کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
دهلی
در این بحث راجع به مزایا و معایب شهر و دانشگاه دهلی صحبت می شود.
سیدعلی سپهر
مدیر ارشد مهاجرسرا و مدیرعامل شرکت پاریز تراول
ali.sepehr@pariztravel.com


هر آنچه در مورد لاتاری بايد بدانيد.
https://telegram.me/pariztravel
پاسخ
تشکر کنندگان: saeedhei ، msar
زندگی برای تحصيل در شهر دهلی
(آخرين به روز سازی در تاريخ 27 ارديبهشت 1387 انجام گرفته است)

دهلی يك شهر پرجمعيت با 1483 کيلومتر مربع وسعت و حدود 17 ميليون نفر جمعيت به عنوان تنها شهر بزرگ ايالت دهلی و پايتخت هندوستان است. زبانهای رسمی اين شهر عبارتند از Hindi، Urdu، Punjabi و. English زندگی در پايتخت از يک طرف مزايای خاص خود را دارد و از طرف ديگر مشکلات مخصوص به خود را نيز دارا می باشد. نزديکی به مراکز مهم هند و سفارتخانه های مختلف و از آن جمله سفارت جمهوری اسلامی و دفتر سرپرستی دانشجويان از بسياری مشکلات می کاهد. از آن طرف زندگی در پايتخت مشکلات خاص خود را دارد که از آن جمله بعد مسافت ، کرايه های سنگين اتومبيل ، نرخ بالای اجاره مسکن و اتلاف زياد وقت را می توان نام برد.

دهلی داراي سه فصل آب و هوايي ميباشد: 1- فصل باران موسمی از اول ماه جون به مدت 4 تا ماه. 2- فصل سرما از اول ماه نوامبر به مدت 4 ماه و فصل گرما از اواسط ماه مارچ به مدت 3 ماه. آب و هواي دهلی در بهار گرم و مرطوب است و بايد از کولر گازی استفاده کرد. در طول زمستان نيز حداقل برای 3 ماه نياز به استفاده از بخاري احساس می شود.

چگونه به دهلی برسيم؟

معمولا مسافران به هند از پرواز ماهان اير تهران- دهلی استفاده مي كنند اين پرواز روزهاي یک شنبه ،چهارشنبه و جمعه انجام مي. معمولاَ در هواپيما يك فرم توزيع مي شود كه مربوط به گمرك فرودگاه بين المللی دهلی است در اين فرم مشخصات خود را اعلام كنيد اين فرم در فرودگاه بين المللی دهلی نيز موجود مي باشد.

در فرودگاه پس از پاس كنترل بار خود را تحويل بگيريد و مراقب باشيد چيزي را از قلم نيندازيد. آنگاه به مرحله گمرك مي رسيد. سعي كنيد از كانال سبز گمرك عبور كنيد در غير اين صورت مي بايست از كانل قرمز رد شويد، معمولاَ باري كه يك دانشجو به همراه دارد مشمول عوارض گمركي نمي شود.

مي توانيد يك اتومبيل با راننده به مقصد دهلی كرايه كنيد. چنانچه در فرودگاه با دانشجوي ديگري آشنا شده ايد مي توانيد او را هم در كرايه اتومبيل شريك نماييد. نرخ اتومبيل براي دهلی بين 300 تا 400 روپيه است و اين اتومبيل شما را تا مقصد نهايي يعني هتل و… مي رساند.

اقامت

براي اقامت موقت در دهلی اقامت در هتل ها توصيه می شود. در منطقه کارول باغ هتلهای با نرخ تقريبی 1000 تا 2000 روپيه موجود است و از مزايای اين منطقه آن است که جهت تهيه غذا با مشکل چندانی مواجه نخواهيد شد چون پيتزا و همبرگر مطمئن در اين منطقه سهل الوصول است.

برخی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی خوابگاه مناسب برای واگذاری به دانشجويان ارائه می دهند. در دانشگاه دهلی اين امکانات متاسفانه وجود ندارد ولی با عنايت بر اين که در اين دانشگاه شهريه چندانی اخذ نمی شود ، اخيراً جهت اخذ پذيرش از اين دانشگاه شاهد اقبال عمومی هستيم. كرايه خانه در دهلی بسته به منطقه و وضعيت نسبی منزل ، 8000 تا 20000 روپيه است. معمولا كرايه خانه توسط مشاوران خانه انجام مي شود اين مشاوران را با پرسيدن از مغازه داران هر محله مي توان پيداكرد که معمولا براي پيدا كردن يك خانه مبلغ يک ماه كرايه را به عنوان كمسيون در يافت مي كنند. توصيه می شود که با مشورت دانشجويان ايرانی و با عنايت به بعد مسافت و تامل کافی در کرايه کردن منزل دقت فرماييد. قرارداد كرايه براي يازده ماه بسته مي شود. مبلغ وديعه معادل 2 تا 10 ماه كرايه مي باشد. البته در بعضي مناطق اخذ وديعه مرسوم نيست و صاحب خانه كرايه 11 ماه را به طور يكجا يا در 2 قسط طلب مي كند. هزينه آب در هند رايگان است و هزينه برق و تلفن به عهده مستاجر مي باشد.

حمل و نقل در دهلی

متاسفانه شبكه راه آهن داخل شهري دهلی محدود است و اتوبوس ها هم به علت جمعيت زياد و وسعت شهر چندان قابل دسترسي براي دانشجويان نمي باشند. افرادي كه تازه به دهلی مي رسند براي رفت آمد مي توانند از وسيله اي به نام ريكشا ( موتور سه چرخه مسافربر) كه بسيار مفرح مي باشد، استفاده كنند. کرايه اين وسيله نسبت به مابفی شهرهای هند بيشتر بوده برای کوتاهترين مسير حدود 30 روپيه است. راه حل ديگر كرايه اتومبيل مي باشد که روزانه 600 تا 900 روپيه هزينه دارد.

قيمت بعضي كالا ها در دهلی

اتومبيل دست دوم (سوزوکی- ماروتی با کارکرد تقريبی 7 سال ) 70000 روپيه

موتور سيکلت دست دوم : پانزده تا سی هزار روپيه

کولر گازی دست دوم خوب 1.5 تن حدود 12000 روپيه

يخچال دست دوم : 4 تا 6 هزار روپيه

تلويزيون دست دوم : 14 اينچ سونی حدود 5000 روپيه

تخت خواب فلزي: 600 روپيه

صندلي پلاستيكي: 200 روپيه

شكر: يك كيلو 20 روپيه

مرغ: پاك كرده پوست كنده يك كيلو 100 روپيه

گوشت گوسفندی : يک کيلو 180 روپيه

خط موبايل: 350 روپيه تعرفه شهري: دقيقه اي یک روپيه

برنج: متوسط كيلويي 50 روپيه

شير: يك ليتر 24 روپيه

خط تلفن: 1000 روپيه

روغن مايع: يك ليتر تقريباَ 90 روپيه

يك ليتر بنزين: 50 روپيه

كوكا كولا: يك بطري 300 سي سي 10 روپيه و يک بطری 2 ليتری 50 روپيه

هزينه ماهانه زندگي در دهلی شامل غذا، مسكن، رفت و آمد و هزينه هاي درماني براي دانشجويان خارجي 500 دلار در ماه است. که در صورت متاهل بودن اين مبلغ حداقل 700 دلار خواهد بود. دانشجويان جديد در سال اول معمولا حدود 1500 دلار هزينه برای خريد وسايل و وديعه خانه و کلا جا افتادن دارند.

رستورانها

بر اساس تعاليم هندو اكثر رستورانها تنها غذاهاي گياهي عرضه مي كنند كه اصطلاحاَ Veg ناميده مي شوند. و برخي رستورانها هم غذاهاي گوشتي عرضه مي كنند كه اصطلاحاَ Non-Veg خوانده مي شوند. غذاهاي چيني هم در هند بسيار پر طرفدارند و معمولا با ذائقه ايراني نيزسازگار مي باشند. در دهلی همچنين رستورانهاي معروفي مانند مك دونالد و پيتزا هات شعبه های متعددی دارند. طعم غذاهاي هندي تند و با ادويه فراوان است. البته پس از مدتي به اين طعم تند عادت مي كنيد و متوجه مي شويد غذاهاي هندي بسيار لذيذ مي باشند. از ميان غذاهاي گياهي هند غدايي به نام ماسالودوسا كه از آرد برنج وسيب زميني و مخلفات تهيه ميشود براي مبتديان مناسب تر است. از ميان غذا هاي گوشتي: از ميل كردن چيكن برياني و چيكن تندوري غافل نشويد. البته در هر رستوراني كه مي رويد به هنگام سفارش غذا تذكر دهيد كه غذاي بدون فلفل برايتان بياورد در اين صورت مي توانيد يك غذاي تند اما معتدل را ميل كنيد.

ثبت نام در اداره پليس

هنگامي كه به دهلی وارد مي شويد در اسرع وقت و حد اكثر تا دو هفته با مراجعه به دايره خارجيهاي اداره پليس دهلی نسبت به ثبت نام خود اقدام كنيد در اين مرحله بايد ضمن تكميل فرم مربوطه و با ارايه كپي گذرنامه و ويزا و همچنين 4 قطعه عكس اصطلاحا ويزاي خود را رجيستر كنيد.

آدرس اداره پليس

FRRO Level 2 / East Block 8
Sector 1
R.K. Puran Behind Hyatt Regency
New Delhi - 110066
Tel: 011-26711348, 26711343

خريد وسيله نقليه

براي رفت آمد در دهلی راحت ترين و اقتصادي ترين وسيله موتور سيكلت است. در هند موتور يك وسيله عمومي است و بدرستي و احتياط از آن استفاده مي شود حتي اساتيد دانشگاه نيز از اين وسيله براي رفت آمد استفاده مي كنند. به هر حال امكان خريد اتومبيل هم هست و قيمت آن نسبت به ايران ارزانتر است ولي هزينه بنزين بسيار بالاست. اگر قرار است با خانواده در دهلی زندگی کنيد از همان ابتدا اتومبيل مناسبی خريداری فرماييد تا بعداٌ پشيمان نشويد.

مراكز خريد دهلی

دهلی مراكز خريد فراواني دارد و تنوع اجناس و قيمتها بسيار خوب است. براي خريد وسايل خانه بهترين مكان غفار مارکت است كه در منطقه کارول باغ قرار دارد برخی افراد خريد از صدر بازار را ترجيح می دهند. گوشت گوسفند و گوشت مرغ در بيشتر محلات يافت مي شود. اكثر گوشت فروشي ها متعلق به مسلمانان است اما چنانچه مايل به تهيه گوشت با ذبح اسلامي هستيد مراقب باشيد كه از گوشت فروشي هاي غير مسلمان خريد نكنيد. سبزيجات و ميوه در همه نقاط به وفور يافت مي شود و نکته قابل توجه آن است که در هندوستان بر خلاف ايران هميشه حق با مشتری است. نکته مهم اين است که در هند چانه زدن هميشه به عنوان شرط معامله مطرح است. براي تهيه وسايل خانه و موتور مي توانيد از دانشجوياني كه درسشان خاتمه پيدا كرده و از هند مي روند خريد كنيد در اين صورت به نفع دو طرف است. براي خريد موتورسيکلت دست دوم به ماركت موتور در کارول باغ مراجعه كنيد که توصيه می شود با افراد مجرب ايرانی اقدام به اين کار کنيد. در مورد موتورسيکلت حتما آن را قبل از خريد به مكانيك نشان دهيد. قيمت كامپيوتر و قطعات مربوطه تقريبا از ايران گران تر است. كامپيوتر را مي توانيد از نهرو پلس خريداري كنيد. لباس ارزان قيمت را مي توانيد در پاليکا بازار (بايد به چانه زنی تسلط کامل داشته باشيد) يا ساروجينی نگر بيابيد. البته اكثر ماركهاي معروف لباس و كفش دنيا در دهلی نمايندگي دارند. اگر مي خواهيد قيمتها و مدلها را با هم مقايسه كنيد مي توانيد به فروشگاههای معتبر کارول باغ برويد. فروشگاههای معتبر ديگری در مناطقی چون شاپرز استاپ و ديفنس کلنی موجودند.

مراكز ديدني

دهلی با داشتن دهها آثار و ابنيه باستانی از اهميت توريستي زيادي برخوردار است.

ياد گيري زبان انگليسي

اكثر دانشجويان ايراني در بدو ورود به دهلی مشكل زبان دارند اين يك مشكل طبيعي است چنانچه فردي در دوره زبان بريتيش کانسيل يا بريتيش اسکول شركت كند علي الاصول مشكلي براي مكالمات روزمره نخواهد داشت در غير اين صورت مي توان از معلمان به طور خصوصي كمك گرفت. كلاسهاي خصوصي در هند بسيار ارزان هستند.

توصيه هاي بهداشتي

- نسبت به تزريق واكسن هپاتيت بي در يكي از مراكز درماني اقدام كنيد.

- در صورت آسيب ديدگي و زخم حتما واكسن كزاز تزريق كنيد. واكسن كزاز را اصطلاحا تي تي اينجكشن ميگويند.

- از نوشيدن آب غير جوشيده و حتي آب لوله كشي خودداري كنيد. تنها آب جوشيده يا تصفيه شده بنوشيد همچنين مي توانيد از آب معدني كه در بسته بندي هاي مختلف و با بهاي مناسب به وفور يافت ميشود استفاده كنيد.

- در صورت بروز مشكل يا بيماري جدي به يك مركز در ماني معتبر مانند بيمارستان ملنيوم يا ايمز مراجعه كنيد چون از امكانات بسيار مدرن و استاندارد بسيار بالايي برخوردارند. در مجموع سطح دانش پزشكي هند و كيفيت داروها در اين كشور بسيار مطلوب است.

ليست دانشگاههای شهر دهلی

· All India Institute of Medical Sciences(New Delhi)

· Indian Agricultural Research Institute(Delhi)

· Indira Gandhi National Open University(Delhi)

· Indian Institutre of Technology(Delhi)

· Inderaprastha University(Delhi)

· Jamia Hamadard University(Delhi)

· Jamia Milla Islamia(Delhi)

· Jawaharlal Nehru University(Delhi)

· National Museum Institute of History of Art Conservation & Museology (Delhi)

· School of Planning & Architecture (Delhi)

· Shri Lal Bahadur Shashtri Rashtriya Sanakrit Vidyapeeta

· University of Delhi (Delhi)


برگرفته از سایت رایزن علمی سفارت ایران در هند و شبه قاره
سیدعلی سپهر
مدیر ارشد مهاجرسرا و مدیرعامل شرکت پاریز تراول
ali.sepehr@pariztravel.com


هر آنچه در مورد لاتاری بايد بدانيد.
https://telegram.me/pariztravel
پاسخ
تشکر کنندگان: saberhei ، saeedhei ، ashool ، msar
من دهلی دانشجو هستم اما در اولین فرصت دانشگاه رو عوص میکنم و احتمالا پونا میرم... 14 ماه دهلی بودم و دانشگاه دهلی دانشکده آی پی یو (جی جی اس آی پی یو) درس خوندم... از من میشنوید دهلی نیاید برای درس خوندن! هم خرج زیاده هم وافعا شهر داغونیه (مخصوصا جایی که دانشگاه دهلی هست یعنی دهلی قدیم)
پاسخ
تشکر کنندگان: sham ، msar
با اجازه آقا صدرا، دیدم تاپیک پائین رفته و یکسری اطلاعات قدیمی شده، و از اونجایی که تا با کسی از ایران صحبت میکنی در مورد قیمت ها سوال میکنه، تصمیم گرفتم قیمت های به روز و هزینه زندگی رو در دهلی قرار بدم تا دیگران استفاده کنند.
اول از همه یک نکته در مورد دهلی بگم... دهلی رو به طور کلی به دو بخش تقسیم می توان کرد. دهلی و دهلی نو که هیچ گونه مرزی بین آنها وجود ندارد... دهلی و یا دهلی قدیم همان سکونتگاه ساکنان این شهر تا چند دهه قبل بوده و اکثر خانه ها عمری بیشتر از 100 سال دارند و اگر نگاه کنید شاید فقط یک طبقه از آنها قابل سکونت باشه و طبقه های دوم بیشتر حالت خرابه دارد. با این حال 80 درصد مردم دهلی در این محدوده سکونت می کنند. دهلی قدیم در شمال دهلی قرار گرفته و دانشگاه اصلی دهلی با استقرار در این قسمت، وسعت بزرگی را اشغال کرده. بازار های قدیمی و سنتی و همچنین خیابان های مهم دهلی مانند چاندی چوک، بیلیماران، مال رود و غیره نیز در این محدوده می باشد. آثار تاریخی دهلی هم اکثرا در این محدوده هست مانند جامع مسجد، لار کیلا (رد فورت) و ...
اما دهلی نو که در اثر کمبود مکان سکونت در دهلی و همچنین استقرار بخش اداری و حکومتی ساخته شد، درست چسبیده به دهلی قدیم هست و برخی مرز بین آن دو را ایستگاه راه آهن مرکزی دهلی می دانند و برخی دیگر دهلی گیت که دروازه کوچک و خرابه ای در انتهای خیابان دریا گنج می باشد را مرز اندو می دانند. به هر حال در دهلی نو بیشتر بخش اداری و حکومتی و همچنین شرکت ها، سینما ها، هتل های امروزی و لوکس، مراکز خرید و ساختمان ها جدید تر و اداری دیده می شود. فقط در دهلی نو می توان ساختمان های بلندتر از 4 طبقه و تعداد اندکی برج دید که 90 درصد آنها تجاری است و اجازه سکونت و استفاده به عنوان منزل داده نمی شود (مگر با پرداخت مالیات های سنگین تجاری)... از جاهای مهم دهلی نو می توان به کانارت پلیس و خیابان جان پت اشاره کرد که در آنجا مراکز خرید و هتل بسیاری قرار گرفته و توریست های بسیاری در آن در رفت و آمد هستند. از نظر امنیت، دهلی نو امنیت بیشتری دارد.
دانشجویان ساکن هند با توجه به دانشگاه خود، محل های مخصوصی بیشتر تجمع کرده اند. به طور مثال بیشتر دانشجویان دی یو (دهلی یونیورسیتی) در محدوده کمپ و جی تی بی نگار و همچنین کاملا نگار ساکن هستند (در اینجا ایرانیان بیشتری می توانید پیدا کنید) قیمت خانه در این محدوده نسبتا خوب است و برای یک اتاق مجزا و یک نفره باید حدودا ماهی 3500 تا 4500 روپیه پرداخت کنید. یک ایرادی که این منطقه دارد و من نتونستم باهاش کنار بیام و اونجا اتاق بگیرم، یک رودخانه ساکنی هست که فاضلاب های محلی برخی اوغات درون آن میریزد و بوی وحشتناکی دارد اما یک مزیت بزرگ داره و اونم اینه که تمام خرید های خودتون رو به راحتی می تونید اونجا انجام بدید و همه چیز پیدا میشه و چون محدوده دانشجویی هست، قیمت مناسبتری دارند و بیشتر با آدم راه میاند (در هر صورت هیچ وقت چونه زدن رو فراموش نکنید!)
اما در مورد هزینه های دهلی برای یک دانشجو، خود من با ماهی 200 تا 250 دلار هم اجاره خونه میدادم هم زندگی نسبتا خوبی داشتم. 200 دلار تقریبا 10000 روپیه میشه که از این مقدار 5000 روپیه برای اجاره اتاقم بود که در یکی از کرونترین محل های دهلی قرار داشت (تیمار پور)، و 5000 روپیه هم خرج خودم بود... هزینه ها به شرح زیر هست:
اتومبيل دست دوم (سوزوکی- ماروتی با کارکرد تقريبی 7 سال ) 70000 روپيه (اگر نیاز به وسیله نقلیه شخصی داشتید، سعی کنید ماشین نخرید! تگاهی به قیمت بنزین بندازید و خرج های دیگه و همچنین ترافیک دیوانه کننده دهلی که صد برابر تهران هست با این تفاوت که قانون راهنمایی رانندگی اصلا معنایی نداره)

موتور سيکلت دست دوم : 10000 تا 40000 روپيه (بهترین وسیله حمل و نقل شخصی و با توجه به اینکه رانندگی با موتورهای اسکوتر که شبیه به وسپا هستند، نیازی به هیچگونه گواهینامه نداره)

بنزین : در حال حاضر لیتری 60 روپیه (قبل از دور جدید تحریم های ایران، 44 روپیه بود)

کولر گازی دست دوم : 7000 تا 15000 روپیه

کولر گازی نو : 12000 تا 70000 روپیه

يخچال دست دوم : 3 تا 6 هزار روپيه

یخچال نو : 8000 تا 15000 روپیه (مزیت یخچال نو و کلا وسایل نو به این هست که یکسال گارانتی داره ولی موقع فروش بعد از مدت گارانتی به شدت ضرر می کنید و حتما موقع خرید وسایل برقی به برچسب مصرف برق آن که 5 ستاره هست و بر اساس مصرف چه تعداد از ستاره ها رنگ شده هست دقت کنید)

تلويزيون دست دوم : 21 اینچ 15000 روپیه

تخت خواب : 600 روپيه

تشک : 500 روپیه

صندلي پلاستيكي: 200 روپيه

شكر: يك كيلو 45 روپیه

مرغ تازه : پاك كرده پوست كنده يك كيلو 220 روپيه (جلوی چشم خودتون و حتی خودتون می تونید انتخاب کنید و براتون میکشه و تمیز میکنه)

ران و سینه مرغ: کیلویی 250 روپیه

گوشت گوسفندی و یا بز : يک کيلو 250 روپيه (توی هند خودتون انتخاب می کنید که کجای گوشت رو می خواید و می بره و هر چیش هم دوست نداشتید بگین جدا کنه بعد وزن کنه... یعنی سعی کنید مثلا استخون و دنبه های زیادی رو بگین جدا کنه و بعد وزن کنه و پول بدید)

خط موبايل: 50 روپيه تعرفه شهري: دقيقه اي یک روپيه به تمام اپراتور ها، تعرفه اپراتور مشابه (حداکثر نیم روپیه بر دقیقه)، تماس با موبایل شهر دیگر 1.5 تا 2 روپیه، تماس با ایران 9.5 تا 11 روپیه بر دقیقه (توجه کنید که تماس با موبایل و یا تلفن هیچ تفاوت قیمتی نداره)

برنج خوب: كيلويي 50 روپيه ( برنج های 40 روپیه به بالا کلا خوب هستند و خودم معمولا 50 روپیه ای میگرفتم)

شير: يك ليتر 24 روپيه، نیم لیتری 14 روپیه (یک نصیحت از من، شیر همیشه نیم لیتری بگیرید و شیر کارخونه آمول رو بگیرید... دو کارخانه شیر برای دهلی هست، آمول که خصوصی هست و مادر دیاری که دولتی هست... شیز های مادر دیاری حتی اگر اول وقت هم گرفته باشید بوی ترشیدگی میده و اینم بگم همیشه شیر رو بجوشونید)

خط تلفن: 1000 روپيه

اینترنت کابلی 4 مگابیت: 1500 یا 2500 روپیه برای راه اندازی (بستگی به این داره که مودم بی سیم بخواید یا ای دی اس ال معمولی) و هزینه شارژ ماهانه 1200 روپیه (5 گیگا بایت سرعت 4 مگابیت و بعد از 5 گیگا بایت اولیه، سرعت 512 کیلوبیت می شود)

اینترنت بی سیم بر پایه موبایل : 3000 روپیه هزینه مودم و برای هر 10 گیگا بایت مصرف 1370 روپیه (خوبی این مدل به اینه که سرعت 3.1 مگابیت دارید و مودمش مثل فلش مموری هست و هر جا حتی توی قطار در حرکت هم می تونید با سرعت خوب استفاده کنید ولی کمی گرون تر از کابلی هست... اگر این روش رو خواستید از شرکت تاتا فوتون اصلا نگیرید و ریلاینس رو بهتون پیشنهاد میکنم)

روغن مايع: يك ليتر تقريباَ 60 روپيه

كوكا كولا: يك بطري 300 سي سي 13 روپيه و يک بطری 600 میلی 24 روپیه، 2 ليتری 70 روپيه

آب: یک بطری 2 لیتری 20 روپیه اما می تونید روش ارزونتر رو انتخاب کنید که برای یکبار 200 روپیه بدید و گالن 20 لیتری بگیرید و از اون به بعد گالن خالی رو بدید و یه پرش رو بگیرید و فقط 50 روپیه بدید. توجه کنید که آب لوله کشی دهلی قابل خوردن نیست و خیلی املاح داره و برای آب مصرفی لوله هیچ قبضی نمیاد و پولی پرداخت نمیشه (گول صاحبخونه رو در موقع اجاره منزل نخورید). برای آب شرب یک راه دیگر هم هست که 10000 روپیه بدید و دستگاه تصفیه آب بخرید و در خانه نصب کنید

پول برق: دقیق نمیدونم چقدر بر اساس کیلو وات هست... اما خودم با یک پنکه سقفی 24 ساعت روشن و کامپیوتر روزی 20 ساعت روشن و یخچال نو و با برچسب 5 ستاره، ماهی 100 روپیه میدادم... بگم که اگر کولر گازی استفاده کنید و روزی 5 ساعت روشن باشه، باید در حدود 5000 روپیه پول برق بدید! در مورد 0یتر برقی فن دار برای زمستون هم همینطور و اگر روزی 7 ساعت روشن بذارید حدودا 4000 روپیه برق مصرف میکنه!
یه نکته مهم اینکه اگر تلفن لازم نداشته باشید، تنها قبضی که باید پرداخت کنید برق هست و برخی صاحبخونه ها مثلا 500 روپیه اضافه میگیرند و پول برق رو خودشون میدند و سعی کنید حتما همین کار رو کنید... ممکنه بعضی فصل ها 500 روپیه کمتر بشه، اما در زمستون و یا اوج گرما اگر کولز گازی داشته باشید تلافی همه اون بیشتر دادن ها در میاد و توجه کنید اگر موقع قرارداد صاحبخونه حرفی از پول برق نزد و توی قرارداد هم نوشته نشد به عهده خودتون هست، صداش رو در نیارید چون در این صورت به عهده صاحبخونه میفته!

گاز : لوله کشی گاز اصلا وجود نداره و برای پر کردن کپسول 4 لیتری باید 280 روپیه بپردازید

مستخدم: یکی از چیز هایی که زندگی توی هند رو راحت تر میکنه مستخدم هست که هزینه زیادی نداره... یک مستخدم که لباس هاتون رو بشوره، اتاقتون رو روزی یکبار تمیز کنه، ظرف های غذا رو بشوره و روزی یه وعده غذا هم درست کنه، ماهی 600 روپیه (یعنی فقط 14 هزار تومن!)

غذا : اگر خودتون توی خونه درست کنید هر وعده حدود 30 روپیه هزینه داره و اگر بیرون برید، رستوران برای غذای هندی حدودا 150 روپیه برای غذای خوب و قابل خوردن و برای مک دونالد و یا فست فود ها هم 120 روپیه

بلیط مترو : باری مسیز های نه چندان طولانی 9 تا 11 روپیه (سعی کنید حتما کارت بگیرید و از ژتون استفاده نکنید)

اتوریکشا (موتور سه چرخ تاکسی) : برای هر 5 کیلومتر تقریبا 80 روپیه

ریکشا (سه چرخه ها که به عنوان مسافر بر هستند) : برای مسیر ها کوتاه در حد سه تا چهار تا چهار راه فاصله استفاده کنید و تقریبا هر 300 متر 10 روپیه

نوشیدنی : بطری 1 لیتری هندی 250 روپیه

اگر می خواهی ملتی رو مطیع کنی، عقل رو از آنها بگیر و گرسنه نگهشان دار
حضرت چرچیل در وصف هند! [عکس: http://forum.p30pedia.com/images/smilies..._Sheep.gif]
پاسخ
تشکر کنندگان: Ali Sepehr ، hasti_banoo ، saeed53 ، msar




کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان