موضوعها: 0
رتبه:
23
0 تشکر در 0 ارسال
(2012-03-17 ساعت 12:50)montazer59 نوشته: با سلام
میخواستم درباره مدارکی که باید برای مصاحبه با خودمون داشته باشیم بپرسم. و اینکه بچه ها این اطلاعاتو از کدوم سایت میگیرن؟ چه فرمی رو باید پر کنیم و برای سفارت بفرستیم؟
مدارک مورد نیازقبل از مصاحبه توسط سفارت برای شما ارسال خواهد شد.
شماره کیس : 2012AS000200XX
کنسولگری: ANK
مصاحبه : 2012 /FEB دریافت آبی
دریافت کلیرنس:26 SٍEP با ستاره
دریافت وبزا: SEP 28
ورود به آمریکا : 2013/March
رتبه:
0
0 تشکر در 0 ارسال
Arrive at the consulate
When you arrive at the consulate for visa interview, you may need to stand in a queue outside the consulate. Only visa applicants may enter the consulate. Before entering the consulate, you may need to show your original passport, appointment letter, and HDFC fee receipt to the security staff.
Please note that electronic equipment, cell phones, bags, sprays, perfumes, liquids, backpacks, bottles, food, sealed envelopes, sealed packages, and dangerous items are not allowed inside the consulate. There is no facility at the consulate to store prohibited items. If you bring prohibited items with you, you will have to dispose of them before entry. Water and bathrooms are available inside the consulate.
Security check at consulate
As soon as you enter the consulate, you will go through a security check, which may include a full body metal detector scan.
Fingerprinting for visitor visa
After security check, you will need to provide fingerprints for both hands. Usually, you will need to provide fingerprints for four fingers at a time by placing first your right palm and then your left palm on the fingerprinting device. Fingerprinting requirements can change over time and across consulates. Follow instructions given to you by the staff at the desk.
It is possible that applicants who have a cut, blister, or other temporary skin injury on their fingers may not be issued a visa until their fingers heal so they can be fingerprinted.
Read more about fingerprinting and biometrics for US visa.
Waiting area
Soon after fingerprinting, you will be directed to be seated in the waiting lounge area. You must sit quietly and wait for your turn to be called for the interview. Keep your documents ready. When your name is announced, you will be asked to proceed to a particular window number. Walk towards the window, greet the interviewer with a smile, and follow the instructions given to you by the interviewer.
Visitor visa interview
The interviewer will be behind a glass window, and you will be able to speak through a microphone on the glass window. You will be able to hear the interviewer through a speaker, which is also on the glass window. A slot below the window will let you exchange documents with the interviewer.
The interviewer may ask questions and verify your documents. Answer truthfully and confidently. Answer only the questions you are asked. Do not provide more information than you are asked, and do not present any documents that you are not asked to. The primary goal of the interview is to verify all information presented in the application and to make sure that you qualify for the desired visa.
See sample Visitor visa interview question answers
If the interviewer approves your application, you will know immediately. The officer will say something like "Your visa is approved". Your passport will usually be delivered to your India mailing address by courier within 3-4 business days. Under some circumstances, you may be allowed to pick up your passport in person.
If your visa is denied
If your visa is denied or put on hold, you will be informed accordingly. You will be able to pick up your passport soon after the interview.
Read more about Visa denial and re-application.
شماره کیس :2012as31000
تاریخ رویت قبولی: july 15
تاریخ ارسال فرمها: july
کنسولگری: ابوظبی
تاریخ کارنت شدن کیس:02/09
تاریخ دریافت نامه دوم:02/14
تاریخ مصاحبه:April 2
تاریخ دریافت ویزا:MAY 2
تاریخ ورود به آمریکا :28Aug
تاریخ دریافت گرین کارت :
مقصد:لوس آنجلس
تعداد افراد با این کیس:4
رتبه:
0
0 تشکر در 0 ارسال
(2012-03-18 ساعت 10:02)parydaryai نوشته: سلام دوستان
شاید این سوال من با سوال های بقیه خیلی فرق داشته باشه و یه جورایی درد دل باشه....من تو شرایط خیلی سختیم..همتون یه مشکلاته قابل حلی دارین ولی من بعد 4سال ارزوی مهاجرت به امریکا اجازه ندادن پدرم اونم فقط و فقط به خاطر جنسیتم مانعم شده امید داشتم با عقب انداختن مصاحبه بتونم راضیش کنم ولی امروز فهمیدم غیر ممکنه ...قدر پدر و مادرای روشن فکرتون رو بدونید...
شما میتونید برای مصاحبه پدر یا مادرتون رو با خودتون ببرید،شاید دیدن حال وهوای افراد مهاجر روی اونها تاثیر مثبت بگذاره وبا رفتنتون موافقت کنند.ویا اینکه میتونید اونها رو با یک خانواده که برنده شدن و دارن میرن امریکا آشناکنید وبهشون بگید من با این خانواده دارم میرم.درهر صورت من وهمسرم اگه کاری ازدستمون برمیاد براتون انجام میدیم.موفق باشید
شماره کیس :2012as31000
تاریخ رویت قبولی: july 15
تاریخ ارسال فرمها: july
کنسولگری: ابوظبی
تاریخ کارنت شدن کیس:02/09
تاریخ دریافت نامه دوم:02/14
تاریخ مصاحبه:April 2
تاریخ دریافت ویزا:MAY 2
تاریخ ورود به آمریکا :28Aug
تاریخ دریافت گرین کارت :
مقصد:لوس آنجلس
تعداد افراد با این کیس:4
رتبه:
0
0 تشکر در 0 ارسال
[quote='Retbatt' pid='157439' dateline='1332002620']
دوستان عزیزی که برای رفتن به آمریکا مشکل مالی دارند میتونند از تجربیات بنده در این زمینه استفاده کنند(پبام)
سلام دوست عزیز ، میشه خواهش کنم تجربیاتتون را با من هم تقسیم کنید .
ممنون
شماره کیس51XXX : code
کنسولگری:ankara
تاریخ اطلاع از وضعیت : Aug,1
تاریخ ارسال فرمهای سری اول:Aug,9
تاریخ کارنت شدن کیس:19April
تاریخ مصاحبه:7June
تاریخ دریافت کلیرنس:16july
جمع تقریبی هزینه ها: تا حالا 70000تومان ( پست با TNT)+بلیط انکارا 1100000 + 170000واکسن ها +5000000هزینه سفر
موضوعها: 2
رتبه:
3
0 تشکر در 0 ارسال
سلام دوستان یه سوال داشتم
وقتی یه نفر گرین کارت بگیره ولی تو آمریکا نمونه چی کار باید بکنه تا باطل نشه؟
سالی یه بار بره آمریکا یا هر 6 ماه یه بار؟ یا سالی 6 ماه باید بمونه تو آمریکا؟
رتبه:
1
0 تشکر در 0 ارسال
سلام
دوستان عزیز چند تا سوال دارم. اگه میشه راهنمایی کنین:
1- اگر کسی گرین کارت بگیره و نخواد اونجا زندگی کنه راهش چیه؟
2- آیا در ترکیه از طریق آزمایش خون میفهمن کسی واکسن هپاتیت زده یا نه؟
3- برای سفارت و روز مصاحبه چه فرمی باید پر کنیم و از کجا دانلود کنیم؟
4- من روز 5شنبه مصاحبه دارم و برای شنبه بلیط برگشت گرفتم. به نظرتون در صورت دریافت ویزا، تا شنبه به دستمون میرسه یا بلیطو عقب بندازم؟
5- برگه موجودی حسابو چند روز قبل از پست مدارک ، بگیرم؟
ممنون
شماره کیس:2012AS00035XXX آنکارا
تعداد افراد کیس: 4 نفر
تاریخ ارسال فرمهای سری اول: 8 AUG
تاریخ کارنت شدن کیس: 7 مارچ
تاریخ مصاحبه: 24 می
تاریخ دریافت کلیرنس:29 june
تاریخ دریافت ویزا: 18 جولای 2012
تاریخ ورود به امریکا:15آگست 2012
جمع تقریبی هزینه ها :36000عكس،84000پست اول ،200000 ترجمه،41500پست آنکارا