موضوعها: 0
رتبه:
2
0 تشکر در 0 ارسال
سلام دوستان من جمعه اومدم San francisco چون تو california زياد دوست دارم فعلا يكس از دوستان كه ميشه گفت ٣٠-٤٠ ساله اينجاست به من خونه داده تا جا بيفتم .
فرودگاه بايد حواستون باشه برين قسمت New immigrte و حدود ١-٢ ساعت طول ميكشه البته بستگي به نوبت داره من رسيدم كلا 7 نفر بودن جلوم هيچ ايراني نبود ١-٢ ساعت طول كشيد تا يه اثر انگشت بزنم و اينا و تمام تازه من ادرس رو هم عوض كردم كلا ١٠-١٥ دقيقه طول ميكشه . لازم به توضيحه من با امارات اومدم تازه فرست كلاس گرفتم چون با امارات زياد مسافرت ميكردم حدود ٢٠ ميل آب خورد ولي تا ميتونين با امارات نياين واقعا افتضاحه تازه من فرست بودم از صدايه جيغ و داد بچه هندي و پاكستاني ها نتونستم بخوابم هر كاري كردم تو ١٤-١٥ ساعت پرواز ١ ساعتم خوابم نبرد . چند تا خانوم ايراني هم بودن كه از تهران با هم بوديم اونا كلاسه معمولي بودن كه همه ميناليدن از بويه بده هندي ها كه شما باورتون نميشه با چه وضعيتي ميان كلا اگه قرص خواب دارين ٢-٣ تا همراه داشته باشين وگرنه غيره قابله تحمله مخصوصا كلاسه معمولي . اگه با كلاسه معمولي مياين حتما صندلي رو به راهرو بگيرين كه بتونين راحت پاشين البته اين رو يه خانوم بهم گفت چون حالا من اون جلو مشكلي نداشتم ولي واقعا اين خانومايه هندي خيلي كثيف هستند شايد ٢٠٪ شون تميزن و مت حتا تو فرست احساسه بويه بده بدن افرادي كه تو كلاسه معمولي نشستن را ميفهميدم چه برسه به ،..... يه نكته ديگه اينكه اگه اينجا دوست و آشنا ندارين واقعا سخته اولش من حدوده ٥ سال آلمان بودم و از اونجا هر جايه اروپا رفتم به اين سختي نيست كه اينجا كسي رو نداشته باشين خواهشا اگه مياين واقعا با برنامه ريزي كامل وارد بشين وگرنه براتون خيلي سخته . كلاس زبان خيلي گرونه من انگليسيم بد نيست ولي آلمانيم بهتره كه اينجا هيچ كس بلد نيست بر خلافه اروپا من تعيين سطح دادم يكي از انستتيو هاي معروف Caplan چون ٧-٨ سال پيش toffel گرفته بودم intermediate قبول شدم و هزينش برايه ١٥-١٦ ساعت در هفته يعني ٥ روز هست ٦٣٠$ كه خيلي زياده چندتا ديگه هم رفتم قبلش ديدم شايد از Caplan ًكه بهترين هست در آمريكا ٥٠-٦٠ دلار همش پايين تره كه ديگه قيدش زدم رفتم همون caplan يه چيزه ديگه رسيدين برين bank of america ًحساب باز كنين چون تو ٥٠ تا ايالت هست و يادتون باشه حدوده ٢٢٥٠ $ ( ١٥٠٠$ حسابًاصلي و ٧٥٠ دلار حساب پس انداز )اگه كمتر باشه بايد ماهي حدود ٤٠$ به بانك بدين وگرنه مجاني هست به من visa داد ولي خودم از آلمان citi bank حساب دارم و گلد كارت vip هم دارم و نشون دادم بهش بازم به غيره پاسپوت يه آيدي ميخواد كه من هم ترجمه كارت ملي رو بردم و گواهينامه بين المللي كه كرده بودم گواهينامه رو قبول كرد وگرنه حساب براتون باز نميكنن.... يه چيزه خيلي مهم و دوستانه اينه كه فقط debit كارت بگيرين اولش يهً موقع نگين credit card ميخوام كه گيره ماليات ٧-٩٪ ميوفتين برا هم پولي كه بياد تو حسابتون .
من خوب اينجا آشنا و دوست و فاميل زياد دارم و اكثرا وضعشون خيلي خوبه .... ميخوام بگم نسنجيده هيچ كار نكنيد . اگه كسي سوالي داره برام مسيج كنه .
2013AS000025xx (یک نفر)/سفارت:ایروان/ا/مصاحبه:dec
19 ,San francisco , berkeley downtown ,كليرنس 24 jan 2013
رتبه:
34
0 تشکر در 0 ارسال
2013-05-02 ساعت 07:05
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-05-02 ساعت 07:08 توسط ali234.)
اونهایی که با بچه دارید میاید که به سن مدرسه یا کیندرگاردن رسیده.
اینجا به پیش دبستانی میگن : kindergarten
به مهد کودک میگن : pre school
یعنی دقیقا برعکس ایران اسم گذاری شده. به پیش دبستانی میگن مهد کودک به مهدکودک میگن پیش مدرسه ای!!!
پیش دبستانی که همون کیندرگاردن باشه داخل مدرسه است یعنی خیالتون راحت باشه اگه بچه 6 ساله دارید که باید بره پیش دبستانی ، پیش دبستانی داخل خود مدرسه است و رایگانه. مدارسی که پیش دبستانی هم دارن گریدشون : K-5 هست یعنی از کیندرگاردن دارن تا کلاس پنجم.
نکته مهم اینه که شما اول مدرسه رو انتخاب کنید از این سایت گرید مدرسه رو ببینید : greatschools.org روی گوگل مپ آدرس مدرسه رو کپی کنید و دور برش رو نگاه بندازید برید داخل سایت مدرسه و امکانات ( بخصوص امکانات امنیتی مدرسه ) رو بررسی کنید. وقتی مدرسه رو انتخاب کردید حالا یا توی سایت مدرسه یا حضوری مراجعه می کنید و از مسئول ثبت نام نقشه محدوده مجاز ثبت نام رو بگیرید.
اینا یک اصطلاحی دارند به اسم home school شما باید در محدوده مدرسه خونه بگیرید. این محدوده با زیپ کد فرق می کنه و بر اساس فاصله مدرسه تا خونه است. ممکنه توی زیپ کد مدرسه باشید ولی اجازه ثبت نام ندن. باید مدرسه به خونتون نزدیک باشه.
برای ثبت نام ، یک مدرک شناسایی بچه ، کارت واکسن و یک پروف آو ادرس مثل یک نامه ای که در خونتون اومده یا قبض آب و برق و... رو ببرید .
اینجا مهدکودک رایگان نیست ولی طبق شرایطی موقعی که برای بیمه بچه مراجعه می کنید اگر درامدتون کم باشه یا از مبلغ خاصی کمتر باشه از کمک هزینه های مهدکودک هم میتونید استفاده کنید.
کلاس زبان هم توی کالج ها یا occupational center ها به صورت رایگان یا با هزینه خیلی کم می تونید از کلاسهای ESL استفاده کنید.
برای خرید ماشین از craigslist محلی خودتون کمک بگیرید. سوییچ رو میدن میرید دور میزنید . سعی کنید با دوستی اشنایی برید که واردتره. اگر از دلال بخرید تمام کارهای DMV رو خودش انجام میده و پلاک و سند ماشین ( رجیستر ماشین ) بعد از دو هفته پست میشه در خونتون. اگر از شخص بخرید یک برگه رجیستر موقت رو بهتون میده و روز بعد به DMV مراجعه می کنید برای گرفتن پلاک و رجیستر. قبلا نوشتم ماشین salvage مواظب باشید نخرید . اینا صادق هستن ازشون بپرسید بهتون میگن .
برای بیمه از کمپانی AAA استفاده کنید . کمپانی خوبیه و سابقه رانندگی ایران رو هم بیارید که خسارت نداشتید تخفیف خوبی میده بهتون.
برای اجاره خونه از craigslist یا rent.comمی تونید پیدا کنید ولی بهتره اون محدوده ای که مدنظرتون هست رو یکی دورروز وقت بزارید برید بگردید . خونه ها اینجایی که ما هستیم اکثرا یخچال نداره. اول سوال کنید که داشته باشه ، سکیورتی دیپازیت به اندازه یک ماه اجاره هست معمولا خونه رو خیلی تمیز تحویل شما میدن مثلا کابینتها رنگ میشه و موکت تعویض میشه وخیلی شیک تحویل میدن برای همین سکیوریتی دیپازیت رو بهتون پس نمیدن و هزینه همین چیزها میشه.
برای اجاره خونه خب ما که کردیت نداریم و کار هم اول بسم الله نداریم ، شما می تونیید به اندازه 4-5 ماه اجاره رو توی حساب بریزید و به صاحبخونه نشون بدید معمولا قبول می کنند. اگر کو - ساینر ( ضامن ) دارید که خیلی راحت قبول می کنن ولی اگر کسی رو ندارید همون حساب کارتون رو راه میندازه. خودشون راهنماییتون می کنند. مگر اینکه سختگیر باشن که میگن فقط گود کردیت!!! دیگه اون رو بیخیال بشید برید سراغ خونه بعدی : دی
هزینه یوتیلتی معمولا روی اجاره نیست. شما یک اپارتمان یکخوابه اینجایی که ما هستیم 1100 اجاره کنید. حدودا هر دوماه مبلغ 150 تا 200 دلار هم یوتیلتی میاد. معمولا صاحبخونه فقط پول آب رو میده. شما پول برق و گاز رو خودتون باید بپردازید! باز هم بستگی به مصرفتون اگه صرفه جو باشید کمتر میاد!
برای سیم کارت می تونید از ATT یا H2o طرحهای پری پید بخرید. سیمکارتشون 10 دلاره ، بعدا می رید مغازه های best buy و کارتهای 30 دلاری یا 40 دلاری میخرید شارژش می کنید. معمولا 40 دلاریش تماس با ایران طولانی داره و خیلی مناسبه برای روزهای اول!
برای پیدا کردن کار شما باید شبانه روز تلاش کنید، از سایتهای craigslist وsnagjob و monster کمک بگیرید . سعی کنید دوست پیدا کنید چون اینجا شدیدا با معرفی می تونید برید سر کار و سیستم پارتی بازی یا معرفی هستش. روابط عمومی خودتون رو قوی کنید. ایرانی های با معرفت اینجا زیاد هستند که کمکتون می کنند. ما که تا امروز فقط خوبی دیدیم ازشون. و باید بگم خداروشکر.
شماره کیس : 2013AS000XXX - سه نفر-سفارت : انکارا - مصاحبه : NOV - کلیر: DEC 10 - مقصد:کالیفرنیا. دریافت گرین کارت : اپریل . خدایا شکرت.
رتبه:
45
0 تشکر در 0 ارسال
رتبه:
52
0 تشکر در 0 ارسال
چندتا صفحه اخیر رو خوندم، بچه ها نکته های خوبی رو گفتن. منم چندتا نکته ی کلی میگم.
برای خرید ماشین، چون تازه وارد هستید سمت Craiglist نرید، خرید از کریگ لیست کاملا شانسیه، حتی خود دیلرهای ماشین هم گاهی توی خرید ماشین ضرر میکنن (و البته اینم بدونید که خیلی از فروشنده های کریگ لیست خودشون دیلر هستن، یعنی شما جستجوی ماشین را بر حسب فروشنده شخصی تنظیم میکنید، ولی خب وقتی میرید سر قرار میبینید که قیافه فروشنده داد میزنه که دیلره). و خود امریکایی ها هم سعی میکنند با یک آدم خبره برن خرید تا سرشون کلاه نره. تا جایی که میتونید از سیاه پوستا ماشین نخرید، چون سیاهپوستا معمولا ماشین نگه دار نیستن و اصلا به ماشین رسیدگی نمیکنن (البته همیشه استثناء هم وجود داره)
در مورد خرید ماشین از دیلرشیپ ها: به هیچ وجه ماشین رو از دیلرشیپ بصورت نقد نخرید، حتی اگه پول زیادی دارید هم نقدر خریدن ماشین کار اشتباهیه (حتی در مورد ماشین های ارزون 5 و 6 هزار دلاری) البته منظورم این نیست که کل ماشین رو قسطی بخرید، ماشین رو بصورتی بخرید که لازم باشه اندازه 2 یا 3 ماه قسط بدید. مثلا 80 درصد پول ماشین رو نقد بدید و 20 درصدش رو 2 یا سه ماه قسطی کنید. دلیلش اینه که وقتی شما ماشین رو بصورت نقد میخرید، از اون لحظه ای که پول رو میدید و ماشین رو میگیرید همه چیز تمامه، هر اشکالی بعد از اون واسه ماشین پیش بیاد گردن خودتونه، خب اینو در نظر بگیرید که خیلی راهها وجود داره که یه ماشین رو دستکاری کرد تا شاید نزدیک 100 مایل بدون عیب رانندگی کنه ولی بعد از 100 مایل عیبش نمایان شه. مثلا خیلی ها که توی کریگ لیست ماشین میزارن اگه موتور ماشین اشکال داشته باشه و چراغ موتور روشن باشه، اتصال باطری رو قطع و وصل میکنند، اینطوری وقتی ماشین رو روشن میکنید چراغ موتور روشن نمیشه و بعد از چندین مایل دوباره روشن میشه (وقتی مشتری بیچاره ماشین رو خریده و پولش رو داده رفته).
برای این میگم که وقتی از دیلر شیپ ماشین نیخرید اندازه 3 ماه قسط بدید که توی این مدت 3 ماه هر اشکال بزرگی که توی ماشین وجود داشته باشه بتونید ببرید بهش نشون بدید و بگید این اشکال رو داره و اون موظفه که درستش کنه.
نکته دیگه در مورد زندگی در امریکا: اینجا باید گرگ باشید، درسته که در امریکا قانون هست، ولی قانون به خودیه خود حق شما رو بهتون نمیده، خودتون هم باید واسه حقتون بجنگید. به عنوان مثال اون دوستمون که گفت bank of america حسابش رو بسته. شما اصلا نباید با این قضیه راحت کنار میومدید، البته بهتون حق میدم که به خاطر تازه وارد بودن و عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی این مشکل براتون پیش اومد و نتونستید کاری کنید، ولی بهتون قول میدم اگر این اتفاق 2 سال دیگه براتون بیفته با اون بانک کاری میکنید که علاوه بر معذرت خواهی بهتون یه کردیت تپل هم بده. یادتون نره، اینجا کشوریه که حق همیشه با مشتریه، حتی اگه مشتری حرف اشتباهی بزنه!!! شما به خاطر بسته شدن حسابتون میتونستید بانک رو به اصطلاح sue کنید، مثلا میتونستید بگید من در یه موقعیت اورژانسی بودم که به پول احتیاج داشتم و شما حساب من رو بسته بودید، و خیلی بهانه های مشابه
من وقتی گواهینامه موقت گرفتم (permit) برای ماشینم بیمه گرفتم، و وقتی گواهینامه اصلیم رو گرفتم نمیدونستم که باید کپی گواهینامم رو به بیمه بفرستم تا اطلاعات بیمه ام رو آپدیت کنه، با توجه به اینکه بیمه فقط اطلاعات گواهینامه موقت من رو داشت وقتی که اعتبار اون پرمیت تموم شد یه ایمیل فرستاد که با توجه به اینکه شما گواهینامه اصلی رو نگرفتید قرارداد بیمتون فسخ میشه . و وقتی من گواهینامه اصلی رو بهشون دادم یه ایمیل دیگه بهم دادن که چون اسم و فامیل شما طولانیه ما نمیتونیم driver lisence history شما رو بصورت آنلاین از DMV بگیریم و خودت برو اونجا این رو واسمون بگیر اسکن کن بفرست. توی این مدت من 4 روز ماشینم بیمه نداشت، وقتی این گواهی رو براشون فرستادم بهشون ایمیل دادم که من 4 روز ماشین نداشتم و 4 روز نتونستم برم سر کار و کالج و تهدید کردم که ازشون شکایت میکنم، و گفتم که شما باید بهم اطلاع میدادید که وقتی گواهینامه اصلی رو گرفتم باید بهتون بدم و اینکه شما نمیتونید گزارش رانندگی من رو بصورت آنلاین بگیرید مشکل من نیست، نتیجه ش این شد که با کلی معذرت خواهی برای بیمه 6 ماهه دومم 200 دلار تخفیف بهم دادن.
نکته مهمتر در مورد زندگی در امریکا: برای رفع مشکلات اداری و بانکی و مالی تا جایی که میتونید سعی کنید این مشکلات رو از طریق تلفن پیگیری نکنید، تا جایی که امکان داره بصورت حضوری برید، در غیر اینصورت از طریق ایمیل پیگیری کنید.
همینطور که میدونید در امریکا "صدا" هیچ پیگرد قانونی نداره و اصلا قابل استناد نیست، به عنوان مثال همین مشکلی که برای دوستمون با Bank of america پیش اومد، شما اگر بخواهید این قضیه رو پیگیری کنید نمیتونید برید بگید یکی از کارمندای بانک پشت تلفن به من اینو گفت. دقیقا همین مساله ست که کمپانی ها بیشتر تمایل دارن کار شما رو از طریق تلفن راه بندازن، چون اینطوری کمتر قابل پیگیری هستند. شخص پشت تلفن هیچ هویتی نداره، حتی اگر اسمش رو هم به شما بگه شما چیزی برای اثبات ندارید.
یه مثال دیگه میزنم، این برای خیلی از تازه وارد ها پیش میاد، شما با کمپانی AT&T قرارداد 6 ماهه اینترنت میبندید مثلا ماهی 40 دلار، 6 ماه اول همه چیز خوب پیش میره، اما درست در ماه هفتم یک قبض با مبلغ عجیب غریب براتون میاد، شما زنگ میزنید به AT&T و علت رو جویا میشید، شخص پشت خط کلی معذرت خواهی میکنه و بهتون میگه حتما اشتباهی شده، شما این قبض رو پرداخت کنید، در قبض ماه آینده اصلاح میکنیم.
شما قبض رو پرداخت میکنید و ماه آینده دوباره یه قبض با مبلغ سنگین تر براتون میاد و دوباره زنگ میزنید و دوباره بهتون میگن اشتباه شده، وهمین قضیه انقدر پیش میاد که دیگه عصبانی میشید که میگید میخوام قرارداد رو فسخ کنم، اونام کلی معذرت خواهی میکنن و یه آفر ارزون بهتون میدن که قبول کنید، البته اگر قرارداد رو فسخ کنید هم اونا چیزی رو از دست نمیدن چون توی همون چند ماه با اون قبض های الکی کلی سود کردن.
برای همین میگم مشکلات اینجوری رو از طریق ایمیل پیگیری کنید که بعدا بتونید بهش استناد کنید و بگید فلان شخصی در فلان تاریخ با این ایمیل همچین حرفی رو به من زده.
خیلی حرف زدم، خلاصه بگم "گرگ باشید و بیاید"
رتبه:
23
0 تشکر در 0 ارسال
2013-05-02 ساعت 15:07
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-05-02 ساعت 15:35 توسط LALILO.)
(2013-05-02 ساعت 12:28)mrbonbon نوشته: (2013-05-01 ساعت 18:36)LALILO نوشته: يكي از دوستان در خصوص پست بالا يك نظر داد و اين اون بود كه شايد نرخ د ل ا ر معمولي ، با نرخ د ل ا ر براي حواله فرق مي كنه و غير از اون 30 دلار حق الزحمه مي گيره كه بايد اينو سوال كنم از آقا صرافه تا فردا
چه گرفتاريه اين موضوع مهاجرت عين اين بازي هاي كامپيوتري ميمونه هي كه مي ري مرحله بعد پيچيده تر و سخت تر مي شه و فكر مي كني خدا پدر مرحله قبلب رو بيامورزه باز جونت دست خودت بود اما اگه سبزي ها بره وا وي لا ... gameover مي شه
دوست عزیز سلام
باید بهتون بگم که نرخ دلاری که حواله میشه با نرخ دلار به اصطلاح نقدی کمی متفاوته ( حدوداً 50 تا 80 تومان بالاتره). یعنی مثلاً نرخ دلار نقد الان هست 3580 تومان، اما نرخ دلار حواله هست 3630 تومان...
اما شما احتیاجی نیست که حتماً دلار رو از صرافی مربوطه بخرین، شما میتونین هر مبلغی رو که میخواهین حواله کنین رو به صورت نقد دلاری بهشون تحویل بدین + هزینه کارمزدی که گفتین....
اینو بگم دوستان اتفاقاً این مدل ترنسفر پول یکی از امنترین راههای موجوده، که پولتون رو یا بعداً که در آمریکا حساب باز کردین یکی از داخل ایران براتون به حسابتون حواله کنه و یا اینکه قبل از اینکه تشریف ببرین، شخصاً خودتون هر چه قدری که میخواهید اونور داشته باشین رو به صرافی بدین تا براتون به حساب فامیلی ، دوست و یا آشنایی که در آمریکا هست حواله کنه. اینجوری خیالتون راحته که در مدتی که اینجا هستین پول واریز شده یا نه ، از طرفی موقع رفتن با خیال آسوده پرواز 16-17 ساعته رو میتونین تحمل کنین.
ممنون آقاي بون بون من هم امروز رفتم دوباره از صرافيه سوال كردم گفتن دقيقآ براي حواله مبلغي براي كارمزد گرفته مي شود كه ظاهرآ در مواقع مختلف تعرفه فرق مي كند ولي الان تعرفه براي هر د ل ا ر 20 تا 30 تومان هست كه احتمالآ من اشتباه قبلآ شنيده بودم و گفته بود 30 د ل ا ر پس اصلآ قبلي رو فراموش كنيد.
ولي اين موضوعه حواله به حساب، خود داستانيه كه خيلي حرف و حديث اون طرف سرش زياده و مبلغ پولي كه مي تواند توش بياد و ... كه اونطرف آبي ها بايد بگن.
اما موضوع جديدي كه من شنيدم رو بياييد حل كنيم دوستي خيلي هم جدي به من گفت بيش از 10000 سبزي با خودت نبري ها كه توضيح دادم براي بار اول ما مثل توريست حساب مي شويم و مشكل ندارد و ...
اما خيلي جدي گفت تو وقتي رزيدنت بشي اونوقت مي آيند سر حساب كتاب و الان هر چي بيش از 10000 تا برده بودي رو ازت اون موقعه ماليات خواهند گرفت
تو رو خدا كساني كه واردند اين رو كمك كنند مخصوصآ اونور آبي ها
**38 c/n،ارسال اول26مي،مصاحبهW2فوريه آنكارا،رسيدن سري 2مدارك 14روزقبل ازمصاحبه،كلير26مارچ،2نفر،هزينه:500 ترجمه-سفر و غيره نفري1.8-50 عكس-250پست-100دلار واكسن