کانال تلگرام مهاجرسرا
https://t.me/mohajersara

##### هشدار #####
به تاریخ ارسال مطالب دقت فرمایید.
شرایط و وضعیت پروسه ویزا دائم در حال تغییر است و ممکن است مطالب قدیمی شامل تغییراتی باشد.
مصاحبه - آنکارا
(2014-07-09 ساعت 12:13)platypus15 نوشته:  سلام دوستان، می خوام از سفر دوم خودم به آنکارا برای پیکاپ ویزا بنویسم
من بعد از حدود 6 ماه کلییر شدم، اول شمارم تو سایت اومد و بلافاصله ایمیل زدم که تاییدشون و مدارک مورد نیاز رو بپرسم، فقط مدیکال جدید رو از من خواستن، من ترجمه جدید شناسنامه و مدارک مالیاتی رو هم آماده داشتم.
روز دوشنبه وارد آنکارا شدم، دقیقه 90 خودمو رسوندم واسه مدیکال (حدود ساعت 12 ظهر)، جوابشو فرداش سه شنبه ساعت 11:10 گرفتم و بردم سفارت، تو سفارت با کسی مصاحبه نمی شین و اون خانوم هم که مدارک رو تحویل می گیره از کیس شما هیچی نمی دونه، پس به نظرم مدارک اضافی یا کم بهش ندین.
من برگه صورتی، مدارک پزشکی و برگه پست رو به همراه پاسپورت تحویل دادم، اسم هتل و شماره اتاق رو پرسید و یادداشت کرد، گفت 3-5 روز کاری تحویل میشه.
(من پست ینی شهیر رو انتخاب کرده بودم که شنبه ها هم تا عصری ساعت 4 بازه، این کارو قبل اینکه برین سفارت انجام بدین و یه پرینت با خودتون ببرین) آدرسش:
Address: MITHATPASA KÜLTÜR , ANKARA, 6441

فرداش، 4شنبه ،استتوسم به Ready تغییر کرد (این مرحله قبل از AP هست!!!، ولی نگران نباشین) ، بعد از 5شنبه رفت تو پروسه AP ولی توضیحاتش فرق داشت، نوشته بود کیس ویزای شما در حال گذروندن مراحل اداری هست و در انتهای متنش نوشته بود اگر ویزای شما اوکی بشه تا 2 روز کاری دیگه پردازش و پست میشه.
جمعه سفارت تعطیل بود (4 جولای) و اغلب دوستان ایرانی که مدارکشون رو هفته پیش تحویل داده بودن کارشون افتاد به هفته دوم، از جمله خودم (پس توصیه می کنم دقت کنین دور و اطراف روزهای تعطیل سمت سفارت نرین)، لازم به ذکره که من چندین بار رفتم اداره پست به امید اینکه شاید خبری باشه ، ولی هیچی، ناچار پرواز 2شنبه رو انداختیم جمعه
هفته بعد، روز 2شنبه استتوسم شد Issued ، سه شنبه صبح ایمیل بارنامه اومد، یه لینکی داشت که می شد track کرد، ساعت 10:30 حدودا رسیده بود پست که رفیتم تحویل گرفتیم. حالا هم منتظریم جمعه بشه برگردیم خونه Smile
من پرواز رو تابان گرفتم، هزینه جابجا کردن بلیط نفری 260 شد حدودا،هزینه جابجا کردن بلیط ماهان 50 دلار بود (بسته به روزش فرق داشت) و بلیط برگشت ماهان 210 دلار (یعنی برای کسی که بلیطش رو از دست داده بو و یه بلیط یه سره می خواست) این قیمت ها بسته به فصل و زمان قطعا فرق می کنه ولی گفتم شاید کمکی باشه به تصمیم گیری برای روز و زمان مسافرت و پرواز
امیدوارم همه یه ضرب کلییر بشن که این همه متحمل هزینه و زمان و مرخصی و ...دوری از یار نشن Smile
ممنونم از همراهی تک تک شما ساکنین مهاجرسرا، هرکجا هستین شاد و پیروز باشین
به سلامتی تبریک میگم امیدوارم در کنار همسر گرامی خوشبخت باشید
نوع ویزا:IR1 -- اولین اقدام: آگست 2013 -- نقص مدارک: مارچ 2014 -- اپرووال: 10جولای2014 -- کیس نامبر: 10 آگست 2014 ابوظبی -- تکمیل مدارک:8جولای2015 مصاحبه: سپتامبر2015 -- کلیر:25جولای2016
پاسخ
تشکر کنندگان: platypus15 ، شاهین1 ، فری خانم ، reihan.tamimi ، Alireza83 ، rbrb-2015
خوب دوستان نوبتی هم باشه نوبت من هست که سفرنامه رو بنویسم
این بار دوم هست که میام انکارا ببخشید که اولین بار ننوشتم

خوب من از شیراز باید میومدم
اول تصمیم داشتم بیام ویزا رو بگیرم برگردم ایران به همین دلیل بلیط ماهان از تهران گرفتم اما به دلایلی منصرف شدم و قرار بر این شد مستقیم از انکارا برم امریکا
به همین دلیل بلیط ماهان رو با جریمه پس دادم و ترکیش از شیراز گرفتم دلیلش این بود که بلیط شیکاگو از شیراز میشد ۲.۵ میلیون اما از استامبول میشد حدود ۴ میلیون که ظاهرا به دلیل مالیات کشور مبدا هست البته به گفته اژانس
فقط مشکلی که پیش اومد این بود که ترکیش نمیتونست بلیط چند مسیره صادر کننه و مجبور شدم بلیط استامبول انکارا رو جدا بخرم انلاین البته چون ایران گفت نمیتونه بفروشه که اونم ارزونترین قیمت شد ۱۸۴ لیر ترکیه البته ارزوتر هم بود اما از فرودگاه سبیها که از فرودگاه اتاترک دوره و کلی پول تاکسی باید میدادم و اضافه کنم که بار مجازش ۱۵ کیلو بود که مجبور شدم اضافه بار بدم هر کیلو ۳ لیر
در هر صورت برنامه به این صورت شد ۱۱ جولای شیراز به استامبول و ۲۱ جولای استامبول شیکاگو و یه بلیط داخلی
پرواز شیراز استامبول ساعت ۶:۳۰ نشست و بعد از تعویض هواپیما ۱۰ رسیدم انکارا و حدود ۱۱ با چمدون رفتم مدیکال
جای اتاق اول که مدارک رو تحویل میدید عوض شده حواستون باشه
خلاصه مدیکال رو دادم و جالب بود سری قبل ۴ تا واکسن به من زدن و این سری ۳ تا و ۳۰۰$ گرفت جالبن اینجاست سری قبل ۲۸۰$ گرفته بود دلیل رو پرسیدم گفت قیمتا عوض شده تو دلم گفتم اره شانس من تورم به اینجا هم رسیده
با توجه به اینکه جمعه رسیده بودم ازم پرسید بار دوم هست گفتم اره گفت نتیجه رو دوشنبه ساعت ۱۱ بگیر
خب رفتم هاستل
راستش من چون ۱۰ روز میخواستم بمونم نمیخواستم کلی پول هتل بدم یه هاستل هست که الانم اینجام هستم به اسم deeps hostel که ترو تمیز به قیمت مناسب برا ۱۰ شب ۳۰۰ لیر دادم یه تخت تو اتاق ۶ تخته و حقیقتا راضی هستم
در بدو ورود چنید تا ایرانی دیگه دیدم که برای دانشگاه اومده بودن و بعضیا مثل خودم برا ویزا و خلاصه خوش گذشت
اما دوشنبه برا نتیجه رفتم از ۱۱ گذشت و خبری نشد چند بار در زدم یه دختره به ترکی جواب میدادم منم که نمیفهمیدم خلاصله با نیم ساعت تاخیر اومد و گفت پاسپورت بدید بیرون وایسید تا تحویل بدم که البته فهمیدم یه یارو ترک که ضاهرا کارد چاق کن بود داشت نتیجه های خودشو در می اورد خلاصه نتیجه رو گرفتیم و با یه دوستی که همونجا اشنا شدم با تاکسی سریع رفتیم سفارت
بازرسی ورود و در نهایت خانوم خوش اخلاق ورودی سالن مدارک رو تحویل گرفت و گفت ۳ تا ۵ روز دیگه برو پست تحویل بگیر
همه مدارک تحویل میدادن و از مصاحبه و این چیزا خبری نبود و سالن خالی بود
بعد از ۳ روز انتظار دیروز تو سایت سیس ایشو شد و امروز رفتم گرفتم پاسپرتم رو
امیدوارم مطالبم به درد یکی بخوره
K1
Interview Date: 20 Nov 2013
Updates: 26 Nov 2013 /20 March/28,30May/4,9,12 Jun 2014
پاسخ
تشکر کنندگان: shmo ، amjad ، shadoow ، فری خانم ، شاهین1 ، reihan.tamimi ، rbrb-2015 ، hamid_fs3 ، kasra
(2014-07-09 ساعت 13:19)shadoow نوشته:  
(2014-07-09 ساعت 12:13)platypus15 نوشته:  سلام دوستان، می خوام از سفر دوم خودم به آنکارا برای پیکاپ ویزا بنویسم
من بعد از حدود 6 ماه کلییر شدم، اول شمارم تو سایت اومد و بلافاصله ایمیل زدم که تاییدشون و مدارک مورد نیاز رو بپرسم، فقط مدیکال جدید رو از من خواستن، من ترجمه جدید شناسنامه و مدارک مالیاتی رو هم آماده داشتم.
روز دوشنبه وارد آنکارا شدم، دقیقه 90 خودمو رسوندم واسه مدیکال (حدود ساعت 12 ظهر)، جوابشو فرداش سه شنبه ساعت 11:10 گرفتم و بردم سفارت، تو سفارت با کسی مصاحبه نمی شین و اون خانوم هم که مدارک رو تحویل می گیره از کیس شما هیچی نمی دونه، پس به نظرم مدارک اضافی یا کم بهش ندین.
من برگه صورتی، مدارک پزشکی و برگه پست رو به همراه پاسپورت تحویل دادم، اسم هتل و شماره اتاق رو پرسید و یادداشت کرد، گفت 3-5 روز کاری تحویل میشه.
(من پست ینی شهیر رو انتخاب کرده بودم که شنبه ها هم تا عصری ساعت 4 بازه، این کارو قبل اینکه برین سفارت انجام بدین و یه پرینت با خودتون ببرین) آدرسش:

فرداش، 4شنبه ،استتوسم به Ready تغییر کرد (این مرحله قبل از AP هست!!!، ولی نگران نباشین) ، بعد از 5شنبه رفت تو پروسه AP ولی توضیحاتش فرق داشت، نوشته بود کیس ویزای شما در حال گذروندن مراحل اداری هست و در انتهای متنش نوشته بود اگر ویزای شما اوکی بشه تا 2 روز کاری دیگه پردازش و پست میشه.
جمعه سفارت تعطیل بود (4 جولای) و اغلب دوستان ایرانی که مدارکشون رو هفته پیش تحویل داده بودن کارشون افتاد به هفته دوم، از جمله خودم (پس توصیه می کنم دقت کنین دور و اطراف روزهای تعطیل سمت سفارت نرین)، لازم به ذکره که من چندین بار رفتم اداره پست به امید اینکه شاید خبری باشه ، ولی هیچی، ناچار پرواز 2شنبه رو انداختیم جمعه
هفته بعد، روز 2شنبه استتوسم شد Issued ، سه شنبه صبح ایمیل بارنامه اومد، یه لینکی داشت که می شد track کرد، ساعت 10:30 حدودا رسیده بود پست که رفیتم تحویل گرفتیم. حالا هم منتظریم جمعه بشه برگردیم خونه Smile
من پرواز رو تابان گرفتم، هزینه جابجا کردن بلیط نفری 260 شد حدودا،هزینه جابجا کردن بلیط ماهان 50 دلار بود (بسته به روزش فرق داشت) و بلیط برگشت ماهان 210 دلار (یعنی برای کسی که بلیطش رو از دست داده بو و یه بلیط یه سره می خواست) این قیمت ها بسته به فصل و زمان قطعا فرق می کنه ولی گفتم شاید کمکی باشه به تصمیم گیری برای روز و زمان مسافرت و پرواز
امیدوارم همه یه ضرب کلییر بشن که این همه متحمل هزینه و زمان و مرخصی و ...دوری از یار نشن Smile

مبارک باشه.
امیدوارم همه چیزهای دیگه هم به خوبی و خوشی برات پیش بره.
CR1 - مصاحبه اول: 8 ژانویه 2014 آنکارا - مصاحبه دوم: 18 مارچ 2015 آنکارا - اخذ ویزا: 18 مارچ 2015 - مقصد: کالیفرنیا
پاسخ
تشکر کنندگان: shadoow ، platypus15
(2014-07-26 ساعت 15:07)فری خانم نوشته:  

مبارک باشه.
کی قصد داری بری آمریکا؟

سلام تبریک به دوستایی که ویزاشون رو گرفتن. یک سوال. شما برای تمدید مدیکال دوباره از پاستور کارت زرد واکسیناسیون رو گرفتین یا با همون بگه قبلی دکتر رفتین برای مدیکال؟
نوع ویزا : K1
تاریخ و محل مصاحبه : Ankara    2014-26-Feb
در تاریخ 2014-May 31 کلیر شدم اما زمانی که رفتم آنکارا گفتند اشتباه شده و دست خالی برگشتم ولی 2 ماه بعدش در تاریخ 4 آگوست با ایمیل کلیر شدم .Tongue
5 ماه و نیم انتظار برای کلیرینس.Cool
ورود به آمریکا Sep 2014
ازدواج و ارسال مدارک ِ Dec 2014
دریافت کارت اجازه کار . Apr 2015.
پاسخ
تشکر کنندگان: shandiz ، shadoow ، amjad ، فری خانم
(2014-07-26 ساعت 15:07)فری خانم نوشته:  

مبارک باشه.
کی قصد داری بری آمریکا؟

خیلی متشکرم؛ من واسه اواسط شهریور بلیط گرفتم، راستی بگم که بلیط رو آنلاین از سایتی خریدم که مثل cheapairo می تونی روز و مقصد و ... رو انتخاب کنی و اون پرواز ها رو برات لیست می کنه و تو بسته به اولویت های خودت از هزینه ، کدوم هواپیمایی، طول پرواز، تاریخ، کدوم فرودگاه و ... انتخاب و در نهایت پرداخت می کنی، به ریال Smile
این سایت در واقع با طاهاگشت همکاری می کنه. من پروازم رو با هواپیمایی اتحاد با قیمت خوبی گرفتم.
پاسخ
تشکر کنندگان: shadoow
دیروز :
فردا صبح عازم آنکارا هستم به همراه پسرم
بلیط قطار ، اتوبوس و هواپیما گیر نمیومد ، خلاصه بعد از چند روز جستجو و فکر کنم کمی شانس پرواز چارتر تابان به آنکارا گرفتم نفری 298 تومن یک سره - از اتوبوس و قطار ارزونتر در اومد !!!
بار مجاز نفری 30 کیلو ، از آژانس گیتی رز خیابون فاطمی روبروی سازمان آب، جنب بانک رفاه
میگن هواپیماش بوئینگ MD- خدا رحم کنه !!
حواله ارز مسافرتی هم از بانک ملت گرفتم( در همه شعبه های ملت و اکثر شعبه های ملی و سامان انجام میشه )
چند روز اول رو میرم هتل تا یه سوئیت مبله برای اجاره پیدا کنم - رسیدم WIFI برقرار شد سوالی بود جواب میدم
دوستان آنکارائی ، هر کاری از دستم بر بیاد - رایگان - در خدمتم
به امید روزهای بهتر برای همه شما بزرگواران والبته خودم

امروز:

یادش بخیر ، بچه های 2013 سفرنامه هم که میزدن تا سایز دماغ رزروشن فلان هتل رو هم تشریح میکردن، اما حالا اتوبوسای اگو 442 فرودگاه آنکارا رو برداشتن هیشکی نمیاد بگه!!! اما در مورد ردی بودن یا ایشود شدن همه بحث میکنن ، یادمون نره چرا تو مهاجر سرائیم ؟!!!
خلاصه افتاده دست بخش خصوصی و شده 8 لیر و جلوی درب خروجی سالن فرودگاه هم وایساده ، اتوبوسهای بنز نو کولر دار و خیلی مودب ، اتوبوسه نه رانندش و کمکش
ظاهرا تغیرات زیادی در نحوه ارائه خدمات اتوبوسرانی دارن میدن و همگی داره به صورت کارت الکترونیکی میشه- نپرسین خودمم نمیدونم چیه !
آقا اتاپ بلوارم با شبی 130 لیر فعلا تا خونه اجاره کنم
پرواز قراربود بوئینگ MD باشه شد ایرباس310 - خوب بود - هواپیمای افغان با خلبان هندی - میگم خوب بود دیگه بقیشو نپرسین !!
هوا 25 درجه وسط روز شبا هم خنک - هر 100 دلار هم میشه 216 لیر فعلا
مهاجر خانوادگی (F3) ساکن لانگ ایلند نیویورک و به زودی دالاس ، تقاضای اولیه سپتامبر 2002 - صدور ویزا نوامبر 2014
پاسخ
تشکر کنندگان: shandiz ، shadoow ، aghamilad ، sepideh jan ، behnam7 ، فری خانم
خوب دیگه جابجا شدم و یه اپارتمان تو خیابون " بول بول دره سی " پشت تونالی هیملی گرفتم ، مبله ماهانه 850 لیر
کسی که اقامت نداشته باشه و صرفا با همون ویزای توریستی اومده باشه قانونا نمیتونه جائی رو اجاره کنه ، ولی راه داره !!!!
دوچرخه خریدیم برای اقازاده بره کلاساش 150 لیر دست دوم ، ولی در حد نو و مجهز
خط ترک سل گرفتم 49 لیر با 25 لیر شارژ - گوشیهای از ایران آمده تا یکهفته فعالند بعد قفل میشن و باید برید گوشی از خود فروشگاه های اینجا بخرین یا جریمه و مالیات بدین و قفل گوشی رو باز کنید
دیشب رعد وبرق شدیدی بود و بارندگی - هوا محشر بود ولی طرفای ظهر باز گرم میشه تا غروب که هوا خنک
روی اجاره نامه آپارتمان اینترنت گرفتم ماهانه 60 لیر ، قرارداد دوساله - 12 مگ سرعت - دانلود نامحدود از TTNET
حراج تابستون کم کم داره شروع میشه و از اواخر شهریور به اوج خودش میرسه
تا بعد
مهاجر خانوادگی (F3) ساکن لانگ ایلند نیویورک و به زودی دالاس ، تقاضای اولیه سپتامبر 2002 - صدور ویزا نوامبر 2014
پاسخ
تشکر کنندگان: shandiz ، shadoow ، Alireza83 ، behnam7 ، فری خانم
(2014-08-29 ساعت 20:32)amjad نوشته:  خوب دیگه جابجا شدم و یه اپارتمان تو خیابون " بول بول دره سی " پشت تونالی هیملی گرفتم ، مبله ماهانه 850 لیر
کسی که اقامت نداشته باشه و صرفا با همون ویزای توریستی اومده باشه قانونا نمیتونه جائی رو اجاره کنه ، ولی راه داره !!!!
دوچرخه خریدیم برای اقازاده بره کلاساش 150 لیر دست دوم ، ولی در حد نو و مجهز
خط ترک سل گرفتم 49 لیر با 25 لیر شارژ - گوشیهای از ایران آمده تا یکهفته فعالند بعد قفل میشن و باید برید گوشی از خود فروشگاه های اینجا بخرین یا جریمه و مالیات بدین و قفل گوشی رو باز کنید
دیشب رعد وبرق شدیدی بود و بارندگی - هوا محشر بود ولی طرفای ظهر باز گرم میشه تا غروب که هوا خنک
روی اجاره نامه آپارتمان اینترنت گرفتم ماهانه 60 لیر ، قرارداد دوساله - 12 مگ سرعت - دانلود نامحدود از TTNET
حراج تابستون کم کم داره شروع میشه و از اواخر شهریور به اوج خودش میرسه
تا بعد
آقا امجد عزیز
شما اونجا ساکن شدید؟
ما هم باید این کار رو بکنیم یا شرایط شما ویژه س؟
CR1 - مصاحبه اول: 8 ژانویه 2014 آنکارا - مصاحبه دوم: 18 مارچ 2015 آنکارا - اخذ ویزا: 18 مارچ 2015 - مقصد: کالیفرنیا
پاسخ
تشکر کنندگان: amjad
(2014-09-22 ساعت 10:45)فری خانم نوشته:  
(2014-08-29 ساعت 20:32)amjad نوشته:  
آقا امجد عزیز
شما اونجا ساکن شدید؟
شرایط من ویژه نیست ، شرایط پسرم ویژست که بخاطر سربازی داشت ممنوع الخروج میشد !!
فعلا آنکارام تا بعد چی پیش بیاد - کمکی خواستید در خدمتم - البته رایگان !
پاسخ
تشکر کنندگان: فری خانم ، sepideh jan
(2014-09-22 ساعت 11:35)amjad نوشته:  
(2014-09-22 ساعت 10:45)فری خانم نوشته:  
(2014-08-29 ساعت 20:32)amjad نوشته:  
آقا امجد عزیز
شما اونجا ساکن شدید؟
شرایط من ویژه نیست ، شرایط پسرم ویژست که بخاطر سربازی داشت ممنوع الخروج میشد !!
فعلا آنکارام تا بعد چی پیش بیاد - کمکی خواستید در خدمتم - البته رایگان !

بله حالا متوجه شدم. براتون دعا میکنم. انشا اله هر چه زودتر همه چیز به خوبی و خوشی براتون مهیا بشه.
ممنون مزاحمتون میشم. لطف دارید.
پاسخ
تشکر کنندگان: amjad ، sepideh jan ، shadoow ، vania77
سلام من این ماه (نوامبر 2014) رفتم آنکارا برای مصاحبۀ ویزای نامزدی. سعی می‌کنم هرچیزی که به نظرم ممکنه به درد کسی بخوره رو بگم.
نکتۀ اول دربارۀ گرفتن وقت از سفارت آنکاراست که از طریق اینترنت خیلی مشکله (بر خلاف گرفتن وقت اینترنتی از ارمنستان و دوبی). راه حل اینه که از طریق تلفنی که توی ایمیل ها و صفحات وب سفارت برای تماس "از داخل آمریکا" با سفارت آنکارا اعلام شده ، با سفارت تماس بگیرید و وقت بگیرید. نامزد من از آمریکا برای من همین کار رو کرد و خیلی راحت یه وقت برای بیست روز بعد گرفت. ضمناً ممکنه موقعی که تماس میگیرید گوشی رو برندارن یا جواب درستی نگیرید. ناامید نشید و حتماً ادامه بدید و ازشون وقت بگیرید. (ضمناً دقت کنید که مدارکی که پست می‌کنید باید حداقل 15 روز قبل از وقتِ سفارت، به سفارت برسه. پس هول نشید که یهو وقت رو واسه ده پونزده روز بعد بگیرید. آماده کردن مدارک "حداقل" چند روز و پست کردنش هم حداقل سه چهار روز طول می‌کشه. به خاطر همین ما برای 25 روز بعد گرفتیم. ضمناً به محض اینکه اولین ایمیل از آنکارا و کیس نامبر براتون اومد "بدون توجه به اینکه از سفارت وقت گرفتید یا نه" برید پاستور تجریش و واکسناتون رو بزنید چون واکسن ام‌ام‌آر باید حداقل یک ماه قبل از وقت دکترتون تزریق بشه که در جواب آزمایش خون تأثیر نذاره و من چون برای 25 روزبعد وقت گرفتم، پاستور برام نزد و مجبور شدم تو ترکیه کلی بابتش پول بدم. واکسن آبله رو هم ایران نزنید چون درهرصورت تو ترکیه دکتر پدرسوخته به خاطر پول براتون دوباره می‌زنه. خود پاستور تجریش بهتون میگه اینارو. خودشون کامل میدونن)
نکتۀ دوم دربارۀ وقت دکتره. وقت دکتر رو هم نامزد من از طریق تلفن مطب "دکتر اونگان" (که میتونید شماره ش رو از سایت سفارت آنکارا پیدا کنید) از آمریکا خیلی راحت گرفت. منشی هاش انگلیسی بلدند و یه کم هم فارسی بلدند. دقت کنید که اگر چک اف‌بی‌آی براتون لازمه (با توجه به اینکه اگر سربازی رفتید یا شغل در جای حساس دولتی داشتید حتماً "اف‌بی‌آی چک" بهتون می‌خوره و در نتیجه احتمالاً بعد از مصاحبه دیگه توی آنکارا هیچ کاری ندارید و بلافاصله میتونید برگردید ایران) حتماً وقت دکتر رو جوری تعیین کنید که فقط یک یا حداکثر دو روز بین دکتر و سفارت فاصله بیفته . من وقت دکتر رو برای سه روز قبل از سفارت گرفتم و درنتیجه به دلیل پروازهای کم و روزهای خاص پروازی خطوط هوایی هرکاری کردم نتونستم کمتر از هفت روز توی آنکارا بمونم. با هر ایرلاینی می‌رفتم باید هفت روز میموندم. ما زنگ زدیم به دکتر و منشی ش گفت (وقت سفارت دوشنبه بود) روز پنج شنبه برای دکترتون وقت خوبیه. ما به حرفش گوش کردیم درحالی که نباید این کارو میکردیم و جمعه وقت میگرفتیم (چون شنبه هم با اینکه تعطیله پاسخ آزمایشات پزشکی رو میدن). و در نتیجه مجبور شدم هفت روز پول هتل و بلیط بدم و هم وقتم تلف بشه و اعصابم بترکه!
نکتۀ سوم دربارۀ آژانس های هوایی و تور و بلیط هواپیما و رزرو هتله. من به چند تا آژانس هوایی زنگ زدم و از ارزون ترینش به نام "آرشام مهر ایرانیان" سر خ فاطمی پلن اتاق یک تخته در هتل سه ستاره با پرواز ایران ایر رو با کلی چونه زدن، گرفتم برای هفت شب مجموعاً یک میلیون و ششصد و چهل. درحالی که وقتی بیعانه به آژانس دادم و پرینت بلیط رو برام فرستاد دیدم روی بلیط نوشته امیدان پرواز. فهمیدم که یه آژانس دیگه پرواز رو چارتر کرده و بقیه آژانس ها هم مثل دلال از اون میگیرن. سرچ کردم شماره امیدان رو پیدا کردم زنگ زدم پرسیدم فلان هتل با فلان پرواز برای این تاریخ چند؟ بدون چونه گفت یک و پونصد! منم حالم گرفته شد ولی چون بیعانه داده بودم کاری نتونستم بکنم.
نکتۀ چهارم دربارۀ هتله. من چون مجبور شدم زیاد آنکار بمونم، قیمت هتل برام مهم بود و در نتیجه سعی کردم که یه هتل سه ستارۀ خوب گیر بیارم. هتل گلد (طلا) رو انتخاب کردم و با توجه به قیمت نسبتاً پایینش راضی ام ازش. موقعیتش که "فوق العاده عالیه" و پیاده هفت هشت دقیقه تا در سفارت راهه. تا میدون اصلی شهر هم همینطور. رفتار پرسنلش هم بد نیست و صبحانه‌ش هم بد نیست. اتاق هاش و سرویس هاش هم "نسبتاً" تمیز هستن. خلاصه که فکر می‌کنم اگه وضعیت جیبتون خوب نیست این هتل بهترین گزینه باشه. البته اگر سه چهار روز میخواید بمونید و پولش خیلی براتون مسئله ای نیست سعی کنید یه هتل چهارستاره بگیرید چون تفاوتش زیاد نمیشه. سه ستاره زیاد حال نمیده!!
قبل از رفتن هم باید حتماً برید بانک ملی "عوارض خروج از کشور" رو به مبلغ 75000 تومن پرداخت کنید. البته شنیدم که تو فرودگاهم میشه پرداخت کرد. بعدش اگر باز وضع جیبتون خوب نیست برید بانک ملت یا بانک سامان حوالۀ ارز مسافرتی بگیرید. سیصد دلار به قیمت حدود 2800 تومن بهتون میدن که در کل تفاوتش با دلار آزاد میشه جمعاً حدوداً صدوبیست هزار تومن که به نظر من زیادم به یکی دو ساعت علاف شدنش توی بانک نمی‌ارزید. از بانک حواله رو می‌گیرید و توی فرودگاه بعد از تحویل بار و گرفتن کارت پرواز، از کنار کافی شاپ (بعد از گیت نیروی انتظامی) می‌رید طبقۀ پایین باجۀ بانک ملت یا سامان حواله رو می‌دین و سیصد دلارتون رو تحویل می‌گیرین. اونجا از هرکی بپرسید باجۀ بانک ملت یا سامان کجاست می‌دونه.
نکتۀ پنجم اینکه ترک های آنکارا (حتی ایرانی های آنکارا) بسیار فرصت طلب هستند و به راحتی میتونن قیمت هرچیزی رو با شما چندبرابر حساب کنن. حتی توی مک‌دونالدز. تاکسی پارکومتر می‌زنه و شما رو می‌چرخونه و از مسیر دورتر می‌بره تا پول بیشتری بگیره. جاهای شلوغ کیف‌قاپی خیلی زیاده. بعضیا دنبال دردسر هستن توی خیابون. پس به محض اینکه وارد فرودگاه میشید حواستون رو خیلی جمع کنید به همه چیز. راحت مدارکتون یا بارتون دزدیده میشه. من در کل سفر کاملاً هشیار بودم. هیچ چیز مهمی رو توی هتل نذارید چون وقتی نیستید نظافتچی ها میان و اتاق رو تمیز میکنن بدون اینکه متوجه بشید. مدارک مهمتون و پولاتون رو با یه کیف کمری یا گردنی همیشه همراهتون همه جا ببرید. البته خداییش خیلیاشون هم باشخصیت هستن و شبیه اروپایی ها هستن.
نکتۀ ششم اینکه اگر ترکی آذری یا استانبولی بلد نیستید کارتون یه کم سخته چون هیچکس در این شهر انگلیسی بلد نیست. تکرار میکنم تقریباً هیچکس در آنکارا یک کلمه هم انگلیسی بلد نیست. اگر یه کم باعرضه باشید خیلی مهم نیست. با ایما و اشاره و هرجوری شده باید منظورها رو برسونید و کاراتون رو انجام بدید. تقریباً موفق خواهید شد.
نکتۀ هفتم دربارۀ مقدار ارزی که با خودتون میبرید. با توجه به اینکه اکثر هتل ها فقط صبحونه رایگان میدن شما برای هر وعده غذا برای یک نفر به طور متوسط باید 15 لیره بپردازید. که میشه روزی سی لیره. من چون به هیچ موزه و جای توریستی ای سر نزدم و هتلم جای خوبی بود، تقریباً هرجای شهر رفتم پیاده رفتم و درست نمیدونم چطوری میشه از اتوبوس و مترو استفاده کرد و هزینه ش چقدره. تاکسی همه جای شهر هست و با یه دست تکون دادن میتونید تاکسی بگیرید. منتهی تاکسی خیلی گرونه چون بنزین خیلی گرونه. خلاصه شما برای هزینۀ غذا نفری سی لیره ببرید. من برای هفت روز چهارصد لیره و نهصد دلار بردم . چون 52 لیره پول سیمکارت دادم و خرید مختصری کردم و یه سری از هزینه های دکتر رو به لیره پرداخت کردم لیره هام تموم شد ولی چهارصد دلار برگردوندم ایران. ضمناً من میدونستم که اف بی آی چک بهم میخوره و مجبور نمی‌شم هتلم رو پنج روز دیگه تمدید کنم که ویزا بگیرم و پروازم رو جابه جا کنم. اگر ممکنه درجا ویزا بگیرید به نظر من شما هم علاوه بر لیره هزار دلار همراهتون باشه. در ضمن نکتۀ مهم اینکه درصورتی که احتمال داره ویزا بگیرید با آژانستون هماهنگ کنید و پرواز برگشتتون رو باز بذارید که مجبور نشید هزینه کنسلی بدید و متضرر بشید.
بریم سراغ سفرنامه.
خدمتتون عرض شود که من غروب رسیدم فرودگاه آنکارا و خیلی خیلی خلوت بود و بار رو راحت تحویل گرفتم و توی سالن راحت تونستم لیدر تورم رو پیدا کنم و ما رو سوار یه می‌نی‌بوس کرد و برد هتل. البته یه سری اتوبوس شیک جلوی فرودگاه وایساده که روشون بزرگ نوشته هاواش (هاواس) و میتونید سوار اونا بشید و چند لیر کرایه بدید و همه رو می‌رسونه مرکز شهر. راستی وقتی توی تهران لیره می‌خرید یکی دوتا پنجاه لیره ای یا پول خردتر هم بگیرید. اسکناس صد لیره ای خیلی پول درشتیه براشون. حتی پنجاه لیره ای نیز پول درشتیه براشون. خلاصه به اتوبوسه یه صدلیره ای ندین که نتونه بقیه ش رو بده بهتون!!
دکتر و آزمایشات پزشکی:
صبح فرداش ساعت ده و نیم وقت دکتر داشتم که صبح بیدار شدم و زود بلند شدم رفتم مطب رو پیدا کنم. چون توی مهاجرسرا خونده بودم که ساعتش مهم نیست و هرکی زودتر بره دکتر زودتر به کارش رسیدگی میکنن منم ساعت 8 رفتم. ولی هر ساعتی برید مهم نیست منتهی زودتر برید خیلی مطمئن تره و توصیه میکنم اول وقت برید. خلاصه صبح بلند شدم پیاده رفتم سمت پارک قو (کوگولو پارک) که شنیده بودم مطب دکتر اونگان کنار همون پارکه. بلوار اصلی شهر که بیشتر به اتوبان شبیهه تا بلوار، اسمش بلوار آتاتورکه. سفارت آمریکا هم توی همون بلواره. باید از "روبروی" سفارت (یعنی ضلع شرق اتوبان) توی همون آتاتورک 10 دقیقه پیاده یا کمتر از یک دقیقه با ماشین به سمت جنوب حرکت کنید تا به یه پارک نسبتاً کوچیک برسید. نرسیده به پارک یه پاساژ کوچیکه که باید ده متر از کنار باغچه برید توی پیاده رو و همونجا یه نمایندگی هواپیمای ماهان و یه عکاسی میبینید. فکر می‌کنم یه آزمایشگاه به اسم دازن لب (Duzen Lab) یا یه همچین چیزی هم زیر پاساژ کنار باغچه‌س. خلاصه شما باید برید توی پاساژ روبروتون دو تا آسانسوره. یکیش میره طبقات زوج یکی طبقات فرد. باید برید طبقه چهارم. یکی از همون درهای جلوتون توی طبقه چهارم یه اتاق سی متریه که دورش صندلیه و ایرانی ها و گاهی ترک ها نشستن اونجا. وقتی رسیدید برید به منشی توی اتاق کوچکتر پاسپورت و کیس نامبرتون رو بدین. همونجا با وبکم یه عکس ازتون میندازه و منتشر میشینید تا ببرتتون طبقۀ پنجم مطب دکتر. دکترها یک زن و شوهر هستند که خوش اخلاق هستند و فارسی هم کمی بلدند. منشی شون هم انگلیسی بلده و یه کمی فارسی بلده. اونجا یکیشون معاینه تون میکنه و واکسنتون رو میزنه و صدو خورده ای الی چهارصد دلار (به واکسن ها بستگی داره) ازتون نقدی میگیره. من واکسن آبله و ام ام آر زدم با معاینه 230 دلار ازم گرفت. بعد منشی بهتون میگه برو آزماشگاه طبقه بالا. اونا انگلیسی بلدند. اونجا پنجاه دلار میدین و یه آزمایش خون کوچیک میگیرن و یه عکس اشعه ایکس از ریه. معادل این پول ها رو به لیره هم میتونید بهشون بدید و لازم نیست حتماً دلار داشته باشید. منتهی من با دلار راحت تر بودم. بعد دوباره رفتم طبقۀ چهارم پیش منشی گفت فردا ساعت سه ظهر بیا جواب آزمایشاتو بگیر. فرداش هم رفتم پاسپورت رو نشون دادم و گرفتم. یه پاکت دربسته و یه برگ واکسن و یه سی‌دی دربسته حاوی عکس ریه ها. پاکت دربسته رو باید روز مصاحبه ببرید سفارت. سی‌دی و برگ واکسن رو باید تا روز ورود به آمریکا نگه دارید. جفتش رو توی فرودگاه آمریکا ازتون میخوان. سی‌دی و برگ واکسن رو همراهتون "نبرید" سفارت. این از آزمایش پزشکی.
روز مصاحبه.
روز مصاحبه لازم نیست هیچ لباس رسمی خاصی بپوشید. من کت و شلوار و کراوات پوشیدم ولی تقریباً همه با پیرهن مردونه و پولیور یا پالتوی تر و تمیز بودن و زیاد رسمی "نبودن". خانما هم با لباسای تمیز ساده. منتهی من اگر دوباره هم بخوام برم کاملاً رسمی میپوشم چون معتقدم باید بپوشم! خلاصه به هیج وجه جوش لباس رسمی رو نزنید و یه چیز نیمه رسمی تمیز کاملاً کافیه.
من قبل از روز مصاحبه رفتم سفارت رو دیدم و در سفارت رو شناسایی کردم. توی همون بلوار آتاتورک میتونید موقعیتش رو پیدا کنید. توی گوگل سرچ کنید Ankara Amerika Büyükelçiliği نشونتون میده. شما از در غربی باید برید تو که توی یه خیابون کوچیک پشت سفارته و "فکر میکنم" در شمارۀ چهاره و یه تابلوی کوچیک فارسی هم داره که نوشته مهاجرت. موبایل و فلش‌مموری و این چیزها رو نمیذارن ببرید تو و جالبه که ازتون تحویل هم نمی‌گیرن. اکر همراه ندارید یا باید بذارید هتل یا اینکه یه دکه روزنامه‌فروشی جلوی همون در هست که استمون رو مینویسه و ازتون تحویل میگیره براتون نگه می‌داره با هزینۀ پنج لیره!!!! من دادم به همون دکه و بعد از تموم شدن کارم رفتم تحویل گرفتم. خلاصه که اول نگهبان‌ها خیلی دقیق می‌گردنتون و بعد راهتون میدن تو. از در که می‌رین تو همون جلو دو قسمت شده که نوشته مهاجرتی و غیرمهاجرتی. اگر دنبال ویزای نامزدی و ازدواج هستید باید برید قسمت مهاجرتی. همۀ تابلوها به سه زبان انگلیسی و ترکی و فارسی هستند. وارد سالن ویزای مهاجرتی شدم یه خانم پشت میز نشسته بود که باید مثل بانک ازش شماره می‌گرفتم. به سه زبان مسلط بود اما جالبه که ایرانی بود. پرسید مصاحبه فارسی یا انگلیسی؟ گفتم فارسی. اسم هتل و شماره اتاقم هم ازم پرسید و یادداشت کرد! یه شماره داد دستم گفت برو بشین. یه سالن صد متری بود با پونزده تا باجه و کلی صندلی که پر بود کاملاً. هشتاد نود نفر نشسته بودن اونروز از بدشانسی من خیلی خیلی شلوغ بود. صندلی ها همه به طرف دو تا ال سی دی و یه تابلوی الکترونیکی بود که روی تابلو شماره ها و باجه ها با یک صدا اعلام میشد درست مثل بانک. یک ساعت بعد شماره م اعلام شده رفتم پشت باجه یه خانم فقط اصل مدارکم و پاکت گزارش پزشکیم رو تحویل گرفت. یک ساعت دیگه نشستم که دوباره شماره م اعلام شد و رفتم پشت یه باجه دیگه. یه مرد سی و اندی ساله آمریکایی که فارسی رو دقیقاً مثل آلن ایر (سخنگوی و خارجه آمریکا) حرف می‌زد پشت باجه بود. باجه ها توی همون سالن پشت صندلی های انتظار هستن مثل اتاق ملاقات زندان یه شیشه دارن و میشینید پشت شیشه و مصاحبه‌کننده باهاتون حرف میزنه با میکروفون. به من گفت آیا قسم میخوری که فقط حقیقت ها رو بگی؟ گفتم آره. بعد گفت دستت رو بذار رو دستگاه اثر انگشت بده. گذاشتم. تمام مدارکم زیر دستش بود. بین مراجعینی که صدا میکرد چند دقیقه وقف می‌انداخت که مدارک رو مطالعه کنه و از توشون سوال دربیاره از مراجعین بپرسه. معلوم بود مدارک منم خونده بود. اول از زمان و نوع آشنایی من و نامزدم دو تا سوال پرسید. کی و چگونه با هم آشنا شدید؟ یه جواب مختصر دادم. بعد سه چهار تا سوال در مورد نامزدم. شغلش چیه؟ کجا زندگی میکنه؟ الان دانشجوئه یا نه؟ کجا کار میکنه؟ من باز مختصر جواب دادم. بعد گفت سربازیت کجا بوده؟ آیا کار نظامی انجام دادی در سربازی؟ منم باز جواب دادم. بعد درباره شغلم دو تا سوال کرد. کجا کار میکنی؟ نوع کارت چیه؟ تو آمریکا میخوای چیکار کنی؟ میخوای کار جدیدی شروع کنی یا با همون کمپانی خودت کار میکنی؟ منم جواب دادم . مصاحبه در کمتر از سه چهار دقیقه تموم شد. یعنی اول چند تا سوال پرسید بفهمه رابطه سو ری است یا خیر. بعد چند تا سوال پرسید ببینه خودم چجور آدمی هستم و سربازیم چطوری بوده. بعد اون برگه صورتی معروف رو برداشت قسمت "نیازمند مراحل اداری بیشتر" رو علامت زد گفت کار شما یه کم مراحل اداری داره حدوداً چهار ماه طول میشکه! گفتم چهار ماه؟؟؟؟ گفت امیدوارم کمتر بشه. بعد یه برگه داد گفت این حقوقتون در خاک آمریکاست. توش یه سری چیزمیز نوشته درباره حقوق انسانی آدمها در خاک آمریکا و انواع تجاوزها و این چیزا! نصف بیشتر مدارکی که پست کرده بودیم رو هم بهم پس داد گفت اینا اضافیه! خلاصه منم گرفتم اومدم بیرون و الان باید هر هفته سایت رو چک کنم ببینم که اف‌بی‌آی چکم تموم شده یا نه. حدس خودم روی همون سه چهار ماهه! اومدم بیرون و گوشی رو از دکه روزنامه فروشی گرفتم و رفتم پی کارم. ساعت یازده بود و من ساعت هشت و نیم وارد شده بودم. این مراحل اداری و پزشکی و مصاحبه.
در مورد خود شهر هم باید بگم من هیچ کاری نکردم و فقط تمام مدت تو خیابون ها و چند تا پاساژ قدم زدم و یا توی هتل موندم. هوا یه کم از تهران سردتره و خیلی بارون اومد. هم لباس گرم بیارید هم کفش و لباس بارون!
اینجا هم همراه اول با رومینگ کار میکنه هم ایرانسل. من چون برام مهم بود که اینترنت خوب داشته باشه یه سیمکارت دیتا پرسرعت از تورک‌سل گرفتم چهل لیر. یک گیگ هم شارژش کردم به قیمت دوازده لیر. پهنای باندم دوازده مگ بود تو خیابون!
درمورد غذاها باید بگم من چون یه کم بدغذا هستم و چربی مربی نمیخورم یه بار رفتم تو یه رستوران ترکی که یه دونر کباب گرون سفارش دادم که انقدر پر چربی بود و بوی گوسفند میداد که حالم به هم خورد اومدم بیرون و دیگه نرفتم رستوران ترکی!!! همش تو مکدونالدز و برگرکینگ و کی اف سی بودم خلاصه!
یه چهارراه بزرگ مرکز شهر هست (توی همون بلوار آتاتورک) به اسم "کیزیلای" که یکی دوتا مرکز خرید خیلی بزرگ داره و رستوران و بوتیک زیاد داره. از همون کیزیلای که توی بلوار آتاتورک قدم بزنی به سمت سفارت آمریکا (جنوب) کلی بوتیک برندهای معروف هست با قیمت های نسبتاً خوب که برای خرید خیلی خوبه. موازی همین مسیری که گفتم، یه "خیابون پیاده رو" به سمت جنوب هست که کلی دست‌فروش و کافۀ باحال داره که همیشه شلوغه و برای گشتن بد نیست. یه خیابون هم وسط شهر هست به اسم "تونالی" که مثلاً حکم خیابون ولیعصر تهران رو داره و قدم زدن توش لذت بخشه و کافه ها و بوتیک های برندهای خوب رو داره و خیلی باحاله. در کل تمام شهر فقط کافه و رستوران و لباس فروشیه.
کاملاً مشخصه که روی مد گشتن برای ترک ها از نون شب واجب تره. تمام شهر شیک پوش هستن و پالتوها و لباسهای تیره (زمستونی) و کفش های مشکی یا قهوه ای تقریباً یک شکل و شیک تنشونه. طوری که من که اسپورت رنگی لباس می‌پوشیدم دقیقاً تابلو بود که خارجی ام. برخلاف استانبول، در آنکارا شما زیاد توریست نمی‌بینید.
مثل اینکه آنکارا کلی موزه و محل تاریخی (از جمله مقبرۀ آتاتورک) داره که من سراغ هیچکدوم نرفتم و نمیتونم راهنماییتون کنم در این مورد.
من از سوپرمارکت چند تا قوطی آبجو و شکلات و چیپس و این چیزا هم خریدم این چند روز تو هتل مشغول خوردن شدم فقط!! قیمت مواد غذایی تقریباً مثل تهرانه. منتهی شکلات و نوشیدنی های وارداتی خیلی ارزون تر از ایران هستن.
در آخر نکته ای که به نظرم مهمه اینه که پیاده روهای شلوغ کشورهای غربی یک قانون داره که ما توی ایران رعایت نمیکنیم ولی اینجا همه رعایت می‌کنن و مهمه. اونم اینه که توی پیاده رو باید از سمت راست حرکت کرد. درست مثل خیابون. اینجا خیلی از پیاده رو ها شلوغه و همه فقط از سمت راست حرکت میکنن تا توی دست و پای همدیگه نرن.

در کل آنکارا شهر تمیزیه و فکر می‌کنم به کسانی که برای اولین بار میان خوش می‌گذره.
دیگه مطلب خاصی به ذهنم نمی‌رسه. امیدوارم همگی موفق باشید و کارای همه‌تون زود انجام بشه.
پاسخ
تشکر کنندگان: HERMES7 ، Ali/M ، shandiz ، bahars ، itex ، shadoow ، Cheshmberah ، فری خانم ، pablo12 ، rbrb-2015 ، hamid_fs3 ، anahita1361 ، Pargosha ، kasra
چقدر خوب و جامع توضیح دادی اشکان 704
ایشالا که زوده زود کلییر بشی ی ی
همه دوستان موفق باشید و برای موفقیت هم دعا کنیم
ما همه همدردیم Sad
پاسخ
تشکر کنندگان: فری خانم
مرسی از توضیحاتت دوست عزیز خیلی عالی بود ... فقط 1سوال : من بزودی وقت مصاحبه دارم و 15 روز قبل مدارکم رو فرستادم ولی ایمیلی به من و نامزدم نزدن 2:TEB کجاست آیا میشه پول و در خود سفارت داد؟ و اینکه هزینه اش چقدر شده
پاسخ
تشکر کنندگان:
خانم شمیلا، من اخیرا برای نامزدم مبالغ رو پرداخت کردم و وقت گرفتم. نامزدتون میتونن با شماره تلفن 7034392348 تماس بگیرن و اول ازشون انتخاب زبان (ترکی یا انگلیسی) سئوال میشه، بعد ویزای مهاجرتی رو انتخاب میکنن و بعد یکی از گزینه های پیشنهادی "پرداخت هزینه پروسس ویزای نامزدیه" که میتونن مستقیم از اون پرداخت رو انجام بدن. با اینکه ما وکیل داریم و وکیلمون هم آمریکاییه، ولی وقت رو من باید خودم میگرفتم. به هرحال، من شخصا تماس گرفتم، خانمی که جواب داد فوق العاده مودب و وارد به موضوع بود، راهنمایی ام کرد که از طریق وب سایت
www.usvisa-info.com حساب کاربری به نام نامزدم ایجاد کنم و بعد از ساین این کردن هزینه رو با کردیت کارت پرداخت کردم و بعد از پرداخت هزینه تونستم وقت بگیرم. شما اگر الان وقت مصاحبه دارید یعنی مبلغ دویست و خرده ای (الان حضور ذهن ندارم) براتون پرداخت شده و جز هزینه دکتر نیازی به پرداخت پول ندارید.
کلا سفارت به هیچ عنوان مبلغی رو ازتون درخواست و قبول نمیکنه چون قبل از گرفتن وقت مبلغ داده شده.
در مورد پزشک نامزد من در مرکز پزشکی آنکارا مبلغ درخواستی رو پرداخت کرد.
TEB Bank (Türk Ekonomi Bankası بانکی در ترکیه ست که شما میشه هزینه پروسس ویزا رو میشه به اون پرداخت کرد که من بازم تاکیید میکنم بدون پرداخت شما قادر به گرفتن وقت از سفارت نیستید.
سه چهار روز مونده به مصاحبه نامزدم، ایمیلی از سفارت براش اومد که نوشته بود ما آماده مصاحبه هستیم و به فلان تاریخ منتظرت هستیم. زودتر از اون فکر نکنم بهتون ایمیلی داده بشه. جریان اینطور بود که نامزد من در ترکیه این نامه رو دریافت و پرینت کرد.
ما فعلا منتظر کلیر شدن هستیم و امیدوارم کارهای شما هم به خوبی پیش بره.
پاسخ
تشکر کنندگان:
امروز در مورد مدارک و مراحل گرفتن وقت برای ویزای نامزدی براتون مینویسم تا سرفرصت کاملتر بنویسم:
اولین نکته ای که به ذهنم میرسه اینه که حتما با نامزدتون در تمام مراحل همفکری و همراهی کنید و با مراحل آشنا باشید، اینطوری مرحله خیلی آسونتر طی میشه. با جرات میگم بعد از سالها زندگی خارج از ایران و در آمریکا و پر کردن فرمهای متعدد و آشنا بودن با امور اداری در آمریکا، اگر همفکری و کمکهای نامزدم نبود من خیلی جاهابه مشکل بر میخوردم، نامزدم تمام کارهای مربوط به پرکردن فرمهای نامزدی رو شخصا دنبال کرد و کاملا حمایتم کرد.
خوب بریم سر اصل مطلب: بعد از رسیدن نامه دعوت به گرفتن وقت مصاحبه، ما شروع به سرچ در مورد نحوه وقت گرفتن کردیم. شماره تلفنی که در دعوتنامه بود کمک فوق العاده بزرگی بود. با با اینکه ما وکیل داریم و وکیلمون هم آمریکاییه، ولی وقت رو من باید خودم میگرفتم. با شماره تلفن موجود تماس گرفتم و با انتخاب زبان، و آپشن ویزای مهاجرتی با خانمی که فوق العاده مودب و وارد به موضوع بود، صحبت کردم که من رو به وب سایت زیر راهنمایی کرد. در این وب سایت تونستم
www.usvisa-info.com حساب کاربری به نام نامزدم ایجاد کنم و بعد از ساین این کردن هزینه رو با کردیت کارت پرداخت کردم و بعد از پرداخت هزینه تونستم وقت بگیرم. من یکمی در مورد نگهداری مدارک وسواس دارم و از کلیه مدارک اسکرین شات گرفتم و سافت کپی اش رو نگه داشتم ( پرینت واقعا لازم نیست و درختها رو هم نجات میدیم ) در هرصورت داشتن اسکرین شات برای من یکجورهای اطمینان خاطر بود.
وقتی وارد این وب سایت میشید چون ما آنکارا رو انتخاب کرده بودیم ، باید ترکیه رو از لیست کشورها انتخاب میکردیم ( با زبان مورد نظر) بعد هم با انتخاب گزینه "نامزدی برای ایرانیان" –خانم من رو راهنمایی کردن-تونستم حساب کاربری رو ایجاد کردم. بعد از انتخاب زبان و جواب دادن چند گزینه، با کردیت کارت هزینه رو پرداخت کردم (دویست و خرده ای دلار) و بعد تونستم جدولی رو ببینم که وقتهای موجود رو نشون میداد و امکان وقت گرفتن میداد. ما اول استانبول رو برای پیک آپ انتخاب کردیم که بعد با نامزدم به این نتیجه رسیدیم که همون تغییرش بدیم به آنکارا. وگرنه رفتن به آنکارا و بعد به استانبول بدون پاسپورت-پاسپورت دست سفارته- مشکل خواهد بود. تا پیش از انجام مصاحبه شما قادر به ایجاد تغییر مرکز پستی هستید. فقط کافیه با شماره ای که در آمریکا فراهم شده تماس بگیرید.
از وب سایت دکتر هم که وقت میگیرید، میتونید یکی دو روز بعد با شماره تون وارد بشید و کامفرمیشن زمانی تون رو ببینید. برای نامزد من ایمیلی از دکتر نیومد –گرچه گفته بودن میاد- ولی ما از صفحه کامفرمیشن اسکرین شات گرفتیم و نامزدم پرینتش رو همراهش داشت که ظاهرا لازم هم نشده بود.
میتونم بگم که وکیل ما برای مرحله اول عالی عمل کرد اما برای وقت گرفتن و فرم 160 و اینها تقریبا فقط فرمها رو تصحیح کرد، فکر هم میکنم که این روند همه وکیل ها باشه. چون وقت گرفتن و اینها به زمان بندی نامزد شما برمیگرده و برای همین خودمون باید اقدام میکردیم.
در مورد مدارک ما جوری تنظیم کردیم که طبق دستور العمل مدارکمون 15 روز قبل از مصاحبه در سفارت آنکارا باشه.
در مورد مدارک حمایت مالی، دی اچ ال و فدکس به عنوان پستهای سریع به ایران مدرک نمیفرستادن، فقط خود پست آمریکا مدارک رو میفرسته که 6 روز طول میکشید. خلاصه که من مدارک رو برای نامزدم اسکن کردم که پرینتش رو برد و خودم هم مجددا مدارک رو با یک نامه که بارکد 160 و شماره پست مدارکمون از ایران و اطلاعات نامزدم رو به همراه داشت مستقیما به سفارت در آنکارا فرستادم. مدارک مورد نیاز هم فرم 134 هست که باید با نامه از بانک، نامه ای که نشون بده استخدام هستید (شامل مدت زمان استخدام، مبلغ دریافتی، مدت زمانی که پیش بینی میشه در استخدامشون باشید، و ...)، آخرین فیش دریافتی، فدرال تکس، و اگر مورد دیگه ای خواسته شده همراه باشه.
فعلا هم منتظر کلیر شدن هستیم که خدا هم به ما صبر بده هم به شما که میدونم برای همه مون دوری از عزیزمون خیلی سخته.
پاسخ
تشکر کنندگان: shadoow ، Mahanturbo ، فری خانم

کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان