با سلام به همه دوستان
این هم سفر نامه من با اینکه کمی دیر شده و البته سفرنامه های دوستان به اندازه کافی مفید بوده است. البته سفرنامه یک قسمت دیگر هم خواهد داشت که بعد از سفر به آمریکا و ورود به این کشور خواهد بود:
شرایط کیس من:
1 نفر ، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد مهندسی معدن و سابقه کار در شرکتهای مشاور خصوصی و نیمه دولتی و البته سربازی معاف.
سفر اول به ابوظبی:
همانطور که قبلا هم در پست هام اشاره کردم با وجود اینکه کیس نامبر من پایین بود و قاعدتا باید در همان اول پروسه مصاحبه میرفتم بدلیل دیر ارسال کردن فرم بر مبنای تجربه سالهای قبل سورپرایز شدم و استرس زیادی را تحمل کردم تا 22 آوریل که زمان مصاحبه تعیین شد و البته تغییر کرد از آنکارا به ابوظبی. البته این مشکل عقب افتادن زمان مصاحبه را خیلی از دوستان داشتند که اولین تجربه الکترونیکی شدن فرم DS-260 بود و امیدوارم تجربه خوبی برای بچه های سالهای بعد باشه پس اولین و مهمترین نکته: لطفا فرم DS-260 را با دقت و بدون ایراد و در اسرع وقت پر کنید و ارسال کنید.
برای من شروع پروسه از همان زمان اعلام قبولی در قرعه کشی بود ، با اینکه هنوز پاسپورت من کمتر از یکسال اعتبار داشت اما اولین کار تعویض پاسپورت بود تا در صورت سفر به آمریکا حداقل در کوتاه مدت نیازی به تمدیدش نباشه، قدم دوم انجام واکسیناسیون بود به شکلی که تا آذر ماه کلیه واکسن ها را زدم بخصوص چند نوبتی ها رو و البته بعد که متوجه شدم زمان مصاحبه من بعد از ایام نوروز خواهد بود ، مطابق آن برنامه ریزی کردم و ترجمه مدارکی که لازم بود را از بهمن ماه شروع کردم و در 3 نوبت تا آخر اسفند تمام کردم، لازم میدونم اشاره کنم من کمی محکم کاری کردم و علاوه برمدارک ضروری برای ترجمه و تحویل به سفارت چون دانشجو بودم گواهی اشتغال به تحصیل و ریز نمراتم را هم ترجمه کردم علاوه بر مدارک دوره های قبلی و البته با اینکه یک گواهی موجود حساب از بانک مسکن معادل 50 میلیون تومان داشتم سعی کردم سند آپارتمان و قولنامه کامپیوتری که جدیدا بنگاه ها صادر می کنند و در آن قیمت ملک درج شده را ترجمه کنم ، همینطور گواهی عدم سوء پیشینه هرچند که هیچکدام لازم نشد و به همین دلیل تا حاضر شدن این مدارک ترجمه مدارک من 2 ماه و در چند نوبت طول کشید.
به محض قطعی شدن زمان مصاحبه بلیط رفت و برگشت ماهان تهیه کردم برای 18 تا 24 آپریل به دبی که با هزینه ویزا حدود 1050000 تومان شد و چون آژانسی که بلیط را ازش تهیه کردم از آشنایان بود ، قرار شد در صورتی که ویزا رو یکضرب بگیرم تلفنی برام با یک هزینه در حدود 50000 تومان تاریخ برگشت را تغییر بدهد. از پرواز ماهان واقعا راضی بودم با کمترین تاخیر و یک پرواز خوب نسبت به سفر دوم با ایران ایر. در فرودگاه دبی هم یک سیم کارت اتصالات با شارژ خریدم برای تماسها. خوب شانسی که آوردم در ابوظبی اقوامی دارم لذا نیازی به اقامت در هتل نبود هرچند که تحقیق کردم و دیدم هم از لحاظ قیمت ، کیفیت و هم نزدیکی به سفارت هتل نووتل ابوظبی مناسب هست.
در مورد ابوظبی باید بگم طبیعتا به اندازه دبی جای تفریحی و فروشگاه نداره ولی وقتی ابوظبی رو نسبت به 10 سال پیش مقایسه میکنیم ، معلوم میشه که با یک سرعت بالایی داره خودش را به دبی میرسونه بخصوص از زمانی که دبی در سالهای 2007 و 2008 دچار بحران مالی شد، هرچند که اصولا فلسفه این شهر با دبی متفاوت هست، پر از ادارات دولتی، سفارتخانه ها و انواع شرکتها بخصوص شرکتهای فعال در بخش نفت و گاز. شهری است که از مجموعه ای از جزایر تشکیل شده است و از مکان های دیدنی این شهر جزیره یاس که شامل فراری ورلد و پارک آبی میشه به همراه یاس مال که واقعا بینظیره و البته سینمای VOX در طبقه آخر YAS MALL را از دست ندید بخصوص 4 بعدی و سالن GOLD را. البته در همین جزیره فروشگاه بزرگ IKEA هم فراموش نشه البته فروشگاههای دیگه مثل Abu dhabi Mall هم هست. نکته قابل ذکر این هست که قرار است در آینده نزدیک برای این شهر هم مترو داشته باشیم و البته علاوه بر فرودگاه فعلی ابوظبی ، فرودگاه جدیدی هم داره ساخته میشه و البته پروژه نمایشگاه EXPO2020 که بین دبی و ابوظبی هست. تفاوت اصلی ابوظبی نسبت به دبی ، سرسبزی و درخت کاری بیشتر هست ، این موضوع را کاملا در اتوبان بین این دو شهر از زمانی که وارد محدوده ابوظبی بشوید متوجه خواهید شد و این بخاطر تاکید بی اندازه خلیفه ابوظبی هست ، هرچند که آبیاری این درختان واقعا یک مشکل بزرگ هست. نکته جالبه دیگر اینکه به من شهرکهایی را نشان دادند که گفته میشه خلیفه ابوظبی خانه های آن را مجانی به افراد کم بضاعت ساکن در ابوظبی داده و البته به پولدار ها هم زمین مجانی تا خودشان خانه هایشان را بسازند البته فقط اعراب. مسجد شیخ زاید و ساحل کورنیش را هم فراموش نکنید و البته KHALIFA PALACE رو که نمایی طلایی داره و گرانترین هتل شهر هست، تمام نمای داخلی آن ورقه طلا کار شده ، در لابی هتل از شما بصورت رایگان با قهوه در فنجان های طلایی رنگ پذیرایی میکنند و جالب تر دستگاه خودکار برای فروش طلاجات!!
حیف بود که در مورد ابوظبی صحبت نکنم اما پروسه من در ابوظبی :
18 آوریل که شنبه بود وارد دبی شدم و به اتفاق فامیل گرامی که زحمت کشیدند و من را از دبی به ابوظبی آوردند در میان راه نیم نگاهی هم به شهر دبی انداختم. روز یکشنبه 19 آوریل برای آزمایشات پزشکی به NMC ابوظبی رفتم ، با اینکه وقت گرفته بودم با ایمیل برای 9:45 صبح از دکتر SHETTY اما هم یکساعتی معطل شدم و هم اینکه دکتر شتی نبود و دکتر جوزف من را معاینه کرد پس اصلا روی این وقت گرفتن ها حساب نکنید و صبح اول وقت برید تا کارتون بموقع انجام بشه ، کلا در بین بیمارستان های ابوظبی یکی از بی کیفیت ترین هاست ولی به هر حال چاره ای نیست. به این دلیل که تمام واکسن ها به علاوه تست آبله مرغان را انجام داده بودم ، هیچ واکسنی نزدم و معاینات و آزمایشات روتین انجام شد. جواب آزمایشات من عصر روز 20 آوریل حاضر بود و با خیال راحت ایام به تفریح و با اقوام بودن گذشت تا روز مصاحبه.
من بدلیل اینکه دانشجوی کارشناسی ارشد بودم و البته سابقه کار در شرکت نیمه دولتی هم داشتم با وجود اینکه سربازی معاف شده بودم 50-50 احتمال کلیرنس میدادم ولی با اینحال باز بدون استرس رفتم به سمت سفارت ، صبح روز 22 آوریل هوای ابوظبی کاملا دگرگون شد، ابری و مه آلود با نم نم باران به شکلی که در صف جلوی در سفارت کمی هم سر و صورتم خیس شد ولی جالب بود در یک منطقه خشک و کویری. به هر حال حدود ساعت 8:30 وارد سالن اصلی شدم که بسیار شلوغ بود و چون خیلی از هموطنان احتمالا از ساعت 7 صبح آنجا بودند ، حدود 10 نفری از من جلوتر بودند . وقتی که متوجه میشوند ایرانی هستید شما را به صندلیهای انتهایی سالن هدایت میکنند که روبروی شما باجه های مخصوص برای مصاحبه به زبان فارسی هست و این طرف سالن هم پر از عرب ، پاکستانی و ملیت های دیگر. سالن خیلی شلوغ بود و بخصوص سر و صدای بچه ها. حدود ساعت 10 نوبت من شد برای تحویل مدارک ، من مدارک را مرتب در یک کیف مخصوص پاپکو که دارای دیوایدر بود گذاشتم ، اول مدارک اصلی را به همراه ترجمه ها دادم و منتظر شدم ببینم آیا مدارک فرعی که در بالا اشاره کرده بودم را از من میخواهند که نخواستند. به هر حال این مدارک شاید در آمریکا بدرد من بخورند. البته خانم منشی که مدارک را میگرفتند که نمی دانم ایرانی یا هندی بودند و فارسی هم صحبت میکردند خیلی جدی بودند بر خلاف مصاحبه کننده که خیلی Friendly بود. بعد از آن رفتم و 330 دلار را پرداخت کردم و منتظر شدم تا نوبت انگشت نگاری بشه، متاسفانه خانم آفیسر سیاه پوست که این کار را انجام میداد هرچقدر تلاش کرد موفق نشد انگشتان دست چپ من را اسکن بکنه ، با اینکه با یک دستمال مرطوب مخصوص هم دستم را تمیز کردم اما نشد که نشد تا به من گفت که برو بشین تا چند دقیقه بعد دوباره تلاش کنیم، همینطور که منتظر بودم تا برای انگشت نگاری مجدد دست چپم برم ، دومین سوربرایز را در این پروسه شدم، شماره من برای مصاحبه خوانده شد، یک خانم جوان آمریکایی بسیار خوش برخورد که به فارسی صحبت میکرد از من خواست تا مجدد همانجا دست چپم را روی اسکنر بزارم برای انگشت نگاری ، اینبار انجام شد اما به من برگشت و گفت که در ضمن شما سوگند خوردی که اینهم سورپرایز سوم چون من انتظار داشتم که دستم را بالا ببرم به هر حال با یک تیر دو نشان زده شد. ابتدا کل مدارک من را برگرداند به غیر از پاسپورت و اما سوالاتی که پرسید:
1- آیا اقوامی در آمریکا دارید؟ که من داشتم چون آدرسی که داده بودم آدرس اقوام بود.
2- لیسانست چی هست و در چه رشته ای درس میخونی؟
3- کار شما چی هست حتی نپرسید که محل کارت کجاست؟
کلا سوالاتی که پرسیده میشه بر پایه اظهارات شما هست و بس. خیلی کوتاه در عرض 2 یا 3 دقیقه ، بعد پاسپورت من را برگرداند و با لبخند به من گفت که کیس شما نیاز به چک بیشتر داره 2 ، 3 یا 4 ماه ؛ من هم تشکر کردم و میخواستم برم که سورپرایز چهارم اتفاق افتاد ، به من گفت در ضمن متاسفانه در گزارش پزشکی شما اشتباهی رخ داده ، لطفا این رو ببر به بیمارستان بده اصلاح کنند و ساعت 2 بعد از ظهر امروز برای من برگردون.
خوب من کمی حالم گرفته شده بود بابت کلیرنس هرچند خودم را آماده کرده بودم براش اما حالا دوباره باید تاکسی میگرفتم و میرفتم nmc ، اینکار را کردم و هرچقدر هم پرسیدم که مشکل چی هست ، دستیار دکتر که او هم مثل دکتر هندی یا پاکستانی هست فقط عذر خواهی کرد، بعد مدارک پزشکی را بردم و تحویل خانم مصاحبه گر دادم و آنجا دوباره به من تاکید کرد که سایت را چک کن و هر موقع کلیر شدی بیا و ویزا رو بگیر. تردد چند باره من به سفارت در اونروز باعث شد که نگهبان ها کاملا من رو بشناسن و موقع خروج از من پرسید مشکلت حل شد که گفتم بله. واقعیت این هست که فضای خوب سفارت و برخورد مناسب کارکنان بخصوص مصاحبه کننده و اطمینان خودم باعث شد که با امیدواری هرچه تمام منتظر کلیر شدن باشم تا اینکه بعد از حدود 70 روز کلیر شدم ، هرچند که قبول دارم دوران خوبی نیست.
سفر دوم ابوظبی:
نامه کلیر و اعلام سایت سفارت 2 جولای بود ، عجب روزی بود برای من هر چند که من آپدیت طلایی را 23 ژوئن خورده بودم اما به نظر میاد به خاطر مشکلاتی که در صدور ویزا و سیستم های کامپیوتری همه سفارتخانه ها وجود داشت اعلام کلیری به عقب افتاده بود. ویزای امارات اینبار 2 روزه حاضر شد با اینکه ویزا عادی بود شاید چون ماه رمضان بود و حجم مسافر کمتر ضمن اینکه باید بگم در پرواز رفت تقریبا نصف هواپیما خالی بود ، من واقعا نمیفهمم افرادی که در این ماه، توریستی میروند دبی پیش خودشون چی فکر می کنند!!!! اینبار 5 جولای که یکشنبه بود و استثنائا سفارت تعطیل بود پرواز رفت و بصورت کاملا ریسکی 10 جولای یعنی جمعه برگشت ، پرواز هم چارتر یعنی اگر ویزا حاضر نمیشد باید میرفتم دبی نمایندگی ایران ایر که پشت هتل مسکو هست و حدود 200 درهم میدادم برای تغییر بلیط برگشت به هرحال این ریسک را کردم.
دوباره همون موارد قبلی و منزل فامیل عزیز ، فقط تنها نکته منفی اینبار پرواز چارتر ایران ایر بود که درسته که رفت و برگشت 450 تومان شد اما حدود 6 ساعت تاخیر در پرواز رفت و 2 ساعت تاخیر در برگشت واقعا عالی بود اونهم ایران ایر ، هواپیما ملی امیدوارم حالا که تحریمها برداشته میشه وضع ناوگان هوایی ما هم خوب بشه. سفر دوم به ماه رمضان خورد ، اول بگم که اگر عربها روزه میگیرند واقعا روزه میگیرند خیلی جاها از ساعت 2 به بعد تعطیل هست حتی در مال ها هم بعضی فروشگاه ها تعطیل میکنند تا بعد افطار اما با این حال باز بعضی رستوران های خاص و بار هایی هستند که پرده های سیاهی روی ویترینشون کشیدن و به خارجیها و کسانی که روزه نیستند سرویس میدهند مثل Jones the grocer که اگه اشتباه نکنم استرالیایی هست ، این رو گفتم چون اونجور مواقع واقعا لازم میشه البته بعضی فست فود ها هم بیرون بر دارند.
چون ماه رمضان بود سفارت هر روز ساعت 12 ظهر پاسپورت ها رو تحویل میگرفت و در هر روزی هم اگر ویزا حاضر میشد تحویل میداد پس این یک امتیاز ویژه بود. من فردای روز ورودم یعنی دوشنبه 6 جولای رفتم و پاس رو تحویل دادم. سفارت خلوت بود ، فکر کنم بعضی کارمندان خارجی بخاطر ماه رمضان برمیگردند کشورهایشان هر چند که سفارت بعد از ظهر ها اصولا خلوت تر هست و شما آفیسر کمتری می بینید . باز هم همان خانم منشی جدی. پاسپورت من را گرفت با پرینتی که از ایمیل و سایت سفارت مبنی بر آماده شدن ویزا گرفته بودم. به من گفت تو برگه آبی نوشته باید گزارش مدیکال بیاری . من گفتم نه گزارش مدیکال من مشکل داشت و من همون روز بردم و اصلاحش کردم.
خوب من از ایرانیهای قبل از خودم پرسیدم و برای آنها نوشته بود تحویل ویزا هفته بعد 13 جولای که برای من یعنی یک شوک بزرگ، وقتی دیدم داره تاریخ تحویل ویزا رو توی فرم مخصوص مینویسه ازش خواهش کردم که لطفا ویزا من رو این هفته به من بدهید چون من 10 جولای بلیط برگشت دارم و ایشون هم قبول کرد و توی فرم نوشت 9 جولای یعنی پنجشنبه ولی گفت قطعی نیست. به هر حال برگشتم و دوباره چند روزی را در ابوظبی خوش گذروندم. البته کیس من به تاریخ 7 جولای ایشود شد در سایت ceac و خیال من راحت شد که تا پنجشنبه ویزا من آمادست. روز پنجشنبه هم با فرمی که به من داده بودند برای دریافت ویزا ارزشمند در پاسپورتم مراجعه کردم و پاسپورت را به همراه پاکت زرد رنگ در بسته دریافت کردم. میدونم که لحظه خیلی شیرینی هست اما به خودتون مسلط باشید و حتما یادتون باشه که مشخصاتتون رو در ویزا چاپ شده در پاسپورت چک کنید تا اگر مغایرتی بود همونجا اطلاع بدهید ، بعد که خیالم راحت شد آمدم بیرون و یک نگاهی به حیاط سفارت انداختم و تمام.
ببخشید که طولانی شد، امیدوارم مفید بوده باشد. قسمت دوم سفرنامه را هم که سفر به آمریکا هست در آینده نزدیک براتون در سایت خواهم گذاشت.
این هم سفر نامه من با اینکه کمی دیر شده و البته سفرنامه های دوستان به اندازه کافی مفید بوده است. البته سفرنامه یک قسمت دیگر هم خواهد داشت که بعد از سفر به آمریکا و ورود به این کشور خواهد بود:
شرایط کیس من:
1 نفر ، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد مهندسی معدن و سابقه کار در شرکتهای مشاور خصوصی و نیمه دولتی و البته سربازی معاف.
سفر اول به ابوظبی:
همانطور که قبلا هم در پست هام اشاره کردم با وجود اینکه کیس نامبر من پایین بود و قاعدتا باید در همان اول پروسه مصاحبه میرفتم بدلیل دیر ارسال کردن فرم بر مبنای تجربه سالهای قبل سورپرایز شدم و استرس زیادی را تحمل کردم تا 22 آوریل که زمان مصاحبه تعیین شد و البته تغییر کرد از آنکارا به ابوظبی. البته این مشکل عقب افتادن زمان مصاحبه را خیلی از دوستان داشتند که اولین تجربه الکترونیکی شدن فرم DS-260 بود و امیدوارم تجربه خوبی برای بچه های سالهای بعد باشه پس اولین و مهمترین نکته: لطفا فرم DS-260 را با دقت و بدون ایراد و در اسرع وقت پر کنید و ارسال کنید.
برای من شروع پروسه از همان زمان اعلام قبولی در قرعه کشی بود ، با اینکه هنوز پاسپورت من کمتر از یکسال اعتبار داشت اما اولین کار تعویض پاسپورت بود تا در صورت سفر به آمریکا حداقل در کوتاه مدت نیازی به تمدیدش نباشه، قدم دوم انجام واکسیناسیون بود به شکلی که تا آذر ماه کلیه واکسن ها را زدم بخصوص چند نوبتی ها رو و البته بعد که متوجه شدم زمان مصاحبه من بعد از ایام نوروز خواهد بود ، مطابق آن برنامه ریزی کردم و ترجمه مدارکی که لازم بود را از بهمن ماه شروع کردم و در 3 نوبت تا آخر اسفند تمام کردم، لازم میدونم اشاره کنم من کمی محکم کاری کردم و علاوه برمدارک ضروری برای ترجمه و تحویل به سفارت چون دانشجو بودم گواهی اشتغال به تحصیل و ریز نمراتم را هم ترجمه کردم علاوه بر مدارک دوره های قبلی و البته با اینکه یک گواهی موجود حساب از بانک مسکن معادل 50 میلیون تومان داشتم سعی کردم سند آپارتمان و قولنامه کامپیوتری که جدیدا بنگاه ها صادر می کنند و در آن قیمت ملک درج شده را ترجمه کنم ، همینطور گواهی عدم سوء پیشینه هرچند که هیچکدام لازم نشد و به همین دلیل تا حاضر شدن این مدارک ترجمه مدارک من 2 ماه و در چند نوبت طول کشید.
به محض قطعی شدن زمان مصاحبه بلیط رفت و برگشت ماهان تهیه کردم برای 18 تا 24 آپریل به دبی که با هزینه ویزا حدود 1050000 تومان شد و چون آژانسی که بلیط را ازش تهیه کردم از آشنایان بود ، قرار شد در صورتی که ویزا رو یکضرب بگیرم تلفنی برام با یک هزینه در حدود 50000 تومان تاریخ برگشت را تغییر بدهد. از پرواز ماهان واقعا راضی بودم با کمترین تاخیر و یک پرواز خوب نسبت به سفر دوم با ایران ایر. در فرودگاه دبی هم یک سیم کارت اتصالات با شارژ خریدم برای تماسها. خوب شانسی که آوردم در ابوظبی اقوامی دارم لذا نیازی به اقامت در هتل نبود هرچند که تحقیق کردم و دیدم هم از لحاظ قیمت ، کیفیت و هم نزدیکی به سفارت هتل نووتل ابوظبی مناسب هست.
در مورد ابوظبی باید بگم طبیعتا به اندازه دبی جای تفریحی و فروشگاه نداره ولی وقتی ابوظبی رو نسبت به 10 سال پیش مقایسه میکنیم ، معلوم میشه که با یک سرعت بالایی داره خودش را به دبی میرسونه بخصوص از زمانی که دبی در سالهای 2007 و 2008 دچار بحران مالی شد، هرچند که اصولا فلسفه این شهر با دبی متفاوت هست، پر از ادارات دولتی، سفارتخانه ها و انواع شرکتها بخصوص شرکتهای فعال در بخش نفت و گاز. شهری است که از مجموعه ای از جزایر تشکیل شده است و از مکان های دیدنی این شهر جزیره یاس که شامل فراری ورلد و پارک آبی میشه به همراه یاس مال که واقعا بینظیره و البته سینمای VOX در طبقه آخر YAS MALL را از دست ندید بخصوص 4 بعدی و سالن GOLD را. البته در همین جزیره فروشگاه بزرگ IKEA هم فراموش نشه البته فروشگاههای دیگه مثل Abu dhabi Mall هم هست. نکته قابل ذکر این هست که قرار است در آینده نزدیک برای این شهر هم مترو داشته باشیم و البته علاوه بر فرودگاه فعلی ابوظبی ، فرودگاه جدیدی هم داره ساخته میشه و البته پروژه نمایشگاه EXPO2020 که بین دبی و ابوظبی هست. تفاوت اصلی ابوظبی نسبت به دبی ، سرسبزی و درخت کاری بیشتر هست ، این موضوع را کاملا در اتوبان بین این دو شهر از زمانی که وارد محدوده ابوظبی بشوید متوجه خواهید شد و این بخاطر تاکید بی اندازه خلیفه ابوظبی هست ، هرچند که آبیاری این درختان واقعا یک مشکل بزرگ هست. نکته جالبه دیگر اینکه به من شهرکهایی را نشان دادند که گفته میشه خلیفه ابوظبی خانه های آن را مجانی به افراد کم بضاعت ساکن در ابوظبی داده و البته به پولدار ها هم زمین مجانی تا خودشان خانه هایشان را بسازند البته فقط اعراب. مسجد شیخ زاید و ساحل کورنیش را هم فراموش نکنید و البته KHALIFA PALACE رو که نمایی طلایی داره و گرانترین هتل شهر هست، تمام نمای داخلی آن ورقه طلا کار شده ، در لابی هتل از شما بصورت رایگان با قهوه در فنجان های طلایی رنگ پذیرایی میکنند و جالب تر دستگاه خودکار برای فروش طلاجات!!
حیف بود که در مورد ابوظبی صحبت نکنم اما پروسه من در ابوظبی :
18 آوریل که شنبه بود وارد دبی شدم و به اتفاق فامیل گرامی که زحمت کشیدند و من را از دبی به ابوظبی آوردند در میان راه نیم نگاهی هم به شهر دبی انداختم. روز یکشنبه 19 آوریل برای آزمایشات پزشکی به NMC ابوظبی رفتم ، با اینکه وقت گرفته بودم با ایمیل برای 9:45 صبح از دکتر SHETTY اما هم یکساعتی معطل شدم و هم اینکه دکتر شتی نبود و دکتر جوزف من را معاینه کرد پس اصلا روی این وقت گرفتن ها حساب نکنید و صبح اول وقت برید تا کارتون بموقع انجام بشه ، کلا در بین بیمارستان های ابوظبی یکی از بی کیفیت ترین هاست ولی به هر حال چاره ای نیست. به این دلیل که تمام واکسن ها به علاوه تست آبله مرغان را انجام داده بودم ، هیچ واکسنی نزدم و معاینات و آزمایشات روتین انجام شد. جواب آزمایشات من عصر روز 20 آوریل حاضر بود و با خیال راحت ایام به تفریح و با اقوام بودن گذشت تا روز مصاحبه.
من بدلیل اینکه دانشجوی کارشناسی ارشد بودم و البته سابقه کار در شرکت نیمه دولتی هم داشتم با وجود اینکه سربازی معاف شده بودم 50-50 احتمال کلیرنس میدادم ولی با اینحال باز بدون استرس رفتم به سمت سفارت ، صبح روز 22 آوریل هوای ابوظبی کاملا دگرگون شد، ابری و مه آلود با نم نم باران به شکلی که در صف جلوی در سفارت کمی هم سر و صورتم خیس شد ولی جالب بود در یک منطقه خشک و کویری. به هر حال حدود ساعت 8:30 وارد سالن اصلی شدم که بسیار شلوغ بود و چون خیلی از هموطنان احتمالا از ساعت 7 صبح آنجا بودند ، حدود 10 نفری از من جلوتر بودند . وقتی که متوجه میشوند ایرانی هستید شما را به صندلیهای انتهایی سالن هدایت میکنند که روبروی شما باجه های مخصوص برای مصاحبه به زبان فارسی هست و این طرف سالن هم پر از عرب ، پاکستانی و ملیت های دیگر. سالن خیلی شلوغ بود و بخصوص سر و صدای بچه ها. حدود ساعت 10 نوبت من شد برای تحویل مدارک ، من مدارک را مرتب در یک کیف مخصوص پاپکو که دارای دیوایدر بود گذاشتم ، اول مدارک اصلی را به همراه ترجمه ها دادم و منتظر شدم ببینم آیا مدارک فرعی که در بالا اشاره کرده بودم را از من میخواهند که نخواستند. به هر حال این مدارک شاید در آمریکا بدرد من بخورند. البته خانم منشی که مدارک را میگرفتند که نمی دانم ایرانی یا هندی بودند و فارسی هم صحبت میکردند خیلی جدی بودند بر خلاف مصاحبه کننده که خیلی Friendly بود. بعد از آن رفتم و 330 دلار را پرداخت کردم و منتظر شدم تا نوبت انگشت نگاری بشه، متاسفانه خانم آفیسر سیاه پوست که این کار را انجام میداد هرچقدر تلاش کرد موفق نشد انگشتان دست چپ من را اسکن بکنه ، با اینکه با یک دستمال مرطوب مخصوص هم دستم را تمیز کردم اما نشد که نشد تا به من گفت که برو بشین تا چند دقیقه بعد دوباره تلاش کنیم، همینطور که منتظر بودم تا برای انگشت نگاری مجدد دست چپم برم ، دومین سوربرایز را در این پروسه شدم، شماره من برای مصاحبه خوانده شد، یک خانم جوان آمریکایی بسیار خوش برخورد که به فارسی صحبت میکرد از من خواست تا مجدد همانجا دست چپم را روی اسکنر بزارم برای انگشت نگاری ، اینبار انجام شد اما به من برگشت و گفت که در ضمن شما سوگند خوردی که اینهم سورپرایز سوم چون من انتظار داشتم که دستم را بالا ببرم به هر حال با یک تیر دو نشان زده شد. ابتدا کل مدارک من را برگرداند به غیر از پاسپورت و اما سوالاتی که پرسید:
1- آیا اقوامی در آمریکا دارید؟ که من داشتم چون آدرسی که داده بودم آدرس اقوام بود.
2- لیسانست چی هست و در چه رشته ای درس میخونی؟
3- کار شما چی هست حتی نپرسید که محل کارت کجاست؟
کلا سوالاتی که پرسیده میشه بر پایه اظهارات شما هست و بس. خیلی کوتاه در عرض 2 یا 3 دقیقه ، بعد پاسپورت من را برگرداند و با لبخند به من گفت که کیس شما نیاز به چک بیشتر داره 2 ، 3 یا 4 ماه ؛ من هم تشکر کردم و میخواستم برم که سورپرایز چهارم اتفاق افتاد ، به من گفت در ضمن متاسفانه در گزارش پزشکی شما اشتباهی رخ داده ، لطفا این رو ببر به بیمارستان بده اصلاح کنند و ساعت 2 بعد از ظهر امروز برای من برگردون.
خوب من کمی حالم گرفته شده بود بابت کلیرنس هرچند خودم را آماده کرده بودم براش اما حالا دوباره باید تاکسی میگرفتم و میرفتم nmc ، اینکار را کردم و هرچقدر هم پرسیدم که مشکل چی هست ، دستیار دکتر که او هم مثل دکتر هندی یا پاکستانی هست فقط عذر خواهی کرد، بعد مدارک پزشکی را بردم و تحویل خانم مصاحبه گر دادم و آنجا دوباره به من تاکید کرد که سایت را چک کن و هر موقع کلیر شدی بیا و ویزا رو بگیر. تردد چند باره من به سفارت در اونروز باعث شد که نگهبان ها کاملا من رو بشناسن و موقع خروج از من پرسید مشکلت حل شد که گفتم بله. واقعیت این هست که فضای خوب سفارت و برخورد مناسب کارکنان بخصوص مصاحبه کننده و اطمینان خودم باعث شد که با امیدواری هرچه تمام منتظر کلیر شدن باشم تا اینکه بعد از حدود 70 روز کلیر شدم ، هرچند که قبول دارم دوران خوبی نیست.
سفر دوم ابوظبی:
نامه کلیر و اعلام سایت سفارت 2 جولای بود ، عجب روزی بود برای من هر چند که من آپدیت طلایی را 23 ژوئن خورده بودم اما به نظر میاد به خاطر مشکلاتی که در صدور ویزا و سیستم های کامپیوتری همه سفارتخانه ها وجود داشت اعلام کلیری به عقب افتاده بود. ویزای امارات اینبار 2 روزه حاضر شد با اینکه ویزا عادی بود شاید چون ماه رمضان بود و حجم مسافر کمتر ضمن اینکه باید بگم در پرواز رفت تقریبا نصف هواپیما خالی بود ، من واقعا نمیفهمم افرادی که در این ماه، توریستی میروند دبی پیش خودشون چی فکر می کنند!!!! اینبار 5 جولای که یکشنبه بود و استثنائا سفارت تعطیل بود پرواز رفت و بصورت کاملا ریسکی 10 جولای یعنی جمعه برگشت ، پرواز هم چارتر یعنی اگر ویزا حاضر نمیشد باید میرفتم دبی نمایندگی ایران ایر که پشت هتل مسکو هست و حدود 200 درهم میدادم برای تغییر بلیط برگشت به هرحال این ریسک را کردم.
دوباره همون موارد قبلی و منزل فامیل عزیز ، فقط تنها نکته منفی اینبار پرواز چارتر ایران ایر بود که درسته که رفت و برگشت 450 تومان شد اما حدود 6 ساعت تاخیر در پرواز رفت و 2 ساعت تاخیر در برگشت واقعا عالی بود اونهم ایران ایر ، هواپیما ملی امیدوارم حالا که تحریمها برداشته میشه وضع ناوگان هوایی ما هم خوب بشه. سفر دوم به ماه رمضان خورد ، اول بگم که اگر عربها روزه میگیرند واقعا روزه میگیرند خیلی جاها از ساعت 2 به بعد تعطیل هست حتی در مال ها هم بعضی فروشگاه ها تعطیل میکنند تا بعد افطار اما با این حال باز بعضی رستوران های خاص و بار هایی هستند که پرده های سیاهی روی ویترینشون کشیدن و به خارجیها و کسانی که روزه نیستند سرویس میدهند مثل Jones the grocer که اگه اشتباه نکنم استرالیایی هست ، این رو گفتم چون اونجور مواقع واقعا لازم میشه البته بعضی فست فود ها هم بیرون بر دارند.
چون ماه رمضان بود سفارت هر روز ساعت 12 ظهر پاسپورت ها رو تحویل میگرفت و در هر روزی هم اگر ویزا حاضر میشد تحویل میداد پس این یک امتیاز ویژه بود. من فردای روز ورودم یعنی دوشنبه 6 جولای رفتم و پاس رو تحویل دادم. سفارت خلوت بود ، فکر کنم بعضی کارمندان خارجی بخاطر ماه رمضان برمیگردند کشورهایشان هر چند که سفارت بعد از ظهر ها اصولا خلوت تر هست و شما آفیسر کمتری می بینید . باز هم همان خانم منشی جدی. پاسپورت من را گرفت با پرینتی که از ایمیل و سایت سفارت مبنی بر آماده شدن ویزا گرفته بودم. به من گفت تو برگه آبی نوشته باید گزارش مدیکال بیاری . من گفتم نه گزارش مدیکال من مشکل داشت و من همون روز بردم و اصلاحش کردم.
خوب من از ایرانیهای قبل از خودم پرسیدم و برای آنها نوشته بود تحویل ویزا هفته بعد 13 جولای که برای من یعنی یک شوک بزرگ، وقتی دیدم داره تاریخ تحویل ویزا رو توی فرم مخصوص مینویسه ازش خواهش کردم که لطفا ویزا من رو این هفته به من بدهید چون من 10 جولای بلیط برگشت دارم و ایشون هم قبول کرد و توی فرم نوشت 9 جولای یعنی پنجشنبه ولی گفت قطعی نیست. به هر حال برگشتم و دوباره چند روزی را در ابوظبی خوش گذروندم. البته کیس من به تاریخ 7 جولای ایشود شد در سایت ceac و خیال من راحت شد که تا پنجشنبه ویزا من آمادست. روز پنجشنبه هم با فرمی که به من داده بودند برای دریافت ویزا ارزشمند در پاسپورتم مراجعه کردم و پاسپورت را به همراه پاکت زرد رنگ در بسته دریافت کردم. میدونم که لحظه خیلی شیرینی هست اما به خودتون مسلط باشید و حتما یادتون باشه که مشخصاتتون رو در ویزا چاپ شده در پاسپورت چک کنید تا اگر مغایرتی بود همونجا اطلاع بدهید ، بعد که خیالم راحت شد آمدم بیرون و یک نگاهی به حیاط سفارت انداختم و تمام.
ببخشید که طولانی شد، امیدوارم مفید بوده باشد. قسمت دوم سفرنامه را هم که سفر به آمریکا هست در آینده نزدیک براتون در سایت خواهم گذاشت.
شماره کیس : ---1 ارسال فرم ٢٦٠ : سپتامبر، تعداد افراد كيس : ١ نفر، تاريخ مصاحبه : ٢٢ آوريل 2015 ، محل مصاحبه : آنكارا ⬅️ ابوظبي
آپديتها : ٢٢، ٢٣، ٢٤ آوريل - ٢٣ ژوئن - 1 جولای
اعلام کلیر در سایت سفارت 2 جولای 2015
دريافت ويزا : ٩ جولاي 2015
مقصد : كاليفرنيا
اولین ورود به آمریکا : 18 سپتامبر 2015
آپديتها : ٢٢، ٢٣، ٢٤ آوريل - ٢٣ ژوئن - 1 جولای
اعلام کلیر در سایت سفارت 2 جولای 2015
دريافت ويزا : ٩ جولاي 2015
مقصد : كاليفرنيا
اولین ورود به آمریکا : 18 سپتامبر 2015