2012-07-16 ساعت 11:40
(آخرین تغییر در ارسال: 2012-07-16 ساعت 12:01 توسط mnajafinobar.)
(2012-07-16 ساعت 11:11)امیر مهاجر نوشته:(2012-07-16 ساعت 10:59)mnajafinobar نوشته: سلام دوستان مهاجرسرایی و ایول به شما
یه چیزی تازگیها خیلی فکر من رو مشغول کرده. اونم اینه که من نمی دونم چرا احساس می کنم که این فرآیند لاتاری خیلی هم شانسی نیست. این فقط یه احساسه و ناشی از مشاهدات خودم هست. من اطرافم آدمهای مختلفی هستند که توشون از هر قشری پیدا میشه. از نخبه و نابغه گرفته تا آدمهایی که ... البته از لحاظ کاری و تحصیلی اینجورین ولی آدمهای خوبی هستند.
من همین الان 10 نفر رو می شناسم که برنده لاتاری شدند اما تو هیچ کودوم از اینها حتی یه ذره هم از اون آدمهایی که گفتم نیستند و همه اونهایی که انتخاب شدند حسابی سرشون به تنشون می ارزه (سوء تفاهم نشه اصلاً منظور خودم نیستم). تو مجموعه اونها نابغه ای که اختراع به ثبت رسونده هست، کلی مهندس خبره ابزار دقیق هست، ... ، اصلا چرا راه دور بریم یه نگاه به خود بچه های مهاجرسرا بندازیم می بینیم که خیلی هاشون آدمهایی هستند که تو کار و تحصیل و زندگی موفق بودند.
دوست دارم بفهمم ته این قضیه چیه!!!!
سه حالت داره:
1- یا آدمهایی به غیر از اونایی که شما میفرمایید هم برند شدند و فقط چون شما باهاشون معاشرت ندارید باخبر نشدید!
2- احتمالا این دسته از افراد بلد نیستن با اینترنت کار کنند و بیان تو مهاجرسرا.
3- احتمالا این افراد کمتر از لاتاری خبر دارند با امکانش رو دارند که شرکت کنند.
از من میپرسی میگم ترکیبی از سه حالت بالا. اما اگر فکر میکنید شانسی نیست، سخت در اشتباهید. آمریکا اگر بخواد افراد متخصص رو جمع آوری کنه، کافیه از او به یک اشاره و از متخصصین به سر دویدن. دیگه لازم نیست بگه همه بیاید ثبت نام کنید.
در ضمن من یادم نمیاد تو فرمهای ثبت نام اینترنتی برای لاتاری قسمتی برای لیست کردن اختراعات، یا درجه آی کیو و میزان نابغگی بوده باشه! پس اونا از کجا فهمیدن که مثلا بنده یه مخترع نابغه هستم یا یه آدم خنگم که لیسانسمو با پول و رشوه به استاد و دانشگاه و گرفتن نمره بدست آوردم؟
امیر جان اون چیزی که شما میگی کاملاً درسته و احتمالاتی هم که گفتی کاملا منطقی به نظر میان. نکته من هم دقیقا همینه که من با در نظر گرفتن تمام این احتمالات این شک برام ایجاد شده چون حداقل در مورد من و روابطم خیلی مسایل بالا صادق نیست.
ما زمان ثبت نام هیچ گونه اطلاعات خاصی به اونها ارائه نمیدیم. اما هیچ دلیلی هم وجود نداره که اونها بعد از ثبت نام، یک فرآیند بررسی مختصر روی افراد انجام ندن.
جامعه آماری که من دارم توش این مقایسه رو انجام می دم خیلی کوچیک هستش و مسلما نتیجه گیری درستی نمیشه کرد.
این قضیه لاتاری برای آمریکا چند منفعت داره.:
1- صحبت از آمریکا آمریکا در بین تمام مردم دنیا و تا لایه های پایین جامعه رخنه می کنه و به این وسیله خیلی راحت علاوه بر سیاستمداران و روشنفکران جامعه بقیه مردم هم آمریکا توی ذهنشون میشینه.
2- با این کار میشه گفت داره ظرفیت بالای جامعه خودش رو (چه از لحاظ فرهنگی و چه از لحاظ امکانات جامعه) به رخ کشورهای دیگه هم طراز خودش میکشه. چون میگه من همه جور آدمی رو پذیرا هستم
3- از بین این 50،000 نفر به نظر من 500 نفر هم کار درست بیان تو آمریکا (یعنی 1/100 یا حتی کمتر) تما هزینه های ناشی از سایرین رو می تونن پوشش بدن و حتی سود بیشتری هم برای آمریکا داشته باشند.
4- میزان هزینه ای که آمریکا برای فرآیند لاتاری می کنه با هزینه ای که کشورهای دیگه (مثل کانادا و استرالیا) برای گرفتن متخصص انجام می دن اصلا قابل مقایسه نیست و به قول خیلی از بچه های مهاجرسرایی که قبلاً رفتند کشک ترین نوع ویزاست.
اینها برخی از مزایایی که لاتاری برای آمریکا داره که فقط به ذهن من رسیده و به نظرم خیلی مزایای دیگه هم براش داره.
حالا چیزی که من شک کردم اینه که اون تعداد مثلاً 500 نفر (شایدم بیشتر شایدم کمتر) رو اینها انتخاب میکنن و بقیه اش شانسی باشه.
البته بعید می دونم راهی هم برای فهمیدن این موضوع وجود داشته باشه.

آهان راستی یه چیزی رو یادم رفت بگم که یکی از همین آدمهایی که گفتم سرش به تنش خیلی می ارزه 2 سال پیش برنده شد و بخاطر سربازیش نرفتو امسال دوباره اسمش جزء برنده های 2012 که تازه فهمیدن، بود (من که بهش گفتم خیلی خر شانسی و بعد پیش خودم گفتم شایدم شانس نیست)
کیس: 2013AS8XX، آنکارا، 2 نفریم، مصاحبه: W1- Dec 2012، کلیرنس: 03 جون با آپدیت قبلی
بعد از 184 روز