کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara







##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
اطلاعات کامل کشور ارمنستان
جمهوری ارمنستان Republic of Armenia
با 29800 کیلومتر مربع مساحت، در جنوب غربی منطقه قفقاز و با کمی فاصله از سواحل جنوب شرقی دریای سیاه واقع شده و همچون کمربندی بین مرزهای جمهوری اسلامی ایران از یک سو و جمهوریهاي آذربایجان و گرجستان از سوی دیگر گسترده شده است.
این کشور از جنوب با جمهوری اسلامی ایران، از جنوب غربی با جمهوری خود مختار نخجوان، از غرب با ترکیه و از شمال با گرجستان و از شرق با جمهوری آذربایجان مرز مشترک دارد.
کشور ارمنستان کوهستانی است که در شمال فلات ایران، در غرب فلات ارمنستان و جنوب سلسله جبال قفقاز واقع شده است. ارتفاع ميانگين کشور ارمنستان از سطح دریا 1800 متر است و تنها 10 درصد شهر های ارمنستان کمتر از 1000 متر ارتفاع دارند. بلندترین قله ارمنستان آراگاتس (Aragatz) است که در شمال غرب این جمهوری واقع است و 4090 متر ارتفاع دارد.





مهمترین دریاچه کشور ارمنستان دریاچه سوان (Sevan)، در شرق این کشور واقع شده است و نقش بسیار چشمگیری در اکوسیستم منطقه ایفا می کند و چون در ارتفاع 1924 متری از سطح دریا قرار گرفته است، یکی از مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین بزرگ جهان است.

با توجه به کوهستانی بودن این کشور رودهای ارمنستان اکثرا کوتاه و داراي جريان بسیار سریع هستند. اکثر رودهای ارمنستان از طریق رود ارس يا رودهای کورا یا آخوریان به دریاي خزر سرازیر می شوند.
مهمترین رود های ارمنستان عبارتند از رود کورا (Kura) که از گرجستان سرچشمه می گیرد و به خزر می ریزد، رود آخوریان (Akhurian) که در مرزهای ارمنستان با ترکیه قرار دارد، رود هرازدان (Hrazdan) که از شهر ایروان می گذرد، رود آرپا (Arpa) که به دریاچه سوان وصل مي شود، رود وروتان (Vorotan) در جنوب اين كشور. رودهای این کشور اگرچه می توانند به عنوان منبع خوبی برای تامین انرژی الکتریسته و آب مصرفی کشور به کار روند، ولی به واسطه وجود آبشارها، سرعت زیاد آب جاری و پهنای کم آنها قابل کشتیرانی ندارند.

شهر های ارمنستان
پایتخت ارمنستان شهر ایروان (Yerevan) است که بیش از یک سوم کل جمعیت کشور را تشکیل می دهد.
از دیگر شهر های مهم ارمنستان شهرهاي گیومری (Gyumri) ، آبویان (Abovian) ، وانادزور (Vanadzor) ، اجمیادزین (Ejmiadzin) ، آشتاراک (Ashtarak) ، كاپان (Kapan) ، گوریس (Goris) ، آپاران (Aparan) ، آرتاشات (Artashat) ، هرازدان (Hrazdan) ، ایجوان (Ijevan) ، آماسیا (Amasia) ، مارالیک (Maralik) ، مارتونی (Martuni) ، ماسیس (Masis) ، الاوردی (Alaverdi) ، و وادنیس (Vardenis) را می توان نام برد.

جمعيت ارمنستان
هو اكنون جمعيت کشور ارمنستان 3.2 ميليون نفر است كه يك سوم ان يعني نزديك به 1 ميليون نفر از آنها در ايروان ساكن هستند. شمار كل جمعيت ارمنيان جهان نزديك به 9 ميليون نفر است كه از اين تعدا 5.7 ميليون نفر خارج از جمهوري ارمستان امروزي زندگي مي كنند. از اين نظر ارمنيان در شمار ملتهايي قرار مي گيرند كه بيشتر از نيمي از آنان خارج از سرزمين مادري زندگي مي كنند. از نظر ترکیب قومی ارمنستان جمعيت يكپارچه دارد و بیش از 93 درصد از جمعیت این جمهوری را ارمنيان تشکیل می دهند.

اهمیت استراتژیک کشور ارمنستان


پس از جنگ جهانی دوم اهمیت استراتژیک کشور کشور ارمنستان افزايش يافت و برای مقابله با تهاجم احتمالی ناتو از طریق ترکیه، صدها واحد از نیروهای نظامی متعارف بلوک شرق در کشور ارمنستان استقرار یافت. پس از فروپاشی شوروی و ایجاد کشور های مشترک المنافع، هر چند احتمال تقابل میان نیروهای روسیه و غرب تا حد زیادی کاهش یافته است ولیکن با توجه به این امر که مرز میان کشور ارمنستان و ترکیه هنوز نیز یکی از اصلی ترین محل های تلاقی بزرگترین قدرت های هسته ای جهان یعنی جامعه مشترک المنافع و ناتو می باشد، پس می توان گفت از اهمیت استراتژیک کشور ارمنستان از این نظر کاسته نشده است. از سوی دیگر مسائل جدیدی مطرح شده که اهمیت استراتژیک کشور ارمنستان را برای امنیت ملی کشورهای منطقه دو چندان کرده است. یکی از این مسائل که می تواند بر روی امنیت ملی روسیه و برخی دیگر از کشور های منطقه تاثیر مستقیم داشته باشد، طرح تئوری پان تورانیسم است که بر اساس آن کلیه ممالک ترک زبان از مرزهای چین تا بالکان با یکدیگر متحد شده و امپراتوری بزرگی را تشکیل می دهند که کلیه ترک زبان ها را تحت یک پرچم واحد گرد می آورد. طبیعی است که تحقق یک چنین اندیشه ای باعث ایجاد یک امپراتوری بزرگ ترک در اوراسیا شده و کلیه معادلات استراتژیک را در منطقه به هم خواهد ریخت و تاثیر قابل توجهی بر امنیت ملی تمامی کشور های منطقه خواهد داشت. در این میان تنها كشوری که جلوی تحقق یک چنین اندیشه ای را می گیرد جمهوری کشور ارمنستان است که همچون کمربندی بین ترکیه و جمهوری ترک زبان قفقاز و آسیای مرکزی قرار گرفته و ارتباط آنان را مختل نموده است.

در باره دين کشور ارمنستان


اکثریت قریب به اتفاق مردم کشور ارمنستان پیرو کلیسای حواري ارمني (Armenian Apostolic Church) هستند كه نزد ايرانيان به كليساي گریگوری شناخته مي شود و کلیسای ملی ارامنيان محسوب مي شود. کلیسای حواري ارمني از اولين كليساهاي دنياي مسيحيت است و جزو کلیسای ارتدوکس شرقي به شمار می رود.
ارامنيان پيش از گرویدن به دین مسیحیت بت پرست بوده و بت های بیشماری را می پرستیدند از جمله آناهید.
پس از ظهور مسیحيت و از قرن اول میلادی نخستین پیام آوران مسیحیت وارد کشور ارمنستان شده و به تبلیغ این دین پرداختند. اولین مبلغان مسیحی در کشور ارمنستان تادئوس (Thaddeus) و بارتولومئوس (Bartholomew) از حواريون عيسي مسیح بودند. این افراد به دست حکام بت پرست کشور ارمنستان کشته شدند و بعد ها در مقتل آنها کلیساهایی ساخته شد. کلیسای تادئوس يا طاطاوس مقدس یا قره کلیسا واقع در شمال غرب شهر ماکو در ايران محل شهادت تادئوس می باشد.

با این که از همان ابتدا و به ویژه آغاز قرن دوم میلادی به بعد عده ی از مردم کشور ارمنستان به دین مسیحیت گرویدند ولیکن تا پایان قرن سوم میلادی بت پرستی همچنان اصلی ترین مذهب حاکم بر کشور ارمنستان بود. در واقع مقدر بود که مسیحی کردن کشور ارمنستان توسط گریگور مقدس صورت گیرد. گریگور (Gregory) منسوب به خانواده اشکانیان و بنا به روایتی پسر همان مردی بود که به تحریک شاهان ساسانی، خسرو اول پادشاه کشور ارمنستان را كشته بود. گریگور و همه افراد خانواده اش در شهر کاپادوکیه (Cappadocia) واقع در شرق آسياي صغير مقیم شدند و در آنجا بود که گریگور با آموزه هاي مسیحي آشنا گردید و مسیحی شد.
قبول دین مسیحی توسط ارامنيان دارای دو جنبه مهم می باشد. از يك سو گرویدن این ملت به مسیحیت نقطه عطف تاریخ کشور ارمنستان محسوب شده و در واقع تمامی تحولاتی که اين ملت از ان پس شاهد بوده اند تا حد زیادی متاثر از این رویداد تاریخی بوده است. از سوي دیگر و از دیدگاه تاریخ مسیحیت نیز این رویداد اهمیت ویژه ای دارد چراکه ارامنيان نخستین ملتی هستند که در سال 301 ميلادي مسیحيت را به عنوان دین رسمی کشور پذیرفتند. شایان ذکر است که گرویدن کنستانتین امپراتور روم به دین مسیح و قبول مسیحیت به عنوان دین رسمی امپراتوری روم در سال 313 ميلادي صورت گرفت.

آداب ورسوم ارمنستان


تا قبل از ورود مسیحیت به ارمنستان ارامنه دارای اعیاد مختلفی بودند که مهمترین آن عید آغاز سال باستانی بود که ناواسارت نام داشت.



اعیاد دیگری نیز در این زمان مرسوم بود که عمدتا به پرستش الهه ها و بت ها اختصاص داشت و از معروفترین انها می توان به وارتاوار اشاره کرد که در اوایل تابستان برگزار می گردید و با وجود گذشت قرن ها و گرویدن ارامنه به دین مسیح هنوز در میان این ملت رواج دارد و ارامنه این عید را با پاشیدن آب به روی یکدیگر گرامی می دارند. با ورود مسیحیت به ارمنستان اعیاد دینی جانشین اعیاد قبلی شدند. مهمترین عید ارامنه همچون سایر مسیحیان جهان عید کریسمس یا تولد حضرت مسیح است که ارامنه آن را در 6 ژانویه برگزار می کنند در حالی که سایر مسیحیان آن را در روز 25 دسامبر برگزار می کنند و از این نظر میان کلیسای ارمنی و سایر کلیساها اختلاف نظر وجود دارد.

دومین عید مهم مسیحی که نزد ارامنه بسیار مهم می باشد عید پاک است که سالروز رستاخیز حضرت مسیح بوده و طبق تقویم خاصی در اولین ماه بهار برگزار می شود.
از اعیاد دیگر می توان از هامیار تسوم اشاره کرد که سالروز عروج مسیح (ع) به آسمان ها است.



اعیاد ملی در ارمنستان




عید وارتانانک و عید روز فرهنگ از مهمترین آنهاست. عید وارتانک سالروز قیام ملی ارامنه به رهبری وارتان مامیکونیان و عید فرهنگ گرامیداشت سالروز ابداع الفبا و خط ارمنی توسط مسروپ ماشتوس می باشد.
از دیگر اعیاد ملی ارمنستان در حال حاضر می توان به گرامیداشت روز 25 سپتامبر که روز ملی ارمنستان می باشد اشاره کرد. در این روز مردم ارمنستان با شرکت در انتخاباتی به یاد ماندنی رای به استقلال ارمنستان از اتحاد جماهیر شوروی دادند.
روز مهم دیگر در میان ارامنه 28 ماه مه می باشد، در چنین روزی در 1918 ارامنه پس از قرن ها توانستند استقلال خود را باز یابند، استقلالی که چندان دوام نداشت.

روز استقلال



صرفنظر از پیشینه و قدمت تاریخی ارمنستان که به حدود سال هشتصد قبل از میلاد(یعنی زمانی که ارمنستان بخشی از امپراطوری اورارتو محسوب می شد) برمیگردد٬ ما برای اولین بار نام ارمنستان را به عنوان کشوری مستقل برای مدت زمان بسیار کوتاهی(در حد دوسال!) از سال ۱۹۱۸ تا سال۱۹۲۰ میلادی به عنوان "جمهوری مستقل ارمنستان" در تاریخ سیاسی جهان شاهد هستیم. در سال٬۱۹۲۰ نیروهای کمونیست که در حال قدرت گرفتن بود بوسیله ارتش سرخ شوروی ارمنستان را مورد تاخت و تاز قرار داد و ارمنستان را به عنوان بخشی از "جمهوری سوسیالیسم" شوروی در آورد...





بالاخره با فروپاشی شوروی٬ ارمنستان در ۲۱ سپتامبر سال ۱۹۹۱ استقلال خود را تحت نام کشوری مستقل اعلام داشت...

۲۱ سپتامبر سال ۱۹۹۱ روزی بود که استقلال ارمنستان به همه پرسی گذاشته شد و با ۹۹ درصد آرای مردم به تصویب رسید. این روز ٬روز استقلال نامیده می شود- یکی از تعطیلات رسمی سالانه در ارمنستان است- جشن ملی است و هر ساله باشکوه تر از سال قبل در میدان بزرگ و اصلی شهر ایروان(هراپاراگ) بزرگداشت می گردد.



روز یادبود کشتار ارمنیان



نسل‌کشی ارامنه به تبعید و کشتار دسته‌جمعی، عمدی، و سیستماتیک تعداد بسیار زیادی از مردم ارمنی ساکن سرزمین‌های تحت کنترل امپراتوری عثمانی توسط نیروهای تحت فرمان اسماعیل انور (انور پاشا) بین سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ گفته می‌شود. تعداد قربانیان این نسل‌کشی از یک میلیون تا یک و نیم میلیون نفر تخمین زده می‌شود

علاوه بر دستگیری و اعدام ارامنه، جمعیت بسیار زیادی از مردان، زنان و کودکان ارمنی از خانه و کاشانه خود تبعید، بدون هیچ دسترسی به آب و غذا به قصد مرگ وادار به راهپیمایی در مسیرهای طولانی و بیابانی شدند. تجاوز و آزار و اذیت جنسی قربانیان توسظ نیروهای متخاصم در طول تبعید به دفعات گزارش شده‌است.





تعطیلات رسمی کشور ارمنستان در سال 2011

مناسبت تاریخ

January-1 New Year's Day

January-6 Armenian Christmas Day

April-7 Day of Beauty & Mother's

April-24 Armenian Genocide Memorial Day

May-9 Victory & Peace Day

May-28 Restoration of Armenia's Statehood Day

July-23 Martyr's Day

September-21 Referendum Day or Independence Day

September-23 Independence Day

December-7 Earthquake Victim's Memorial Day



لباس سنتی


لباس مردان آنها ما بین لباس سنتی مردان ساکن خطه شمالی ایران و لباس مردان گرجی بوده است و نشان از سالهای نفوذ فرهنگ ایرانی در منطقه قفقاز دارد.
لباس زنان ارمنی که تحت عنوان داراز شناخته می شود نیز شبیه لباس های زنان سایر ملل ساکن در منطقه است و شامل لباس بلند و زردوزی شده و روسری به رنگهای شاد می باش







غذا های محلی ارمنستان



اکثر غذاهای سنتی بسیار شبیه به غذاهای سنتی ایرانی و ترکی بوده و به خوبی می توان تاثیر فرهنگ ایرانی را در پخت غذای ارامنه دید.
معروفترین غذاهای سنتی ارامنه عبارت از: خاش که تقریبا همان کله و پاچه ایرانی می باشد.


خاشلاما که از گوشت گوسفند درست می شود و زاوراپلاف که نوعی پلو است به جای برنج از بلغور تهیه می شود.
یکی از غذاهای معروف ارمنستان در حال حاضر کباب ماهی ایشخان می باشد این ماهی که از دریاچه سوان صید می شود و نژاد آن به علت صید بی رویه در حال انقراض است، یکی از لذیذترین ماهی های آب های شیرین بوده و طرفداران بسیاری در میان توریست هایی که از ارمنستان دیدن می کنند دارد.

اماکن دیدنی ارمنستان و اماکن تفریحی ارمنستان


دریاچه سوان

ایروان

بازار ها

موزهای ارمنستان

پارك دنیای آب ایروان

اولین جای که معرفی میکنم دریاچه سوان است چون ایرانی ها بخصوص آن را خیلی دوست دارند البته طبیعت بسیار زیبای نیز دارد

دریاچه سوان








دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگ‌ترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است. نام سوان از ریشهٔ اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچه‌ها» گرفته شده‌است. حدود ۳۶ جویبار به این دریاچه می‌ریزند و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است.







از گردشگاه‌های پیرامون این دریاچه، چشمهٔ آب معدنی دیلیجان و شهرستانی به همین نام است.

ماهی قزل‌آلای مشهوری به نام ایشخان (شاهزاده) بومی این دریاچه است.

ایروان



شهر ایروان یكی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی، پایتخت ارمنستان و محبوب ارمنیان جهان است.
شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه كوه آرارات و بر كرانه رود هرازدان. آنچه ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض كرد و از نو ساخته شد و امروز ایروانِ زیباست.





با موقعیت استراتژیك مهم خود بارها نبردگاه عثمانی‌ها، پارس‌ها و امپراطوران روس بوده است. از این نبرد‌ها آنچه نصیب ایروان شد ویرانی‌های پیاپی بود كه بلایایی طبیعی چون زلزله‌ای در قرن هفدهم، كه شهر را یكپارچه به خاك نشاند، نیز بر آن افزود. با این حال بناهایی از اریوانِ كهن تا به حاضر دوام آورده‌اند كه ایستایی مردمش را نیز به یاد می‌آورد.

در دوران شوروی شهر بطور جدی بازسازی شد. بر پایه نقشه‌های الكساندر تمانیان معمار شهر بی نقص زمان شد. مركز شهر، گرچه كمتر از روی نقشه‌ها پیش رفت، چون جواهری از سبك معماری نخستین شوروی است. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگ‌های بكار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.

جاذبه‌ها

از جاذبه‌های اصلی گردشگری شهر می‌توان از بازمانده‌های یک دژ اورارتویی،‌ قلعه اربونی، متعلق به قرن هفتم پیش از میلاد نام برد. موزه‌ها، خانه/موزه‌ها، مناظر طبیعی شگرف و پارك‌ها از دیگر دیدنی‌های شهر بشمار می‌روند



بازار ها





مراكز خرید ايروان

اولا : سطح عمومی قیمتها عمدتا چیزهای که ما ایرانیها سوغاتی می بریم در ارمنستان گرون است مثل پوشاک و...

دوم :اگر دنبال اجناس مارک دار اصلی هستید اکثر برندهای معروف دنیا در مثل آدیداس در ارمنستان شعبه دارند وقیمتش نسبت به ایران ارزانتر است
امكانات خرید متنوعی در ایروان فراهم است؛ از دستفروشان خیابانی كه فریاد‌زنان، از دمپایی‌های چینی و آباژور‌های ایرانی گرفته تا جواهرات دست‌ساز و سرامیك‌های تزئینی می‌فروشند، تا فروشگاه‌های لوكس صنایع‌دستی و البسه. هر فروشنده‌ای یك قیمت نهایی دارد كه از آن پایین‌تر نمی‌آید، پس آزادانه چانه بزنید و ببینید كه چه قیمتی واقعی‌تر است. گمرك ارمنستان درباره صدور عتیقه‌جات و آنچه گنجینه ملی اطلاق می‌شود بسیار حساس است، پس اگر مایل به خرید فرش یا اثری هنری هستید، مطمئن شوید فروشنده اوراق لازم جهت صدور آن را فراهم می‌كند.

بازار ورنیساج (بازار هنر و صنایع دستی)

بازار بزرگ و روباز ورنیساج آخر هفته‌ها (شنبه و یكشنبه) در نزدیكی میدان جمهوری (ریپابلیك) تشكیل می‌شود و یكی از جاذبه‌های گردشگری و محبوب جهانگردان است. انواع جواهرات، نقره‌جات، نقاشی‌ها، صنایع دستی، انواع اشیاء آنتیك، كتاب‌ها و چیزهای دیگر در اینجا به فروش می‌رسند.

آدرس:ارمنستان، ایروان، نزدیك ایستگاه متروی میدان جمهوری
ساعات كار:شنبه و یكشنبه (آخر هفته‌ها)، از صبح تا پنج بعدازظهر

بازار شوكا (میوه و شیرینی‌جات)

بازار شوكا جایی مناسب برای تهیه سبزیجات، میوه‌جات، شیرینی‌جات و آجیل است. شیرینی‌های ارمنی بسیار خوشمزه و بسیار شبیه انواع باقلوا هستند

آدرس:ارمنستان، ایروان، خیابان مشتوتز





موزهای ارمنستان



گالری ملی ارمنستان

یكی از موزه‌های هنری مهم در دنیاست كه در سال ۱۹۲۱ تاسیس شده. مجموعه‌ای غنی با بیش از ۱۹۰۰۰ اثر از هنرمندان روس، ارمنی و اروپای غربی. برخی از آثار از موزه‌های هریتاژ (سنت پترزبورگ) و ترتیاكوف (مسكو) به این موزه انتقال داده شده. آثار هنرمندان ارمنی قرون هفده و هجده میلادی و مجموعه خانواده لازارِو، بنیانگزاران موسسه زبان‌های شرقی در



مسكو، موزه را غنا بخشیده است. بخشی از موزه به هنرمندان ارمنی خارج از كشور اختصاص دارد. آثار بی‌نظیری از هنرمندان اروپای غربی همچون وان دایك و روبنس نیز در این موزه نگهداری می‌شود. هنرمندان ارمنی آثار زیبایی را بر مبنای فرهنگ و آداب و رسوم خود خلق كرده‌اند كه برای شیفتگان هنر و علاقه‌مندان به فرهنگ ارمنستان بسیار جذاب است.
تالار ملی اپرا و باله الكساندر اسپندیاریان
ارمنستان، ایروان، میدان جمهوری (هانراپتوتیان هراپاراك)
روز‌های دوشنبه تعطیل است
بهای ورود:۸۰۰ درام

موزه قلعه اربونی

امپراطوری اورارتو‌ها كه حدود سه هزار سال پیش در حوالی دریاچه وان در تركیه امروزی ساكن بودند شهر ایروان را با بنای قلعه اربونی بنیان نهادند. این قلعه در جنوب شرقی شهر و بر روی تپه‌ای قرار دارد. در پای تپه ساختمان آرین‌برد، اكنون یافته‌های باستانشناسان از این قلعه، از جمله فلزكاری‌های زیبای اورارتویی، را به نمایش گذارده است.



ساختمان موزه نقش‌برجسته‌ای برنجی از پیكره‌هایی اورارتوری را بر نمای خود دارد. قلعه خود توسط آرگیشتی اول پسر منوا، پادشاه اوراتو در سال ۷۸۲ پیش از میلاد بنا شده و اولین استحكامات اورارتویی در شرق رود ارس بود. اربونی ریشه نام ایروان است كه در طول زمان تغییر یافته است.

آدرس:ارمنستان، ایروان، خیابان اربونی، شماره ۳۸تلفن۳۲۰۲ ۵۷ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید
سه‌شنبه تا یك‌شنبه از ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰، دوشنبه‌ها تعطیل است.
بهای ورود: بالغین ۱۰۰ درام، كودكان ۵۰ درام




موزه هنر‌های مردمی




آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان ابوویان، شماره ۶۴
تلفن: ۹۳۸۳ ۵۶ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید: سه‌شنبه تا یك‌شنبه از ۱۱:۰۰ تا ۱۶:۰۰، دوشنبه‌ها تعطیل است.
بهای ورود: ۵۰۰ درام
موزه هنرهای مردم در سال ۱۹۷۸ جهت محافظت و توسعه سنتهای عملی، تزئینی و هنرهای زیبای مردم ارمنستان بنیاد نهاده شد. موزه شامل حدود ۱۲۰۰۰ اثر است (قلابدوزی، نقره‌جات، آثار چوبی، اشیاء سنگی و طلاجات، سرامیك، فلزكاری، فرش و قالیچه). همچنین آثار هنرمندان خودآموخته در بخش نقاشی‌ها و هنرهای عملی و تزئینی نگهداری می‌شوند.



خانه و موزه سرگئی پاراجانف




آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان دزوراقیوق، شماره ۱۵ و ۱۶
تلفن: ۸۴۷۳ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
سایت وب: www.paradjanov.com
ساعات بازدید: هر روز: ۱۰:۳۰ – ۱۷:۰۰
سرگئی پاراجانف (۱۹۹۰-۱۹۲۴)، فیلمساز، نقاش و عكاس شهیر ارمنی است. خانه و موزه او در ایروان محل نگهداری از بیش از ۶۰۰ اثر او، گرافیك‌ها، عروسك‌ها، كلاژها، عكس‌ها، فیلم‌هاو فیلمنامه‌های اوست. طرح ایجاد خانه و موزه پاراجانف در سال ۱۹۸۸ توسط دولت ارمنستان آغاز شد، اما احداث آن بر اثر زلزله همان سال تا ۱۹۹۱ بطول انجامید. اما مرگ پاراجانف در ۱۹۹۰ اجازه زندگی در این خانه جدید را به او نداد.



موزه هنرهای مدرن ایروان



آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان مشتوتز، شماره ۷
تلفن: ۵۶۶۱ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
فكس: ۹۶۳۷ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید سه‌شنبه تا یك‌شنبه: ۱۰:۳۰ – ۱۶:۰۰ شنبه‌ها: ۱۱:۰۰ – ۱۵:۰۰
بهای ورود: ۵۰۰ درام
موزه هنرهای مدرن با تلاش هنریك ایگیتیان و در سال ۱۹۷۲ گشوده شد. موزه در یك طبقه و دارای حدود ۲۳۰۰ اثر از هنرمندان ارمنی، روسی و سایر كشورها است. بسیاری از آثار موزه توسط مردم و هنرمندان اهدا شده‌اند. در اینجا می‌توان سیر هنر مدرن در ارمنستان از ۱۹۶۰ تاكنون را مشاهده كرد.

موزه معماری ارمنی

چون انگلیسیش ساده است اطلاعات اورجینال را برایتان می گذارم

Address: Government Bld. #3, 1st floor, Yerevan
Phone: (+374 10) 524630,562954
Fax: (+374 10) 524630
E-mail: archmuseum@web.am
Working Days: Tuesday-Sunday
Working Hours: 10:00 - 5:00pm



گالری نقاشی کودکان( ورودی500 درام )

Address: 13 Abovyan Str., Yerevan
Phone: (+374 10) 520951, 520903
E-mail: annaman@yandex.ru
Working Days: Tuesday-Sunday
Working Hours: 11:00am-4:00pm, Sunday 11:00 - 3:00pm



حالا اگر وقت کردی این موزها را دیدی و دوست داری بازهم موزه بروی آدرسش اینجاست



پارك دنیای آب ایروان






مجموعه روباز تفریحات آبی در دو هكتار، شامل استخر شنای موج دریا، جكوزی بار، سرسره‌های آبی،‌ بازی‌های آبی، استخر كودكان و ...

مسابقات و بازی‌های بسیاری در این پارك آبی برگزار می‌شود. اجرای موسیقی زنده، رستوران غذاهای دریایی، بار سرو نوشیدنی‌ها از دیگر امكانات مجموعه است.

آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان میاسنیكیان، شماره ۴۰
تلفن: ۴۰۰۰ ۵۲ (۱۰ ۰۰۳۷۴)

پست الكترونیك: waterworld@waterworld.am
سایت وب: www.waterworld.am
ساعات بازدید: فصل كاری از ۱ ژوئن تا ۳۰ سپتامبر
دوشنبه تا جمعه: ۱۲:۰۰ – ۱۹:۰۰
شنبه و یك‌شنبه: ۱۱:۰۰ – ۱۹:۰۰

بنای یادبود قربانیان کشتار دسته جمعى ارمنیان



روی تپه‌ای در پارك تسیتسرناكابرد بنای یادبود قربانیان كشتار دسته جمعی قرار گرفته است.



همه ساله در ۲۴ آوریل هزاران نفر از ارمنیان در این محل جمع می‌شوند تا به این قربانیان ادای احترام كنند. در آوریل ۱۹۱۵ یك و نیم میلیون نفر از ارمنیان ساكن در تركیه توسط پادشاهان عثمانی آواره، مجروح و كشته شدند.

آدرس:ارمنستان، ایروان، پارك تسیتسرناكابرد

اماکن دیدنی ارمنستان و اماکن تفریحی ارمنستان


دریاچه سوان

ایروان

بازار ها

موزهای ارمنستان

پارك دنیای آب ایروان

اولین جای که معرفی میکنم دریاچه سوان است چون ایرانی ها بخصوص آن را خیلی دوست دارند البته طبیعت بسیار زیبای نیز دارد

دریاچه سوان








دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگ‌ترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است. نام سوان از ریشهٔ اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچه‌ها» گرفته شده‌است. حدود ۳۶ جویبار به این دریاچه می‌ریزند و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است.







از گردشگاه‌های پیرامون این دریاچه، چشمهٔ آب معدنی دیلیجان و شهرستانی به همین نام است.

ماهی قزل‌آلای مشهوری به نام ایشخان (شاهزاده) بومی این دریاچه است.

ایروان



شهر ایروان یكی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی، پایتخت ارمنستان و محبوب ارمنیان جهان است.
شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه كوه آرارات و بر كرانه رود هرازدان. آنچه ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض كرد و از نو ساخته شد و امروز ایروانِ زیباست.





با موقعیت استراتژیك مهم خود بارها نبردگاه عثمانی‌ها، پارس‌ها و امپراطوران روس بوده است. از این نبرد‌ها آنچه نصیب ایروان شد ویرانی‌های پیاپی بود كه بلایایی طبیعی چون زلزله‌ای در قرن هفدهم، كه شهر را یكپارچه به خاك نشاند، نیز بر آن افزود. با این حال بناهایی از اریوانِ كهن تا به حاضر دوام آورده‌اند كه ایستایی مردمش را نیز به یاد می‌آورد.

در دوران شوروی شهر بطور جدی بازسازی شد. بر پایه نقشه‌های الكساندر تمانیان معمار شهر بی نقص زمان شد. مركز شهر، گرچه كمتر از روی نقشه‌ها پیش رفت، چون جواهری از سبك معماری نخستین شوروی است. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگ‌های بكار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.

جاذبه‌ها

از جاذبه‌های اصلی گردشگری شهر می‌توان از بازمانده‌های یک دژ اورارتویی،‌ قلعه اربونی، متعلق به قرن هفتم پیش از میلاد نام برد. موزه‌ها، خانه/موزه‌ها، مناظر طبیعی شگرف و پارك‌ها از دیگر دیدنی‌های شهر بشمار می‌روند



بازار ها





مراكز خرید ايروان

اولا : سطح عمومی قیمتها عمدتا چیزهای که ما ایرانیها سوغاتی می بریم در ارمنستان گرون است مثل پوشاک و...

دوم :اگر دنبال اجناس مارک دار اصلی هستید اکثر برندهای معروف دنیا در مثل آدیداس در ارمنستان شعبه دارند وقیمتش نسبت به ایران ارزانتر است
امكانات خرید متنوعی در ایروان فراهم است؛ از دستفروشان خیابانی كه فریاد‌زنان، از دمپایی‌های چینی و آباژور‌های ایرانی گرفته تا جواهرات دست‌ساز و سرامیك‌های تزئینی می‌فروشند، تا فروشگاه‌های لوكس صنایع‌دستی و البسه. هر فروشنده‌ای یك قیمت نهایی دارد كه از آن پایین‌تر نمی‌آید، پس آزادانه چانه بزنید و ببینید كه چه قیمتی واقعی‌تر است. گمرك ارمنستان درباره صدور عتیقه‌جات و آنچه گنجینه ملی اطلاق می‌شود بسیار حساس است، پس اگر مایل به خرید فرش یا اثری هنری هستید، مطمئن شوید فروشنده اوراق لازم جهت صدور آن را فراهم می‌كند.

بازار ورنیساج (بازار هنر و صنایع دستی)

بازار بزرگ و روباز ورنیساج آخر هفته‌ها (شنبه و یكشنبه) در نزدیكی میدان جمهوری (ریپابلیك) تشكیل می‌شود و یكی از جاذبه‌های گردشگری و محبوب جهانگردان است. انواع جواهرات، نقره‌جات، نقاشی‌ها، صنایع دستی، انواع اشیاء آنتیك، كتاب‌ها و چیزهای دیگر در اینجا به فروش می‌رسند.

آدرس:ارمنستان، ایروان، نزدیك ایستگاه متروی میدان جمهوری
ساعات كار:شنبه و یكشنبه (آخر هفته‌ها)، از صبح تا پنج بعدازظهر

بازار شوكا (میوه و شیرینی‌جات)

بازار شوكا جایی مناسب برای تهیه سبزیجات، میوه‌جات، شیرینی‌جات و آجیل است. شیرینی‌های ارمنی بسیار خوشمزه و بسیار شبیه انواع باقلوا هستند

آدرس:ارمنستان، ایروان، خیابان مشتوتز





موزهای ارمنستان



گالری ملی ارمنستان

یكی از موزه‌های هنری مهم در دنیاست كه در سال ۱۹۲۱ تاسیس شده. مجموعه‌ای غنی با بیش از ۱۹۰۰۰ اثر از هنرمندان روس، ارمنی و اروپای غربی. برخی از آثار از موزه‌های هریتاژ (سنت پترزبورگ) و ترتیاكوف (مسكو) به این موزه انتقال داده شده. آثار هنرمندان ارمنی قرون هفده و هجده میلادی و مجموعه خانواده لازارِو، بنیانگزاران موسسه زبان‌های شرقی در



مسكو، موزه را غنا بخشیده است. بخشی از موزه به هنرمندان ارمنی خارج از كشور اختصاص دارد. آثار بی‌نظیری از هنرمندان اروپای غربی همچون وان دایك و روبنس نیز در این موزه نگهداری می‌شود. هنرمندان ارمنی آثار زیبایی را بر مبنای فرهنگ و آداب و رسوم خود خلق كرده‌اند كه برای شیفتگان هنر و علاقه‌مندان به فرهنگ ارمنستان بسیار جذاب است.
تالار ملی اپرا و باله الكساندر اسپندیاریان
ارمنستان، ایروان، میدان جمهوری (هانراپتوتیان هراپاراك)
روز‌های دوشنبه تعطیل است
بهای ورود:۸۰۰ درام

موزه قلعه اربونی

امپراطوری اورارتو‌ها كه حدود سه هزار سال پیش در حوالی دریاچه وان در تركیه امروزی ساكن بودند شهر ایروان را با بنای قلعه اربونی بنیان نهادند. این قلعه در جنوب شرقی شهر و بر روی تپه‌ای قرار دارد. در پای تپه ساختمان آرین‌برد، اكنون یافته‌های باستانشناسان از این قلعه، از جمله فلزكاری‌های زیبای اورارتویی، را به نمایش گذارده است.



ساختمان موزه نقش‌برجسته‌ای برنجی از پیكره‌هایی اورارتوری را بر نمای خود دارد. قلعه خود توسط آرگیشتی اول پسر منوا، پادشاه اوراتو در سال ۷۸۲ پیش از میلاد بنا شده و اولین استحكامات اورارتویی در شرق رود ارس بود. اربونی ریشه نام ایروان است كه در طول زمان تغییر یافته است.

آدرس:ارمنستان، ایروان، خیابان اربونی، شماره ۳۸تلفن۳۲۰۲ ۵۷ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید
سه‌شنبه تا یك‌شنبه از ۱۰:۰۰ تا ۱۳:۰۰، دوشنبه‌ها تعطیل است.
بهای ورود: بالغین ۱۰۰ درام، كودكان ۵۰ درام




موزه هنر‌های مردمی




آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان ابوویان، شماره ۶۴
تلفن: ۹۳۸۳ ۵۶ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید: سه‌شنبه تا یك‌شنبه از ۱۱:۰۰ تا ۱۶:۰۰، دوشنبه‌ها تعطیل است.
بهای ورود: ۵۰۰ درام
موزه هنرهای مردم در سال ۱۹۷۸ جهت محافظت و توسعه سنتهای عملی، تزئینی و هنرهای زیبای مردم ارمنستان بنیاد نهاده شد. موزه شامل حدود ۱۲۰۰۰ اثر است (قلابدوزی، نقره‌جات، آثار چوبی، اشیاء سنگی و طلاجات، سرامیك، فلزكاری، فرش و قالیچه). همچنین آثار هنرمندان خودآموخته در بخش نقاشی‌ها و هنرهای عملی و تزئینی نگهداری می‌شوند.



خانه و موزه سرگئی پاراجانف




آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان دزوراقیوق، شماره ۱۵ و ۱۶
تلفن: ۸۴۷۳ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
سایت وب: www.paradjanov.com
ساعات بازدید: هر روز: ۱۰:۳۰ – ۱۷:۰۰
سرگئی پاراجانف (۱۹۹۰-۱۹۲۴)، فیلمساز، نقاش و عكاس شهیر ارمنی است. خانه و موزه او در ایروان محل نگهداری از بیش از ۶۰۰ اثر او، گرافیك‌ها، عروسك‌ها، كلاژها، عكس‌ها، فیلم‌هاو فیلمنامه‌های اوست. طرح ایجاد خانه و موزه پاراجانف در سال ۱۹۸۸ توسط دولت ارمنستان آغاز شد، اما احداث آن بر اثر زلزله همان سال تا ۱۹۹۱ بطول انجامید. اما مرگ پاراجانف در ۱۹۹۰ اجازه زندگی در این خانه جدید را به او نداد.



موزه هنرهای مدرن ایروان



آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان مشتوتز، شماره ۷
تلفن: ۵۶۶۱ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
فكس: ۹۶۳۷ ۵۳ (۱۰ ۰۰۳۷۴)
ساعات بازدید سه‌شنبه تا یك‌شنبه: ۱۰:۳۰ – ۱۶:۰۰ شنبه‌ها: ۱۱:۰۰ – ۱۵:۰۰
بهای ورود: ۵۰۰ درام
موزه هنرهای مدرن با تلاش هنریك ایگیتیان و در سال ۱۹۷۲ گشوده شد. موزه در یك طبقه و دارای حدود ۲۳۰۰ اثر از هنرمندان ارمنی، روسی و سایر كشورها است. بسیاری از آثار موزه توسط مردم و هنرمندان اهدا شده‌اند. در اینجا می‌توان سیر هنر مدرن در ارمنستان از ۱۹۶۰ تاكنون را مشاهده كرد.

موزه معماری ارمنی

چون انگلیسیش ساده است اطلاعات اورجینال را برایتان می گذارم

Address: Government Bld. #3, 1st floor, Yerevan
Phone: (+374 10) 524630,562954
Fax: (+374 10) 524630
E-mail: archmuseum@web.am
Working Days: Tuesday-Sunday
Working Hours: 10:00 - 5:00pm



گالری نقاشی کودکان( ورودی500 درام )

Address: 13 Abovyan Str., Yerevan
Phone: (+374 10) 520951, 520903
E-mail: annaman@yandex.ru
Working Days: Tuesday-Sunday
Working Hours: 11:00am-4:00pm, Sunday 11:00 - 3:00pm



حالا اگر وقت کردی این موزها را دیدی و دوست داری بازهم موزه بروی آدرسش اینجاست



پارك دنیای آب ایروان






مجموعه روباز تفریحات آبی در دو هكتار، شامل استخر شنای موج دریا، جكوزی بار، سرسره‌های آبی،‌ بازی‌های آبی، استخر كودكان و ...

مسابقات و بازی‌های بسیاری در این پارك آبی برگزار می‌شود. اجرای موسیقی زنده، رستوران غذاهای دریایی، بار سرو نوشیدنی‌ها از دیگر امكانات مجموعه است.

آدرس: ارمنستان، ایروان، خیابان میاسنیكیان، شماره ۴۰
تلفن: ۴۰۰۰ ۵۲ (۱۰ ۰۰۳۷۴)

پست الكترونیك: waterworld@waterworld.am
سایت وب: www.waterworld.am
ساعات بازدید: فصل كاری از ۱ ژوئن تا ۳۰ سپتامبر
دوشنبه تا جمعه: ۱۲:۰۰ – ۱۹:۰۰
شنبه و یك‌شنبه: ۱۱:۰۰ – ۱۹:۰۰

بنای یادبود قربانیان کشتار دسته جمعى ارمنیان



روی تپه‌ای در پارك تسیتسرناكابرد بنای یادبود قربانیان كشتار دسته جمعی قرار گرفته است.



همه ساله در ۲۴ آوریل هزاران نفر از ارمنیان در این محل جمع می‌شوند تا به این قربانیان ادای احترام كنند. در آوریل ۱۹۱۵ یك و نیم میلیون نفر از ارمنیان ساكن در تركیه توسط پادشاهان عثمانی آواره، مجروح و كشته شدند.

آدرس:ارمنستان، ایروان، پارك تسیتسرناكابرد
پاسخ
تشکر کنندگان: الهه سابق ، frozen mind ، far-dv2013 ، amir82 ، lottory ، Saeedv13 ، flamenco.milad ، msar ، حامد
(2012-09-21 ساعت 23:50)Sir.YaGHi نوشته:  جمهوری ارمنستان Republic of Armenia
با 29800 کیلومتر مربع مساحت، در جنوب غربی منطقه قفقاز و با کمی فاصله از سواحل جنوب شرقی دریای سیاه واقع شده .............

منبع؟
دوست عزیز، ضمن تشکر از شما، نظرتان را به این نکته جلب می کنم که خط مشی مهاجرسرا در ارائه مطالب به صورت تالیف شده است نه کپی و پیست شده. در عین حال، اگر هم کپی و پیست می فرمایید دست کم منبع آن زا هم الزاما باید ذکر کنید
متشکرم
[en] PD: Jan. 6, 2001
Visa: July 2012
F4
[/en]
پاسخ
تشکر کنندگان: battosai ، الهه سابق ، ParsTrader ، Blaze ، arashmaziar ، Saeedv13 ، msar ، Elahe.najafian
فایل ضمیمه اطلاعات نسبتا ً کاملی در مورد ارمنستان دارد. هرچند این کتاب در سال 2008 منتشر شده است ولی هنوز قابل استناد است. به عنوان مثال اطلاعاتی در مورد هتل های ایروان و نقشه ای از مرکز شهر ایروان دارد. محل سفارت آمریکا در این نقشه مشخص شده است.


فایل‌های پیوست
.pdf   armenia_v1_m56577569830516535.pdf (اندازه 1.25 MB / تعداد دانلود: 3,703)
پاسخ
تشکر کنندگان: amir82 ، frozen mind ، rezagh ، arashmaziar ، msar ، Elahe.najafian
من نتونستم فایل ضمیمه رو دانلو کنم
پاسخ
تشکر کنندگان:
هزینه یک هتل معمولی برای یک هفته تقریبا چه میزان خواهد بود؟
پاسخ
تشکر کنندگان:




کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان