موضوعها: 0
رتبه:
11
0 تشکر در 0 ارسال
سلام به همه دوستان
آخرش نوبت ما هم شد. من الان از هتل آنکارا پلازا با شما در تماس هستم و این مطالب را می نویسم. ما امروز صبح سر ساعت 5:30 به وقت تهران با پرواز ماهان به سمت آنکارا حرکت و ساعت 8:05 به وقت تهران(6:30 به وقت آنکارا) در فرودگاه ترکیه پباده شدم. پرواز بسیار خوب و هوای مسیر آروم بود. پذیرای هواپیما هم خوب بود. فرودگاه آنکار خیلی خلوت ؛پرواز تقریبا شلوغ و عمدتا برای کار ویزا آمده بودند. دمای هوا صبح صفر بود. بعد از انجام کار ویزا و گرفتن چمدانها از فرودگاه خارج شدیم و با اتوبوس EGO 442 به میدان کیزیلای رسیدیم. حدود یکساعت طول کشید بعد هم با تاکسی به هتل آنکارا پلازا رفتیم. 10 لیر تاکسی گرفت و با اینکه آدرس را بهش داده بودم؛ کمی گیج زد تا ما را به هتل رساند ولی من قبلا باهاش طی کرده بود و پول اضافه ندادم. توصیه می کنم حتما آدرس دقیق هتل را داشته باشید و با راننده قیمت را طی کنید. در ضمن اینجا واقعا از نظر زبان انگلیسی تعطیل هستند و اگه ترکی بلد نباشی واقعا کار سخت می گذرد. به هر صورت وارد هتل شدیم خیلی خوب برخورد کردند و طی 10 دقیقه اطاق را تحویل دادند. اطاق خوب بود من پول دو نفر را داده بودم و برای بچه چیزی ندادم. آژانس جزیره بهشت خیلی اصرار داشت من برای بچه پرداخت داشته باشم ولی چون بچه من 9 سالش بود من فقط هزینه خودمان را به آژانس دادم(شبی 92 دلار) و اینجا هم یک تخت اضافه به ما دادند و رایگان بود و پول اضافه نگرفتند. ساعت 9:30 به همان ترتیبی که خانم سایه مسیر را گفته بودند به سمت مطب دکتر رفتیم. ابتدا طبقه چهارم عکس و پاسپورت را دادیم بعد طبقه پنجم آزمایش خون؛ عکس سینه؛ نامه دعوتنامه سفارت و برای هر نفر 47.5 دلار هرینه آزماش پرداخت کردیم و دوباره به طبقه چهارم برگشتیم برای معاینه دکتر. من با صحبت قبلی دوستان انتظار داشتم دکتر به من و همسرم و بچه ام واکسن آبله مرغان بزند(با اینکه همه ما آنرا گرفته بودیم و من تیتر آنرا در پاستور انجام داده بودم) ولی اینطور نشد امروز واقعا مدیکال ما ویژه شد و بسیار خوشحالم. من که داخل رفتم با دکتر با خوش روئی صحبت کردم و به زبان انگلیسی. کار راحتی بود اون هم خیلی خوب برخورد کرد(برخلاف گفته بعضی دوستان) و چون همسر من پزشک بود ما همه واکسن ها را با دقت کامل زده بودیم. بنابراین چیزی نگفت و پس از پایان کار پاسپورت من را داد و من از اطاقش خارج شدم. همین اتفاق نیز برای همسرم افتاد و اون هم واکسنی نگرفت. نوبت به فرزندم رسید چون پنج شنبه ها تست TB انجام نمی دهند؛ انتظار داشتم بگوید بروید و جمعه بیائید ولی با کمال ناباوری گفت چون همسر شما همکار است و پزشک است استثنا برای شما امروز تست TB می زنم و شنبه بیاورید ببینم(یعنی دو روز انتظار) بنابراین تا ظهر کلیه کار ما انجام شد و شنبه ساعت 9 باید فرزندم را ببرم تا محل تست TB را ببیند و پاکت زرد را به ما بدهد. برای معاینه نفری 100 دلار گرفت و برای تست TB هم 45 دلار. که مجموعا مدیکال ما با آزمایش ها برای سه نفر 440 دلار شد. خوب ما تا چهارشنبه هفته بعد که مصاحبه است کاری نداریم و باید آنکارا گردی کنیم. بعد از مصاحبه مجددا نتیجه را برایتان می گویم. فعلا تا بعد....
کیس نامبر: 2013AS4XXX/سفارت : آنکارا/تاريخ مصاحبه : W3 Feb/ایالت انتخابی: میزوری/تاریخ کلیر: june 28/ویزا:15 july/ ورود به آمریکا: 13 آگوست
رتبه:
2
0 تشکر در 0 ارسال
2013-02-16 ساعت 16:05
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-02-16 ساعت 16:12 توسط mreza_ce.)
با سلام و آرزوی بهترینها برای شما دوستان گرامی و همیشه همراه
پدر و مادر من هفته گذشته مصاحبه داشتند و من سعی می کنم در قالب این سفرنامه، اطلاعاتی رودر اختیار دوستان بگذارم، باشد که مفید واقع شود.
پرواز ترکیش و کنسل شدن پرواز مستقیم به آنکارا:
پرواز ما ترکیش ایرلاینز بود که در ابتدا پرواز مستقیم به آنکارا رو گرفتیم، که زمانش خیلی خوب بود، یعنی ساعت 5 صبح به وقت اینجا راه میوفته و 6:30 صبح به وقت آنکارا میرسه. این واقعاً زمان خوبیه، چون میتونید به کار های دکتر و ... برسید و یک روز کامل دارید. قیمت هم نفری 860 هزار تومان. ولی 2 روز مونده به پرواز به ما زنگ زدند و گفتند که پرواز مستقیم کنسل شده و باید یک پرواز غیر مستقیم از استانبول رو انتخاب کنید. منم کلی اعتراض کردم چون گفت که پرواز از استانبول ساعت 10 میرسه آنکارا و ما هم ساعت 10 وقت دکتر داشتیم. هرچی گفتم یه پرواز دیگه که زودتر برسیم نیست می گفتند نه. دیگه با کلی اصرار گفت یک پرواز هست که فاصله زمان رسیدن به استانبول تا پرواز به آنکارا 20 دقیقه است و نمی تونید برسید و یک پرواز روز قبل ساعت 15 هست. منم گفتم نمی خوام چون مجبور میشم یک شب هتل اضافه بگیرم و 5 شنبه تهران کار دارم. خودم رفتم رو سایت چک کردم و دیدم که 4 تا پرواز غیر مستقیم هست. یکیش 8 صبح، یکیش 9 صبح و دو تای دیگه 10 صبح می رسند به آنکارا. زنگ زدم ترکیش و یک خانمی گفت که نخیر اون پرواز ها فرودگاهشون متفاوته و شما نمی تونید از فرودگاه آتاتورک در استانبول برید به یک فرودگاه دیگه ... گفتم مطمئنی خانم ؟ گفت بله. دوباره رو سایت ترکیش چک کردم و دیدم که در آتاتورک میشینه و از همون آتاتورک هم میره آنکارا. دیگه داغ کردم و زنگ زدم با یک خانم دیگه تو ترکیش حرف زدم. اول زیر بار نمی رفت ولی بعد چک کرد و دید حق با منه و برام تغییر داد به 3:30 صبح رفت و 8 صبح رسیدن به آنکارا. یعنی واقعاً کف کردما!!!!
اگر اصرار من نبود و اگر نمی رفتم روی سایت چک کنم، منو الکی مجبور می کردند ساعت 10 برسم آنکارا و برنامه دکترم بهم می ریخت. البته من همون روز که بهم اعلام کردن پرواز مستقیم کنسل شده و پرواز از طریق استانبول ساعت 10 می رسه، زنگ زدم مطب دکتر اونگان و گفتم مشکل خوردیم بابت پرواز. منشی گفت که لطفاً قبل ظهر برسید. منم گفتم که اگر میدونید مشکلی هست من یک روز قبل بیام. اونم گفت که لازم نیست، فقط به محض اینکه رسیدید آنکارا خودتون رو به مطب برسونید.
در مورد خود پرواز باید بگم که هواپیما خوب بود و کاملاً پر بود چون احتمالاً پروازای کنسلی با همین پرواز اومده بودن. وقتی رسیدیم استانبول سریع به سمت ترمینال پرواز های Domestic (داخلی) رفتیم. دو بار از گیت های مختلف سوال کردیم و بعد از اینکه کارت پروازمون رو به آنکارا چک کردند (در تهران برای هر نفر دو کارت پرواز دادند، یکی به استانبول و یکی به آنکارا) می گفتند که برید به ترمینال و بارتون خودش مستقیم میاد آنکارا (به به چه عالی!!). ما هم به سرعت خودمون رو بعد از یک بازرسی بدنی دیگه رسوندیم به گیت. قسمت پرواز داخلی استانبول خیلی شلوغ بود. با اینکه یک ساعت و نیم بین رسیدن و پرواز بعدی ما فاصله بود، دقیقاً وقتی که داشتند سوار اتوبوس به سمت هواپیما می شدند، رسیدیم. یعنی خیلی لب به لب بود و حتی اگر می خواستیم خودمون بارمون رو بگیریم شاید نمی رسیدیم به پرواز. خلاصه رسیدیم آنکارا ولی متأسفانه بارهامون با هواپیمای آنکارا نیومده بود.
نرسیدن چمدان ها به آنکارا:
رفتم قسمت ترکیش و گفتم که بار ها نیومده. تگ های چمدان هارو چک کرد و اول گفت 20 دقیقه صبر کنید، با پرواز بعدی میاد. ما هم چون وقت داشتیم گفتیم که صبر می کنیم. نیم ساعت هم گذشت و بار ها نیومد. رفتم دوباره دفتر و گفتم عجله داریم و باید بریم. کپی پاسم رو گرفت بعلاوه کپی تگ ها و آدرس هتل. یک صفحه پر از شکل انواع چمدان هم جلوم گذاشت و گفت نوع و رنگ هر کدوم از چمدون هارو مشخص کن. بعدش یک رسید داد با یک رفرنس نامبر و گفت تا ظهر بارا میرسه به هتلتون. تا اینجا رو داشته باشید در مورد چمدون ها تا بعد.
تاکسی به سمت مطب دکتر اونگان:
ما یک تاکسی گرفتیم و رفتیم دنبال کار مدیکال به سمت هتل. به راننده گفتم که دکتر اونگان رو می شناسی که گفت نه و آدرس بده. بهش گفتم کنار Kugulu Park (پارک قو) که فوراً شناخت و حدود نیم ساعته رسیدیم اونجا با کرایه 80 لیری (تقریباً 170 هزار تومان!!!). از بلوار آتاترک دور پارک دور زد و ابتدای خیابانTunalı Hilmi (یا انتهای خیابان Iran) پیادمون کرد که از همون ضلع جنوبی پارک رسیدیم به مطب و آزمایشگاه که تابلوی DÜZEN LABORATUVAR به خوبی مشخص هست، یک کتاب فروشی زنجیره ای هم به نام DOST اونجا هست که علامت خوبیه برای پیدا کردن مطب. از درب داخل شدیم و با آسانسو به طبقه 4 پیش منشی دکتر رفتیم که اونجا پاسپورت هارو بعلاوه 2 قطعه عکس ازمون گرفت و سپس به آزمایشگاه در طبقه 5 رفتیم. آزمایشگاه 95 دلار (2X47.5) برای دو نفر ( برای آزمایش خون و X-Ray) گرفت. حدود 30 دقیقه برای کل کار پدر و مادرم طول کشید و مورد خاصی نداشت. بعد رفتیم پایین در مطب دکتر منتظر نشستیم برای معاینه. دیگه اینجا من مطب رو ترک کردم و رفتم به سمت هتل تا اگر چمدان ها رو از فرودگاه آوردند اونجا حاضر باشم. درضمن دکتر 200 دلار از پدر و مادرم گرفته بود، یعنی نفری 100 دلار. ظاهراً هزینه، نفری 70 دلار هست که 30 دلار اضافه رو چون اونجا حاضر نبودم نمیدونم بابت چی گرفته.
هتل آنکارا پلازا و پیدا شدن چمدان ها:
من هتل آنکارا پلازا رو برای 4 شب از تهران رزرو کرده بودم شبی 120 دلار. همونطور که دوستان هم قبلاً گفته بودند هتل خوب و تمیزی هست با پرسنل صمیمی که خیلی کمک می کنند. صبحانه در طبقه 5 با منظره ای زیبا از شهر سرو میشه. کیفیت و تنوع صبحانه هم خیلی خوب بود. در ضمن اینترنت وایرلس هتل کیفیت خوبی داشت و بعد از گرفتن پسوورد از رسپشن به راحتی قابل استفاده بود. محل هتل خیلی نزدیک به هتل ددمان و 15 دقیقه پیاده تا میدان Kizilay که مرکز خرید هست. تا سفارت هم فاصله کمی داره. حدوداً با 15 دقیقه پیاده روی. هتل در قسمت جنوبی خیابان Bestekar واقع شده که خیابان John F. Kennedy رو قطع می کنه. برای رسیدن به Kennedy باید به جنوب Bestekar حرکت کرد و وبعد در خیابان Kennedy به سمت غرب حرکت کرده و پس از رد کردن تقاطع با بولوار آتاتورک، در حالیکه سفارت رو می بینید وارد خیابان Nevzat می شید که در انتهای این خیابون به سمت چپ که می پیچید گیت 4 سفارت معلوم میشه، یعنی همون جایی که صف مهاجرین و غیر مهاجرین تشکیل میشه. یک تابلویی هم روی دیوار هست.
داشتم می گفتم که من ظهر خودمو رسوندم هتل که اگر چمدونارو آوردن تحویل بگیرم. چشتون روز بد نبینه، چمدون ها نیومد که نیومد. دیگه شروع کردم به پیگیری از فرودگاه. یک تلفن روی رسید بود که هی زنگ می زدم و اونم رفرنس نامبر رو می خواست و بعد می گفت که هنوز باراتون پیدا نشده، یک ساعت دیگه زنگ بزن. هی ما زنگ می زدیم، هی میگفت خبری نیست. رسپشن هتل هم هی زنگ می زد و پیگیری می کرد. رسپشن همون اول بهم گفت که تا آخر شب حتماً می رسه، نگران نباش. خلاصه بالاخره ساعت 8 شب زنگ زدم برای چندمین بار به ترکیش و بهم گفن که چمدون ها پیدا شده و در راهه و تا 1-2 ساعت دیگه می رسه هتلتون، که البته بیشتر طول کشید ولی خدا رو شکر رسید. راستی یک سیستم آنلاین روی سایت ترکیش هست که رفرنس نامبر رو میزدم بعلاوه اسم، بعد اطلاعات بار گمشده رو نشون میداد. اولش نوشته بود پیدا نشده و دوباره چک کنید و بعداً می نوشت که پیدا شده و در حال انتقال به محل هست. دستشون درد نکنه واقعاً!!!
دریافت نتیجه مدیکال:
سه روز بعد همونطور که منشی به پدر و مادرم گفته بود ساعت 3 بعد از ظهر رفتیم به مطب برای گرفتن نتیجه مدیکال. منشی نه پاس رو خواست و نه اپلیکنت هارو. من رفتم جلو و گفت فقط اسم هارو بگو. منم گفتم و 2 عدد پاکت قهوه ای رنگ داد که اسم ها با دست روش نوشته شده بود و یک کاغذ سفید بعلاوه یک سی دی بهش منگنه شده بود. گفت کاغذ سفید (که اطلاعات واکسیناسیونه) و سی دی مال خودتونه که باید با خودتون ببرید آمریکا و فقط پاکت رو بدون اینکه درش رو باز کنید تحویل سفارت بدید. همین و بس.
دفتر مرکزی ترکیش ایرلان جهت تعویض بلیط:
در بر گشتن از مطب از بلوار آتاتورک به سمت خیابان کندی حرکت کردیم تا در میان راه به دفتر مرکزی ترکیش ایرلاینز سری بزنیم. در دفتر مرکزی که شماره 211 بلوار آتاتورک بود دو تا کار داشتم. اول در مورد پرواز برگشت سوال کردم که نکنه دوباره کنسل شده باشه که گفتند نه، پرواز سر جاشه. دوم با توجه به اینکه فردا شب ساعت 23:20 به وقت آنکارا به سمت تهران (مستقیماً) پرواز داشتیم، سوال کردم که چجوری فردا باید بلیت پدر و مادرم رو چند روز عقب بندازم (چون ممکن بود یکضرب بگیرند و مجبور بشند که بمونند) خانمه هم توضیح داد که قاعدتاً تا امشب باید به ما خبر بدید ولی صبح اول وقت هم اشکال نداره. گفتم باباجون اینا مصاحبه دارند و ممکنه تا ظهر معلوم نشه موندنی هستن. خانومه یک تلفن داد و گفت به محض معلوم شدن، حداقل زنگ بزن و بعد جهت پرداخت جریمه و تعویض بلیط بیا اینجا. گفت نفری 50 یور باید بدید که من بهش گفتم دفتر تهران به من گفتند 50 دلار (در بلیط هم درج شده بود) که دوباره چک کرد و عذر خواهی هم کرد.
روز مصاحبه:
روز مصاحبه صبح ساعت 7:15 صبح تقریباً دم گیت 4 سفارت بودیم. از هتل تا سفارت با ماشین 5 دقیقه راه بود. هنوز هیچ کس نیومده بود و نگاهبانی که اونجا بود از ما خواست که روبروی سفارت، در یک محوطه ای که یک دکه هم توش بود منتظر باشیم (نه جلوی در). کم کم افراد دیگه هم اومدند همونجا یک صفی تشکیل شد. حدود 20 دقیقه به 8 جلوی درب سفارت یک زنجیری برای جدا کردن صف مهاجرتی و غیر مهاجرتی ها کشیدند و از مهاجرتی ها خواستند که یک صف اونجا تشکیل بدند. پدر و مادر من هم رفتند و اول صف بودند. با توجه به اتفاقی که متأسفانه چند هفته پیش رخ داده بود، نگهبان ها خیلی مراقب بودند و از دور از همه می خواستند که کت یا مانتو شونو باز کنند تا بررسی کنند ببینند چیزی مخفی نکرده باشند. کلاً تدابیر امنیتی رو بالا برده بودند. پلیس هم در خیابان های اطراف مستقر بود. خلاصه پدر و مادرم داخل شدند و من هم بر گشتم هتل. ساعت 10:15 برگشتم دم سفارت تا اگر اومدند بیرون و ویزای یکضرب گرفتند، سریع بریم ترکیش برای به تعویق انداختن بلیت ها. تو اون فرصت با چند تا از هم وطنان عزیز صحبت کردیم. همه از این سیستم که مجبور بودند در آنکارا بمونند برای گرفتن ویزا ناراضی بودند. مثلاً خانمی می گفت که الآن چندین روزه که منتظر ویزاست و بیش از چند ملیون هزینه هتل داده و هنوز خبری نیست (البته کیسشون لاتاری نبود). ایشون می گفتند که 2 بار تا حالا زمان پرواز رو به تعویق انداختند. ظاهراً پرواز ماهان بار اول جریمه میگیره، دفعه دوم جریمه نمی گیره ولی بار سوم دوباره جریمه می گیره. بعد از کمی گپ و گفت و گو حدود ساعت 11:45 پدر و مادرم خوشحال و خندان اومدند بیرون.
همه مراحل خیلی خوب و مرتب انجام شده بود. یک شماره گرفته بودند و پس از تعیین زبان مصاحبه (فارسی) مدارک رو تحویل داده بودند. در مرحله بعدی از مادرم سوال شده بود که چرا در قسمت سابقه کاری چیزی ننوشتید. مادرم چون بیش از 10 ساله که بازنشست شده من داخل فرمها در قسمت شغل در 10 سال اخیر N/A نوشته بودم و شغل رو هم بازنشسته درج کردم. مادرم هم همین نکته رو گفته بود که اینجا نوشتید در 10 سال گذشته که من در 10 سال گذشته کار نمی کردم، ایشون هم گفته آهان پس من به آفیسر اطلاع میدم. در مرحله بعدی انگشت نگاری و مرحله بعدش هزینه رو که 2 تا 330 دلار بوده پرداخت کرده بودند (روز قبل یک 100 دلاری بردم صرافی و ازش 5 تا 20 دلاری گرفتم که برای پرداخت مشکلی نباشه). بعد منتظر بودند تا نوبت به مصاحبه رسیده. آفیسر یک مرد جوان بوده که ضاهراً ریش هم داشته. مادر و پدرم خیلی ازش تعریف کردند و می گفتند که واقعاً انسان با شخصیت و مودبی بوده و همینطور خیلی صمیمی، فارسی رو هم خیلی خوب و روان صحبت می کرده. خلاصه حسابی از اخلاق و رفتار آفیسر جوان خوششون اومده بود، همینطور بقیه پرسنل سفارت. چند سوال معمولی ازشون کرده بود مثل علت مهاجرت و ... که جواب دادند. در ضمن از پدرم درخواست مدرکی برای وضعیت سربازی کرده بودند که ایشون هم ترجمه کارت معافیت خیلی قدیمیش رو ارائه میده و آفیسر هم قبول می کنند. جهت تمکن مالی هم، از بانک گواهی انگلیسی در یافت کرده بودیم که مشکلی نبود. در نهایت هم آفیسر میگه که شما واجد شرایط دریافت ویزا هستید و حدود 4 هفته دیگه به سایت سر بزنید و سپس یک نفر با پاسپورت ها جهت دریافت ویزا بیاد اینجا. خلاصه اینکه برگه صورتی گرفتند و در اون مشخص شده که به سایت مراجعه کنید و در مدارک مورد نیاز، فقط پاسپورت و رسید پستی (CSC) علامت خورده که باید همراه داشته باشند (خدارو شکر).
