کلیرنس برندگان لاتاری ۲۰۱۶ - توسط NGNJ - 2015-12-10 ساعت 15:40
کلیرنس برندگان لاتاری ۲۰۱۶ - توسط NGNJ - 2015-12-10 ساعت 19:28
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط rezamehrzad - 2015-12-10 ساعت 20:58
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط haaaa - 2015-12-11 ساعت 10:36
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط Ali Sepehr - 2015-12-11 ساعت 10:54
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط Radian - 2015-12-11 ساعت 11:13
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط saman_rrr - 2015-12-11 ساعت 11:54
HR158 یا اصلاحیه جدید قانون لغو روادید آمریکا با 38 کشور - توسط Ali Sepehr - 2015-12-11 ساعت 12:56
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط Siamak - 2015-12-11 ساعت 14:04
RE: کلیرنس برندگان لاتاری 2016 - توسط behjan - 2015-12-11 ساعت 15:01



کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان