کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
سفرنامه و تجربه زندگی جدید در آمریکا
سلام بر دوستان مهاجرسرایی امیدوارم که همگی خوش و سلامت باشید.این سفرنامه رو هر روز که اتفاقات جدید بیافته آپدیت می کنم.
ما هم بعد از گرفتن ویزا بلافاصله شروع به برنامه ریزی برای کارهای پیش رو و بلیط کردیم اون موقع فکر می کردم که اگه شروع هفته(دوشنبه) برسیم آمریکا می تونیم کارهای اداریمون رو زودتر شروع کنیم ولی تنظیم خوابمون بهم خورده بود.
بلیط رو از ترکیش ایر تو برج نگین بالاتر از میدان ونک سمت راست،3ماه زودتر از پروازمون گرفتیم. یکطرفه کامفورت نفری 1265 دلار.برای تاریخ 8 DEC ساعت 8:10 صبح .پرواز خوب و راحتی داشتیم یکبار صبحانه دادن و دو بار هم وعده ی اصلی .اول که نشستیم دمپایی راحت دادن.ما که تو هفته ی قبلش خیلی کم خوابی داشتیم همش خوابیدیم. وقتی رسیدیم چون جلوی هواپیما نشسته بودیم خیلی سریع رفتیم بدون اینکه عجله کنیم ولی نفر اول بودیم تو اون باجه که امضا و اثر انگشت می گیره .اول رفتیم صف ویزیتورها و بعد که نوبتمون شد گفتیم اولین بارمونه اومدیم پرسید کسی رو اینجا دارین؟ فامیل دارین؟ که من گفتم دوست همسرم.کارمون کلا نیم ساعت طول کشید و خیلی راحت بود و وقتی اومدیم بیرون دوستای بسیار نازنینمون منتظرمون بودن .ما الان یکهفتس خونشونیم و بسیار مهمانواز و خیر هستن .همشون می رن سر کار ولی به ما هم تو کارامون کمک می کنن. اینجا بدو ن ماشین نمی شه کاری کرد و ما منتظر دوستامون می مونیم تا بریم  دنبال هر کاری. همسرم روز دوم رفت سر کار پیش همکارای همین دوستمون.من هم با همسرش عصر روز دوم وقتی از سر کار اومد رفتم اداره ی سوشال تو mission viejjo و اون خانم گفت که هنوز نیومده و وقتی فقط شماره هارو خواستم گفت اون هم نیومده،21 روز دیگه بیاین. چند روز هم دنبال خانه رفتیم تو این دفاتر leasing office تا اینکه روز 5ام خونه ای رو پیدا کردیم که خیلی خوشمون اومد آپارتمان یکخوابه طبقه ی دوم تو ارواین با قیمت ماهی 1595 دلار که نور گیرش عالی بود و خیلی تمییز ولی چون ما سوشال نداریم باید 2 ماه دیپازیت + اجاره ی ماه اول رو همون اول بدیم . گذشته از این باید فرمهای درخواستمون رو بررسی کنن تا ببینن approved می شیم یا نه .
سوشال سکیوریتی نامبر(ssn):
روز 2ام بعد از ورودمون رفتیم به اداره ی سوشال و همچنین روز 8ام . دو کارمند متفاوت،هر دو گفتند که بعد از 21 روز میاد و شماره رو هم نداشتن که بدن.و گفتن اگه بعد از 21 روز نیومد بیاید و شماره رو بهتون می دیم.گفتیم که تغییر آدرس داریم اونا هم گفتن به آدرس دسترسی ندارن و تا شماره نیاد اونا نمی تونن کاری برای آدرس بکنن.ما دوباره بعد از 22 روز (30 دسامبر)رفتیم اداره ی سوشال Mission viejjo و خبری از سوشال نامبرامون نبود فرم پر کردیم و گفت تا دو هفته میاد.بالاخره سوشال نامبرمون 6 ژانويه بدستمون رسيد.دقيقاٌ يك هفته بعد از پر كردن فرم و ٢٩ روز بعد از ورودمون.
حساب بانکی
ما امروز(15 دسامبر 2014) یک هفته بعد از ورودمون،رفتیم بانک chase ولی قبول نکرد بدون سوشال  برامون حساب باز کنه و ما هم رفتیم wells fargo و کارمند ایرانی خانمی به اسم ایده که بسیار خانم خوش برخورد و با حوصله ای بودن و خیلی خوب و راحت فقط با پاس و ویزا برامون حساب باز کردن 1 حساب checking account و یک saving account و سکیور کردیت. هر کداممون جداگانه و از بانک statment بردیم برای دفتری که خونه می خواستیم اجاره کنیم و از محل کار همسرم هم یه نامه ی سر برگ دار، حالا هم منتظریم تا جوابش بیاد.تا چند روز دیگه.Debit کارتمون بعد از 3 روز و کردیت کارتمون هم بعد از یه هفته اومد.
گرین کارت
درست کردن اکانت گرین کارت و ریختن پولش یکهفته قبل از پروازمون انجام شد و هنوز هم بعد از یکهفته تو مرحله ی accepted هست.من هر روز چک میکنم.بعد از ورودمون تو فرودگاه تغییر آدرس دادیم. و وفتی رسیدیم خونه توی سایت وزارت خارجه یعنی همون USCIS ELIS که اکانت 165 دلار رو ساخته بودیم. تو قسمت View my profile رفتم كه سمت چپ صفحه سبز رنگ نوشته شده كليك كردم و وارد صفحه اي مي شيد كه نوشته account information كه سه تا تب داره كه اوليش نوشته account و همون صفحه اي هست كه بازه،دوميش نوشته profile  كه اگه روش كليك كنيد صفحه اي باز مي شه با مشخصات فايل شما كه توش دو تا باكس هست كه يكيش نوشته Phycical address و یه کادر دیگه که نوشته mailing  address و سمت راست بالا زير تب ها نوشته Update profile information اگه روش كليك كنيد مي تونيد آدرس جديدتون رو بديد.من تو هر دو آدرس جدید رو نوشتم.قبلش مي گه كه شما فقط مي تونيد يه سري آيتم ها رو تغيير بديد كه من هم زدم موافقم و بعد از اديت كردن اطلاعات رو سيو كردم.پايين همون صفحه كه لينكهاي مختلف رو گذاشته يكي از لينكهاش هم تغيير آدرس هست روي اون هم كليك كنيد اين لينك Change of address و تو صفحه اي كه باز شده راجع به وضعيت كيستون مي پرسه كه من زدم No و بعد مشخصات رو طبق تمام مدارك و به همون شكل تو باكسهاي مربوطه پر كردم و آدرس قديمي و جديد رو هم نوشتم تو باكس مربوط به خودش.اين كارايي بود كه من براي تغيير آدرس انجام دادم و به دوستاي كه تغيير آدرس دارند هم توصيه مي كنم كه اينكارو انجام بديد و براي پست نيازي نيست.تو نامه هايي هم كه از پست مياد كاملا واضح مي گه كه شما با هر ارگاني كه كاري داريد تغيير آدرستون رو به اون ارگان اعلام كنيد.پس فقط براي يكسري چيزها تغيير آدرس بدرد مي خوره كه البته حتما هر وقت آدرستون عوض شد تا ١٠ روز بايد به پست اطلاع بديد.براي DMV هم همينطوره يعني بايد به غير از تغيير آدرس در سايت پست در سايت خود DMV هم تغيير آدرس رو اعلام كنيد البته اينا به گرين كارت ربطي نداشت فقط خواستم بگم كه شما فقط كافيه تو پروفايلتون و سايت وزارت خارجه كه لينكش رو گذاشتم تغيير آدرس رو اعمال كنيد و نگران نباشيد.چون گرين كارت رو داخل صندوق پستي آدرسي كه دادين ميندازن و نيازي به حضور شما تو اون آدرس نيست. بعد از سه هفته سایت https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do کیس ما رو شناخت و بعد 23 روز بهمون ترک نامبر برای پی گیری از طریق پست رو داد. و بعد از   25 روز از ورودمون ساعت 5:45 گرين كارتهامون در صندوق پستی آدرس جدیدمون بود.امروز 4 ژانویه،2 روزه که گرین کارتمون رو دریافت کردیم.
فریت کردن بار
2 روز قبل پرواز بارمون رو که بیشتر از 300 کیلو بار به emarate cargo شرکت توشه بران  تحویل دادیم خودشون اومدن در خونه تحویل گرفتن و ما ازشون خواستیم که 10-11 روز بعد از پرواز ما بار برسه که تا اون موقع بتونیم خونه اجاره کنیم و بارها رو مستقیم ببریم به خونه ای که اجاره کردیم. که گفتن 1 هفته رایگان نگه می دارن و بعد می فرستن که خدا رو شکر امروز چک کردم دیدم که تحویل shipper شده. و تا 19 DEC می رسه.
یکی از دوستان در این مورد سوالی پرسید که به نظرم خوبه که جوابش رو اینجا بنویسم شاید سوال بقیه هم باشه.
سوال:
توی سفرنامتون نوشته بودین که شما 300 کیلو بار رو از طریق شرکتی برای آمریکا بارنامه کردین . چندتا سوال داشتم اگه لطف کنید پاسخ بدین ممنون میشم
1- هزینه ارسال چقدر شده؟به چه صورت هزینه رو حساب میکنن ؟؟ بر اساس نوع بار یا بصورت وزنی ؟؟
2- چطور وسایلی رو ارسال کردین ؟؟ منظورم نوع وسایلی هست که ارسال کردین.مثلا پوشاک بوده یا چیزای دیگ هم بوده ؟
3- چقدر زمان میبره تا برسه؟
باتشکر
جواب:
سلام
1.بر اساس وزن حساب می شه و به نوع بار بستگی نداره ،کیلویی 2 دلار و 65 سنت،ولی همین مقدار رو به ریال از ما گرفت به حساب بانکیش ریختیم. همسرم با خودش دلار برد به فرودگاه که بده ولی گفت باید به ریال حساب کنیم.نوع بار در هزینه تاثیری نداشت.جز اینکه همسرم شمشیر سامورایی داشت که اونو بهونه کردو 50000 تومان هم ازش بخاطر اون گرفت.برای تحویل بار باید پاسپورت ،بلیط و آدرس و فرستنده و گیرنده دستتون باشه.
2.وسایلی که ارسال کردیم پوشاک،لوازم غیر برقی و اولیه آشپزخانه از جمله قاشق،بشقاب،چنگال،قابلمه و ... جلو مبلی پوست،سی دی ،کتاب،لحاف،تشک،6 بسته سبزی خشک،وسایل حمام،لوازم بهداشتی آرایشی ،کفش
3.از زمانی که بفرستن 3 تا 4 روز زمان میبره البته ما برای کالیفرنیا و فرودگاه لس آنجلس درخواست کردیم .

اگر به شماره ی شرکت توشه بران(55678248) چند روز زودتر زنگ بزنید جواب همه ی سوالاتون رو می دن.
خانه
برای اجاره کردن خانه به خیلی از leasing office ها در شهر ارواین رفتیم . چند روز پشت سر هم با دوستم بعد از اومدنش از سر کار،دفاتر تا ساعت 6 کار می کردند و چند جا هم که شمارشون رو برداشته بودیم تو مسیر زنگ می زدیم و راجع به قیمت ها و باقی چیزها سوال می پرسیدیم و اگه به نظرمون مناسب بود قرار می زاشتیم ببینیم.برای low income هم فرمهایی بود که می شد پر کرد ولی خیلی هاشون باید مدت زیادی مثلا 4 سال منتظر می موندی تا نوبتت بشه.نهایتا بعد از 2-3 روز گشتن ،تو villa siena یه آفر خوب پیدا کردیم که جزء moderate program بود. مال irvine company . شرایظش خیلی مناسب بود آپارتمان یک خوابه توی منطقه خوبی از ارواین، بسیار خوش نقشه و تمییز،دارای laundry،گاز،مایکروفر،یخچال و فریزر بزرگ و جادار،کابینتهای تمییز.1595 $ اجاره و 2 ماه هم چون سوشال هیستوری و سوشال نداشتیم deposit دادیم و حساب بانکی مون رو هم خواستن که چقدر پول توش داریم که ما 17000$،statement از بانک بردیم.و نامه ی از محل کار همسزم خواستن با سر برگ شرکت که اون رو هم گرفتیم بهشون دادیم.و در تاریخ ۱۹ دسامبر ۲۰۱۴ برای یکسال قرارداد بستیم و بهمون قبل از دادن کلید یه برگه دادن که توش شماره شرکت برق،گاز و اینترنت رو نوشته بود،گفتن از این شرکت ها account number تون رو بگیرید و به ما بدید تا کلیدتون رو بدیم. ما هم اومدیم به شرکت برق که اینجا اسمش edison هست زنگ زدیم و چون سوشال نداشتیم گفتن باید deposit بدید که ما هم گفتیم ok و برای 2 ماه deposit قبول کردیم شماره پاسپورت و اسم و فامیلی و تاریخ تولد رو گرفتن و بهمون اکانت نامبر دادن. برای گاز هم همین کار و کردیم. اینترنت اجباری نبود ولی چون احتیاج داشتیم و اینترنت اون خونه رو شرکتی که بهمون معرفی کردن که اونجا cover  می کنه cox بود ما هم برای خونه،زنگ زدیم به Cox و فقط اینترنت پرسرعتش رو سفارش دادیم نه خظ تلفن، و ماهی 67 $ شد.و مودم رو فرستادن به آدرس دوستمون .ما بعد از گرفتن اکانت نامبر برق و گاز به دفتر لیزینگ villa siena رفتیم و کلیدامون رو  تحویل گرفتیم با برگه ای که توش تمام قسمتها رو نوشته بود و از ما خواستن که طی 3 روز بهشون بگیم که کجاهای خونه خرابی یا مشکلی هست. از قفل و کلید و دیوارها و لامپها و همه چی شاملش می شد. ظمنا بعد از 1 سال اگه باز هم بخوایم بمونیم . مهم نیست که وضعیت مالیمون بدتر شه یا حتی میلیاردر شیم،می تونیم با همین اجاره قرارداذ رو تمدید کنیم و می تونیم اینکارو ماهانه انجام بدیم.
هزینه آب، برق، گاز و اینترنت
اینترنت
at &t, اینترنت ۲ گیگ . طرحی که برای ۲ نفره گرفتیم. ماهی ۱۴۴ دلار. و اینترنت خونه هم Cox ماهی ۶۷ دلار.سرعتش هم عالیه . هم at&t،هم Cox .
آب و برق و گاز
برق بستگی به مصرف داره برای ما حدودا ماهی ۲۵ دلار،گاز هم حدودا ۷۵ دلار ،اجاق ما هم گاز سوز است.
utility که شامل آب و فاضل آب و آشغال است ماهی ۴۶ دلار.
خرید
برای خرید خوراکیهای ایرانی چندتا سوپر ایرانی تو به اسمهای سوپر ارواین و wholesome choice و یه سوپر دیگه هم هست که هنوز نرفتم که توش همه چی پیدا می شه سبزی های تازه همه چی،گوشت و مرغ و ماهی و تمام ادویه جات،البته ادویه رو از costco هم می تونید بخرید.تو wholesome choice نون سنگک خوب می تونید بخرید.یه سوپر هست به اسم Trader Joes آلمانیه و اجناسش healthy تره و عسلهای organic خوبی داره و بیشتر اجناسش ارگانیک هستن. مغازه ی 1.5 دلاری ژاپنی(Diso) هم چیزای خوبی پیدا می شد .south coast plaza یه جاییه که کلا مخصوص خریده و توش همه ی مارکها پیدا می شه . مثل بازار می مونه نه از نظر کلاس،از نظر اینکه همه برای خرید کلی می رن اونجا.از قیمت پایین تا قیمت نجومی هم توش پیدا می شه.یه منطقه س پر از مالها و فروشگاههای مختلف و زیبا و دیدنی و وسیع.فروشگاه sears هم برای وسایل برقی خوبه من جاروبرقی kenmor خریدم با تکسش 150$ اونجا که امتحانش کردم خیلی خوب بود حالا باید دید که چطور می شه و اگه خراب شه فقط 50% پول رو میدن البته تا فکر کنم 1 سال.و فروشگاه bed bath & beyond هم خیلی عالیه جنسای لوکس و جنس خوب داره با قیمتهایی که برای ما بالا بود ولی جنساش زیبا و عمریه. و همه جور وسایل خونه داره.ما رفتیم یه سری وسیله مثل میز کامپیوتر و میز و صندلی صبحانه و تخت و تشک و دراور و یه سری چیزهای خورد و ریز و ساده رو از ikia تو costa mesa خریدیم که هم با هم ست باشن و هم خریدش راحت بود خودمون هم تو ماشین جا دادیم و آوردیم .البته 2 سری رفتیم خرید.قیمتاش هم مناسب بود.اگر هم یه چیزی توی یکی از شعبه هاش نبود می تونید بگید خودشون از یه شعبه ی دیگه بیارن براتون.
خرید ماشین
برای خرید ماشین به سایت های مختلفی سر زدیم.چون قصد نداشتیم ماشین لیز کنیم به سایتهایی که ماشین دست دوم دارن سر زدیم تو گوگل نوشتم used cars in california و سایت craigslist.org رو هم دیدم چون dealer ها می خوان رو قیمت بکشن و ... من تو همون سایت سرچم رو با by owner فیلتر کردم و می تونید range قیمت هم بدید و تو همون قسمت چند تا تویوتا کمری دیدم که چون طبق تجربه دوستان ماشین ژاپنی کم مصرف تره و خرید و فروشش هم راحتتره، تصمییم گرفتیم که تویوتا بخریم.شماره تماس چندتا رو نوشتم و تو سایت kbb هم ماشین ها و وضعیتشون رو چک کردم و بعد از اینکه چند ماشین رو دیدیم نهایتا با یکیش به نظرمون سالم و مناسب و قیمتش هم خوب بود با 2700 دلار خریدیمش و 400 دلار هم بیمش کردم تحت اسم هر دومون که هردومون بتونیم سوارش بشیم و به اداره ی Dmv هم رفبتیم و چون گواهینامه ی بین المللی با خودمون آوردیم گفت از روزی که اینجا خونه اجاره کردین تا 1 ماه می تونید در صورت داشتن بیمه باهاش رانندگی کنید.
گواهينامه رانندگي
من و همسر ١٢ ژانويه-٨ روز پيش رفتيم براي امتحان آيين نامه به DMV ي laguna hills و خدا رو شكر هر دومون بار اول قبول شديم . ما امتحان فارسي رو انتخاب كرديم ولي بسيار بد ترجمه شده بود.ترجمش فارسي نبود،افغاني بود و دركش سخت بود،به نظرم انگليسي خيلي راحتتره.نفري ٣٣ دلار داديم و همونجا پشت باجه معاينه چشم انجام شد. حروف خيلي بزرگه ،حتي كسي كه چشمش كمي ضعيف باشه هم مي تونه ببينه.همسر من چشمش يكم ضعيفه ولي همه رو درست خوند بجز يكي .بعد هم همونجا توي باجه ي ديگه يه عكس ازمون انداخت و سوالاي امتحان رو داد بهمون و سر پايي تو يه قسمت كه مال امتحان بود جواب داديم و ١٠ دقيقه بعد هم نتيجه رو داد دستمون و گفت براي امتحان شهر(behind the whee driving test)l وقت بگيريم.البته براي آيين نامه ما وقت قبلي نگرفته بوديم  و ساعت ٨:٢٠ صبح جلوي در توي صف طويل وايستاديم و نمي دونم شايد ٢-٣ ساعت بعد رفتيم تو و شماره گرفتيم وساعت ٢ اينطورا بود كه نوبتمون شد.ساعت ٤:٣٠ بود كه كارمون تموم شد.البته من٢٠دقيقه به ٤، ولي باجه اي كه همسرم رفت گفت حتما بايد گرين كارت بدي تا بتونم بهت نوبت بدم اونم مجبور شد بره و گرين كارتشو از خونه بياره و رفت و برگشتش باعث شد ٤٥ دقيقه بعد از من كارش تموم شه.
روز ٤ فوريه همسرم براي امتحان شهر رفت و خدا رو شكر همون بار اول قبول شد و بهش يه مجوز دادن تا وقتي كه كارتش بياد به صندوق پست اون حكم گواهينامه رو داره.حالا ما هر شب مي ريم و من تمرين مي كنم .
روز ۷ آپریل بالاخره تو بار سوم موفق شدم امتحان شهر رو قبول بشم.Big Grin.راستی امتحان شهر در تمام مراکز یه مسیر مشخصی داره که همه رو از همون مسیر میبرن اگه مسیرش رو یاد بگیرین و تو اون مسیر تمرین کنید براتون راحتتر میشه.
بيمه
به سايت كاورد كاليفرنيا رفتيم و يكسري اطلاعات بدست آورديم ثبت نام كرديم تا مرحله ي eligibility پيش رفتيم ولي براي ارائه ي مدارك به يكي از دفاترش مراجعه كرديم.آدرس و ساعتهاي كاري دفاترش هم تو همون سايتwww.coveredca.com هست و اگه بزنيد find local help و Find a storefront near you تمام آدرسهاي نزديك شما رو نشون ميده.به دفترش رفتيم و بعد از انتظار ٢٠ دقيقه اي رفتيم و همون جا از مداركمون(گرين كارت و سوشال كارت و paycheck همسر به عنوان مدرك درآمد، اسكن گرفت و آپلود كرد و گفت كه شما براي كاورد كاليفرنيا صلاحيت نداريد و مي تونيد مديكال كه رايگانه بگيريد كه خود سايت براي شركت مديكال تمام چيزهايي كه به كاورد داديم رو مي فرسته و اگه اونا چيزي اضافه تر بخوان بهمون اطلاع مي دن،يا با نامه يا تلفن و بعد از ١ تا ٢ هفته نامه مياد با شماره پرونده براي مديكال و در نهايت هم بعد از ٢ ماه كارت مديكال و ما هم بايد هر گونه تغييري رو بهشون اطلاع بديم از جمله آدرس و درآمد.نامه ي اول بعد از يك هفته اومد كه گفته بود شما براي كاورد صلاحيت نداريد.بعد از ٢ هفته هم نامه ي دوم اومد كه مي گفت پروندمون براي مديكال تشكيل شده و در تاريخ ٩ مارچ هم كارتهاي medi-cal اومد.
کار
ما از لحاظ کار هم شانس آوردیم. همسرم که همون روز دوم با دوستمون به سر کارش رفت و همونجا مشغول کار شد(شرکت ساختمانی).و منهم تو این ۳ ماه یه کار موقت باز هم از طریق همین دوستمون پیدا کردم.که تو این روزا واقعا کمک بود برامون ولی اصلا دوست نداشتم اون کار رو ادامه بدم. به همین دلیل دنبال کار در تمام فروشگاه ها گشتم و برای والمارت و کاستکو اپلای کردم و چون والماوت خیلی به ما نزدیک بود پی گیر کار در آنجا شدم .بعد پر کردن فرم آنلاین نوشته که این فرم تا ۶۰ روز اعتبار داره و اگه تا اون موقع خبری نشد ۲ باره باید پر کنید.
شما بعد از اینکه برای هر جایی فرم پر کردید باید به قسمت خدمات مشتری به خود اون فروشگاه مراجعه کنید و بگید که فرم آنلاین رو پر کردید و برای پی گیری اومدید و علاقمندید که در اونجا کار کنید.اگر نرید اونها به شما زنگ نمی زنن. اونها باید ببینن که شما برای کار مصر هستید و می خواید کار کنید نگران زبان نباشید.تا جایی که می تونید منظورتون رو برسونید و حرف بقیه رو تا جایی که خراب کاری نکنید متوجه شید برای شروع کافیه .البته این بستگی به فروشگاهش هم داره بعضی جاها و کارها نیاز به زبان بهتر داره.
من روز بعد از پر کردن فرم آنلاین به والمارت رفتم و گفتم که می خوام اینجا کار کنم و فرم آنلاین رو پر کردم. بهم یه شماره دادن گفتن تماس بگیر . ۲-۳ روز هر روز زنگ زدم تا برام وقت مصاحبه گذاشتن و خدا رو شکر که تو مصاحبه هم موفق شدم و من رو به دراگ تست فرستادن و گفتن تا چند روز بعد خبر می دیم.تو این مرحله باز هم نباید منتظر خبر اونها موند و همون روزی که گفتن خبر می دن باید خودمون تماس بگیریم. من منتظر خبرشون موندم ولی بعد از چند روز که خبری نشد زنگ زدم  و گفتم منتظر تماس شما بودم برای کار و خبری از شما نشد . اونها هم گفتن اون قسمت پر شده و کلاسش هفته پیش بود می تونی برای فلان قسمت بیای منهم گفتم آره که ۲ باره گفت فلان روز زنگ می زنیم تا بهت بگیم orientation class(کلاس آموزشی قبل از کار) چه روزی هست.اینبار منتظر تماس اونها نشدم و تو همون روزی که گفته بودن زنگ می زنن باهاشون تماس گرفتم و بعد صحبت کردن با برگزار کننده کلاس و مطمئن شدن از اینکه اسم من رو هم تو لیست کلاس گذاشت. خودم رو برای روز و ساعتی که گفت آماده کردم و از اون روز مشغول به کارم .روز ۲۴ مارچ(بعد از ۳ماه و خردی) شروع به کار بیرون از منزل کردم.یکسال و هشت ماه تو Wal-Mart کار کردم و بالاخره بعد از حدود ۲ سال از مهاجرت در ۲۱ نوامبر، تونستم کارم رو تو بانک شروع کنم. دوستای خوبم امیدوار باشید که با تلاش اینجا میشه موفق شد.
کالج
بعد از تحقیقهای بسیار برای اینکه تو این منطقه و با توجه به شرایط شخصی خودم چه رشته ای برای تحصیل مناسب و کدوم کالج معتبر و نزدیک هست و رشته ی مورد نظر رو داره orange coast collage رو انتخاب کردم و با اینکه هنوز یکسال از سکونتمون نمی گذره .تصمیم گرفتم اپلای کنم و شرایطشون رو بفهمم.می خوام اگه بشه امتحان ارزیابی رو بدم و بفهمم کجای کارم و اگه شرایطم از نظر کار و زندگی مناسب بود و نیاز به گذروندن زبان و ریاضی داشتم .اون درسهایی که می شه non-credit بردارم و بعدا فقط امتحان بدم و اگه قبول شدم درسهایی تخصصی رو شروع کنم . امروز ۹ جون یه ایمیل از طرف کالج اومد شما بر اساس اطلاعاتی که دادین مجاز به استفاده از شرایطی رزیدنسی نیستید و برای ترم بهار اگر فلان مدارک را بیاورید مجاز هستید.و الان اگر می خواهید می توانید هزینه ی غیر رزیدنت را پرداخت کنید.هر اطلاعات چدیدی تو این مسیر بدست بیارم می نویسم.
آخرش هم رفتیم ارواین ولی کالج،یکسال گذشته بود و ازمون هیچی برای اثباتش نخواستن.البته ما تو همه ی فرمها شماره گرین کارت و سوشال رو داده بودیم.و برای فایننشال اید هم اگه لیسانس نداشته باشین می تونین بدون مشکل بگیرین و میزانش هم وابسته به تعداد واحدی که سالیانه بر می دارید هست.تو مدارکی که برای فایننشال اید می خوان برای آقایون مدرکی خدمت سربازی در آمریکا هست که اگه سنتون بالای ۲۶ سال هست نمیتونید ثبت نام کنید.حتما گرین کارتتون رو بهشون نشون بدید که بفهمن شما نیازی نیست ثبت نام کنید،در غیر اینصورت ممکنه اگه کسی که اونجا نشسته و جواب شما رو می ده تازه کار باشه اصلا ندونه که چی لازمه و چی کار باید کرد و کارتون رو سخت کنه و به تعویق بندازه.برای ما دختر کم سن و سالی که تو دفتر فایننشال اید ارواین ولی بود.می گفت شما حداقل باید تلاش کنید  که ثبت نام کنید و وقتی ایمیل اومد که شما نمی تونید ثبت نام کنید اون ایمیل رو برای ما بیارین و همون موقع یکی از همکاراش از ما پرسید،گرین کارت دارین و وقتی ما گفتیم بله ،گفت نیازی نیست ثبت نام کنن.ولی اون دختره حرف خودش رو میزد و وقتی من اومدم خونه و رفتم به سایت که برای ‎selective service‎ ثبت نام کنم وقتی سن رو وارد میکردم سایت پیغام ‎Error‎ می داد که شما مجاز به ثبت نام نیستید و من حتی از اون صفحه عکس گرفتم و به دفتر فایننشال اید کالج ایمیل کردم و توضیح دادم که سایت اجازه ی ثبت نام نمی ده،این ایمیل هم فایده ای نداشت.تا اینکه تصمیم گرفتیم پاسپورت و گرین کارت و سوشال کارت رو ببریم کالج و بهشون نشون بدیدیم که بابا این آقا بیشتر از ۴۰ سالشه و این هم گرین کارت،خدا رو شکر که اون دختره نبود و یه نفر دیگه اونجا بود ما گرین کارت رو بدون اینکه از ماجراهای قبلی حرفی بزنیم بهشون دادیم و بدون هیچ حرفی مشکل حل شد.
جریمه رانندگی
ما همون اوایل که اومده بودیم تو های وی اورنج کانتی-لس انجلس،جریمه ی سرعت گرفتیم.تازه اونموقع هنوز گواهینامه نگرفته بودیم و با گواهینامه بین المللی رانندگی می کردیم.توی تیکت آدرس دادگاه و تاریخی که تا اونموقع باید به دادگاه مراجعه کنیم رو نوشته بود. که حدود ۴ماه از زمان جریمه وقت داشتیم. که همسرم مراجعه کرد و مبلغ ۳۲۰$ جریمه شد.اینجا وقتی جریمه بشی اون جریمه توی رکوردها ثبت می شه و رو همه چی حتی کردیت و بیمه و همه چی تاثیر می زازه.ولی قوانین خاص خودش رو داره مثلا اگر چریمت مربوط به سرعت باشه و اون سرعت از یه ماکزیممی بیشتر نباشه می تونی با گذروندن traffic school اون رکورد رو پاک کنی،یعنی با اینکه جریمه ی مالی رو پرداخت کردیم ولی اون رکورد اگه این آزمون رو نگذرونیم پاک نمیشه و این آزمون هم برای تمام جریمه ها نیست و یکسری محدودیتها وجود داره.بهتره تا جایی که می تونید جریمه نشید خیلی دردسر داره،ولی ما این کلاس رو آنلاین ثبت نام کردیم و امتحان دادیم اگه انگلیسیتون خوب باشه خیلی راحته،حالا که رسید اتمام کلاس رو گرفتیم منتظریم ببینیم که وضعیت کیسمون تو دادگاه هم تغییر می کنه و اون پوینت پاک می شه.بعد از ۲ روز پوینت پاک شد و پرونده بسته شد.
پاسخ


پیام‌های این موضوع
RE: سفرنامه و تجربه زندگی جدید در آمریکا - توسط آلیس-1980 - 2014-12-16 ساعت 09:43



کاربران در حال بازدید این موضوع: