ارسالها: 1,053
موضوعها: 39
تاریخ عضویت: Apr 2008
رتبه:
81
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
آرش جان
زانیار به خاطر درگیری های مکرر و ایجاد تشنج تو سایت به مدت سه روز محروم شد.
دلیل اصلیش هم اظهار نظر در مورد نوشته های شما نبود.
2010AS3xxx
ارسالها: 104
موضوعها: 1
تاریخ عضویت: Nov 2009
رتبه:
8
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
بابا این جناب زانیار رو بیخیال شید ، کار اینجور افراد اینه که بیان جو رو بهم بزنند و همین مشکلات رو ایجاد کنند دیگه ، یعنی آقا آرش ما رو از نوشته های ارزشمند و قشنگ خودشون بی بهره کنند .
به نظر من 3 روز هم کمه واسش ...
آرش جان ادامه نمیدید ؟
ارسالها: 741
موضوعها: 14
تاریخ عضویت: Aug 2009
رتبه:
62
تشکر: 0
1 تشکر در 0 ارسال
مدتی بود که نبودم و یکی از دلایلی که به اینجا سر می زنم نوشته های روان و زیبای آرش هستش. ولی من کمی با این پست موافق نیستم. آرش در این پست قضیه احترام، تعارف و تملق را به هم آمیخته و با عنوان تملق آورده.
اگر فرصتی شد بعدا پست مفصل تری در این باره می دم.
ارسالها: 2,286
موضوعها: 6
تاریخ عضویت: May 2009
رتبه:
127
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
ولی اینجا هم کم تملق نمیگن ها...............
والا تمام مدت دارن از هم تعریف میکنن...این جمله ی معروفشون که همش به بچه هاشون میگن "من به تو مغرورم"
یا توی مدرسه معلم تمام مدت به بچه ها این جمله رو میگه..
من که از زمانی که اومدم اعتماد به نفسم چند برابر شده...
ما تو ایران خیلی هم عادت نداریم از هم تعریف کنیم ولی اینجا همش دارن از همدیگه تعریف میکنند...
جهت تبلیغات در سایت با رایانامه ads@mohajersara.com تماس بگیرید.
ارسالها: 741
موضوعها: 14
تاریخ عضویت: Aug 2009
رتبه:
62
تشکر: 0
1 تشکر در 0 ارسال
2009-12-01 ساعت 03:00
(آخرین تغییر در ارسال: 2009-12-01 ساعت 03:04 توسط kavoshgarnet.)
داشتم می گفتم که من کمی به این پست آرش انتقاد دارم به خاطر اینکه چند واژه کاملا متفاوت را در قالب تملق آورده است. تملق یعنی چاپلوسی، تعریف و تمجید زیاد و غیر واقعی که به نظر نمی رسد در هیچ فرهنگ و خرده فرهنگی پذیرش عام داشته باشد. رایج بودن چیزی با پذیرش آن متفاوت است و ممکن است تملق در خیلی از جوامع رایج باشد ولی بیشتر جوامع از آن دفاع نمی کنند.
آوردن القاب به همراه نام اشخاص یک نوع فرهنگ زبانی است و ربطی به چاپلوسی ندارد مگر اینکه در آن اغراق شود. این موضوع در آمریکا هم درست است. چند روز پیش در جایی می خواندم که در انگلیسی فرمال وقتی با شخصی اولین بار برخورد می شود از پیشوندهای معروف Mr ، Mis، Ms، Sir ، Madam و ... استفاده می شود و این به معنی رعایت ادب و احترام می باشد.
آوردن پسوندهای شغلی در ایران نیز به معنی تملق یا احترام و ادب نیست بلکه معرفی شغل طرف می باشد. وقتی که می گوییم دکتر سروش، فیلسوف و جامعه شناس این به معنی احترام و تملق و تعریف و تمجید و یا تعارف نیست بلکه نشان معرفی این شخص است.
احترام گذاشتن به افراد در آمریکا نیز به هیچ عنوان نشان تملق و چاپلوسی نیست و آمریکایی ها آن را یکی از افتخارات خود می دانند.
در مورد تعارف هم که به صورت بارزی از مشخصه های فرهنگ ایرانی است و در آمریکا جایی ندارد بحث فراوان شده است. اگر تعارفات ایرانی گاهی حالت مبتذل و آزار دهنده به خود نمی گرفت شاید می توانست به عنوان یک خرده فرهنگ در آمریکا پذیرفته شود. و این زیاده روی در تعارف و رودربایستی های نابه جا و تعارفات دروغی است که تعارف را برای ما و دیگران آزار دهنده کرده است. در صورتی که یک تعارف به جا و زیبا می تواند به عنوان نشانه ادب و ابراز دوستی به کار برده شود و در بیشتر کشورهایی که مردمان خون گرمی دارند تعارفات واقعی وجود دارد.
ارسالها: 1,061
موضوعها: 33
تاریخ عضویت: Sep 2009
رتبه:
205
تشکر: 0
21 تشکر در 0 ارسال
2009-12-01 ساعت 03:34
(آخرین تغییر در ارسال: 2009-12-01 ساعت 03:38 توسط rs232.)
با تشکر از دوست عزیزم کاوشگر نت.
ضمن تایید گفته ایشان فقط اشاره میکنم که من القاب, تعارفات, و تکیه کلامها را فقط ابزاری تعریف کردم که میتواند در جهت تملق بکار گرفته شود. اگر نه خود اینها به تنهایی طبق نوشته شما اصلا تملق به حساب نمیایند. لطفا به سه خط زیر که در متن اصلی وجود دارد توجه فرمایید:
"بنابراین استفاده از القاب میتواند بعنوان یک ابزار برای تملق و بزرگنمایی شخصیت و منش افراد بکار گرفته شود."
"یکی دیگر از ابزار تملق در ایران, تعارفات است"
"یکی دیگر از ابزار تملق تکیه کلامهایی است که بسته به اهمیت موضوع و شرایط خاص در ایران استفاده میشود."
در واقع تاکید من بر استفاده ابزاری از سه مورد مذکور در جهت تملق است.
در آخر سر هم در مورد خوب و یا بد بودن تملق, اظهار نظری نکردم و همانطور که گفتم خود من هم مخصوصا در ایران گهگاهی این کار را ناخواسته انجام میدهم. خط زیر هم از متن اصلی کپی شده است:
"من در مورد خوبی و یا بدی تملق صحبت نکردم"
با اینحال از نقد شما بسیار سپاسگزارم و امیدوارم که به این کار ادامه دهید.
با آرزوی موفقیت برای شما
ارسالها: 3
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Oct 2009
رتبه:
1
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
به نظر من علت اصلي رايج بودن تملق و چاپلوسي تو ايران اينه که اين رفتار در اثر تشويقهايي که ما گرفتيم ،تقويت شده ( با توجه به قضيه شرطي شدن کلاسيک رفتار که توسط دانشمند روسي پاولوف به اثبات رسيده.)
يه مثال عام : همه ما ها در موقعيتهايي بوديم که ديديم اگه چاپلوسي و تملق طرفمون رو نگيم کارمون رو راه نميندازه، پس دست به کار ميشيم و يا علي !!! و به دليل همين پاداش ( راه افتادن کارمون ) رفتار بد ( تملق و چاپلوسي ) در ما نهادينه شده !!!
ارسالها: 6
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jul 2011
رتبه:
0
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
2012-01-28 ساعت 12:35
(آخرین تغییر در ارسال: 2012-01-28 ساعت 12:37 توسط admeyl.)
با سلام
درباره يک اظهار نظر و پاسخهاي موافق و مخالف درباره نوشتارهاي آرش مطلبي را تمايل دارم در اينجا مطرح کنم.
چنانچه فردي ابراز عقيده اي مي کند بياييد نگران بازخورد ان نباشيم و بگذاريم بحث ها و نقل تجارب و خاطرات بر همان منوال درست شايت جلو برود، چه پرداختن به يک ابراز نظر باعث ميشود حساسيت به آن نظر بالا رفته ( و ايجاد حباب کند مثل قيمتهاي سکه ) .در حاليکه کسانيکه در اين سايت حضور دارند داراي قضاوتهاي شخصي خود هستند و نظرات دوستان را از ديد خود بررسي ميکنند .
همينجا هم لازم ميدانم به سهم خود از آرش تشکر کنم . زحمت انتقال تجربيات بعضا از خود تجربه سخت تر است و اگر کسي توان اينکار را دارد، در نزد خوانندگانش محترم است.