گرچه من متوجه هستم که pouya123 عزیز نظر دوستان قدیمی ساکن شیکاگو را جویا شدند
و من هرگز شیکاگو نبودم اما چون به تازگی به مقصد شیکاگو بلیط خریدم ( برای جولای) و اطلاعاتم نسبتاً به روز است، اجازه می خواهم که چند نکته را یادآور بشوم شاید مفید باشند و مطمئن هستم که ساکنان محترم شیکاگو جسارتم را می بخشند.
اولین نکته اینکه علاوه بر اتحاد و ترکیش هواپیمایی قطر هم گزینه ای ( به ظن من گزینۀ خوبی) برای پرواز به شیکاگوست. با نگاه اجمالی این سه هواپیمایی را مقایسه می کنم امیدوارم در انتخاب پرواز مناسب شما راهگشا باشد.
- ترکیش و قطر هر روز به شیکاگو پرواز دارند و طبعاً حق انتخاب بیشتری دارید در حالیکه اتحاد سه روز در هفته( شنبه، یکشنبه و سه شنبه) به مقصد شیکاگو پرواز می کند.
- ترکیش 1 توقف در استانبول دارد و بعد مستقیم به شیکاگو پرواز می کنید در بهترین حالت طول سفر با ترکیش 18 ساعت و 30 دقیقه است ( نرخ بالاتر از نرخ پایه است).
- پروازهای قطر دست مسافر را باز می گذارند، شما می توانید انتخاب کنید که تنها یک توقف در دوحه داشته باشید و بعد مستقیم به شیکاگو سفر کنید و یا توقف دیگری در نیویورک یا واشنگتن داشته باشید که بدیهی ست با توجه به تعداد توقف هزینۀ پرواز متفاوت خواهد بود، علاوه بر تعداد توقف، طول مدت ترانزیت در دوحه، واشنگتن و نیویورک هم ثابت نیست و معمولاً برای هر یک حداقل 2 گزینه وجود دارد که مسافر علاوه بر تعداد استاپ، می تواند زمانبندی دلخواهش را انتخاب کند و واضح است که این امر هم نرخ پرواز و طول سفر را تحت تاثیر قرار می دهد. در بهترین حالت با یک توقف 1 ساعت و 40 دقیقه ای در دوحه می توانید ظرف مدت 18 ساعت و 15 دقیقه به شیکاگو برسید.
- و اما در مورد اتحاد [تا جایی که من می دانم]در هفته فقط 1 پرواز با 1 توقف انجام می شود ( شنبه ها) که طول سفر 19 ساعت و 20 دقیقه خواهد بود اما امکان اینکه موفق شوید روی کلاس اکونومی روز شنبه پروازی به شیکاگو بگیرید خیلی زیاد نیست چون متقاضی زیاد دارد و ظرفیت این کلاس خیلی زود پر می شود، مگر اینکه زودتر اقدام کنید. [ظاهراً] تمام پروازهای روزهای یکشنبه و سه شنبه طولانی ( در بهترین حالت 27 ساعت و 35 دقیقه) هستند و با 2 توقف انجام می شوند.
- یک حسن نسبی قطر در مقابل اتحاد و ترکیش این است که با خرید پرواز قطر دو فرودگاه در شیکاگو را می توانید به عنوان مقصد نهایی انتخاب کنید.
- همانطور که omidooo عزیز اشاره کردند پرواز اتحاد به سمت جنوب می رود و مسیری اضافه را به شما تحمیل می کند که باعث طولانی شدن سفر می شود و از آنجا که عموم پروازها با 2 توقف انجام می شوند، مسیر خیلی طولانی و توقف دوم دیگر جانکاه خواهد شد، پرواز ترکیش دارای این حسن است که شما پرواز اول را هم به سمت غرب انجام می دهید و در واقع بخشی از مسیر خودتان را طی می کنید و در این بین ایرادِ پرواز به سمت جنوب اگرچه بر پرواز قطر هم وارد است اما اگر بهترین زمانبندی قطر را انتخاب کنید تنها یک توقف 1 ساعت و 40 دقیقه ای در دوحه خواهید داشت و این کوتاه بودن ترانزیت در نهایت طولانی شدن مسیر را جبران می کند و طول سفر در بهترین گزینه قطر می تواند با بهترین گزینه ترکیش برابری کند ( هر دو کمی بیشتر از 18 ساعت) در حالیکه با این اوصاف هزینۀ پرواز قطر کمتر از ترکیش خواهد بود.
- در صورتی که به پرواز خیلی نزدیک نباشیم و تمامی کلاس های پروازی در تمامی روزهای موجود ظرفیت داشته باشند، می توان نتیجه گرفت که پایه قیمت کلاس اکونومی قطر با 1 توقف و طول سفر کمتر عموماً ( نه الزاماً همیشه) پایینتر از ترکیش و اتحاد است.
نرخ های امروز 11 جون/ را برای تاریخ شنبه 21 سپتامبر 2013 را مثال می زنم ( البته این شرایط، بر اساس ظرفیت و نرخ ارائه شدۀ امروز 11 جون/ 21 خرداد هستند و بدیهی ست که در تاریخ های مختلف می توانند متغییر باشند):
1- هواپیمایی قطر / نرخ پایه کلاس اکونومی 2548100
تومان/ 1 استاپ/ طول سفر 18 ساعت و 15 دقیقه
2- هواپیمایی اتحاد/ نرخ پایه کلاس اکونومی 856.50
دلار/ 1 استاپ/ طول سفر 19 ساعت و 20 دقیقه
3- هواپیمایی ترکیش/ نرخ پایه کلاس اکونومی 851
دلار/ 1 استاپ/ طول سفر 21 ساعت و 35 دقیقه
و یا ترکیش economy flexible با نرخ 995
دلار/ 1 استاپ/ طول سفر 18 ساعت و 30 دقیقه
- مسئله دیگر این است که ظرفیت پایین ترین و طبعاً ارزانترین کلاس پروازی ترکیش احتمالاً به دلیل حجم بالای مسافر خیلی زود پر می شود و در مواردی که دیرتر اقدام به خرید بلیط می کنیم ارزانترین گزینه در دسترس کلاس economy flexible است که قیمتش بالاتر از نرخ پایه است و ظرفیت کلاس اکونومی اتحاد هم ( به خصوص در روزهای شنبه) احتمالاً به خاطر تعداد پرواز کمتر در هفته، زود تکمیل می شود. در حالیکه به نظر می رسد اگر مثل من دیر برای خرید بلیط اقدام کنید احتمال اینکه بتوانید روی کلاس اکونومی قطر جا بگیرید بیشتر از ترکیش و اتحاد است شاید چون تکثر و تنوع پروازهای قطر بیشتر است و حتی اگر بدشانس باشید و مجبور به تحمل دو توقف شوید هم باز بهترین پرواز قطر با 2 استاپ ارزانتر و کوتاه تر از 2 استاپ های اتحاد انجام می گیرد.
- نرخ پروازهای قطر روی سایت قطر ایرویز به ریال نمایش داده می شود که شما می توانید خودتان پرواز را بوک و هزینه را به صورت آنلاین با کارتهای عضو شتاب و از درگاه بانک ملت پرداخت کنید که این هم به کسانی که مثل من عموماً تاخیر دارند کمک شایانی می کند. واضح است که نرخ پروازهای ترکیش و اتحاد را هم روی سیستم می توانید چک و از دلار به ریال تبدیل کنید.
و اما در نهایت علی رغم تمام محسناتی که برای قطر برشمردم، منکر محسنات ترکیش نیستم، من سفر قبلی ام به مقصد واشنگتن را با ترکیش انجام دادم و راضی بودم اما اینبار چون کمی دیر اقدام کردم ترکیش روی کلاس اکونومی ظرفیت نداشت و نرخ کلاس بالاتر بسیار بیشتر از اکونومی قطر بود و چون در آن بازۀ زمانی فقط پرواز قطر روی کلاس اکونومی جا داشت در نهایت آن را ترجیح دادم. بی تردید مقتضیات سفر شما هم باعث می شود که گزینه درستِ مطلقی برایتان وجود نداشته باشد، بدیهی ست که بستگی تام به شرایط شخصی تان دارد فقط دوستانه پیشنهاد می کنم برای سفرتان زودتر برنامه ریزی کنید و در وقت اضافه در پی تهیه مقدمات نباشید تا گزینه های بیشتر و مناسبتری داشته باشید. پیشنهاد شخصی من این است که بنا به شرایط و زمانبندی سفرتان که طبعاً برخی از محاسبات و از همه مهمتر ظرفیت و نرخ پروازها را تحت تاثیر قرار خواهد داد، یکی از 2 هواپیمایی قطر یا ترکیش را در نظر داشته باشید و با تمام احترامی که برای تصمیم omidooo عزیز قائل هستم توصیه می کنم که اتحاد را به عنوان گزینه سوم مد نظر قرار دهید.
ببخشید که مداخلۀ من خیلی هم طولانی شد
. امید که پیروز و شاد باشید
.