2011-09-18 ساعت 11:47
(2011-09-18 ساعت 11:15)mojezeh khamoosh نوشته: سفرنامه دوم آنکارا - سفر زمینی
با سلام به همه دوستان
با توجه به قولی که داده بودم اینجا مختصری از سفر دومم به آنکارا که زمینی بود را خدمتتون عرض می کنم.
من برای سفر زمینی اتوبوسهای شرکت مترو را انتخاب کردم که دفترش در ترمینال غرب می باشد. این اتوبوسها هر هفته شنبه و سه شنبه ساعت 13 به مقصد آنکارا حرکت می کنند.
مسیری را که اتوبوس طی می کنه بصورت خلاصه شامل قزوین-تاکستان- زنجان-تبریز و مرز بازرگان می باشد. معمولا اتوبوس موقع حرکت از تهران خلوت هست و بیشتر مسافرها از تبریز ملحق می شوند. رانندگان و خدمه اتوبوس بسیار خوش برخورد هستند.نکته مهم در مورد این اتوبوسها اینه که جلوی هر صندلی یک مانیتور به همراه گوشی هست که دارای فیلم،موسیقی،عکس و بازی هست و شما خودتون به دلخواه می تونید ازش استفاده کنید. جالب تر از اون اینه که این مانیتورها قابلیت استفاده از فلش را هم دارن و شما می تونید موسیقی یا فیلمهای مورد علاقتونو را از این طریق هم ببینید.با توجه به طولانی بودن مسیر و عدم وجود جذابیت خاص در طول مسیر خصوصا در خاک ترکیه( این نظر شخصی منه) امکانات این اتوبوس برای سرگرم شدن خیلی مفید است.
از لحاظ زمانی نیز ساعت 20 به تبریز رسیدیم و بعد از اون برای شام نگه داشت و سپس به حرکت ادامه داد تا سه راه خوی که ایست و بازرسی هست .البته بازرسی خاصی انجام نمی دن و سریع تمام می شه.نکته قابل ذکر در این نقطه اینه که بصورت رندوم چند پاسپورت را به همراه صاحبانش چک می کنه .اینو راننده اتوبوس نیز بعدا به من گفت که خصوصا در مورد کسایی که به سفارت آمریکا میرن از حساسیت بیشتری برخوردار هستن و از اونا سوالهایی را می پرسن. بنابراین به نظر من اصلا در مورد رفتن به سفارت آمریکا و ویزای آمریکا چیزی نگید.بخاطر این موضوع و مسائل دیگه من مسیر برگشت را هوایی انتخاب کردم.البته این موضوع به این معنی نیست که حتما مشکل خاصی پیش میاد و قصد نگران کردن شما رو ندارم.
ما ساعت 2 صبح به مرز بازرگان رسیدیم و با توجه به شلوغی زیاد لب مرز بخاطر اتوبوسهایی که به ترکیه و خصوصا به سوریه میرن تا ساعت 7 صبح اونجا موندیم تا بتونیم وارد گمرک مرزی بشیم.در این قسمت چند نکته مهم را یادآوری می کنم:
1- عوارض خروج از مرز زمینی 11000 تومان هست که هم می تونید در بانکهای ملی شهرتون و هم لب مرز پرداخت کنید.البته اگه ارز دولتی می خواهید مجبورید در شهرتون پرداخت کنید تاحداکثر 1000 دلار ارز دولتی بگیرید.
2- موضوع دیگه که من خودم نمی دونستم و اونجا فهمیدم اینه که برای خروج از مرز زمینی باید علاوه بر عوارض خروج مبلغ 1000 تومان برای عوارض شهرداری و همچنین 1000 تومان برای عوارض هلال احمر پرداخت کنید. من نمی دونم که آیا میشه اینا را تو بانکهای شهری هم پرداخت کرد یا نه ولی در هر صورت تو همون بانک ملی داخل گمرک قابل پرداخت هست. بعد از اون یه بازرسی ساده از وسایل بصورت کاملا سنتی و چشمی انجام می شه و سپس باید فیشهای سه گانه عوارض خروج،شهرداری و هلال احمر را تحویل باجه پلیس بدین که اونا فیش عوارض شهرداری و هلال احمر را برمیدارن و فیش عوارض خروج را مهر میزنن و بهتون بر میگردونند. بعد از این مرحله باید از قسمت چک پاسپورتها عبور کنید .لازم به ذکر است که در این سالن پریز برق برای شارژ موبایل ، دستشویی و همچنین افراد زیادی هستند که پولها را تبدیل می کنند و می تونید لیر یا دلار خریداری کنید.
از این قسمت که رد شدید پشت یک فنس می رسید که بعد از اون خاک ترکیه هست. در اونجا هم یک چک پاسپورت انجام می شه و وارد خاک ترکیه می شید. در اونجا مغازه هایی برای خرید مخصوصا خوردنیها و نوشیدنیها ( حلال و باز هم حلال آقاجون میگم فقط حلال...) وجود داره و صندلیهایی برای نشستن هست که می تونید تا کار بازرسی اتوبوسها تموم می شه وقتتونو اونجا سپری کنید. بعد از اون دوباره باید از یک قسمتی عبور کنید که بازرسی وسایلتون با عبور از دستگاه انجام می شه و دیگه تمام.اتوبوس میاد اونجا و سوارتون میکنه و ادامه حرکت.
چیزی که برای من خیلی جالب بود اینه که در طول مسیر تا آنکارا بندرت شهر و کلا مرکز جمعیتی وجود داره و این برای من خیلی خسته کننده بود. مناظر طبیعی اونقدر جالبی هم وجود نداره ( اینم نظر شخصی منه) . خلاصه در بین راه یه جایی برای ناهار نگه میداره که غذاهاش بد نیست و قیمتش هم تقریبا مناسب هست.این توضیح را بدم که کلا در طول راه در خاک ترکیه تمام سرویسهای بهداشتی به ازای هر بار استفاده یک لیر دریافت می کنند.
در ادامه مسیر کلا یک بار دیگه برای یه استراحت کوتاه و ساعت حدود 23 برای شام نگه داشت. خلاصه ما ساعت 3 صبح به آنکارا رسیدیم.شما میتونید قبل از ترمینال در یه جایی که نگه میداره ( زیر یک پل ) که تاکسی هم زیاد هست پیاده بشید.این روش برای کسانی که می خوان هتل برن خصوصا اطراف میدان کیزلای راحت تر و مناسبتر هست. از اونجا تا هتل با تاکسی متر حدود 16 یا 17 لیر دادم.بعدش هم رفتن به هتل و خواب و آماده شدن برای بقیه کارها که همش تکراریه و چیز جدیدی برای گفتن ندارم.
در انتها چند نکته را یادآوری می کنم:
1- اتوبوسهای شرکت مترو ساعت 13 روزهای شنبه و سه شنبه از تهران به آنکارا و ساعت 13 روزهای جمعه و سه شنبه از آنکارا به تهران حرکت می کنه.
2- دفتر شرکت مترو در ترکیه دقیقا در مسیر سفارت تو بلوار آتاتورک هست و شما بوضوح می تونید تابلوی اونو حتی به فارسی ببینید و اگه خواستید بلیط تهیه کنید.
3- شرکت سیر و سفر هم دارای اتوبوس برای آنکارا هست که جزئیات انونو نمی دونم.
4- پیدا کردن بلیط هواپیمایی ایران ایر از اونجا تقریبا راحته یعنی اگه شما مسیر رفتو با اتوبوس برید و بخواید با هواپیما بر گردید فکر می کنم بتونید راحت بلیط برگشت از ایران ایر که دفترش دقیقا روبروی سفارت هست پیدا کنید.
5- گزینه دیگه هم رفتن با هواپیما از وان به آنکارا و همینطور برعکس هست. در واقع تلفیقی از سفر هوایی و زمینی که دوستان دیگه قبلا توضیح دادن.
6- اگه بصورت زمینی برمیگردید و پاسپورتتون ویزا خورده سعی کنید بیشتر مراقب باشید خصوصا لب مرز و درصورت سوال و جواب.
در انتها باز هم به این موضوع اشاره می کنم که خوشحالی ما زمانی کامل می شه که همه بچه ها کلیر بشن و ویزا بگیرن. پس به امید اون روز.
هیچکی یادمون نداده خنده همو ببینیم...
آی شقایق ما جماعت دردمون از خودمونه...
ما که تو زمزمه هامون هی به داد هم رسیدیم
یکی یادمون بیاره کی به داد هم رسیدیم؟؟؟ ....
موفق باشید.
سیدعلی سپهر
مدیر ارشد مهاجرسرا و مدیرعامل شرکت پاریز تراول
ali.sepehr@pariztravel.com
هر آنچه در مورد لاتاری بايد بدانيد.
https://telegram.me/pariztravel
مدیر ارشد مهاجرسرا و مدیرعامل شرکت پاریز تراول
ali.sepehr@pariztravel.com
هر آنچه در مورد لاتاری بايد بدانيد.
https://telegram.me/pariztravel