ارسالها: 121
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jan 2013
رتبه:
15
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
(پیش) سفرنامه - بخش اول: فریت وسایل
بخش اول سفرنامه من درواقع به پیش از سفر مربوط می شه. امروز گام اول رو برای اولین سفر به امریکا برداشتم و کلی از وسایلمو برای فریت فرستادم به فرودگاه. پرواز من سه چهار روز دیگه و با هواپیمایی ترکیشه به مقصد لس آنجلس.
اول از همه با دفتر ارسال بار هوایی یا به قول انگلیسی ها "کارگو" ی خود ترکیش تماس گرفتم که طرف بهم اطلاعات زیر رو داد:
- هزینه ارسال بار از 45 کیلو تا 87 کیلو، هر کیلو 4.1 دلار (گویا زیر 45 کیلو همان 45 کیلو حساب می شه)
- هزینه ارسال بار از 100 کیلو تا 270 کیلو، هر کیلو 3.7 دلار (از 87 تا 100 کیلو، 100 کیلو حساب می شه اما نمی دونم چرا یه دفعه نمی گن از 87 تا 270کیلو!)
- هزینه ارسال بار از 300 کیلو به بالا (و لابد از 270 تا 300 کیلو)، هر کیلو 3.65 دلار!
به همه اینها 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده و 10 دلار بارنامه اضافه می شه.
گفتند که بارتو 4 روز پیش از پرواز بیار فرودگاه و تا برسه به مقصد از 72 ساعت تا یک هفته طول می کشه.
من که از پیش تلفن کارگوی ایران ایر رو داشتم چند روز بعدش به اونها هم زنگ زدم و اطلاعات زیر رو گرفتم:
- اولاً که گفتن ارسال بار هوایی فقط از طریق دو شرکت ایرفلوت روسیه و امارات انجام می شه و حتی اگه بارها رو ببریم به کارگوی ایران ایر، اونها یا می دنش به ایرفلوت یا به امارات!
- از 45 تا 59 کیلو رو یادم نیست چقدر قیمت داد (!) چون من حواسم بیشتر به قیمت 100 کیلو به بالا بود.
- از 59 کیلو به بالا 100 کیلو حساب می شه به قیمت هر کیلو 3.3 دلار به اضافه 6 دلار برای بارنامه و 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده
- برای ارسال بار کپی بلیت و پاسپورت و ویزا و آدرس فرستنده و گیرنده (که هردو باید به نام خود صاحب بلیت باشه) لازمه.
- وزن هر بسته نباید از 35 کیلو بیشتر بشه تا حمل و نقل اون راحت باشه.
- چمدان هم می شه فرستاد و حتما نباید وسایل رو توی کارتن گذاشت. درهرصورت در نهایت روی بسته ها یا چمدون گونی می کشن.
- فرش یا گلیم ممنوعه و باید با بار دستی همراه مسافر برده بشه. پیشنهاد کردن که لباس های اضافی رو با فریت بفرستیم و فرش یا گلیم رو با خودمون ببریم.
من هم که شنیدم قراره امارات درنهایت بارهامو ببره دست به کار پیدا کردن تلفن کارگوی امارات شدم و با کمک تاپیک "فریت کردن اسباب و اثاثه قابل بردن به امریکا" به یک شماره زنگ زدم و اونها هم یه شماره دیگه بهم دادن و خلاصه تلفن یکی از شرکت های نمایندگی امارات رو پیدا کردم. و این بار اطلاعات اونها:
- هزینه ارسال بار زیر 100 کیلو، کیلویی 4.2 دلار و بالای 100 کیلو، کیلویی 2.6 دلار!
- طبق معمول 6 درصد مالیات و 30، 40 هزار تومن بارنامه اضافه می شه
- هزینه رو هم می شه پیش کرایه و به ریال پرداخت کرد (در تهران) و هم پس کرایه و به دلار (در امریکا)
- اگه بخواین بیان و بارتونو از منزل ببرن، 150 هزار تومن می گیرن
- درضمن چون من سه چهار تا گلیم داشتم که دوست داشتم با خودم ببرم، در پاسخ به پرسش من درباره فرستادن گلیم گفتن که چون وزنش کمه (درحدود 10 کیلو) و عتیقه نیست، یه کاریش می کنیم!
من هم با جمع کردن این اطلاعات وسایلی رو که می خواستم بفرستم توی خونه حدودی وزن گردم و دیدم درحدود 100 کیلو می شه. از اونجایی که حوصله خرکش کردن این همه بارو تا فرودگاه امام نداشتم تصمیم گرفتم 150 هزار تومن بدم و خودمو راحت کنم. این بود که باهاشون قرار گذاشتم برای یکشنبه عصر که بیان و وسایلمو ببرن.
گفتن اگه خوتون بسته بندی کنین که هیچ، اگه هم نه، ما این کارو می کنیم و علاوه بر اون 150 هزار تومن هزینه بسته بندی رو هم می گیریم. درضمن گفتن اگه بار خیلی مشکوکی نداشته باشین، تو فرودگاه بسته هاتونو باز نمی کنن.
یکی دو روز پیش از قرار، باز با کمک تاپیک "فریت کردن اسباب ..." تلفن یکی از فروشگاه های کارتن و وسایل بسته بندی رو گه جناب بیات لطف کرده بودن و گذاشته بودن، پیدا کردم و در شنبه بارانی باهاشون تماس گرفتم که آیا کارتن و غیره رو با پیک هم می فرستین؟ و آقایی که پشت تلفن بود با ادب و متانت تمام توضیح داد که درصورت مراجعه حضوری خرید بهتری انجام می دین و ما امکان پارکینگ داریم و اینها. خلاصه آدرسشو (که توی همون بازار سنتی ستارخان بود) گرفتم و راهی اونجا شدم (با دلی ترسان و دستی لرزان که مبادا متهم به تبلیغات شوم، می نویسم که نام آن فروشگاه "کارتن کالابر" بود).
خلاصه با راهنمایی فروشنده مؤدب 5 عدد کارتن 46*46*41 سانت پنج لایه خریدم به همراه 5 متر نایلون حباب دار (یا به قول هموطنان آیندمون "بابِل رَپ"!) و 5 متر هم فوم و دو حلقه چسب نواری پهن و 8 فروند گونی پلاستیکی. راستی پارکینگ هم در محوطه جلوی فروشگاه بود و ماشین رو تا رو به روی فروشگاه بردم.
روز یکشنبه روز موعود بود و از صبح با کمک یکی از دوستان دست به کار بسته بندی شدیم. تمام وسایل ظریف یا شکستنی رو ابتدا در فوم یا بابِل رَپ یا هردو پیچیدیم و چسبوندیم و بعد هم رفتیم سراغ کارتن ها. اونها رو هم یک به یک باز کردیم و چسبوندیم و نوبت رسید به پرکردنشون. بیشترین وزن وسایل من مربوط به کتابهام بود که درحدود 60 کیلو می شد. بقیه وسایل هم عبارت بود از مقداری لوازم آشپزخانه و تمام لباس های حجیم مثل کت و شلوار و کاپشن و پلیور و البته گلیم های کوچولوی نازنین.
راستی این رو هم بگم که روز قبلش دو تا از این کیسه های وکیوم هم خریده بودم گفتم شاید به درد بخوره.
خلاصه در هر کارتن مقداری کتاب گذاشتیم اما با کتاب پرشون نکردیم که خیلی سنگین نشه. بقیه شو هم با انواع وسایل دیگه مثل لباس و وسایل آشپزخونه پر کردیم، در آخر هم یک لایه بابِل عزیز کشیدیم و در کارتن رو چسب زدیم.
گلیم ها رو هم توی یک چمدان متوسط جا دادیم. لباس های حجیم رو توی کیسه های وکیوم گذاشتیم و در کمال هیجان دیدیم که جاروبرقی چطور حجم اونها رو کم تر و کم تر می کنه! و هرکدوم از این کیسه های وکیوم شده رو که آدمو یاد بسته های ماهی فروشگاه شهروند می نداخت، توی یک ساک متوسط جا دادیم.
ساعت 7 شب نماینده شرکت کارگوی امارات رسید و گفت توی این کارتن ها چی گذاشتین؟ لیستی ازشون دارین؟ ما هم گفتیم نه و اینها پر از وسایل گوناگونه اما ایشون گفت مثلا چی؟ و ما مجبور شدیم یکی از کارتن ها رو برای نمونه باز کنیم تا ایشون ببینه. ایشون دید و راضی شد اما گفت سر کارتن خالیه و بهتره پرِ پرش کنیم تا توی مسیر آسیب نبینه. ما هم همه کارتن ها رو باز کردیم و دوباره اونها رو با لباس و وسایل دیگه پرِ پر کردیم و اون آقا با مهارتی وصف ناپذیر کارتن ها رو دوباره بسته بندی کرد و یک گونی هم دور هر کدوم کشید و گونی رو در چشم بر هم زدنی چسب زنی کرد. خلاصه صاحب 5 بسته گونی کشی شده تر و تمیز شدم.
ایشون 2 تا فرم بهم داد که مشخصات خودم و آدرس فرستنده و گیرنده و شماره تلفن ها و اندازه بسته ها رو توش پر کردم و ایشون هم یک رسید بهم داد و بسته ها رو توی وانتش گذاشت و به فرودگاه برد و گفت فردا عصر پس از مشخص شدن دقیق وزن محموله، هزینه ها رو براتون ایمیل می کنیم تا برامون کارت به کارت کنی.
من هم منتظرم فردا بشه تا ببینم چقدر پول باید بهشون بدم. البته اصل هزینه رو به شکل پس کرایه و در امریکا به دلار پرداخت خواهم کرد.
این بود انشای من درباره فریت وسایل. امیدوارم از خواندن آن لذت برده باشید!
شماره کیس: AS201360XX، کنسولگری: ابوظبی، تعداد افراد کیس: یک نفر، مصاحبه: 2013 ,April w3 برگه آبی، کلیرنس: 9 جون (48 روزه)
ارسالها: 121
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jan 2013
رتبه:
15
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
ارسالها: 41
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jul 2012
رتبه:
3
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
با سلام و شب بخیر به همه دوستان
خلاصه ما هم بعد از کلی استرس و نگرانی های مختلف رسیدیم به آمریکا
البته الان حدود یک هفته ای میشه ولی بدلیل نداشتن دسترسی به اینترنت نتونستم سفرنامه ام را برای شما بنویسم
ما دوشنبه صبح ساعت 8:10 دقیقه با ترکیش به استانبول پرواز داشتیم که بدون تاخیر انجام شد البته قابل ذکر است که بارهامون رو اونهایی که در کارتن گذاشته بودیم رو وکیوم کردیم که محکم تر بشه که خیلی هم خوب شد که این کار انجام شد بعد از وزن کشی اثاثیه ها که خداروشکر هر کدوم از بسته بندی ها حدود 1کیلویی هم کمتر از 23کیلو بود ولی بارهای دستی بیشتر از 7کیلو بود که اونهارو اصلا وزن نکردند نکته قابل توجه : اول اینکه بارهای مارو باز نکردند و ما تقریبا خیلی از اقلام ممنوع از نظر فرودگاه که شامل برنج - حبوبات -سبزی خشک وخیلی چیزهای دیگه از قبیل عسل - روغن - عرق نعنا حتی مایع ظرفشویی و دستشویی و خیلی چیزهای اولیه رو با خودمون اوردیم و توصیه میکنم تا اونجا که امکانش هست با خودتون بیارید البته من مقداری غذای اماده مثل خورش قورمه سبزی و فسنجان و تن ماهی هم با خودم اوردم خلاصه یه چیزی در حد شیرمرغ تا جون ادمیزاد در فرودگاه امام هم چیزی در مورد مقدار دلار از ما نپرسیدند ارز مسافرتی هم با این حال که بلیط ما یکطرفه بود به خودم تعلق گرفت و به بچه بدلیل اینکه زیر 12سال داشتند ندادند و 300 تا هم اونجا گرفتیم بعد از رسیدن به فرودگاه استانبول با توجه به اینکه اصلا زبان خوبی نداریم و یه چیزی کمتر از دست و پا شکسته بلد هستیم وباتوجه به وجودزیاد ایرانی ها متوجه صف شدیم و در صفی که برای مسافرهای امریکاو کانادا بود واستادیم که پاسپورت ها و ادرس رو چک کردند و بعد هم با توجه به تابلو کانتر مورد نظر را یافته و منتظر شدیم تا ساعت 12:50 که فکر میکنم کمی تاخیر داشت داخل هوا پیماپذیرایی بد نبود و همانطور که دوستان گفتند بلافاصله فرم های آبی را دادند و ما با توجه به اینکه قبلا فرم رو از سایت برداشته و ترجمه هم کرده بودیم میدونستیم که چطور باید پرکنیم ولی چیز خاصی نیست ما چون زبانمون خوب نبود اینکارروکردیم ولی برای دوستانی که زبان خوبی دارند لازم نیست که استرس داشته باشند و همون سوالات معمول که چی همراهتونه و چه مقدار پول دارید و غیره ....
بعد از حدودا 13ساعت به خال آمریکا فرود آمدیم و همه وفتی وارد شدند به قول معروف یه کف مرتب زدند و در چهره هاشون شادی رو میشد حس کرد با توجه به اینکه هنوز ادم از عاقبت کارش آگاه نیست ولی همه خیلی خوشجال و خندان بودند بعد همه در صف ها استادیم که کارهای مهاجرتی انجام شه طبق معمول انگشت نگاری و چک کردن پاکت هایی که کنارشون پاره بود و در آوردن فرم ها که بعد ما به گیت 1راهنمایی شدیم و اونجا تو نوبت وایستادیم که یه فرم رو به ما دادند امضا کنیم که چون کمی طولانی شد یک افسر پلیس اومد و گفت پرواز ترکیش ته چک بارهامون رو گرفت و گفت بعد تمام شدن کارهای اداری به باجه شش بروید و بارهاتون رو بردارید در اخر هم یه نامه داد که نوشته شده بود که گرین کارت ظرف 3 ماه آینده بدستتون میرسه و فکر کنم تا اونجایی که یادم بود همه رو نوشتم اگر دوستان سوالی دارند یپرسند تا در حد توان کمکشون کنم و اینکه ما در شهر ارواین مستقر شده ایم و دیگه اینکه خوردیم به تعطیلات و بجه های ما نرفته مدرسه یک هفته تعطیل هستند و ادامه ماجرا ...البته قابل ذکر است که ما بعد از 4روز به اداره سوشیال مراجعه کرده و فرمهایی رو پرکردیم که گفتند تا 10روز کارت های شما می آید و یک خط موبایل گرفتیم از تی موبیل که اینترنت هم داره که فعلا داریم استفاده میکنیم دوستان این بود سفرنامه ورود به آمریکا امیدوارم بدردتون بخوره
ارسالها: 395
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: May 2012
رتبه:
59
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
2013-11-30 ساعت 05:27
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-12-06 ساعت 01:13 توسط usa lover.)
دوستان همه مواردی که نیاز بوده کامل گفتن
چیزی که به نظرم میرسه اضافه کنم قیمت وسایل منزل و موادخوراکی و میوه و.....هزینه های روزمره هست که یک حدودی از هزینه ها دستشون بیاد چون خودم که می خواستم بیام در این مورد اطلاعی نداشتم
این قیمت های یک فروشگاه که قیمت هاش پایین ترین تو منطقه
نارنگی پوندی 99سنت
سیب زمینی پ 79 س
سیب قرمز 2 پوند 99 س
گوجه2 پوند99س
کیوی 7 عدد 99 سنت
کاهو 4 پوند 99 سنت
هندوانه پوندی 15 سنت
پرتقال 4 پوند 99سنت
پیاز 5 پوند 99 سنت
موز پوندی 25سنت
شیر گالن 4 لیتری 3 دلار
ران مرغ پوندی 99 سنت
تا اینجا نوشتم بازم اضافه میکنم اگر مفیده اگر مورد خاصی بود می تونید ازم بپرسید
کیس نامبر:2013AS8900/تعداد افراد کیس:3 نفر/اورنج کانتی کالیفرنیا
ارسالها: 8
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jun 2013
رتبه:
3
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
ورود ما به لس آنجلس : ۲۴سپتامبر ورود به فرودگاه LAX با پرواز ترکیش
انجام کارهای مهاجرتی و تغییر آدرس در فرودگاه حدودا ۲ ساعت
از گمرک فرودگاه خیلی راحت رد شدیم
ترانسفر از فرودگاه با ون های آبی در خروجی فرودگاه هر نفر ۱۵ دلار تا بلوار سانتا مونیکا
شب اول هتل HOLIDAY INN تو بلوار سانتا مونیکا اتاق ۴ نفره ۲۰۰ دلار با صبحانه کامل
از شب دوم LITTEL INN بلوار سانتا مونیکا نزدیک وست وود اتاق ۴ نفره با یخچال و ماکروویو هر شب۱۰۲ دلار
سوییت ۱ خوابه با آشپزخانه کامل هر شب ۱۱۹ دلار که خیلی خوب و راحت بود
25 sep
باز کردن حساب تو بانک او آمریکا و گرفتن دبیت کارت
26 sep
رفتیم اداره سوشیال تو بلوار المپیک و فرم پر کردیم و شماره گرفتیم و منتظر موندیم تا صدامون کردن .
یه خانم آمریکایی تو کامپیوتر مشخصات منو چک کرد و گفت که تا ۱ هفته کارتاتون میاد . و کمتر از یک هفته اومد .
ما فکر می کردیم که می تونیم در همین مدت خونه اجاره کنیم ولی متاسفانه نتونستیم و از ایمیگرانجل یک آپارتمان ۲ خوابه به مدت ۱ ماه اجاره کردیم که در مقایسه با هتل هم راحت تر و هم ارزونتر بود و در منطقه خیلی خوب با دسترسی عالی به سوپر مارکت ایرانی و ایستگاه اتوبوس قرار داشت . همینجا ازشون تشکر می کنم و به همه توصیه می کنم که از ابتدا همین کارو انجام بدن که مثل ما هزینه اضافی نکنن .
گرین کارت های ما با فاصله یک هفته از هم به دستمون رسید . ما تغییر آدرس داشتیم که تو فرودگاه انجام دادیم .
ما بعد از یه دیدار یک روزه از ارواین (بدلیل یه موقعیت کاری ) و پیدا کردن دوستان قدیمی ، نظم ، زیبایی و امنیت ارواین تصمیم گرفتیم از لس آنجلس به ارواین بیایم . به دلیل اجاره های بالا تو ارواین شروع به جستجو کردیم در شهرهای اطراف و بالاخره تو میشن ویهو یه ۱ خوابه پیدا کردیم و الان ۱ ماه و ۲ روزه که اینجا هستیم . هر دو توی سوپر مارکت های ایرانی کار پیدا کردیم و در عین حال برای شغل خودمون هم در حال جستجو هستیم و امیدواریم که زودتر کار خودمونو پیدا کنیم .
توی این منطقه Saddleback College هست که معروف و بزرگه . ما برای ترم آیندهESL ثبت نام کردیم که می تونیم zero credit یا zero unit برداریم که مجانیه .
دوستان این بود سفرنامه ما تا این تاریخ . در هر مورد اگر سوالی بود تا اونجاییکه بتونیم(من و همسرم) پاسخگو هستیم .
با امید شادی و کامیابی
ارسالها: 395
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: May 2012
رتبه:
59
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
2013-12-06 ساعت 01:12
(آخرین تغییر در ارسال: 2013-12-19 ساعت 14:48 توسط usa lover.)
قسمت دوم هزینه ها
فروشگاه سوپر کینگ مارکت:
ماکارونی باریلا 1 بسته 450 گرمی 99 سنت
سس ماکارونی 1 شیشه متوسط 99 سنت
عدس پوندی 79 سنت
لوبیا چیتی 2 پوند 99 سنت
نون لواش 3 عدد بزرگ (البته با لواش ایران فرق داره) شما تافتون در نظر بگیرین 1.79
ماهی تیلا پیلا فیله پوندی 2.49
گوشت بیف استیکی پوندی 2.99
پنیر فتا پوندی 2.49
قیمت ها فروشگاه Castco
ماست 2 لیتری پر چرب 4.15
پنیر فیلادلفیا خامه ای 1 کیلو 7.69
کیک مافین 12 عدد بزرگ 7
پارچ تصفیه آب بریتا 30$ +3 $ مالیات
تلویزیون 32 اسمارت سامسونگ 299$ +37$ مالیات و...
امتیاز خرید از این فروشگاه اینه که میشه هر زمانی راضی نبودی پس بدی
فروشگاه ross
پرده حمام 3.99
گیره پرده 3.99
قفسه بندی لباس 7.55
کیس نامبر:2013AS8900/تعداد افراد کیس:3 نفر/اورنج کانتی کالیفرنیا
ارسالها: 121
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: Jan 2013
رتبه:
15
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
ارسالها: 2,585
موضوعها: 13
تاریخ عضویت: May 2012
رتبه:
260
تشکر: 2
13 تشکر در 0 ارسال
2014-01-20 ساعت 12:28
(آخرین تغییر در ارسال: 2014-01-20 ساعت 12:29 توسط امیر مهاجر.)
مدتیه به این تاپیک سر نزده بودم. خوشحالم که رونق گرفته و حتی خوانندگان ارزشمندی همچون آرش عزیز پیدا کرده.
اگر سعی در حفظ ارزش محتوای مطالب بشه قطعا همیشه اینطور خواهد ماند.
فقط نکته ای به نظرم میرسه. از دوستان مدیر خواهش میکنم عکس های پستهای ارزشمند تاپیک رو به خود پست پیوست کنند که مشکل حذف عکسها از سرور منبع و ناقص شدن ارسال پیش نیاد.
ممنون از همه دوستانی که سفرنامه هاشونو میذارن.
میدونم خودم وفا به عهد نکردم و داستانم رو نگفتم. ولی معذور دارید که داستان من خیلی گفتنی نیست و ناقص و سانسور شده هم غیر واقعی میشه و شاید بیش از اونکه کمکی کنه باعث گمراهی بشه.
شاید وقتی دیگر...
ارسالها: 222
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: May 2012
رتبه:
47
تشکر: 0
0 تشکر در 0 ارسال
2014-01-25 ساعت 16:29
(آخرین تغییر در ارسال: 2014-02-10 ساعت 09:18 توسط el333.)
نمیدونم تاپیک سفرنامه به آمریکا چی شد الان رفتم پستم را آنجا بزارم دیدم نیست پستم را اینجا میگذارم بعدا مدیران محترم هر جا صلاح دیدن بگذارند..
پرواز ما کامفورت ترکیش بود صندلیهاش خیلی خوب و راحت بود البته از تهران تا استانبول پروازش اکنومی بود و ما اینقدر خسته بودیم و از یک هفته قبلش درست نخوابیده بودیم که تا خود استانبول بیهوش بودیم و چیزی نفهمیدم..وقتی رسیدیم بعد از دو ساعت معطلی در فرودگاه و 100 بار زیرو رو کردن ساکهای دستی ما بالاخره سوار هواپیمای بعدی شدیم.. پرواز دوم بسیار طولانی و خسته کننده بود..پذیزایشون بد نبود یعنی من از غذاهاشون خوشم نیامد از نظرم فقط ریخت وقیافیه غذاهاشون خوب بود اما طعم و مزه خوبی نداشت .. از یک ساعتی به بعد هم پذیرایی تعطیل میشه تا صبحش که صبحانه میدهند البته تو این مدت زمان اگر گرسنه باشید ساندویج های کوچک نان و پنیر هستش که میتوانید برید ازشون بگیرید ..وقتی رسیدیم به فرودگاه ال ای اکس (لس آنجلس) پاکت زرد رنگ را دادیم به آفیسر او هم ما را به انتهای سالن برد ..از ما دوباره اثر انگشت گرفتن و آدرس جدید را بهشون دادیم تا گرین کارتهایمان را به آنجا بفرستند..این را هم بگم که ما سه بار آدرسمان را عوض کردیم دو بار در سفارت و بار آخر هم در فرودگاه که آدرسمون را هم در آن سایتی که صد و شصت و پنج دلار را دادیم عوض نکرده بودیم بعد هم رفتیم تا بارهامون را تحویل بگیریم ..تهران که بودیم از ما 70 دلار اضافه بار گرفتند بعد هم 2 تا ساک مکه ای داشتیم که آنها را دادیم دورش را با محافظ پلاستیکی بستن و در فرودگاه لس آنجلس هم صحیح و سالم چمدانها را تحویل گرفتیم و برام جالب بود با اینکه کلی سبزی خشک و ادویه و زرشک و زعفران و آجیل داشتیم اصلا هیچ کدام از چمدان های ما را دست هم نزدند و خیلی راحت از آنجا خارج شدیم..در فرودگاه هم یکی از اقوام ما آمدن دنبالمون و با آنها رفتیم سمت بست وسترن وودلند هییلز که آنها برای ما گرفته بودند آنجا شبی حدود 130 دلار بود و سوییت های تمیز و خوبی داشت و صبح ها هم تا ساعت 9:30 صبحانه میدادند ..صبحانش هم خوب بود چای وقهوه و هات چاکلت و چند مدل آب میوه و پنیر و کره و عسل و تخم مرغ و چند نوع نان و شیرینی و شیر و .. که 10 روز آنجا بودیم..یک هفته اول که ساعت بدنمان بهم ریخته بود شبها بیدار بودیم و روزا خواب تا کم کم ساعت بدنمان تنظیم شد..دو هفته اول که دنبال خانه میگشتیم برای اجاره سمت وودلند هیلز که اجاره یک خوابه اینجا کمتر از 1300 تا ندیدم شاید هم باشه..استدیو هم دیدیم 1100 دلار که البته اینجا شما باید پول آب و برق و گاز و زباله را هم اضافه کنید که همه اینها کمه کم 100 دلار میرسه و همین طور هم هزینه اینترنت و کابل تلویزیون اگر بخواهید .. برای ماه اول پول دوباره راه اندازی کردن اینها را هم میگیرند ..بدون داشتن کردیت اجاره کردن خانه سخت تر میشه.. یک مقدار دنگ و فنگ هم داره مثلا باید برید تو سایت اداره گاز برای خودت اکانت درست کنی و درخواست بدی تا گاز ساختمانی که اجاره کردی را برایت وصل کنند...دیگه اینکه اینجا کمپانی ها پول کمتری برای دیپازیت خانه میگیرند مثلا اینجایی که ما هستیم 450 تا دیپازیتش شد..خط موبایل هم فمیلی پلن بدون داشتن کردیت کارت نمیدهند و باید 450 دلاربرای یکسال دیپازیت بدهید و مثلا گوشی آیفون فور اس را از ورایزون میتوانید مجانی بگیرید وماهی هم 70 دلار بدید تا دو سال با اینترنت و مکالمه نا محدود ..کلا اینجا فقط یکجورایی نفس کشیدن مجانیست و نسبت به پول بی ارزش کشورمون هزینه ها بسیار بالاست..مواد غذایی ایرانی هم اینجا همانطور که دوستان میگفتند فراوان هستش ولی قیمتهاش هم 3 برابر ایرانه بعضی چیزها هم بیشتر..به نظر من که تا جایی که میتوانید سبزی و ادویه و مواد غذایی با خودتان بیاورید برای شروع که کاری نیست و باید از جیب خورد خب خوبه..مثلا نان سنگگ اینجا در سوپر ایرانیه وودلند هیلز مارکت هستش دونه ای 2 دلار یا مثلا یک بسته خیلی کوچک قند 4 دلار یا ادویه داشت هر یک شیشه کوچیکش 5,6دلار..میوه و سبزیجات اینجا خیلی گرانتر از ایرانه مرغ وگوشت هم همینطور البته غیر ارگانیک اگر باشه ارزانتره..توی این 70 روزه هم فعلا کاری پیدا نکریم از کارهای ساده بگیرید تا تخصصی کامپیوتر فعلا خبری از کار نیست..گرین کارت هامون هم بعد از 52 روز فرستاده شد به آدرسی که توی فرودگاه بهشون داده بودیم..کلا دوست داشتم امکان این را داشتم که دو سه تا ایالت دیگه هم میرفتم بعد انتخاب میکردم کجا زندگی کنم اینجایی که هستیم خوبه ولی محله هایی هم داره که اصلا باورتون نمیشه اینجا آمریکا باشه یکی از اولین جاهایی که رفتم و خورد توی ذوقم خیابان هالیوود جایی که ستاره ها کف زمین هستش رفتیم که هیچ وقت فکر نمیکردم اینقدر بد باشد البته روز بود رفتیم و میگفتند شبش که چراقها روشن میشه بهتر میشه اما اصلا فکر نمیکردم اینقدر افتضاح باشد بعد هم آسفالت اتوبان 405 که واقعا داغون بود..هر چی که اینجا بیشتر بمانی بیشتر به چشمت همه چیز عادی میشه و بدیهاش رو بهتر میبینی که البته واسش باید هزینه زیادی هم داد..ولی خب همین جا هم اگر درآمد خوبی داشته باشی میتوانی در محله های خوب زندگی کنی و کاری به اینجور جا ها نداشته باشی..کلا که هر روز با پیدا نشدن کار شرایط سخت تر میشود و حال ما هم یک روز خوبه و راضی از اینکه اینجاییم یه روز هم پشیمانیم که چرا آمدیم و به برگشتن فکر میکنیم ..در مورد حساب بانکی هم بگم اینجا ما همان روز های اول بدون داشتن اس اس ان رفتیم بانک آو آمریکا و حساب باز کردیم و بعدا از گرفتن اس اس ان رفتیم ولز فارگو هم حساب باز کردیم و هم کردیت کارت 500 دلاری هم گرفتیم ..گرفتن گواهینمامه هم که در کالیفرنیا با داشتن سوالها و فارسی بودن امتحانتون که خیلی راحته من که همان دفعه اول امتحان آیین نامش را بدون هیچ غلطی قبول شدم برای امتحان آیین نامه باید برین دی ام وی تو صف وایستید وکلی معطلی داره و اگر قبول شید بهتون یک برگه میدهند که میتوانید کنار کسی که گواهینامه دارد رانندگی کنید.. برای امتحان شهرش اینترنتی باید وقت بگیرید و با ماشین خودتون یا آشناهاتون برین امتحان بدین ..من برای امتحان شهرش دو روز معلم گرفتم که 60 دلار هر روز که دو ساعت بود گرفت و یک آقای ایرانی بودند( شمارشم از توی مجله یلو پیج ایرانیها پیدا کردم که تو وودلندهیلز مارکت داره و مجانیم هست..) که همان محدوده دی ام وی که امتحان میگرفتن من را برد و تمرین کردیم و امتحانش هم برای بار دوم قبول شدم .. این را هم اضافه کنم اینجا پر ایرانیه جایی نیست که بری و ایرانی نبینی از ارنج کانتی بگیر تا خود لس آنجلس و اینجایی که ما هستیم توی مرکز خرید و بانک و همه جا توی مجتمعی که هستیم.. توی دی ام وی هم یکی از کسایی که امتحان میگرفت یک آقای مسن ایرانی بود.اینجا برای امتحان شهر دو نوع اشتباه دارند یک نوعش خطا های کوچکه که فکر کنم اگر کمتر از 16 تا باشه قبولین و یک نوع اشتباه بزرگه که جان دیگران را به خطر بیندازین همان بار اول که اشتباه کنید رد میشین و وقتی رد میشین 6 دلار میگیرند و دوباره امتحان میگیرند ..
یکی از چیزهایی که یادم رفته بود بگم اینه که اینجا بدون ماشین اصلا نمیتوانید زندگی کنید ..پس باید پول بیمه ماشین که کمترینش هم فکر میکنم 50 دلار بود ماهیانه را به هزینه هاتون اضافه کنید و همین طور پول بنزین که اینجا از گالنی 3.60 تا حدود 4 دلار متغیر اینجا قیمت بنزین در پمپ بنزین های مختلف متفاوته و هر بار که ما یک باک پر بنزین میزنیم 50 و خورده ای میشود..پس ماهی حداقل 100 تا 150 تا هم برای بنزین باید بگذارید کنار..و دوم هم بیمه اباما که تا قبل اینکه بیام اینجا فکر میکردم مجانیه و شامل همه میشه که اینجا فهمیدم داستان چیز دیگه ایست..بیمه اباما هم دو نوع است یکی به اسم مدیکل که برای یکسری افراد با شرایط خاصه و به همه نمیدهند وباید شرایطشان را داشته باشید مثلا برای زنهای حامله یا برای بچه های زیر 18 سال اگر اشتباه نکنم یا افراد بالای 65 سال یا کسانی که معلول هستند و در آمد کمی دارند یا در آمد ندارند شامل حال اینها میشود شما میتونید به سایتشون برید و کامل آنجا نوشته به زبان فارسی هم دارد ..یک مدل دیگش هم طرح اباما آمده با توجه به سطح درآمد مردم بهشون تخفیف میدهد مثلا اگه طرف برای بیمه ایکس قبلا باید ماهی 500 تا میداده حالا با توجه به درآمدش 400 تاشو دولت میدهد ماهی 100 تاشو خودش میدهد..هر چه قدر درآمد شما بالاتر باشه دولت کمک کمتری میکنه و از آن طرف مالیات بر در آمد مردم را بالا برده مثلا اگر قبلا 10 در صد از حقوق مردم کم میکردن برای مالیات الان 20 یا 30 درصدش را بر میدارن که این عدد بستگی به در آمدتان دارد.. تا جایی که شنیدم برای همین هم مردم از طرح اباما خیلیهایشان راضی نیستند..
امیدوارم همتون هر جایی که هستین موفق باشید و همه بتوانیم این روزهای سخت را پشت سر بگذاریم ..خلاصه ای از چیزهایی را که یادم بود نوشتم بعدا چیزی اگر یادم افتاد باز اضافه میکنم..
2013AS63xx*کارنت:March *مصاحبه: 23اپريلYerevan*كلير 14 JUN*دريافت ويزا 26 JUN