با توجه به برگه صورتی دیگه احتیاج به تعویض بلیت ها نبود و با من به تهران برگشتند. پرواز برگشت مستقیم به تهران بود و خیلی خوب بود. فرودگاه واقعاً خلوت و پرواز خیلی خالی بود و حدود 20-30 نفر داخل هواپیما بودند. ساعت حرکت 23:20 بود که کمتر از 2 ساعت و نیم به تهران رسیدیم.
در انتها چند نکته که به نظرم می رسه مفیده رو عرض می کنم:
- پرواز غیر مستقیم به آنکارا جالب نیست، ممکنه به پرواز دوم نرسید و اگر هم خیلی فاصله بین دو پرواز باشه خسته می شید. درضمن مشکلاتی مثل نیامدن چمدان ها که برای ما پیش اومد هم ممکنه اتفاق بیوفته.
- تنها 2 روز مونده به پرواز رفت به آنکارا، ترکیش به ما خبر داد که پرواز مستقیم کنسل شده و این خیلی بد بود. خیلی به ترکیش ایر لاین اطمینان نکنید و در مورد تغییر پرواز حتماً خودتون از طریق سایت، پرواز های موجود رو چک کنید.
- کیفیت پرواز های ترکیش خیلی خوب بود ولی شاید ایران ایر و ماهان هم دست کمی نداشته باشند، فقط مشکلشون محدودیت زمان های پروازه.
- پروسه مدیکال خیلی خوب و روانه، پرسنل مطب و دکتر همه خوب هستند و جای هیچ نگرانی نیست، فقط داشتن کارت واکسن بین المللی کامل خیلی مهمه.
- مصاحبه بسیار مرتب هست و پرسنل و آفیسر های سفارت خیلی صمیمی هستند و از برنامه منظمی پیروی می کنند. پس در این قسمت هم هیچ جای نگرانی نیست. فقط دقت کنید که نقص مدارک نداشته باشید که باعث اتلاف وقت و هزینه میشه و همه چیز رو با صداقت کامل بیان کنید.
- مدارک اصلی مورد نیاز: پاسپورتها، شناسنامه ها، عقد نامه، کارت ملی ظاهراً نیاز نیست (از ما که نخواستند)، کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان، آخرین مدرک تحصیلی فرد برنده، مدارک مالی (گواهی سپرده به زبان انگلیسی، که مستقیماً خود بانک ها ارائه می دهند)، رسید پست (جهت پیک آپ پاسپورت ها)، گزارش مدیکال (پاکت قهوه ای رنگ دریافت شده از مطب دکتر)، هزینه ویزا (نفری 330 دلار، که باید پول خرد همراه داشته باشید)، فرم های آپدیت شده (در صورت تغییر و یا اشتباه در اطلاعات داده شده).
من خودم ویزا نگرفتم ولی در تمامی مراحل، پدر و مادرم رو همراهی کردم و در این متن سعی کردم کمی از تجربیات بدست آمده رو عرض کنم. امیدوارم یک روز هم قسمت خودم بشه و همینطور قسمت همه دوستانی که آگاهانه و با برنامه دوست دارند مهاجرت کنند. در پایان جا داره از مدیران سایت و همه دوستانی که در این راه همراه و راهنمای من بودند تشکر کنم، که بی شک بدون وجود آنها گذراندن تمامی این مراحل بسیار دشوار بود.
با آرزوی پیروزی و تندرستی برای همه عزیزان.
رتبه:
21
0 تشکر در 0 ارسال
این سفرنامه که می خونید مربوط به بخش پایانی از سلسله سفرها ی ما به ترکیه ست!جهت گرفتن ویزا....
ما پروازمون با آسمان از تهران به طرف استانبول بود.
درواقع چون ما سری پیش به آنکارا رفته بودیم این بار تصمیم گرفتیم مقصد اصلی رو استانبول قرار بدیم و فقط یه روز برای تحویل پاسپورت ها بریم انکارا.
ما به وقت محلی ساعت 2 صبح روز یکشنبه رسیدیم و در هتل گلدن هیل که یه هتل 4ستاره ست اقامت کردیم.این هتل از چند جهت خیلی خوب بود.
علاوه بر اینکه هتل تمیز و زیبایی بود و کارمندهای مهربونی داشت یکی از دفاتر پست pttهم دقیقا دیوار به دیوار هتل بود و این برای دوستانی که بعد از 19دسامبر مصاحبه داشتن یا دریافت ویزا بسیار عالیه.
از طرفی به ایستگاه مترو و تراموا بسیار نزدیک بود و کلا حتی ما یه بارم احتیاج به تاکسی سوار شدن نداشتیم....
بعد از رسیدن و یه استراحت کوتاه با همسرم رفتیم استانبول گردی و من شخصا از اینکه این بار به جای آنکارا استانبول رفتیم بسیار خوشحاااااااااااااااالم.چون واقعا این شهر زیبااااااااااااااا و بی نظیر.هتل ما در خیابون findikzade قرار داشت و با تراموا 6تا ایستگاه تا منطقه ی دیدنی استانبول راه بود ایستگاه soltanahmet برای مسجد ایاصوفیه و کلا یه منطقه ی دیدنی... و ایستگاه kabatasبرای رفتن به میدون تکسیم و خیابان استقلال....
حدود ساعت شب10 ما با مترو aksaray رفتیم ترمینال( اونجا به ترمیتال می گن otogar)
داخل ترمینال شرکت های مختلفی هستن که اسامی متفاوتی دارن و به تمام جاهای ترکیه اتوبوس داره ما از شرکت METROاستفاده کردیم و برای 11.30شب به انکارا بلیط گرفتیم و واسه برگشتم با اتوبوس 2بعدازظهر .
که شد رفت و برگشت نفری90لیر....(هرمسیر45تا)
یه نکته بگم:حتما بلیطتون و رفت و برگشت بگیرید چون وقت صدور بلیط ازتون پاسپورت می خوان و از اون طرف چون پاس ندارید اگه اول نگیرید دچار دردسر میشید...
ساعت 6 صبح رسیدیم آنکارا اتوبوسا بسیااااااااااااار راحت و شیک و با امکانات هستن و ما سفر خوشی داشتیم....
داخل اتوگار انکارا خیلی بزرگه و از در خروجیه 18 که بیاید بیرون روبهروتون ایستگاه اتوبوسای رایگان که تا الوس و کیزیلای میرن ما الوس پیاده شدیم و رفتیم هتل قبلیمون تو انکارا و اونام با روی خوش پذیرفتن که ما تو لابی استراحت کنیم و بهمون چای و صبحونه دادن!!!
سفارت....
صبح روز دوشنبه10.35جلوی در سفارت بودم.توی یه صف مثل روز مصاحبه دونه دونه چک می کرد و می ذاشت برید تو دوتا نکته.
اگر بعد از 19دسامبر باشین و در ptt ثبت نام نکرده باشید نمی ذارن برید تو حواستون باشه...
قبل 19 دسامبر هم اصلا pttقبول نمی کنه و بی خود به خودتون زحمت ندید....واسه ثبت نام.
بقیه ش خیلی راحت بود رفتم تو برگه ی آبی و چک کرد و بهم داد با برگه ی upsپر کردم و آدرس هتل و تو استانبول نوشتم
و با پاس پورتا تحویل دادم و تمام!
ساعت 2 هم برگشتیم استانبول و9 شب هم رسیدسم... فرداش رفتیم دور زدیم و الکی تو لابی نشستیم چهارشنبه رو تو هتل بودیم و 5شنبه حدودا ساعت11 صبح ups و پاس هارو تحویل داد و ما واسه 10شب روز 5شنیه بلیط برگشتمون بود که البته عوض کرده بودما در واقع روز قبلش بود بلیطمون....!
واقعا روز شیرینی بود آرزو می کنم تکتکتون حسش کنید چندتا نکته بگم فقط.
1-شما حتما 3روز کاری و حساب کنید واسه استانبول البته به غیر از دوشنبه بلیط یه شنه به 5شنبه شب عالیه....
2-پول کافی ببرید چون اگه پولتون تموم شه به این راحتیا نمیتونن واستون پول بفرستن.
3-سعی کنید از سفرتون لذت ببرید و هی به خودتون استرس وارد نکنید.
4-اگر تو هتل نبودید و یوپی اس اومد پاس هاتون و می بره به یوپی اس مرکزی در محله ی zeytonburno شما واسه رسیدن به اونجا با تراموا ی که از کاباتاش به سمت زیتونبورنو میره باید برید و دو ایستگاه قبل زیتونبورنو پیاده شید...
امیدوارم موفق باشید و این سفرنامه به دردتون بخوره....
2013as14xx،آنکارا، مصاحبه: دسامبر، سفرنامه کلیرنس:12بهمن(57روز)
ویزا
رتبه:
20
0 تشکر در 0 ارسال
2013-02-19 ساعت 16:01
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-02-19 ساعت 16:07 توسط bardia9.)
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههوووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووواااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
خدایا شکرت یک ضرب گرفتم من امروز...
عمو سعید گرقتم شما رفتید درجا من رفتم مصاحبه...
برگردم ایران کامل سقرناممو مینویسم از همه ممنون خیلی تو این مدت به من کمک کردین.
امیر مهاجر.عسل 1907.مهدی.عمو سعید و همه دوستان که الان اسمشون یادم نیست...
2013AS3XXX افراد كيس : تنها كنسولگري : انكارا تاريخ مصاحبه : هفته سوم فوريه
رتبه:
11
0 تشکر در 0 ارسال
سلام دوباره به دوستان
خوب قسمت دوم سفرنامه را برایتان می نویسم. قسمت سوم هم بعد مصاحبه فرا می نویسم. در قسمت دوم در مورد آنکارا و گشت و گذار و خرید و خوردنیها می باشد. در ابتدا برای کسانی که هنوز نیامده اند می نویسم که به لطف کاهش ارزش پول ملی؛ اینجا واقعا هزینه ها بالا است به پول خودشان شاید و یا درست بگم قطعا هزینه ها کم است چون یک دلار با 1.77 لیر برابری می کند ولی برای ما با 3700 تومان. پس فاصله خیلی زیاد است. یک بطری یک لیتری آب در تهران زیر 1000 است و اینجا دو لیر است یعنی 4000 تومان. یک غذای ساده در فست فودها مثل کینک برگر؛ KFC؛ پیتزا هات و... برای هر نفر حداقل 30 تا 40 هزار تومان در می آید و حجمش نیز کم است. غذاهای خودشان از نظر قدیمتی کمی کمتر است ولی باز حجمش کم و شاید بیشتر موارد کبابی آن به عادت ما نزدیک باشد. در کل متاسفانه هزینه ها بالاست ولی چاره ای نیست. غیر از فست فوت؛ کباب دونر؛ کوفته(شبیه کباب تابه ای خومان)؛ اسکندر کباب و موارد مشابه است. اینجا زبان و نوشته ها همه ترکی است و در منوی غذا هم ترکی نوشته اند البته در زبانشان لغت فارسی زیاد دارند. به شدت بر زبان خودشان تعصب دارند. جالبه انگلیسی می پرسی یا نمی فهمند و اگه فهمیدند ترکی جواب می دهند. این چند روزه ما بجای آنکه انگلیسی تمرین کنیم. بیشتر ترکی یاد گرفتیم. خوب این هم یک تجریه است ولی در کل آدمان خوبی هستند و شهر تا حدود زیادی برای توریست امن است(بر خلاف استانبول).
راستی در خیابان هتل الیت و بالای آن دوستان گفته بودند که یک رستوران باربیکیور مرغ است ما دو نوبت اونجا رفتیم. فضای کوچکی است ولی قیمتش مناسب است رفتار پرسنل خوب است و غذای مرغشان خوب بود. در انجا من یکی از دانشجویان ایرانی را دیدم که با هم صحبت کردیم و من گفتم خیلی قیمت لباس ها در فروشگاهها بالاست و با اینکه تا 70% هم تخفیف خورده ولی هنوز برای پول ما گران است. او گفت در اطراف کزیلای خیلی کم میتونی خرید کنی بهتر به outlet ها بروی آنجا مناسب است و به من آنکارا فروم را معرفی کرد. من شب در هتل و در سایت ego آدرس آنکارا فروم را زدم و دیدنم اتوبوس 263 را معرفی کرد با این خط در اول خیابان مشروطیت و با نفری 2 لیر می توانید به آجا بروید قیمت ها مناسب بود و ما توانستیم خرید کنیم و رستورانهای زیادی هم داره و قیمت آنها نیز خوب بود و بعد هم با همین اتوبوس برگشتیم. فقط دو نکته داره خط 263 هم نوعی بلیطی داره و هم پولی. اگه بلیط ندارید حتما باید نوع پولی را سوار شوید( نوع پولی یک فرد در وسط اتوبوس نشسته است و حساب می کند). نکته دوم در مسیر برگشت میدان کیزیلای پیاده شوید چون اگه مثل ما فکر کنید که بعد کیزیلای به مشروطیت می رود اشتباه کردید حدود نیم ساعت دور آنکارا خواهید گشت و سپس به خیابان مشروطیت می رسید و خیلی خسته خواهید شد. در زیر ایستگاه مترو میدان کزیلای هم کلی فروشگاه است که قیمتشان تقریبا خوب است. توجه داشته باشید اینجا صرافی ها روز شنبه تا ظهر باز هستند و روز یکشنبه هم تعطیل هستند. در ضمن روز شنبه هم قیمت تبدیلشان نسبت به روزهای دیگر بازتر است و بهتر است به غیر این دو روز تبدیل پولی انجام دهید. مقبره آتاترک هم رفتیم با متروی سبز و نفری 1.75 لیر. برای بچه ها هم نیازی به پول نیست. ایستگاه سوم(تانگودان) پیدا می شوید و کمی آنطرفتر قرار دارد. جالب بود و یک موزه هم داره که بد نیست ببینید.
فردا مصاحبه داریم. امروز هوا کمی بهتر بود روزهای قبل که خیلی سرد بود و به دوستانی که تا قبل عید می آید حتما لباس گرم؛ خصوصا کاپیشن گرم؛ شال و شلوار گرم همراه داشته باشند. اینجا بادهای سردی می وزد و اگر لباس گرم نداشته باشی در هتل باید بمانی. خصوصا کسانی که بچه کوچک دارند. در ضمن به نظر من داشتن اینترنت مناسب در هتل واقعا ضروری است ما به لطف اینترنت این هتل آنکارا پلازا بعدظهرها کلی چت تصویری با ایران انجام دادیم و اگر تلفن شما نرم افزار وایبر(viber) داشته باشد به راحتی و بدونه هزینه می توانید با ایران صحبت کنید. هزینه رومینگ ایرانسل وحشتناک است. با تماس با ایران دقیقه ای 12000 تومان کم می کند و اگر پیام کوتاه بفرسید 1460 حساب می کند. بقیه سفرنامه را بعد مصاحبه می نویسم. فعلا تا بعد....
کیس نامبر: 2013AS4XXX/سفارت : آنکارا/تاريخ مصاحبه : W3 Feb/ایالت انتخابی: میزوری/تاریخ کلیر: june 28/ویزا:15 july/ ورود به آمریکا: 13 آگوست
رتبه:
7
0 تشکر در 0 ارسال
2013-02-19 ساعت 20:29
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-02-19 ساعت 20:35 توسط victorygo.)
سلام به همه گي
بچه هااااا منم يك ضرب گرفتم :-) امروز من، برديا و مرغ دريايي همه گي سفيد گرفتيم به علاوه يه خانم مجرد ديگه كه مطمئن نيستم كيس لاتري بودن
همه گي هم با يه خانم مصاحبه داشتيم
به زودي با سفرنامه در خدمتتون هستم
ولي الان فقط دو تا نكته كوچيك بگم، اول اينكه به نظر من اصلا سيم كارت نخرين و نيارين، اينجا كارت تلفن هاي آبي رنگي تو همه سوپرماركت ها هست كه ٤.٥ ليره و ميشه باهاش ٥ دقيقه صحبت كرد، داخل هتل باجه هاي تلفن عمومي مانند وجود داره كه مثلا ميتونين به همه يه تك زنگ بزنين و شماره هتل رو بدين تا تماس بگيرن و يا چند تا كارت بخرين و مفصل صحبت كنين.
دوم اينكه، ديشب كه شب قبل مصاحبه ام بود من از استرس نخوابيدم و واقعا اين چند روز نگران بودم ولي امروز كه رفتم اونجا، شايد باورتون نشه ولي قشنگ به آسونيه انجام يه كار بانكيه، يعني گرفتن حواله ارز از شعب بانك ملت به مراتب از مصاحبه سخت تر بود :دي
ما ديشب با برديا و مرغ دريايي محيط مصاحبه رو شبيه سازي كرديم، يكي مون مصاحبه ميشد، يكي يه شيشه نگه ميداشت جلوش و نفر بعدي نقش افيسر رو ايفا ميكرد و سوال هايي كه قبلا پرسيده شده و عمو سعيد گل تو امضاشون گذاشتن رو ميپرسيد ازمون، كه همين كلي از استرس همه گي كم كرد
عمو سعيد رو هم ديديم كه باعث دل گرمي بود
به اميد موفقيت همتون
كيس نامبر:2013AS4xxx
کنسولگری: Ankara
مصاحبه: هفته سوم فوریه
دریافت ویزا: یک ضرب
لینک سفرنامه
رتبه:
11
0 تشکر در 0 ارسال
2013-02-20 ساعت 14:56
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-02-20 ساعت 19:11 توسط mohammad_r.)
خوب دوستان ما هم امروز مصاحبه داشتيم. شرايط كار و ورود به سفارت همانطور است كه دوستان گفتند. ما برگه صورتي گرفتيم و بايد منتظر اعلام نتيجه باشيم. سفارت شلوغ بود ولي تعداد كيس هاي توريستي ترك زیاد بود. مورد لاتاري 7يا 8 مورد بيشتر نبودند. اين هم قسمت آخر سفرنامه ما. به امید کلیر سریعتر همه دوستان گل
رتبه:
4
0 تشکر در 0 ارسال
2013-02-22 ساعت 01:47
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-02-22 ساعت 21:47 توسط pooyash.)
سلام به همهٔ دوستان مهاجرسرا
مصاحبهٔ ما هم در چهار شنبهٔ بارانی آنکارا انجام شد. صبح کم کم سفارت شلوغ شد و تقریبأ حدود ساعت دوازده شمارهٔ ما رو برای مصاحبه اعلام کردن. من برندهٔ اصلی هستم که هم کارم غیر دولتی و آزاده و هم از سربازی معاف شدهام. همسرم هم کارش خصوصیه، با تمام این اوصاف خانم آفیسر بهمون برگه صورتی داد و گفت شما واجد شرایط هستید، از چهار تا شش هفتهٔ دیگه سایت رو چک کنید! راستش امیدوار بودیم برگه سفید بگیریم، اما هیچ کدوم از زوجها سفید نگرفتیم.
تنها مدرکی که از ما خواستن یه کپی دیگه از عقد ناممون بود که خودمون کم فرستاده بودیم و تنها سوالاتی که ازمون پرسید درباره شغل جفتمون و علت معافیت من از سربازی بود.
ما هتل ددمان هستیم، امشب اینجا خانواده ای رو دیدیم که هفتهٔ دیگه وقت مصاحبه داشتند، امروز هم کارهای مدیکالشون رو انجام دادن ولی متأسفانه امروز از طرف سفارت براشون ایمیل اومده که وقت مصاحبشون به مارچ تغییر داده شده!!! این بندگان خدا و دیگر افرادی که اتفاق مشابه براشون پیش اومده در شرایط شوک و سردرگمی بدی به سر میبرن.
کیس نامبر: 2013AS39##، دو نفر، رویت قبولی: 1 می 2012 ، ارسال فرمها : 20 می با آرامکس، مصاحبه: w3 فوریه، آنکارا، برگه صورتی,کلیر ۸ می
رتبه:
9
0 تشکر در 0 ارسال
باعرض سلام و درود به همه مهاجری های عزیز ..
بنا به پیشبینی ها قبل امروز میخواستم سفر ناممو بنویسم که متاسفانه فقط 1روز بعد از اقامتم توی انکارا یه ایمیل کذایی دریافت کردم که به دلیل وقایع غیر منتظره 1 هفته مصاحبم افتاد عقب و خلاصه سبک سنگین کردم دیدم به صرفه نیست بمونم و بعد مدیکال برگشتم وطن.
من بعد مصاحبه حتمن سفر نامه کاملمو مینویسم اما یه نکته هست که بگم و اونم اینه که من بر خلاف 99 درصد باقیه تو ایران کارت واکسن نگرفتم و ترجیح دادم که اونجا واکسنامو کامل بزنم و به نظر خودم هم بهتر بود چون بعد تست انتی بادی خودشون تشخیص میدن چه واکسنایی نیازه و میزنن من خانمی رو دیدم که جر و بحث راه انداخته بود که من فلان واکسنو قبلن زدم چرا الان به من زدید و خانم دکتر هرچی میگفت که تو آنتی بادی شما نشون نداد باز این خانم ول کن معامله نبود و کلی هم وقت مارو گرفت............. بگذریم .......
به هرحال به من 4 تا واکسن تزریق شد اگه اشتباه نکنم سرخک.آبله.دیفتری.کزاز بود و 330 دلار هم هزینم شد که در مقایسه با نفراتی که اونجا دیدم فقط 100 دلار بیشتر شد که اونم به نظرم منطقیه چون برای تهیه کارت واکسیناسون از ایران تا اونجایی که میدونم 330 هزار تومن هزینشه حالا شایدم من اشتباه میکنم..... به هر حال میخواستم تجربو بگم چون میدونم که با بقیه فرق داره و اکثرا با کارت میان خلاصه اینم یه راهشه....موفق باشین ... و در اخر خدا به همه اونایی که مصاحبشون عقب افتاد صبر بده ...تا بعد بدروود...
شماره کیس:2013AS36XX/تاریخ رویت قبولی:2012 May/کنسولگری:Ankara
مصاحبه:march / نتیجه مصاحبه:برگه صورتی.تاريخ کلير شدن برابر با سالگرد قبولى